reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aga wszystkiego naj naj :-):-D:-):-D
nie da się tego linku otworzyć, chyba ma zablokowane oglądanie

josie ja się już na ten urlop nie załapię :-)

Moja mała miała wczoraj fajne pół roczku w taka datę 12.12.12 :-):-D

W

A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!

No żebyś wiedziala ze się zesikal :-) :-D i to przez koc przesiaknelo na dywan!

Zabawki lamaze są super, my mamy lwa i on w glowie ma cos takiego ze jak się nim kiwa to tak mruczy smiesznie. Jakaś chropowata kulka jakby tam jest

Chyba zwariowałyście ja pojechałam tylko na rynek- jarmark świątecznych, a tu tyle stron. Chciałam młodemu pokazać jak pięknie sie świeci w ciemności i co całą wycieczkę przespał:cool:

:-D:-D:-D:-D

Hello Girls:-):-):-)

my po wizycie: organoleptycznie wszystko ok, mam się umówić na cystografię na styczeń, potem oprócz pokazania wyników wizyta w marcu. Czyli in plus;-)

Któraś na fb chyba pisała o zabawkach w biedrze elefun więc dziś polecialam i kupiłam dla G takie w zestawie 3 kostki (tzn jeden walec, romb i costam jeszcze). Wg mnie fajowe:-):-):-) A dla mojego kuzyna córeczki taką osmiornicę. Też fajna. 28 zł sztuka. Wszystko mają: gryzaczki, gładkie materiały, pluszowe są po całości itd.

Hatszept to a'propos idei NIE kupowania więcej zabawek Gosi... :p

W ogóle z tej biedry wracalam jak wielblad objuczona bo jeszcze pieluchy no i 'parę' innych rzeczy... plus Gocha w limo bo to było elementem spaceru...

Pluszaki: w szpitalu była dwuletnia dziewczynka z misiem ze smyka - nie rozstawala się z nim od urodzenia podobno. Mama tylko pierze (przy czym ona w tym czasie siedzi przed pralką i płacze...). Mi się te misie podobają, nie są bardzo wypchane raczej przytulasne właśnie. My mamy klapouchego sporego - Gocha gryzie mu uszy - i taką klacz z ikea białą z fioletową kamizelką. Ale ja Gosi nie kladlam tak maskotek, raczej pieluchy. Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Fajowo, że in plus!!:-) Ja też chciałam podskoczyć do Biedrony zobaczyć te zabawki, ale nie wyszło. Może jutro mi się uda. A głowe na szmacie mamy, ale nie robi na G póki co wrażenia:-)

Kto ma fb ten wejdzie na konto kolezanki z ktora rodzilam jej synek za dwa dni skonczy pol roku, a tak sie zachowuje od jakiegoś czasu :
Facebook

Facebook

sie nie wyświetla..

Hello Girls:-):-):-)

my po wizycie: organoleptycznie wszystko ok, mam się umówić na cystografię na styczeń, potem oprócz pokazania wyników wizyta w marcu. Czyli in plus;-)

Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Gocha śpi chyba od ok po 9, tzn obudziła się o 8.45, nakarmilam i usnela. Więc fajnie:-)

Po pierwsze super że masz dla nas dobre wieści odnośnie wizyty,
po drugie w galerii na zonku wkleiłam zdjęcie mojej małej z owieczką dosłownie jak napisałaś ze szmatką na głowie ;)
po trzecie moja też już śpi a usnęła 22:10 po dodatkowej butli MM ale zjadła tylko 100ml

Waris ja tez tak robię z kappahl. Z tym urlopem macie racje, tak czy inaczej spokojnie się zalapie:-) chyba wszystkie z nas zresztą:-)

A męża juz uprzedzilam dziś ze jutro od 14 mam imprezę firmowa i z malym ma zostać. Pracujemy w tym samym budynku i to 300m od domu wiec malego w wózku mu przyprowadze jak się w domu odpowiednio nie pojawi

I bardzo dobrze w końcu też niech się poczuwają

Ja to z drugim chcę się wstrzymać przynajmniej rok, muszę porządnie uczcić w przyszłym roku moje 30-te urodziny :cool2:

Muńka takie sugestie sa jak najbardziej dla mnie wazne :) ja go staram sie nie stawiac i groze palcem jak chce sam stawac :) filmik tylko dla wladu :) ale staram sie zeby na czworaka byl caly czas juz nawet upominam jak chca go stawiac na nogach bo widze ze sie do tego garnie a ja chce zeby raczkowal szczegolnie ze poki co lewa strona widze ze zostaje lekko w tyle i zastanawiam sie czy nie wybrac sie do rehabilitanta/ki bo mnie to troche martwi, ze np prawa lapka macha na czworaka cztery razy czesciej niz lewa albo ze prawa noga czesciej jest zgieta niz lewa i zawsze prawa idzie na pierwszy rzut jak np na czworaka wstaje i czesto sie w lewo obraca jak jest na brzuchu a w prawa strone to go musze czyms mobilizowac ... jakies sugestie ?? moze on po prostu prawostronny bedzie ? czy raczej tak jeszcze nie powinno byc? powinnam sie skonsultowac ?

zabaweczka super :)

Maćku moj nie raz se zesiusial ale czesto calkiem golego klade go po kupce bo wtedy wiem ze sie tak cisnal ze i siusiek polecial albo czekam na siuska i wtedy klade ... ale lezy tez czesto w pieluszce wtedy nie zasiusia a tez niebardzo cokolwiek krepuje

Aga STOOO LAT :)

Alijenka moj ma na wigilie :) i wszystkiego naj na pol roczku :) spoznione :p

Ostatnia edycja:
Moja mała miała wczoraj fajne pół roczku w taka datę 12.12.12 :-):-D
Ja byłam 12.06.12 na porodówce na wywołaniu i myślała, ze wtedy urodzę, ale uparciuszka miałam- nie wiem czy któraś była 3 razy na wywołaniu i dopiero przy 4wizycie na porodówce urodził się:)

Któraś na fb chyba pisała o zabawkach w biedrze elefun więc dziś polecialam i kupiłam dla G takie w zestawie 3 kostki (tzn jeden walec, romb i costam jeszcze). Wg mnie fajowe:-):-):-) A dla mojego kuzyna córeczki taką osmiornicę. Też fajna. 28 zł sztuka. Wszystko mają: gryzaczki, gładkie materiały, pluszowe są po całości itd.

