reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No to naskrobałyscie :szok: nadrobiłam tylko pobieznie...:(

U nas ciąg dalszy małego dramatu z zasypianiem wieczornym...próbowałam pozbyc sie trzeciej drzemki ok. 18-19 (mały wstał o 16.45 z poprzedniej), ok. 20.00 zrobił sie senny, wiec butla, odbicie, kołysanie, łózeczko, płacz, rece, rozbudzenie sie, zabki, bobotic, camilia, mata, płacz, tracie oczu, ziewanie, kołysanie, łózeczko, płacz, znowu mleczko (w sumie 150ml), baczki, kupa, zabki-dentinox, kołysanie, łózeczko, płacz, rece, znowu butla - 70-80ml :szok: , kołysanie i sen w koncu...o 22.30, 2,5h...jesli któras chciałaby sie pokusic o diagnoze sytuacji to zapraszam...bo ja juz nie wiem...

MsMickey, fajnie, ze wizyta ok i zakupy udane! no i rzeczywiscie wieprzowinką się nafaszerowałaś ;-)
Munka, super, ze sie natleniłyscie! a lusterko było razem z matą:
FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (2830158249) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wszystkiego najlepszego dla Taty!!!!!
Iwon, krzesełko uzywane po moim chrzesniaku:
FISHER PRICE KRZESEŁKO DO KARMIENIA RAINFOREST (2843712116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Polaa, trzymajcie sie cieplutko!
Pamka, dasz radę!
Młodak, głowa do góry! a choinki zazdroszcze!
Josie, to moze spotkamy się na marcówkach 2014 ;) któras tez reflektuje???

Uciekam Kochane, bo muszę wreszcie pospac...

ACH! AGA! JAK MOGŁAM...
WSZYSTKIEGO O CZYM MARZYSZ! DUZO RADOSCI KAZDEGO DNIA!!! :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Agus ty jesteś pierwsza a ja druga spójrz wyżej ;-)
Pamiętam też jak poszliśmy do zoo i rodzice kazali mi wsiąść na kucyka a ja nie chciałam bo strasznie smierdzial ale zmusili mnie i mam zdjęcie na tym kucyku z miną bez kija nie podchudz, miałam wtedy 6 czy 7 lat.
Mam uraz bo gdy miałam jakieś 5 lat wpadlam u mojej cioci w Szczecinie jedną nogą do szamba, pucowalam się w misce dobre 2h ;-)

Edek hatszept myślę ze ostatnia drzemka o 16:45 jest jednak za wcześnie. A o tej godz dopiero kladziesz P czy już wstaje?
Ja mojej pozwalam spać najpóźniej do 18:30 tak jak dziś to na noc zasnela mi 22:10 i śpi.

Ostatnia edycja:
Hatszept- z tego co napisalas to wg mnie mogl byc zmeczony a wlasciwie przemeczony bo skoro obudzil sie o 16:45 to nie dziwie sie ze tak marudzil. Jak moja obudzi sie przed piata to potem musze ja te 2h az do kapieli o 19 przetrzymac i jak tylko 19 wybije ta juz marudzi bo wie ze pora spania. Wydaje mi sie ze troszke za dlugo go przetrzymalas :-( a moze sprobuj go klasc na drzemke najpozniej o 16 tak na 1h a potem te 2h sie z nim pobaw zeby go zmeczyc, potem kapiel, butla i spanie i trzymaj sie tej samej rutyny przez conajmniej 3 dni powinno pomoc. Dzieci lubia wiedziec co je czeka zreszta jak dorosli, malo kto lubi niespodzianki. Nie wiem o ktorej chcesz go klasc jak pozniej to pozniej go poloz na ostatnia drzemke. A jak chcesz byc pewna ze nie bedzie glodny w nocy to podaj mleko przez sen przez 24.

Noooo to mi komp padl i weszlam przez tel. Ciekawe,czy jutro bedzie dzialal !!

hatszept - ja mysle podobnie jak dziewczyny. Jak budzi sie z drzemki ok.16.00 to daj mu 3 godzinki i zaczynaj przygotowania do snu.Nie kladz juz go na mate,bo to kojarzy z lezeniem w ciagu dnia i zabawa,zostan z nim tam gdzie ma spac,wygas swiatlo. Nawet jakbys miala tam siedziec 2 godziny to moze warto,bo minie jakis czas i sie przyzwyczai. U nas wlasnie tak jest,ze najczesciej G spi do 16 i mniej wiecej o godzinie 18.30 zaczynamy kapiel,potem jedzonko,sen- niezaleznie czy widac,ze jest zmeczona czy nie,no i zawsze ten sam pokoj,miejsce i "klimat"
Tyle co mi przyszlo do glowy...
I nie chodzilo mi o lusterko,tylko o zwierzatko,ktore na nodze mialo lusterko :-D ale juz wsio wiem i znalazlam takie.

Sunshine - moze ma po prostu suche usta,spi z otwartymi?

Cos jeszcze chcialam...nie pamietam. Kurde jutro nie bede widziala na oczy! Dobrej nocki!

