reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam Pierwsza:-D

No ale nie dziwota po takiej nocy:confused2:.... Moje dziecko ewidentnie traktuje mnie jak smoczka i mam już tego dość. Normalnie na balkon wystawię:crazy: Może będzie skrucha:rofl2:
Hatszept- wigilia na 18 osób:szok::baffled::confused: O kuuurcze ale super:tak: Współczuję ale i zazdroszczę:tak:
Polaa mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala &&&&&

Maćku na moim też zabawki nie robią wrażenia, ale jakbym mu dała pewno peruke coby mógł sobie włosy powydzierać to podejrzewam, że byłby zachwycony...

Aylin zdjęcie okruszynki z wielką marchewką super. Mój Król ma takiego brokuła:tak:

Co do prezentów to od dziadków nie dostał nic:confused2: Od swojej chrzestnej takiego osiołka dmuchanego, którego się panicznie boi, którym sie będzie bawił jak zacznie chodzić, od nas masę zabawek do kolekcji i misia przytulankę bo nie miał.

Zaraz idę nas pakować i jedziemy do moich to tam się obłowi młody w prezenty, bo i babcia z dziadkiem i prababcia:tak:
Mój D dostał ode mnie perfumy, które mu specjalnie od koleżanki z US zamawiałam, bo nie do dostania w PL a ja co dostałam? Talerze:confused2: Wspaniale już nie moge się doczekać prezentu na 30- pewnie będzie równie cudowny...
Ogólnie to wigilia tutaj to porażka. Po prostu kolacja poprzedzona modlitwą i dzieleniem się opłatkiem. Teściowa wpadła na pomysł, że na czas jedzenia wsadzimy młodego do wózka coby nie przeszkadzał:szok: Nosz.... pierwsza wigilia dziecka:crazy: Oczywiście się nie zgodziłam. Wszystko trwało 1,5 godziny z myciem garów. Zero klimatu.
Przypomnijcie mi za rok, bym się nie dała wkręcić w wigilię u teściów znowu.

Dobra dziewczyny kończę smęcić bo muszę się zbierać na wyjazd do rodziców- ja w przeciwieństwie do co poniektórych uwielbiam się pakować :-p i mogę to robić na ostatnią chwilę a i tak prawie nigdy nic nie zapominam...:tak::-D:-D:-D

reklama
Pamka przechlapane masz z tymi teściami,szkoda,że nawet w wigilię nie byli mili. No i szok,że małemu nic nie kupili:szok:.
My też spędziliśmy wigilię u teściów,ale było super,teściowa na koniec napakowała mi tyle jedzenia ,że przez tydzień nie zjemy, a prezenty właśnie Antek dostał najlepsze hehe bo najmłodszy. Bardzo podoba mi się też,że traktują moją córkę na równi ze wszystkimi wnukami,choć jest taka przyszywana;)

Sto lat! :tak:

A można obrócić zdjęcia. Nie mam laptopa i nie poradzę sobie z monitorem ;-)+

Mój dzieć dostał garnuszek na klocuszek, chodzik-pchacz smily play, książeczkę interaktywną, obala piłkę i grzechotkę (tu nasuwa mi się pewien wniosek, bo pisałyście, że Wasze dzieci zachwycone, a na niej nie zrobiło to jakoś wrażenia :sorry2: Podobnie było z żyrafą), pilota do TV, sukienkę z bolerkiem.
No i puzzle piankowe-matę od nas ;-)

Kurde makowca nie mam, ale może sernik? ;-)

Wiem, że można ale wrzucałam bezpośrednio z aparatu - bo nie chciało mi się na komputer wrzucać. Obiecuje na przyszlość poprawę i przeciwstawianie sie lenistwu :)

A prezenty - zachwyt u mnie był kubkiem niekapkiem i celofanem :) Na marchew zwróciła uwage dopiero podczas zasypiania :)

Sernik no ujdzie w tłumie :) Wpadaj na makowca - dostałam cały a mój T. nie przepada

Witam Pierwsza:-D

No ale nie dziwota po takiej nocy:confused2:.... Moje dziecko ewidentnie traktuje mnie jak smoczka i mam już tego dość. Normalnie na balkon wystawię:crazy: Może będzie skrucha:rofl2:

Co do prezentów to od dziadków nie dostał nic:confused2: Od swojej chrzestnej takiego osiołka dmuchanego, którego się panicznie boi, którym sie będzie bawił jak zacznie chodzić, od nas masę zabawek do kolekcji i misia przytulankę bo nie miał.

Zaraz idę nas pakować i jedziemy do moich to tam się obłowi młody w prezenty, bo i babcia z dziadkiem i prababcia:tak:
Mój D dostał ode mnie perfumy, które mu specjalnie od koleżanki z US zamawiałam, bo nie do dostania w PL a ja co dostałam? Talerze:confused2: Wspaniale już nie moge się doczekać prezentu na 30- pewnie będzie równie cudowny...
Ogólnie to wigilia tutaj to porażka. Po prostu kolacja poprzedzona modlitwą i dzieleniem się opłatkiem. Teściowa wpadła na pomysł, że na czas jedzenia wsadzimy młodego do wózka coby nie przeszkadzał:szok: Nosz.... pierwsza wigilia dziecka:crazy: Oczywiście się nie zgodziłam. Wszystko trwało 1,5 godziny z myciem garów. Zero klimatu.
Przypomnijcie mi za rok, bym się nie dała wkręcić w wigilię u teściów znowu.