Hatszept to a'propos idei NIE kupowania więcej zabawek Gosi... :p

W ogóle z tej biedry wracalam jak wielblad objuczona bo jeszcze pieluchy no i 'parę' innych rzeczy... plus Gocha w limo bo to było elementem spaceru...

Z kulinariow: zrobiłam dziś takie buleczki z ciasta francuskiego ze schabem - powiem jedno: o ja pierdziu! Jadlam 3 (pół kotleta rozbitego w każdej) a godzinę wcześniej dwa kotlety robione na parze (Rysica!!!). Mam mięsa po czubek. Tak się kończą dwa dni bez obiadu:p

Krzeselko: my mamy babydesign i jest fajniutkie.

Pluszaki: w szpitalu była dwuletnia dziewczynka z misiem ze smyka - nie rozstawala się z nim od urodzenia podobno. Mama tylko pierze (przy czym ona w tym czasie siedzi przed pralką i płacze...). Mi się te misie podobają, nie są bardzo wypchane raczej przytulasne właśnie. My mamy klapouchego sporego - Gocha gryzie mu uszy - i taką klacz z ikea białą z fioletową kamizelką. Ale ja Gosi nie kladlam tak maskotek, raczej pieluchy. Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Gocha śpi chyba od ok po 9, tzn obudziła się o 8.45, nakarmilam i usnela. Więc fajnie:-)
Ciekawe jak Hatszept dziś wieczorem i w nocy...?

AGA STO LAT I NOCEK PRZESPANYCH I UŚMIECHU NA TWARZY I RADOŚCI I ZDROWIA DLA ANTKA I... MNÓSTWO WSZYSTKIEGO!!!
Dobrze, ze u lekarza ok. W biedronce często są fajne okazje.
W końcu nadrobiłam. Nie piszcie tyle, bo się człowiek w połowie zniechęca ;-)
Na jarmarku znowu nic nie sprzedałam :confused2: Jutro robimy sobie wolne i liczymy, że w weekend coś się sprzeda...
Też zazdroszczam!

My w tym roku będziemy mieli chyba sztuczną (M tak chce...:confused2:). Podoba mi się coś takiego Choinka,choinki sztuczna jodła na pniu 120 cm (2870697994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :tak:
Aczkolwiek wszystko się jeszcze może zdarzyć, bo w zeszłym roku miała być malutka, a kumpel załatwił mi taką do samego sufitu:tak:

Sapdaj!!! :-p

Nie zrozumiałaś mnie - to ja nie chcę Was dołować ;-)

Faceci... :confused2:

Chodzi chyba o marzec 2013 :tak:

Jak dla mnie bomba! Jakby im się nidziło to dla mojej Zośki też mogą zrobić :tak:

Sto lat!

A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!
Ludzie nie wiedzą co ładne i dlatego nie kupują :(
Wyobraźcie sobie, że właśnie szwagierka wysłała mi fotę zabawki, którą kupiła G pod choinkę:

Lamaze Play & Grow Jacques the Peacock Take Along Toy

:-D:-D:-D gdyby jej jeszcze nie miała, to bym pomyślała, że mnie tu podczytuje, ale podobno dziś doszła przesyłka;-)

Kasienka - zuch chłopak!!:-) ale jeśli mogę coś doradzić, to starajcie się mobilizować go póki co bardziej do czworakowania niż wstawania i ewentualnie chodzenia. Nie chodzi o to, że nie jest na to gotowy, bo skoro sam się garnie to jest,ale czworakowanie jest bardzo ważnym etapem rozwoju i dobrze, żeby w tej pozycji dziecko spędziło dużo czasu - chodzi o integrację półkul mózgowych, synchronizację lewej i prawej strony ciała. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że Ci to napisałam...

Super :)

Ja już mam zakaz kupowania zabawek wczoraj A znowu dostał dużoooo i w tym super drewniany pchacz kurcze niedługo będę musiała się wyprowadzić z pokoju, bo nie będę miała miejsca :D

A mój synek właśnie usnął CAŁKIEM SAM leżał za moimi plecami, ze swoim kotkiem i odwracam się, a on śpi :)
No i ta firma robi super przytulanki można kupić często w tkmaxx, są miękkie wyszywane po prostu super :)
https://www.google.pl/search?q=Dott...IBQ&biw=1280&bih=586&sei=Fg25UOFAwq20Bq7zgegD

reklama
Agaundpestka - 100 lat :)

koleżanka ma zablokowaną galerię :p

a propo przytulaka - Szymek jak miał roczek to na urodziny dostał Tygryska, to była miłość od pierwszego wejrzenia, jego mina gdy go przytulił mówiła sama za siebie:
DSCF0095.jpgDSCF0093.jpg
do dziś się z nim nie rozstaje:
DSCF0201.jpg
chociaż już prawie nie ma szyi, metka już jest w strzępach, zblakł przez pranie, ma wyciumkany nos, ale jest jego ukochanym Tygryskiem :)

Do góry