reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej baby :)

no to dzisiaj Was nie zdołuję, bo pobudki na UU były o 24, 3 i 5 :baffled: A to dlatego, że podałam mu kaszkę łyżeczką o 18-tej. Jednak dla niego taka "kolacja" to chyba jeszcze za wcześnie. Musi być butla ciepłego mleka przed samym snem i już. Wtedy najładniej śpi :tak:

Rysica z tym tygrysem chodziło mi o to, że mogłabym dać go teraz Julkowi (a propo zakupu jakiegoś pluszaka), bo K. już się nim w sumie nie bawi ;) Ale nie chcę mu zabierać, bo to jednak "jego" i mógłby to źle odebrać. A relacje między braćmi są na razie świetne i wolałabym żeby tak zostało ;-)

Miśki super, że jesteś zadowolona z opiekunki, oby tak zostało! :-)

Sunshine mojemu już tak ze trzy razy oderwała się skórka na górnej wardze :tak: Jak widziałam, że mu "zwisała" :sorry2: to absolutnie nic z tym nie robiłam i czekałam aż samo odpadnie. Od jakiegoś czasu już się to nie zdarza.

Pamiętam też jak poszliśmy do zoo i rodzice kazali mi wsiąść na kucyka a ja nie chciałam bo strasznie smierdzial ale zmusili mnie

:-D:-D:-D Wizualizacja mi zadziałała ;)

Ja to się cały czas waham, kiedy machnąć sobie następne... Odczekać trochę, czy iść za ciosem? :sorry:

Niby lepiej iść za ciosem, więc jeśli masz siły, to dawaj ;-)

Hatszept ja też myślę podobnie jak dziewczyny, że lepiej spróbować zacząć małego kłaść spać wcześniej. 11 godzin snu to wcale nie jest dużo na tak małe dziecko, powiedziałabym że to norma. Mój też śpi od 19 do 7. A potem jeszcze w ciągu dnia ze 4 h łącznie. I ma przerwy maksymalnie 2 -2,5 godzinne (ostatnia drzemka do 17 i potem spanie o 19). Z zachowania P. widać że jest ewidentnie zmęczony (tarcie oczu, ziewanie), a ponoć jak dziecko jest przemęczone to ma jeszcze większe problemy z zaśnięciem niż dziecko śpiące.
Może spróbuj zrobić tak jak mówią dziewczyny. Po ostatniej drzemce która trwa do np. 16-17 o 19 go wykąp, nakarm i połóż spać. Może po kilku dniach zacząć się budzić wcześniej rano niż o 8, 9 ale i tak zaraz wracasz do pracy i trzeba będzie się zwlekać z wyrka ;-)

Powodzenia na rozmowie z szefem, koniecznie daj znać co i jak :-)

reklama
Iwon - no oczywiście, że koniecznie nowego dla Julka! Kornel ma swojego i jemu nie można zabrać :D

a ja się głowię skąd wziąć kropidło.... i jakiś krzyżyk..... Od biedy tata mi przywiezie o ile zdąży.... cholera wkurzona jestem!

Agus ty jesteś pierwsza a ja druga spójrz wyżej ;-)
Pamiętam też jak poszliśmy do zoo i rodzice kazali mi wsiąść na kucyka a ja nie chciałam bo strasznie smierdzial .
Czyli zdjęcie w sam raz do albumu rodzinnnego :D

Hatszept && za spotkanie.

Iwon czyli trzeba później dać mu jeszcze butle :) a nie chłopaka chcecie wykiwać :D

Rysica Ty masz te dzieciaki książkowe :D

Alijenka o 6tej pobudka po całej nocy i Ty nu narzekasz :shocked2:

Witam tak w ogóle :) ja dziś w szoku byłam mały poszedł spać około 23ej i jadł później tylko 00:30 (3min) i 5:30 5h snu to ful wypas dla mnie :) i nie dostał wczoraj nic innego poza cycem:)
Na 11ta mam fryzjera, a młody będzie z babcią na spacerku i po galerii łaził :)

Hej kobietki

Musze Was nadrobić....

Maćku, my latem wybieramy sie do Sławy, więc będę blisko Ciebie. Może na jakies lody skoczymy z dzieciaczkami:)

Współczuję dziewczyny nieprzespanych nocek. Mój Gracjan spał dzisiaj od 20 do 6.15, ale za to Marcel całą noc się budził...

Co do pogrzebu to dzieci nie zabrałam i bardzo dobrze. To był chyba najgorszy dzien w moim życiu. Zabrałam ich na stype i efektem tego było to że wczoraj cały dzień jeździłam z Marcelem po lekarzach. Poślizgnął się i uderzył w głowę a wczoraj od rana płakał że go boli głowa i mu niedobrze. Skończyliśmy u chirurga z Rtg czaszki. Na szczęście nic mu nie jest....

O co chodzi z tym "zamkniętym" ? Chyba nie jestem wtajemniczona:)

czesc :)

My pospani do hmmm nigdy nie wiem ile spi mlody bo w lozeczku sie bawi ale chyba kolo 8:20 ja prawie do 9 :) no i pobudka jedna o 6:00 bo postanowil sie na brzuch przewrocic dalam troche wody smoka i spal do 7:15 a tutaj juz dostal butle i poszedl spac dalej

Hatszept dziewczyny maja racje ... byleby nie wychodzic z pokoju bo on jest przyzwyczajony ze zamiast spac to jeszcze pobawi sie, a tak jak bedziesz 100 razy probowac do lozeczka to na nastepny dzien bedzie mniej a potem jeszcze mniej i w koncu zrozumie :) walcz bo jak pojdziesz do pracy to nie bedzie juz tak dobrze zeby go troche pozmieniac... ja mojego chyba tez bede musiala przestawic bo teraz spi 10 od jedzenia do jedzenia a to chyba za malo

Czyli zdjęcie w sam raz do albumu rodzinnnego :D

Hatszept && za spotkanie.

