Nooo to w końcu usiadłam:-) od rana latałam po sklepach i kompletowałam jeszcze prezenty. Zostały mi jeszcze do kupienia upominki dla dziadków i coś dla siebie od teściów. Udało mi się jedynie kupić spodnie,ale powiem Wam, że jak wchodzę do sklepu i widzę te wieszaki zawalone ciuchami, to od razu mi się odechciewa. Nie potrafię nic sobie wybrać. Jak już będę miała prezenty dla wszystkich, to wtedy wyskoczę już tylko po coś dla siebie, może wtedy uda się coś upolować. Wywołałam też najnowsze fotki Gabioszka i każdy dostanie do prezentu.
Mężulka zostawiłam z G i nawet posprzątał jak mnie nie było
Potem robiłam późny obiad, wpadł szwagier z żoną i ksiądz po kolędzie. Fajnie, że akurat nie byliśmy sami, bo ksiądz był młody i całkiem sympatyczny, więc się trochę pośmialiśmy.
Witam, wczoraj usnęłam nad kompem jak Was nadrabiałam
na co weszła mamuśka i pyta co robisz- dziecko Ty śpisz na forum
Fryzury nowej nie mam tylko odświeżony bale-jarz więc nie ma co pokazywać
reszte wczorajszego dnia spędziłam u przyjaciółki do domu zjechaliśmy o 21ej
dziś babcia wzięła młodego na zakupy (targ) a ja szybko ogarniam nasz bałagan i jedziemy też w gości
widzisz jak przynudzamy skoro senna się robisz;-)
Tak, sumigra jest na receptę, to nie jest typowy lek przeciwbólowy, tylko zwęża tętnice oponowe i hamuje działanie nerwu trójdzielnego. Ale jest to bardzo mocny lek i drogi, 34 zł za 2 tabletki. Ale moja mama ma potworne migreny i raz na jakiś czas musi wziąć sumigrę...
Czasem się zastanawiam, czy ja jestem taka wytrzymała, czy po prostu nie mam aż takich strasznych bóli, bo nigdy nie sięgałam po te najcięższe leki. U mnie najważniejsze jest wzięcie leku jak tylko czuję, że coś się zbliża, wtedy biorę tabletkę i troszkę ten ból jest stłumiony. Zdarzało się, że płakałam z bólu, albo zwymiotowałam, ale leków silnych nie brałam. Moja babcia ma takie migreny, że po ścianach chodzi. Jest jedną z niewielu, które mają taką odmianę.
Dziewczyny ja tylko na chwile bo nie wiem w co rece wlozyc
Dzisiaj lecimy do PL na 3 tyg wiec moge rzadziej tu zagladac :-( Prosze trzymajcie kciukasy aby niunia i tym razem byla grzeczna w samolocie
A jutro skonczy pol roczku
kiedy to zlecialo
&&&&&&&&&&&&&&& kciukasy i buziaki na pół roczku dla malutkiej:-)
Muńka współczuję ci tych migren
a po czym tak w ogóle poznać, że migrena to migrena a nie ból głowy? pytanie może głupie, ale na prawdę nie wiem... no i co to jest ta aura?
Ból migrenowy umiejscawia się po jednej stronie głowy. U mnie wygląda to tak, że boli mnie oko, prawa strona głowy, promienuje na potylicę, kark. Czasami ten ból wędruje. Nie mogę patrzeć na światło, irytują mnie dźwięki. Charakterystyczne jest też to, że nie przechodzi po śnie.Jak zaczyna mnie boleć np. o 12.00, to przechodzi na drugi dzień rano, ale w ciągu nocy cały czas jest ból, mimo snu. U niektórych taki stan może trwać kilka dni. Są różne aury, ale ja mam tak, że w polu widzenia pojawia mi się "błysk", który rozpoczyna w jednym oku i przechodzi na drugie, wtedy nie widzę za dobrze. Patrząc na przykład na czyjąś twarz, wiedzę jej tylko połowę. Potem zaczyna mi drętwieć dłoń, ręka, jedna strona twarzy, język i potem pojawia się ból. Jak ból jest po prawej stronie, to drętwienie jest w lewej części ciała. Na szczęście nie mam zawsze aury przy migrenie, najczęściej jest tylko ból. Całe szczęście, bo zawsze czuję niepokój przy aurze.
No wiec słuchajcie...uśpiliśmy małego wczoraj o 19.45, wybudził się po 45 minutach, ale udało się go znowu uśpić przed 21.00 i spał do 8.00!!! Oczywiscie z licznymi pobudkami - 12.00, 2.00, 3.30, 5.30, chyba 7.00...dokładnie nie kojarze, mimo, ze zawsze patrze na zegarek, ale widac, ze da sie małego uspic o tej porze
dzieki za Wasze sugestie!
super, oby było coraz lepiej.
A co Twój P studiuje, bo nie pamiętam czy pytałam?
Niestety nie pamiętam co komu chciałam napisać tyle tylko, że proszę Mundkę o wrzucenie mi jeszcze raz linka do stronki bo otworzyłam sobie do późniejszego posłuchania i mój D mi zamknął:-( PLEASE
EDEK:
Help! Muszę kupić mojemu 4 letniemu bratankowi jakiś prezent a w ogóle nie mam pomysłu. Mamy starszaków- co takie dzieci lubią??
Gratulacje!!!
Proszę,
Wokaliza
Gdyby to byładziewczynka, to może umiałabym pomóc, ale nie wiem co dla chłopaka w tym wieku byłoby fajne
http://ryms.pl/wydarzenie_szczegoly/2176/swiateczny-frymark-teatralny-w-warszawie-15-1612.html
Może ktoś się wybierze? Hatszept? Muńka? Anyone?
Aha i jeszcze zapomnialam się pochwalić, ze Gocha dziś mostki zaczęła robić na przewijaku :-) a jaka była zadowolona:-) no i jeszcze piszczy od paru dni, ćwiczy wysokie tony:-) czasem tak piszczy i uśmiecha się:-) chyba ją to bawi:-) a ja się cieszę jak dziecko:-)
Ja z chęcią, ale z czasem gorzej
Gosia u hatszept już nieźle nadawała, hehehe te swoje gardłowe dźwięki!!
a piski u nas też na tapecie!!
A gdzie się ukrywa
Iwon??
Zawsze to Iwon wymyślała pytania, a dziś mi się nasunęło w ramach zbliżających się świąt
:
Jaką potrawę wigilijną lubicie najbardziej??
U mnie na pierwszym miejscu: Zupa grzybowa, krokiety, ryba w galarecie z własnej roboty sosem tatarskim :-)