reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam i ja :-)
Wczoraj Wam nie napisałam - byłam na zakupach i załapałam mega doła :-( Z powodu brzucha i opony od tira wokół talii... Muszę się wziąć za siebie! Ale to po nowym roku ;-)
Hej :)
Dzięki za odzew!
Nie jestem w stanie go dłuzej przetrzymac z drugą drzemką, bo z pierwszej budzi się ok. 12.00 i wytrzymuje pozniej te 3,5-4h. Poza tym sądzę, ze ta 19.00 to nie jest w ogóle pora snu dla niego, bo budzi się rano ok. 8.30-9.00, wiec skoro dziciaki spi w nocy ok. 11h (oczywiscie w pobudkami) to zasypianie ok. 22.00 jest pewnie logiczne niestety.
A z tym kładzeniem na matę jest tak, ze robię to wtedy kiedy widzę, ze jest juz zupełnie wybudzony i na bank nie bedzie mowy o snie przez kolejne 15-30min (wiecej?). Ale moze rzeczywiscie powinnam byc bardziej konsekwentna i zostac z nim w sypialni nawet te 2h... łatwo nie jest...

Proszę o kciuki dziś bo popołudniu widzę się z nowym szefem, a dodatkowo jeszcze godzine po tym spotkaniu nasz wiceprezes poprosił rowniez o spotkanie, bo są jakies projekty dla mnie...wiec niby jeszcze nie zaczęłam pracy, a spotkania takie z grubej rury...no ale moze to i dobrze...dzis wszystko sie dowiem, wiec poniedziałek na wiekszym luzie...

miłego dnia! :-)
&&&&&&&&

A o której dajesz małemu obiadek/deserek? Może za późno i to go męczy? Wczoraj Zochna zjadła jabłuszko po 16 i ją z wieczora męczyło... Udało się ją uśpić po 22.

Monika nie chce iść na pierwszą drzemkę :/
Mąż przed pracą pojechał po jakiś krzyżyk na stół i kropidło, bo ksiądz po kolędzie (przed kolędą?) będzie chodził... a aż wstyd przyznać nie nabyliśmy przez 4 lata :p
Kolęda przed świętami? :errr:

Maćku, my latem wybieramy sie do Sławy, więc będę blisko Ciebie. Może na jakies lody skoczymy z dzieciaczkami:)
Przykro mi z powodu szwagierki :-(

Niby blisko, a jeszcze nigdy tam nie byłam :sorry2:

no i my dziś świętujemy pół roczku :-D:-D aż nie wierzę w to, co napisałam! :-)
Najlepszego!!! :tak:

reklama
Muńka tylko ja tu nie mam takiego sklepu z dewocjonaliami... a przy kościele sprawdzę.

najlepszego z okazji pół roczku :D

MsMickey - aa o zasypianie chodzi! Bo ja nie wiedziałam skąd taki wniosek bo nie pamiętam co wczoraj pisałam :p Starość nie radość:-D:-D:-D

Maćku - ano przed :/ dlatego nigdy nie spodziewam się, że to już...

Dzięki dziewczyny!:-D
Munka gratulacje:-):-):-(
Myslalas już, gdzie zrobisz osiemnastkę? :p

no pewnie, już zarezerwowałam salę i szukam zaproszeń !!:-D:-D

A co do wczesnej kolędy, to w Wawie zaczynają tak szybko, bo inaczej nie daliby rady. Kiedyś było tak, że kolęda była co 2 lata, a teraz, żeby była co roku, zaczynają po prostu wcześniej.

W zasadzie to będzie nasza druga kolęda w tym roku, bo za rok 2012 mieliśmy w styczniu, a za 2013 będziemy mieć w tą sobotę.

Ostatnia edycja:
Hello!

Ale wczoraj naskrobałyście :shocked2:

Dziś kontynuuję przygodę z nowymi zwyczajami jedzeniowym i tak.. UU 6:20, a potem 9:10 kaszka - dziś wypiła 120ml :shocked2:, a teraz od godziny sobie kima słodko i liczę, że jeszcze trochę ten stan potrwa :-p, chociaż nie wiem, bo chyba dwója prawa dolna nam się przebija i od rana jest masakra, ciągle trze buźke i gmera tam paluchami :sorry2:. W nocy też jakoś tak spać nie umiała, o 2 ją nakarmiłam, a o 4 wzięłam do nas do łóżka i spałyśmy do 6:15. Staram się jej nie karmić w nocy drugi raz już tylko usypiać jak się obudzi, narazie się udaje :cool2:

Dziś będzie pralka! Chociaż już wzięłam się i ręcznie wyprałam welurowe ciuchy od Le., bo to kolor puszcza, bleh..

MsMickey my też na cystografie idziemy bleh.. Tyle, że u nas trzeba w szpitalu 2dni być, bo tylko badanie w warunkach szpitalnych nfz refunduje :sorry2:. W niektórych jest tak, że rano przyjmują na oddział, a wieczorem wypisują. Jak jest u Was? Orientowałaś się już?

Kasienka u nas też czasem 25stopni (chociaż teraz staram się wychładzać do 23 max), ale Lenka jak jest goła to ma gęsią skórkę po 5minutach, więc zawsze musi mieć min. body z krótkim rękawem, więc albo moja zmarzluch, albo Twój taki gorący chłopak :-D Swoją drogą jak kiedyś uda mi się mieć syna to na pewno będzie nazywał się Nikodem :ninja2:

Rysica postawisz obrazek zamiast krzyżyka, zapalisz podgrzewacze i będzie spoko :cool2:. Mój szwagier tak zrobił i ksiądz nic nie powiedział :-D

Monika dobrze, że z małym ok. Najgorsze za Wami! Trzymaj się! Tulę.

