reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no i wychodzi na to, że dziewczynki to przytulaski:tak: Mam nadzieję, że mój trochę też będzie...

Aylin ja też chce na święta taki prezent:-) Cała noc przespana &&&&

Jutro u moich teściów będzie lipa bo oni w tej rodzinie jacyś dziwni są i sobie prezentów nie dają także ja mam dla D i Julka prezenty u nas pod choinką- ja zapewne nic jutro nie dostanę ale już u moich rodziców odchodziło zakupowe szaleństwo i wiem, ze Julek dostanie tyle prezentów co nikt:tak::-D:-D

idę spać bo mój J się coś często dziś w ciągu dnia z płaczem budził, w sumie teraz też niedawno więc pewno noc cyckania nas czeka:dry:

reklama
wychodzi na to, że dziewczyny są bardziej przytulaśne :-D

a z tą roletą i kluczykiem w klamce - DOOOBRE! :p
Muńka - cieszę się, że tak Wam tam fajnie i tak rodzinnie i że jeszcze dzisiaj miałaś taki fajny dzień :D

mąż właśnie się zabrał za pieczenie makowca... ja nie wiem co on cały dzień robił - zbijał bąki i chodził z kąta w kąt :p Zrobił ledwie sałatkę i śledzie pod pierzynką :p
ja zrobiłam Monisi w Thermomixie 2 zupki, normalnie dzisiaj kolejka do Thermomixa hahahahaha

Czyli to jednak prawda, że szewc w dziurawych butach chodzi ;-);-) ja to myślałam, że on pełne menu u Was robi:-)

Kur.... 5 razy juz mi komputer zgasł :( co chce napisać posta to się wyłącza mam nadzieje, ze to chwilowe problemy tylko.
Młody śpi od ponad godzinki, a ja się biorę za prasowanie. Moze pozniej uda mi sie opisać cos.

Obiecanki cacanki :sorry2: Mialam nadrobic i du.paaaa :-(

Kolejna nocka do niczego moze dzis bedzie lepiej :dry:
Choinka ubrana, potrawy gotowe, jutro przylatuje mąż na Wigilie.

A 25 mamy chrzest, wszystko gotowe tylko fotograf zostal ale to juz jutro........

Padam na twarz :zawstydzona/y:

Chorym życzę zdrówka.
Gratulacje z przespanych nocek.
Powodzenia na badaniach.

I..... mikolajzyczenia.jpgciasteczko.jpg

Dobranoc :-)

no i wychodzi na to, że dziewczynki to przytulaski:tak: Mam nadzieję, że mój trochę też będzie...

Aylin ja też chce na święta taki prezent:-) Cała noc przespana &&&&

Jutro u moich teściów będzie lipa bo oni w tej rodzinie jacyś dziwni są i sobie prezentów nie dają także ja mam dla D i Julka prezenty u nas pod choinką- ja zapewne nic jutro nie dostanę ale już u moich rodziców odchodziło zakupowe szaleństwo i wiem, ze Julek dostanie tyle prezentów co nikt:tak::-D:-D

idę spać bo mój J się coś często dziś w ciągu dnia z płaczem budził, w sumie teraz też niedawno więc pewno noc cyckania nas czeka:dry:

Wiesz ze moi też? Tj cała rodzina mojego męża - nie ma u nich tradycji dawania prezentów. I to nie tylko na święta. Na urodziny, imieniny też. Chyba ze proszone - to wtedy tak. Za to na wesela, chrzciny, komunie dają mniej wiecej 2,3 x wiecej niż reszta.
Ale mojego spacyfikowałam. I u nas są. U mojej mamy miało w tym oku nie być - ale wyszlo tak ze przynajmniej drobnostki każdy robi. Wiec moja mama slodycze zapewne dla nas ma. A ja poszłam w alkohole domowej roboty :)

A na koniec cudownego dnia - dostałam gazetkę rossmanowską a tam horoskop dla dzieci urodzonych w 2012 r. Wiec wam przepisze.
W związku z tym ze najwięcej Bliźniaków to od nich zaczynam, horoskop ten tłumaczy większość naszych problemów :):

Rodzice powinni docenić czas, kiedy leży w łóżeczku, bo gdy tylko zacznie chodzić i mówić, nie będą mieli chwili spokoju! To dziecko porusza się z prędkością światła, buzia mu się nie zamyka i potrafi doprowadzić rodziców do rozpaczy ciągłym zadawaniem przeróżnych pytań.
Ciekawostki: rozkłada na części domowe sprzęty, by zobaczyć, co mają w środku.
RADA DLA RODZICÓW: to dziecko dla ambitnych. Aby zaspokoić jego ciekawość, samemu trzeba mieć dużą wiedzę z różnych dziedzin.

Normalnie wypisz wymaluj moja niunia. Ona nawet w nocy spokoju nam nie daje. A dziedzinami wiedzy jesteśmy już z T podzieleni. On historia, georafia, chemia, fizyka, angielski i informatyka. Ja polski, matma, wf, przedmioty artystyczne, kulinarne :)

Pamka twój Julek to baran czy byk?

reklama
Hello:-)
Tylko na szybciocha ;-)

Gocha położona później (kąpiel po 20 więc w efekcie ok 21 koniec jedzenia) zasnela na dobre. Pobudka była na krótkiego cyca o 23.30. Śpi dalej.
Zastanawiam się: glodna realnie czy przytulania ?
Jutro od rana pakowanie prezentów, rozwozenie ich po dzieciach, obiad krótki u teściowej (hmmm) i wigilia o 18 u siostry.

Podziwiam Was za te fachowe wypieki, to takie 'dorosłe' ;-) Ja idę na składową wigilię ale zostałam zwolniona z przygotowań ze wzgledu na chore gardło i małe dziecko. Poparlam.

Do góry