reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

my juz od 6:30 na nogach z meeega katarem i kaszlem no to pochwalilam ... mlody sie zarazil od meza :| idziemy do lekarza na 8:30 oby to tylko jednak katar a kaszel od kataru .... pliiiiiiisssssssssssss

plus parenascie pobudek w nocy :|

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas postępy, pobudka o 4:50 (spała od 19), a potem o 6 obudził nas budzik męża, ale są prognozy za przespanie całej nocy w końcu :-D

Z tymi zębami to jest tak, że czasem faktycznie jak pacnie to ała.. Moja mnie już parę razy urządziła :sorry2:

Aga, Kasia & zdrówka dla bąbli!!!

Tyle na już, dziś raczej nie będę do Was wpadała, bo ciężki dzień przed nami. Zakupy, pomaganie przy ciachach mamie, bo tata jutro ma urodziny, sprzątanie etc. Miłego dnia Mamuśki!!!

Wszystkiego naj dla polroczniakow :)

No i zdrowka dla chorowitkow.

Aga mlody wypija 60-100 ml dziennie, ale na raty.

Aylin pieknie :) W koncu widze, bom slepa i na tym malym zdjeciu to ledwo co.

Alijenka trzymaj sie! Praktykuj oddychanie, mantry itd ;)

Munka czapka musi byc ! Uwielbiam jak obce osoby zwracaja uwage, zwlaszcza jesli chodzi o malego.

Iwon to poszalalas ;) I dobrze - nalezy Ci sie.

Mlodemu idzie drugi zab - juz go widac :sorry2: Awantura byla dzisiaj od 2 do po 3 i pobudka o 5.30. Funkcjonuje wiec w trybie zombie z mlodym obowiazkowo na raczkach. Aaaaaaghhhrrr. A gdzie zakupy? Gotowanie? Sprzatanie? Jak ja mam pisac na bb jedna reka?

u nas kolejna już nocka z pobudkami co godzinę, młody całą noc prawie śpi z nami, bo inaczej, zamiast drzemać, to bym nad łóżeczkiem wisiała:-( tak go chyba wszystko swędzi bidulka:-(

addiena mój też zaciskał kiedys tak sutki podczas karmienia i myślałam, że mu zęby idą, ale zęby się chyba rozmyśliły, bo to było miesiąc temu

Aylin fajna fryzurka, bardzo podoba mi się kolor, mnie nie dane takie fajne brązy mieć, bo wyglądam jak trup:-D

Zauważyłam, że od tego wszystkiego mam dużo mniej pokarmu:-( Potrzeba mi mniej nerwów ale jak to zrobić?:confused:
medytacja:tak:
a może to nie stres tylko Julek woli inne pokarmy niż mleczko i już tyle nie potrzebuje?

Rysica ty się nie zastanawiaj tylko zdawaj to prawko, zobaczysz jaka to niezależność :) powinno to być twoje postanowienie noworoczne ;) a kasa się znajdzie, bo przecież masz wygrać 6 w totka przed powrotem do pracy, co nie? :-D

Hello Girls:-)

Hatszept pralka chodzi idzie rana non stop ;-) wczoraj jeszcze pranie puste poszło a dziś powoli odzyskujemy ubrania:-)
Fajnie, że taki szef. Ja jeszcze nigdy nie miałam szefowej, ktora byłaby dla mnie w jakikolwiek sposób pomocna, przydatna, nie mówię o byciu inspiracją czy mentorka ...

Wybrałam się dziś do lekarza, już nie mogłam z tym gardłem. No i mam duomox. Z tej okazji dałam dziś Gosi kleik ryzowy na wodzie gdy już nie mogła usnac a było za wcześnie na cyca po anty. Trochę zjadła, ciekawe, czy ją to przetrzyma trochę dłużej...