Hatszept
mi też się wydaje, że on za bardzo przemęczony jest. Moja jak tak ma to potem też jest problem z usypianiem. U nas z ostatniej drzemki budzi się ok. 15-16, a potem ok 18:30-19 kąpiel i zasypia zwykle od razu po jedzeniu, a czasem ostatnio muszę pobujać, ale to 5min i śpi. JA bym próbowała uspać na siłę od razu po kąpieli, w końcu się nauczy i wy będziecie mieć trochę spokoju i on się lepiej będzie wysypiał :happy2:

Iwon nic co dobre nie trwa wiecznie, ale przynajmniej dwie noce się wyspałaś. :ninja2:

Muńka buziaki dla Gabi!

O! Bąblica wstała! I kupę ciśnie, a miało być tak pięknie... :sorry2:

Muńka, pół roczku- jak to szybko zleciało. Wszystkiego naj :)

Maćku, no to czas sie wybrać. Fajowo tam jest. Swego czasu często tam jeździliśmy. Później troszkę woda była brudnawa więc sobie darowaliśmy, ale latem wyruszamy bo już ponoć jest czyściutko.

Rysica, zrób jak pisze claudette, postaw obrazek i będzie git. Mój mąż jednego roku przyjął księdza bez niczego ( w sensie bez nakrytego stołu, krzyzyka itp). Posiedzieli, pogadali i jeszcze nam mieszkanie poświęcił :) Dla niego i tak będzie się najbardziej liczyło ile w kopercie dostanie :tak:

No to naskrobałyscie :szok: nadrobiłam tylko pobieznie...:(

U nas ciąg dalszy małego dramatu z zasypianiem wieczornym...próbowałam pozbyc sie trzeciej drzemki ok. 18-19 (mały wstał o 16.45 z poprzedniej), ok. 20.00 zrobił sie senny, wiec butla, odbicie, kołysanie, łózeczko, płacz, rece, rozbudzenie sie, zabki, bobotic, camilia, mata, płacz, tracie oczu, ziewanie, kołysanie, łózeczko, płacz, znowu mleczko (w sumie 150ml), baczki, kupa, zabki-dentinox, kołysanie, łózeczko, płacz, rece, znowu butla - 70-80ml :szok: , kołysanie i sen w koncu...o 22.30, 2,5h...jesli któras chciałaby sie pokusic o diagnoze sytuacji to zapraszam...bo ja juz nie wiem...

MsMickey, fajnie, ze wizyta ok i zakupy udane! no i rzeczywiscie wieprzowinką się nafaszerowałaś ;-)
Munka, super, ze sie natleniłyscie! a lusterko było razem z matą:
FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (2830158249) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wszystkiego najlepszego dla Taty!!!!!
Iwon, krzesełko uzywane po moim chrzesniaku:
FISHER PRICE KRZESEŁKO DO KARMIENIA RAINFOREST (2843712116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Polaa, trzymajcie sie cieplutko!
Pamka, dasz radę!
Młodak, głowa do góry! a choinki zazdroszcze!
Josie, to moze spotkamy się na marcówkach 2014 ;) któras tez reflektuje???

Uciekam Kochane, bo muszę wreszcie pospac...

ACH! AGA! JAK MOGŁAM...
WSZYSTKIEGO O CZYM MARZYSZ! DUZO RADOSCI KAZDEGO DNIA!!! :)))

hatszept to ekstra ze dolaczasz do mnie :D Macku ty tez dawaj!!!
hatszept z tym spaniem to ja mysle- 12h snu to normalka. czytalam gdzies ze najlepsza pora do zasypiania dzieci jest kolo 19-20. moj spi najdluzej do 18, zazwyczaj 16-17. i pozniej o 19 kapiel. te ostatnie 2 godziny robie mu intensuywna gimnastyke na kocu zeby sie zmeczyl. przewroty, zabawy na brzuszku itd. i zaspia po kapieli raczej bez problemow.

Agus ty jesteś pierwsza a ja druga spójrz wyżej ;-)
Pamiętam też jak poszliśmy do zoo i rodzice kazali mi wsiąść na kucyka a ja nie chciałam bo strasznie smierdzial ale zmusili mnie i mam zdjęcie na tym kucyku z miną bez kija nie podchudz, miałam wtedy 6 czy 7 lat.
Mam uraz bo gdy miałam jakieś 5 lat wpadlam u mojej cioci w Szczecinie jedną nogą do szamba, pucowalam się w misce dobre 2h ;-)
:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Munka wszystkiego najlepszego dla maludy na pol roczku!!!
Rysica moja mama kiedys tez kropidlo zgubila, poleciala na podworko i z krzakow pozrywala galazki, zwiazala wstazeczka i bylo kropidlo :-D:-D:-D

Witam
Muńka dużo dużo zdrówka dla Gabi :happy2:
Hatszpt powodzonka w pracy &&&

U nas znowu wszystko się poprzestawia bo mała wstała o 7 i zaczęła śpiewać piosenki Muńki ;) tak na poważnie to gugła i aaaahhhhhaaa pewnie sąsiedzi słyszeli. Po godzince i dwóch cycach zasnęla i spałyśmy do 11 i teraz położyłam ją w łóżeczku na chwilę bo chciałam skoczyć do wc i zaglądam do niej a ona już śpi :happy2: więc wpadłam do kuchni i zrobiłam już prawie fasolkę po bretońsku, dziś wieczór będzie czaderski :sorry2:

reklama
Do góry