Iwon czyli trzeba później dać mu jeszcze butle :) a nie chłopaka chcecie wykiwać :D

Rysica Ty masz te dzieciaki książkowe :D

Alijenka o 6tej pobudka po całej nocy i Ty nu narzekasz :shocked2:

Witam tak w ogóle :) ja dziś w szoku byłam mały poszedł spać około 23ej i jadł później tylko 00:30 (3min) i 5:30 5h snu to ful wypas dla mnie :) i nie dostał wczoraj nic innego poza cycem:)

ale o co chodzi?? :-D:-D bo nie kumam...

dziś mi kropidło w głowie.....

Za późno chodzę spać, za późno chodzę spać !!! Jak się zobaczyłam w lustrze, to się przeraziłam! oczy nieźle podkrążone:baffled: No nic,może w końcu uda się oderwać od kompa późnym wieczorem:-) niby wczoraj komp mi padł, ale dziś działa :-D

Póki co nie ma efektów z podawania G kaszki na noc, mimo, że wczoraj wypiła 170ml. I do tego częściej się budzi:wściekła/y: już nie fiem o co lotto.

Munka- spi z otwartymi ustami a w nocy jak sie przebudzi to wklada sobie w usta przytulanke bo najwidoczniej to juz uspokaja i ssie wiec pewnie od tego :sorry: ale smiesznie z tym wygladala jakby miala zeba wystajacego na gorze :-D

A ja wlasnie ogladalam program o duzych dzieciach i jestem w szoku :szok::szok::szok: dorosli ludzie zachowuja sie i chca byc traktowaniu jak dzieci ale jak takie bobaski :szok::-D i spia w lozeczkach ich rozmarow, uzywaja kosmetykow dla niemowlat, jedza ze sloiczkow i nosza pampersy, spia w spiochach normalnie tak jak nasze dzieci teraz tak oni majac po 40 lat :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D a najciekawsze jest to ze normalnie pracuja, maja zony a jak wracaja do domu to zamieniaja sie w bobaski!!!!
Wyobrazacie sobie takiego meza w pieluchach i ze smokiem w buzi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

to pewnie od tego ma suche usteczka.

a program?? masakra!!! gdzie Ty to oglądałaś??

Hej :)
Dzięki za odzew!
Nie jestem w stanie go dłuzej przetrzymac z drugą drzemką, bo z pierwszej budzi się ok. 12.00 i wytrzymuje pozniej te 3,5-4h. Poza tym sądzę, ze ta 19.00 to nie jest w ogóle pora snu dla niego, bo budzi się rano ok. 8.30-9.00, wiec skoro dziciaki spi w nocy ok. 11h (oczywiscie w pobudkami) to zasypianie ok. 22.00 jest pewnie logiczne niestety.
A z tym kładzeniem na matę jest tak, ze robię to wtedy kiedy widzę, ze jest juz zupełnie wybudzony i na bank nie bedzie mowy o snie przez kolejne 15-30min (wiecej?). Ale moze rzeczywiscie powinnam byc bardziej konsekwentna i zostac z nim w sypialni nawet te 2h... łatwo nie jest...

Proszę o kciuki dziś bo popołudniu widzę się z nowym szefem, a dodatkowo jeszcze godzine po tym spotkaniu nasz wiceprezes poprosił rowniez o spotkanie, bo są jakies projekty dla mnie...wiec niby jeszcze nie zaczęłam pracy, a spotkania takie z grubej rury...no ale moze to i dobrze...dzis wszystko sie dowiem, wiec poniedziałek na wiekszym luzie...

miłego dnia! :-)

3mam kciuki i za lepsze nocki Peterka i za dzisiejsze spotkania!!!&&&&&&&

Monika nie chce iść na pierwszą drzemkę :/
Mąż przed pracą pojechał po jakiś krzyżyk na stół i kropidło, bo ksiądz po kolędzie (przed kolędą?) będzie chodził... a aż wstyd przyznać nie nabyliśmy przez 4 lata :p

my mamy kolędę w sobotę. A taki zestawik najlepiej kupić w sklepiku przy kościele, albo w dewocjonaliach. Ostatnio widziałam piękny w Weltbildzie.

zadowolenia z końcowego efektu!! :-)

Co do pogrzebu to dzieci nie zabrałam i bardzo dobrze. To był chyba najgorszy dzien w moim życiu. Zabrałam ich na stype i efektem tego było to że wczoraj cały dzień jeździłam z Marcelem po lekarzach. Poślizgnął się i uderzył w głowę a wczoraj od rana płakał że go boli głowa i mu niedobrze. Skończyliśmy u chirurga z Rtg czaszki. Na szczęście nic mu nie jest....

O co chodzi z tym "zamkniętym" ? Chyba nie jestem wtajemniczona:)

to dobrze, że wszystko ok.

no i my dziś świętujemy pół roczku :-D:-D aż nie wierzę w to, co napisałam! :-)

Dobrego dnia!!

Ostatnia edycja:
reklama
Munka gratulacje:-):-):-(
Myslalas już, gdzie zrobisz osiemnastkę? :p
My jeszcze 4 dni do połówki :-)

Rysica książkowe tzn, ze idealne :-) no wiesz, śpią jak w książkach przykazano :-)

Monika dobrze, ze tak się skończyło a nie jakimś większym obrazeniem. I współczuję przeżyć - trzymaj się&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry