reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
dziekuje dziewuszki, mozemy jechac pod warunkiem ze nic w ciagu najblizszych trzech dni gorszego nie bedzie, ze nie zejdze na oskrzela obyyyy

PaulinaMaria wszystkiego najlepszego dla synka

ale się wkurzyłam dostałam skierowanie do pracy :wściekła/y:
w sklepie który czynny jest od 5.30 do 23 masakra idę na rozmowe na 14 :wściekła/y:
cho..a może uda mi się tego faceta przegadać żeby napisał że mnie nie przyjmie :crazy: no co powiem że karmie i mam dwójkę dzieci a rodziny nie mam co by mi maleństwo przypilnowało cała prawda przecież a mąż na tirach jeździ
ku...a aż mi się tak klnąć chce że szok
a mówiłam tej babie na kuroniu że nie mogę iść do pracy bo nie dam rady to ona mi mówi że w takim razie nie mogę się rejestrować u nich bo nie mogę podjąć pracy a oni przecież chcą jak najlepiej-tak pewnie kasy nie chcą wydawać o !chol..a
a tym co wogle już nie przysługuje zasiłek tzn kasa to nie proponują pracy łe:zawstydzona/y:

Witam dziś skończyliśmy pół roczka tata ma wolne wiec wrescie sie obaj sobą nacieszą i ja odpoczne.
Przestał mi zasypiac po kopieli i dzis przetrzymałam go od 14 do 18 bez drzemki i po 18 po kapieli i butli padł.

Muńka zrozumiałam z posta twojego ze twoja córa śpi w szafie......zmeczenie robi swoje....

już gratulowałam na FB, ale tu też chcę!!! gratulacje!! sto lat :-)
Ale dziś się dzieci urodziło :-D

w szafie??? :-D

dziekuje dziewuszki, mozemy jechac pod warunkiem ze nic w ciagu najblizszych trzech dni gorszego nie bedzie, ze nie zejdze na oskrzela obyyyy

&&&&&&&&&&

Już możecie mi gratulować, bo urodziłam dokładnie 6 m-cy i 25 minut temu ;-):-):-):-)

brawo, pięknie się Pani spisała :-)

siula - powodzenia na rozmowie, daj znać co Ci powiedzieli

Kasieńka
dobrze, że nie trzeba antybiotyku, oby tak dalej. A co do wyjazdu - to ciężko powiedzieć. Ja bym wprost spytała lekarkę czy np. mały może wyjść tyle, co do auta i z powrotem.

Muńka
, u la la, widzę że pakowanie u Ciebie idzie pełną parą :cool2:, normalnie brakuje Cię tu dzisiaj :-D:-p

A co do podkrążonych oczu, to myślę, że to jednak po tatusiu i taki urok :tak: Ja np. mam podkrażone i mój Kornel też. Tyle, że mnie ratuje korektor, a jego niestety nie ;-)

MsMickey
zdałaś za pierwszym razem? Fiu, fiu :cool2:

Rysica spróbuję zrobić fotkę, ale ja nie mam tyle cierpliwości, co Ty ;) Mały ciągle się wierci i kręci głową -nie wiem czy mi się uda zrobić tak skrupulatne zdjęcie :rolleyes:
Ale widzę, że Cię wzięło teraz na oczy Julka, bo z Moniką już pozamiatane :-D;-) No doooobra, będziemy sprawdzać co jakiś czas co mu tam w oczach piszczy ;-)

Paulina
gratki z okazji pół roczku! :-) Już urodziłaś?

BMR i jak, były wczoraj łzy wzruszenia i wino? ;)

Ostatnia edycja:
Iwon Paulina wszystkiego naj dla waszych półroczniaków!!! czy jakiś inny czerwcowy bobas się jeszcze dziś urodził? jeśli tak, to wszystkiego najlepszego :)

Siula może właśnie to karmienie piersią to będzie twoja karta przetargowa, bo to tylko 7 h zamiast 8, do tego nagadaj, że rodzina najważniejsza i byle katarek to ty opiekę bierzesz ;) powodzenia!

a ja mam stresa, bo dzisiaj wybywam na tą firmową wigilię i mlody od 15.30 będzie z babcią, a potem przed 19 przyjedzie tata i położy małego spać, a ja się martwię czy mu krzywdy nie zrobią:-p a może się martwię, że mały nie będzie tęsknił :sorry2:
z drugiej strony oczywiście nie mogę się doczekać na wyrwanie się z domu i kontakt z dorosłymi:-D
ach te dylematy;-)

Iwon - ano :D ja w ogóle uwielbiam oczy i interesuję się każdymi :p moje muszą być dopieszczone pod kązdym względem, i na gwiazdkę sobie zamówiłam u męża czarny eyeliner w cienkim pędzelku ;]

a co do robienia zdjęć, bierzesz aparat, ustawiasz na auto, włączasz lampę błyskową i cykasz zdjęcia z odległości ok 1,5 m z zoomem, jak dziecko patrzy w obiektyw i masz ładne i wyraźne zdjęcie ;) ale nie prześwietlone.

Bo na ustawieniu manual jak masz przysłonę f 2,6 i czas naświetlania 1/13 albo 1/20 sekundy i czułości ISO 400-800 (jak jest ciemno) aż do 1/300 sekundy przy mocnym świetle słonecznym to już większa szkoła jazdy i tego Ci nie proponuję :p Bo tu już dobry sprzęt trzeba mieć i znieruchomiałę dziecko :p

reklama
Siula kciuki aby Cie nie przyjęli. Mi w urzędzie powiedziała, ze muszę podpisać, ze jestem gotowa podjąć pracę, ale przy małym dziecku mogą mi zaproponować tylko jednozmianową do południa hmm a może z racji tego, ze jestem sama:confused::confused:

Oczywiście zdrówka dla Nikosia. U nas katar jest, ale też jest pierwszy ząbek widoczny więc może on jest sprawcą kataru.

Odnośnie porodu to ja po 3wizytach na porodówce nie udanych i skokach ciśnienia miałam zaplanowaną cesarkę na wtorek :) i z tej okazji mamuśka przyniosła mi i koleżance z sali ostatni dozwolony obiadek ziemniaki młode, mięsko, kalafior, kompot i na deser truskawki ze śmietaną :) więc miałam się najeść, a w poniedziałek lekko-strawnie już :D no i się najadłam, a wieczorem w czasie meczu (niemcy) takich emocji dostałam, ze zaczęłam rodzić :D

Ostatnia edycja:
Do góry