reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam,
mysmy też juz wrócili. Wigilie zaliczone.
Choinka ubrana i prezentuje się tak:
DSC_2262.jpgDSC_2258.jpg

MOja niunia dostała:
garnuszek na klocuszek, klocki drewniane, przytulanke marchewe - tu do Iwon ze bedzie to marchew do spania bo juz sie w nia wtuliła, skarpeteczki hello kitty, kubek niekapek krówka, w ramach słodyczy dwie paczki chrupek i biszkopcików oraz książeczkę szeleszcząco, kolorowo inspirującą. Ale najlepsze z tego wszystkiego było celofanowe opakowanie z wielką czerwoną kokardą :)
Zdjęcie dla Iwon:
DSC_2257.jpg

A w ramach eksperymentów na dzieciu mała dorwała się dziś do kaszy gryczanej, pęcaku oraz zagryzła posiłek dwoma opłatkami :)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas Gocha dostała najladniejszy i najfajniejszy prezent od mojej mamy: komplet czapka/szalik/rękawiczki własnoręcznie zrobione na drutach:-) od drugiej babci też fajnie: pajacyk, dwa bodziaki i gryzaczek. Jeszcze komplet dresowy z body od mojej siostry i laleczke malutka od jej teściów.
My nie kupowaliśmy nic specjalnie co chwilę cos jej kupujemy.

A teraz idę spać akcja z placzaca Gosia mnie wykonczyla.

Aga powodzenia jutro:-)

Rysica marchewa z ikea są w dwóch rozmiarach, Go ma taką mała.

Aylin śliczna choinka:-)

Ostatnia edycja:
To my się też pochwalimy prezentakm:)

Od jednej babci szczeniaczek uczniaczek
od drugiej babci wielka księga wierszy Brzechwy i kostka edukacyjna
od chrzestnej puzzle piankowe auta i zabawka numer 1 od razu przypadła do gustu
Friends Kocyk przytulanka Lew metki Label Label - ByShop
oprócz tego jeszcze książeczka do kąpieli, rajstopki:) bodziaki,skarpetki no i pelno słoiczków,obiadków deserków itp
Od nas dostał przytulankę misia takiego zwykłego bo nie miał takiego.

o jaaa jaka fajna marchewa!!!!!
choineczka śliczna!!! jaka równa!!!!!!!! to prawdziwa taka ładna?? jak tak to WOW

Marchewa dokładnie Ikeowska - ale fajna miekka taka właśnie do przytulania.

A choineczka żywa, jodła kaukaska. Ta z przeceny o której kiedys pisałam. Za całe 20 zł.

Rysica - zainspirowałaś mnie. Własnie wchlaniam makowiec.... po nim poproszę juz tylko rapaholin i to w czopku....

Jeszcze dodam: rajtuzy frotte, coś w stylu oballa z bright starts i lalkę (moja chrzestna).
Pojutrze przyjeżdża moja druga siostra - ciekawe, co od niej :-)

Kur.. jakieś ch... puszczają petardy w parku pod moimi oknami... Gocha zaczyna się wiercic... para mi z nozdrzy się unosi :mad:

Aylin te ikejowe przytulanki są super, milutkie i mieciutkie :-) Go ma tą klacz też stamtąd i bardzo ją lubi. I taką pacynkę sowę ;-)Ostatnio widziałam też slonice z dzieckiem no słodkości:-) ale stwierdziłam, że za dużo szczęścia na raz. Z warzyw jest jeszcze brokuł fajny:-)

A zdjęcie dziecięcia przytulonego do marchewy jest przepiękne:-)

Ostatnia edycja:

no moja mała dziś sześć miesięcy kończy
:-) ale zleciało
Sto lat! :tak:

aaaaa - i jeszcze, szczególnie do Iwon, moja babcia, starsza już kobieta, ale znająca życie, powiedziała mi coś co mnie zaintrygowało, że Monika będzie miała piwne oczy, nie brązowe tylko piwne, i że mój tata miał w jej wieku i jeszcze długo identyczne, i że długo po roku zaczęły mu się zmieniać! Chociaż nic a nic jej nie wspominałam o oczach ani razu, tak sama z siebie powiedziała! No ciekawe....
Te babcie na zdjęciach to Twoje babcie, czyli prababcie Moniki i Szymka? Fajnie tak się spotkać wielopokoleniewo...
Moja niestety nie doczekała narodzin Zosi - zmarła w maju :-(

Witam,
Choinka ubrana i prezentuje się tak:
A można obrócić zdjęcia. Nie mam laptopa i nie poradzę sobie z monitorem ;-)+

Mój dzieć dostał garnuszek na klocuszek, chodzik-pchacz smily play, książeczkę interaktywną, obala piłkę i grzechotkę (tu nasuwa mi się pewien wniosek, bo pisałyście, że Wasze dzieci zachwycone, a na niej nie zrobiło to jakoś wrażenia :sorry2: Podobnie było z żyrafą), pilota do TV, sukienkę z bolerkiem.
No i puzzle piankowe-matę od nas ;-)

Kurde makowca nie mam, ale może sernik? ;-)

Ostatnia edycja:
Witam

No i Wojtuś niestety chory no ale jak wszyscy w domu to Go ominąć nie mogło :-( jaka maruda cale popołudnie a mi się coś robili bonie mogłam mu pomoc. Jak gorączka nie spadnie to rano musimy jechać do szpitala. Po prostu super.

Mały dostal czapkę, talerzyk, miseczke i sztućce, mate, która ma służyć do 18miesiaca dlatego się jeszcze na nią zdecydowaliśmy bo ma takie organki i dziecko może siedzieć i grać:) jeansy i bluzeczkę. Kuba natomiast zachwycony skuterem, który może służyć jako torba podreczna do samolotu. Swietna sprawa. Od razu chciał kupować bilet i lecieć :-D

U mnie juz wszyscy spia, a ja czuwam bo Wojtek budzi się co po chwile. Znowu kweczy i muszę mu dać na zbicie gorączki.

Dobranoc

Hej :)
Praca, tesciowie w domu, wigilia na 18 osob to nie jest optymalne połàczenie jak na 1 dzien...:szok::no::-( padam...dopiero skonczylam sprzatac.
Maly perfekcyjny przez caly dzien, mąż też ;-).
P. dostal pchacza, 2 maskotki, jakąś kostkę grającą i juz chyba ;)

Rysica, nomalnie wbijam sie do Ciebie na nauke makijazu oczu!!! no po prostu slicznie sie malujesz!!!!! ech....!!!
MsMickey, zdrowiej asap i zeby Gosik juz tak nie plakal:no::-(
Polaa, zdrowka dla Wojtusia. I jak tesciowa?

paaaadddddaaaaaammmmm....

ale ostatkiem sil sciskam Was swiatecznie :tak::-)

reklama
Polaa - zdrówka Wam życzę! Bidulki! My znaczy ja i brat na każde święta byliśmy chorzy....

Maćku - tak, to moje babcie, a prababcie Moni i Szymcia, jeden dziadek niestety nie żyje, byłam wtedy w 4 kasie podstawówki, a drugi dziadek nigdy nigdzie w gości nie chodzi... taki dziwak...

hatszept - kochana jestem z Ciebie dumna!!! praca i taaaka Wigilia! :szok: jesteś moim GURU!!!!!!!!!!!!
zapraszam na nauki makijażu :D i bardzo serdecznie dziękuję :)

Do góry