reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Carla81 tez tak sie pocieszam, ale nie wiem. To moj 73dc. Brzuch nie boli, czasem zaboli ale tak delikatnie. Nie wiem co o tym wszystkim myslec. Moze cos sie tam odkleja? Tylko, ze ja nic nie robie, no moze wczoraj troche za duzo schodow zaliczylam i troche sie poschylalam :(

Ostatnia edycja:
reklama
Czekaj zaraz sięgnę po mą obecną biblię...Czekając na dziecko...
Tak więc
NIE NALEŻY SIĘ OBAWIAĆ
:
Gdy wystąpi lekkie plamienie, któremu nie towarzyszą skurcze w dolnej części podbrzusza. Kobietom w ciąży może się ono przydarzyć z wielu powodów i zwykle nie ma nic wspólnego z poronieniem.
Gdy wystąpią delikatne skurcze, bolesność lub ciągnięcie w dolnej cześć podbrzusza bądź po jednej lub obu stronach w obrębie całego brzucha. Dopóki skurczenie są ostre i stałe lub nie towarzyszy im krwawienie, to nie ma powodów do zmartwień.

Ostatnia edycja:
sicilpol &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze jak plamienie jest brunatne a nie krwisto czerwone to nie jest niebezpieczne

agaundpestka super że wszystko dobrze,oby tak dalej:)

A dorotka się nie odzywa.......:( mam nadzieję że wszystko u nich dobrze...

Dziewczyny pisałam Wam wczoraj jakie mi wyszły wyniki usg genetycznego i powiedzcie mi czy dobrze zrobiłam bo już sama nie wiem ale nie zgodziłam się na test pappa przy takim małym prawdopodobieństwie mimo iż mam 35 lat.
Jak Wy byście zrobiły na moim miejscu?

tialana:7825901 pisze:
Nanulika jak dostaliśmy zielone światło to dopiero się działo :-) efekt noszę teraz pod sercem, u was musi być tak samo

Sicilpol trzymam kciuki , na pewno wszystko jest dobrze nie stresuj się

A jak dlugo sie staraliscie? Nam wtedy udalos ie w 3 cyklu.... ciekawe jak teraz:) oj bedzie sie dzialo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ViplaPop ja też nie robiłam testu pappa przy tak małym prawdopodobieństwie. Możesz być spokojna jeśli usg wyszło dobrze będzie dobrze. mi lekarz sam powiedział że nie zaleca dalszego badania i sprawdzania bo usg jest super itp...a mam 33 lata wiec niewile mniej jak Ty

Sicilpol.... 3mam kciuki!!! Jeju co z dorotka?! Oby dobrze!

ja tez cały czas o niej myślę, ale uważam,ze gdyby było naprawdę źle to by byłaby już w domu.......

Sicilpol trzymam kciuki- musi być dobrze- ja dzisiaj dopiero po sniadaniu mam mdłości, ale leżejsze niż zwykle.

Dotykałyście swoichpiersi ja mam mnóstwo gulek z dołu i góry- w jednej piersi dużo wiecej...Wy też tak macie?

Ostatnia edycja:
ja tez cały czas o niej myślę, ale uważam,ze gdyby było naprawdę źle to by byłaby już w domu.......

Sicilpol trzymam kciuki- musi być dobrze- ja dzisiaj dopiero po sniadaniu mam mdłości, ale leżejsze niż zwykle.

Dotykałyście swoichpiersi ja mam mnóstwo gulek z dołu i góry- w jednej piersi dużo wiecej...Wy też tak macie?
Ja na początku pierwszej ciąży również miałam mnóstwo gulek i bardzo sie bałam lecz na szczęście po zbadaniu piersi przez gin powiedziała że to gruczoły mleczne przygotowują sie to wytwarzania pokarmu i lada chwila mogę się spodziewać lecącej z nich siary przy ucisku. W połowie ciąży miałam mnóstwo siary.. po porodzie mnóstwo pokarmu ... do dziś mam pokarm który sobie tam leży i w niczym mi nie przeszkadza i oczywiście piersi cale pookryte twardymi gulkami czyli powiększonymi gruczołami mlecznymi. Gin przy ostatnim badaniu piersi az byla w szoku ze mi to nie zanikło po zaprzestaniu karmienia piersią:) Więc pod warunkiem że Twoje piersi były już badane przez gin. to możesz się cieszyc że już się one przygotowują na pokarm :)

Ja miałam więcej gulek w prawej piersi i dużo więcej pokarmu tez w tej piersi.

Wiecie co niedawno przeżyłam ogromny szok. Pewna osoba która nie wiedziała że jestem w ciąży podeszła do mnie i.. "Kamila Ty się spodziewasz? " Wyobraźcie sobie moją mine.. szok zdziwienie ... bylam w stanie odpowiedzieć tylko "nooo" :D nie sądziłam że to aż tak już widać.... !

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry;)

Jesteście takie rozgadane, że ojoj;) Naprawdę ciężko nadgonić;) ja czytam to połowa wątków mo z głowy ucieka;)

Sicilpol najważniejsze jest to, żebyś się teraz nie denerwowała. Całe szczęście, że lekarz może cię dziś przyjąć;) Będzie dobrze, bo inaczej nie może być;)) Trzymam mocno kciuki;)

Jeśli chodzi o wielkość brzuszka, to jeszcze parę dni temu sama się dopytywałam, czy to możliwe, że już widać, a teraz już sama wiem, że to jest możliwe;)

Mam dziśiaj wizytę u lekarza. I USG( w moim przypadku trzecie). Wyjątkowo się boję. Wręcz czuję jak mi wszystko w środku się trzęsie z nerwów...

Do góry