Dobra dziewczyny kończę smęcić bo muszę się zbierać na wyjazd do rodziców- ja w przeciwieństwie do co poniektórych uwielbiam się pakować :-p i mogę to robić na ostatnią chwilę a i tak prawie nigdy nic nie zapominam...:tak::-D:-D:-D

U mojej babci wigilia wyglada jak u twoich teściów. Ani atmosfery, wieczne wyrzuty do wszystkich o wszystko, modlitwa zakończona corocznie słowami "i dziekuję że dożyłam tych świąt". W tym roku po raz pierwszy od 33 lat nie poszlam. Był mój brat z kuzynem. Dania wigilijne to żur i pierogi. Po prostu wypas. Prezentów moi dziadkowie nigdy nie dawali - aczkolwiek corocznie mi wypominaja ile to ja od nich dostałam i jak powinnam im byc wdzięczna.... eh, szkoda gadać.

U teściowej - wigilia jest taka tradycyjna. Wywodząca się z "biedoty" jak to mój mąż mówi. Jedzenie z jednego talerza - każdy ma swoją łyzkę :), 12 potraw: żur, ziemniaki, kapusta z grzybami, chleb, kasza gryczana, kasza jeczmienna, pęcak z suszkami, groszek, pierogi ruskie, pierogi z kapustą, karp w galarecie i kompot z suszek. I do tego wołanie wilczka przed wigilią, w trakcie zabawy i zawołania. Tak inaczej jest. I równiez bez prezentów. Do tego stopnia żę jak przynioslam ciasta i likier malibu dla teściowej (domowej roboty likier) to uslyszałam ze My prezentow nie robimy.... nosz...

U mojej mamy - normalnie :) i na luzie. I z prezentami. Ostatnio na jaja troche - mój brat jajka kinder niespodzianki kupił - każdy miał prezent niespodziankę :) Mój t latał i opieczętowywał wszystkich sygnetem pieczątką :)

Lecimy na obiad do siostry T. i moich dziadków. Wysłuchac zażaleń ze wczoraj nie byliśmy....

Kochane czerwcóweczki życzymy wam zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!
Niech wam się spełnią wszystkie życzenia jakie usłyszycie i przeczytacie a wasze maluszki niech pięknie i zdrowo rosną!
Do tego oczywiście mnóstwo miłości i pieniędzy ;-)
K&W&D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny fajna ta marchewa :-) podoba mi się bardzo
Rysica to ja tez wpadam na kurs makijażu razem z Hatszept :-D . Moja mała też ma tego motylka gryzaczka z FP i bardzo go lubi.

My wczoraj byliśmy u mnie na wigilii a dopiero po 18 pojechaliśmy do teściów i tak jak tu któraś nadmieniła nie obyło sie u nich bez wyrzutów, szkoda gadać, atmosfera taka sobie i najgorsze że dziś też tam jedziemy :confused2: właśnie czekam az mała wstanie i się szykujemy, chce mi się jak nie wiem co...
A od Mikołajów dostała gąsiennicę gawędziarkę z FP, śpiewaka słodziaka też z FP, miseczkę z podgrzewaczem i sztućcami BabyOno i 3 pary rajstopek w tym jedne z frotki. Dostała też misia interaktywnego z FP ale to był zaległy prezent na chrzciny od męża brata.

A te zarobki sekretarki tak dokładniej to w Państwowej Straży Pożarnej, jak sie orientujecie mniej więcej to proszę dajcie znać - może się przebranżowię :rofl2:

Idę na spacer z psiakiem coby metabolizm przyśpieszyć :-) wprawdzie zmieściłam się w sukienke przed ciążową ale brzuszysko jak w 4 mscu ciąży mi wystaje :eek:

Ostatnia edycja:
Wiem, że można ale wrzucałam bezpośrednio z aparatu - bo nie chciało mi się na komputer wrzucać. Obiecuje na przyszlość poprawę i przeciwstawianie sie lenistwu :)
No ale ja właśnie choineczkę chciałam dokładnie obejrzeć :sorry:
Idę na spacer z psiakiem coby metabolizm przyśpieszyć :-) wprawdzie zmieściłam się w sukienke przed ciążową ale brzuszysko jak w 4 mscu ciąży mi wystaje :eek:

A ja się nie zmieściłam :confused2: Po nowym roku muszę się za siebie wziąć...

Troche spoznione ale WESOŁYCH ŚWIĄT :)

nie bylo nas na wigilie na BB i tak minelo pol roczku Nikosia :)

Wigilia u moich rodzicow dzisiaj w podrozy do domku a jutro u tesciow,
z prezentow dostalsmy interaktywny domek muzyczny, klocki duze dresik, ksiazeczke i od rodzicow mase zabawek :) ale to sie nie liczy :)

siula i Kasienka spóźnione sto lat dla waszych dzieciaczków!!!!

Sergiuszek dzisiaj skończył pół roczku :yes: taki jest już duży ten mój łobuziak;-)

reklama
zaza wszystkiego najlepszego dla Sergiusza
a u nas ciężki dzień mała spała tylko 2 razy do tego marudziła strasznie no i przez tą odwilż ciśnienie poszło w dół i lepiej nie mówić ah
miłego świętowania:-D

Do góry