Ostatnia edycja:
Josie, to moze spotkamy się na marcówkach 2014 ;) któras tez reflektuje???
Ja to się cały czas waham, kiedy machnąć sobie następne... Odczekać trochę, czy iść za ciosem? :sorry:Do końca roku szkolnego muszę popracować, a później niech się dzieje co chce ;-) Więc w sumie może być ten marzec...

Dobranoc!

Munka- spi z otwartymi ustami a w nocy jak sie przebudzi to wklada sobie w usta przytulanke bo najwidoczniej to juz uspokaja i ssie wiec pewnie od tego :sorry: ale smiesznie z tym wygladala jakby miala zeba wystajacego na gorze :-D

A ja wlasnie ogladalam program o duzych dzieciach i jestem w szoku :szok::szok::szok: dorosli ludzie zachowuja sie i chca byc traktowaniu jak dzieci ale jak takie bobaski :szok::-D i spia w lozeczkach ich rozmarow, uzywaja kosmetykow dla niemowlat, jedza ze sloiczkow i nosza pampersy, spia w spiochach normalnie tak jak nasze dzieci teraz tak oni majac po 40 lat :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D a najciekawsze jest to ze normalnie pracuja, maja zony a jak wracaja do domu to zamieniaja sie w bobaski!!!!
Wyobrazacie sobie takiego meza w pieluchach i ze smokiem w buzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej :)
Dzięki za odzew!
Nie jestem w stanie go dłuzej przetrzymac z drugą drzemką, bo z pierwszej budzi się ok. 12.00 i wytrzymuje pozniej te 3,5-4h. Poza tym sądzę, ze ta 19.00 to nie jest w ogóle pora snu dla niego, bo budzi się rano ok. 8.30-9.00, wiec skoro dziciaki spi w nocy ok. 11h (oczywiscie w pobudkami) to zasypianie ok. 22.00 jest pewnie logiczne niestety.
A z tym kładzeniem na matę jest tak, ze robię to wtedy kiedy widzę, ze jest juz zupełnie wybudzony i na bank nie bedzie mowy o snie przez kolejne 15-30min (wiecej?). Ale moze rzeczywiscie powinnam byc bardziej konsekwentna i zostac z nim w sypialni nawet te 2h... łatwo nie jest...

Proszę o kciuki dziś bo popołudniu widzę się z nowym szefem, a dodatkowo jeszcze godzine po tym spotkaniu nasz wiceprezes poprosił rowniez o spotkanie, bo są jakies projekty dla mnie...wiec niby jeszcze nie zaczęłam pracy, a spotkania takie z grubej rury...no ale moze to i dobrze...dzis wszystko sie dowiem, wiec poniedziałek na wiekszym luzie...

miłego dnia! :-)

Hatszept - a ja myślę, że 22 to duuużo za późno! Ja dwójkę dzieci usypiałam po 19 i było idealnie, też spał i Szymek i Monika śpi do 8! Monika też ostatnią drzemkę ma ok 16-16:30 do 17:30 czasem do 18 i potem zabawa, kąpiel, butla i śpi, śpi całą noc aż do 8.

Dzień dobry wszystkim :)

Monika nie chce iść na pierwszą drzemkę :/
Mąż przed pracą pojechał po jakiś krzyżyk na stół i kropidło, bo ksiądz po kolędzie (przed kolędą?) będzie chodził... a aż wstyd przyznać nie nabyliśmy przez 4 lata :p

Ostatnia edycja:
Witam
No dziś nie pospałam, mała mi zrobiła pobudkę o 6, 6.10 jadła już butlę odłożyłam ją później do łóżeczka z myślą że zaśnie a ta zaczęła dusić kupala no i taki miałam poranek
W piecu już napalone i cieplutko w domu :-):-D

Dzisiaj niuni juz po raz kolejny oderwalam kawalek skorki na gornej wardze czy Waszym dzieciom tez tak sie robi??? nie wiem od czego czy przygryza ta wage czy co???
A nie pomyślałaś że to może być od smoczka ??? moja też taką skórkę ma i to jej się robi od ciągnięcia smoka na butli

Ja to się cały czas waham, kiedy machnąć sobie następne... Odczekać trochę, czy iść za ciosem? :sorry:Do końca roku szkolnego muszę popracować, a później niech się dzieje co chce ;-) Więc w sumie może być ten marzec...

Ja już nad drugim nie myślę napisałam w temacie antykoncepcji że właśnie założyłam sobie spiralę i koniec z dziećmi :-):-D:-):-D

Co do ostatniej drzemki to moja czasami mi zasypia po 18 wstaje przed 19 robię jej kąpiel, karmie i dalej śpi do 7 rano najczęściej

reklama
Młoda zasnęła, idę na kawę, a potem po osiedlu idę szukać kropidła i jakiegoś krzyżyka, bo 4 lata pożyczaliśmy od rodziców a w tym roku teraz z nie nacka wczoraj napisali, że dzisiaj będą chodzić po kolędzie, mąż do 22 w pracy, rano był w centrum ale nic nie znalazł, na targu też nie... a ksiądz zamiast poświęcić to mnie prześwięci!!!

Do góry