Aylin jak już wczoraj pisałam: super:-) a kina zazdroszczę:-)
Mam nadzieję, że uda mi się iść na Hobbita w styczniu:-)

idę robić kolejną inhalację. Lekarka poleciła lozeczka majeranku i sody oczyszczonej. Reakcja mojego Pe: "Pewnie przeczytała to w jakimś 'Poradniku Młodego Zielarza" :p

oj ja też mam nadzieję, że uda mi się na ten film wyrwać :yes: książka była wspaniała

zdrówka ci życzę, szkoda że się skończyło na antybiotyku :( ale będzie dobrze :yes:

czy są tu jakieś fanki Dody??? bo ja jej nie trawię:-p a to co teraz napisała, to już szczyt normalnie - ona i jej rodzinka niby taka święta:angry:
PUDELEK - Doda o matce 13-letniej siostry: "ROZŁOŻYŁA NOGI! Ma, czego chciała!"

Ostatnia edycja:
Heyka!!

Ja dziś od połowy nocy spałam z G, więc nie pamiętam ile razy ją karmiłam, ale chyba mało, bo mam nabombaną jedną pierś:confused::-)

No to dziś mamy KONIEC ŚWIATA i nie wiem, czy już się z Wami żegnać, czy poczekać aż zacznie ziemią trząść :-D:-D

To szkoda ze nie do poznania bo bysmy skoczyly na spacer moze:)

nooo!!

Katrina - nie ma się co dziwić, że ciężko nas nadrobić. Fajnie, że w ogóle wpadasz :-) ładnie Ci śpi Twój maluszek!! no i dzielny z niego facet, skoro po 3 wkłuciach było ok ;-)

Witamy pierwsi z mega katarem :( i całą noc walczyłam z małym i fridą :( kur... święta idą, chrzest się zbliża więc on nie może być chory,

my juz od 6:30 na nogach z meeega katarem i kaszlem no to pochwalilam ... mlody sie zarazil od meza :| idziemy do lekarza na 8:30 oby to tylko jednak katar a kaszel od kataru .... pliiiiiiisssssssssssss

plus parenascie pobudek w nocy :|

Współczuję!! zdrówka dla maluchów!!!

czy są tu jakieś fanki Dody??? bo ja jej nie trawię:-p a to co teraz napisała, to już szczyt normalnie - ona i jej rodzinka niby taka święta:angry:
PUDELEK - Doda o matce 13-letniej siostry: "ROZŁOŻYŁA NOGI! Ma, czego chciała!"

nie znoszę tej baby!!!!!

Oczywiście powinnam zacząć pakowanie,ale weszłam do Was:-D:-p nie wiem czy mi młoda w ogóle da się spakować, bo ona teraz to głównie kolanka, rączki a leżeć to najlepiej z nią :baffled:

No hej baby,

wyspałam się, bo mieliśmy jedną pobudkę o czwartej i pospaliśmy do 7.30. Coraz lepiej :cool2:

A ja już jestem od godzinki na porodówce z 4 cm rozw. :-p Spokój, skurcze jakby słabsze, chodzimy sobie z M. po pokoju i korytarzu, plotkuję ze swoją położną, która okazuje się być moją sąsiadką z bloku naprzeciw ;) Jednym słowem nuuuuda ;-)

Maćku gratki z okazji 6 m-cy :-) Ty już urodzisz za godzinę ;-)

Aga
mój pije głównie wodę, a ile wypija, to ciężko powiedzieć. Dostaje zawsze między posiłkami i po i coś tam sobie dziamga z niekapka :blink:
Gdzieś czytałam, że soczku powinno się dawać max chyba 150 ml. A z innymi napojami (woda, herbatka) to chyba nie ma ograniczeń.

Katrina fajnie, że Kubuś dzielnie zniósł szczepienie :) My też się trzy dni temu kłuliśmy i było ok :tak:

Aga, Kasieńka
zdrówka dla maluszków!

Claudette miałyśmy podobną nockę, bo mój też spał od 19 i pierwsza pobuda o 4. Zmówili się? :ninja2:

Niespodzianka
super że ząb na horyzoncie, zazdroszczę! :-p

Ze sprzątaniem i gotowaniem jakoś sobie poradzisz, ale to pisanie jedną ręką na bb :no: Oj, ciężka sprawa :-D

Muńka młoda jak młoda, ale czy MY damy Ci się dzisiaj spakować? :-D:-p

Rysica mój ma na razie jakiś dziwaczny kolor oczu. Bo niby nadal niebiesko-szare, ale już wokół źrenicy brązowe :confused: Chyba powinien już mu się zmienić? Nie pamiętam kiedy K. miał już brązowe..

A jesli chodzi o wózek, to my trzymamy przed drzwiami na klatce schodowej, bo mamy sporo miejsca :tak: Wprawdzie korytarz w mieszkaniu też mamy spory i wózek by nie zawadzał, tylko że nie chce nam się codziennie czyścić kół :-p

BMR mój też chodzi spać o 19, zasypia sam :)

Ostatnia edycja:
wszystkim solenizantom 6 miesięcznym wszystkiego najlepszego:-)
u nas ok tylko z zaśnięciem problem był ha ha spała od 22 do 8:-D
i teraz też śpi
dziś mój małż wraca i będę go miała trochę dłużej ciekawe ile kłótni będzie taki standardzik u nas
no i dla wszystkich chorych i przeziębionych dużo zdrowia

Ostatnia edycja:
no i mamy gardelko czerwone, poki co bez antybiotyku ale gdyby cos sie pogarszalo natychmiast do lekarza i to na swieta ... teraz nie wem czy gdziekolwiek jechac czy nie :( i w takiej chwili boli mnie serducho ze nie karmie cycem tym bardziej ze ja odpukac sie nie zarazilam to by jakies przeciwciala wyssal :(

Katrina pieknie Ci sie synus spisal :D no i fajnie ze tak spi oby nic sie w tym temacie nie zmienilo :)

niby wody i innych nie powinno sie dawac wiecej niz jedna porcja mleczka ja mam w butelce ok 200 i tak caly dzien sobie ciumcia jesli potrzebuje raczej wiecej nie wypija a czesto duzo mniej

Aga zdrowka dla maluszka, ja mysle ze wszystkim moze sie dziecko zarazic bo to wirusowe

Zaza wspolczuje nocki ! u nas podobna ale ja wstawalam prawie co pol godziny

Muńka oby jednak dala Ci popakowac i grzecznie uczyla sie nowych rzeczy sama na kocyku dywanie macie podlodze :)

Maćku Iwon wszystkiego najlepszego z okazji 6 miesiecy ;D

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka młoda jak młoda, ale czy MY damy Ci się dzisiaj spakować? :-D:-p
A jesli chodzi o wózek, to my trzymamy przed drzwiami na klatce schodowej, bo mamy sporo miejsca :tak: Wprawdzie korytarz w mieszkaniu też mamy spory i wózek by nie zawadzał, tylko że nie chce nam się codziennie czyścić kół :-p

taaa...młoda właśnie usnęła a ja tu !!:wściekła/y::-D no, ale w szafie gdzie ona śpi mam większość ciuchów, więc jak mam je spakować??:-D dobra, dobra, jest wiele innych rzeczy!!:-p

Ja mam super miejsce przy drzwiach na wózek, taką wnękę, ale nie zostawiam, bo mam obawy... Niby ochrona, niby bezpiecznie, a podobno wciąż coś ginie. Nawet były włamania do mieszkań w biały dzień, a monitoring taki do dooopy, że ciężko zobaczyć kto to.

Stówka dla Julka!!!:-)

Już przec zaczynam ;-)

dawaj, dawaj!!! ;-)
Również stówka!!!

dziś mój małż wraca i będę go miała trochę dłużej ciekawe ile kłótni będzie taki standardzik u nas
no i dla wszystkich chorych i przeziębionych dużo zdrowia

oby jak najmniej kłótni :-D

Wiecie co, już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że G ma podkrążone oczka. Mój S też to widzi, ale zastanawiamy się, czy to przez to, że skóra u malucha w tym miejscu jest delikatna i widać naczynka, czy przez urodę po tatusiu, bo mąż ma cienie wokół oczu (no ale to chyba co innego), czy coś jest na rzeczy...
Myślicie, że powinnam iść z tym do lekarza?

Do góry