reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej Kochane,

daję znać, że zyję. Jakoś leci chociaż cięzko mi jak cholera..........
Najwazniejsze, że dzieci zdrowe :) a Wojtula kończy dzisiaj pół roczki i z racji tego zabek się przedostaje na zewnątrz ;)))

Pozzdrawiam Was bardzo mocno i buziaki dla Maluszków

reklama
Kasienka naprawdę sportowiec jak że szok !!!
Ale verity mały tak samo już stoi na nogach, jestem w szoku moja mała lekko dupę do góry podnosi a tu takie spryciarze są !!!!

Pamka &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Całe szczęście że ja zostaję z mała w domu i tak przez najbliższe 24 miesiące no i później jeszcze zasiłek dla bezrobotnych mi się będzie należał także 2.5 roku jeszcze w domu z tą moją dziadygą !!!!!!!!!!! :-):-D
Wykończę się !!!!!!!!!!!!!!

Kasienka twoj maly to szalony widze!!! :-D to moj dzis sie zaczal przewracac w koncu z brzucha na plecy i odnotowalam to jako wielki sukces... jeszcze czasem mu reka przeszkadza i nie wie co z nia zrobic ale chyba w koncu zakuma? acha i twoja metoda polozylam go na kocu nago po prostu :-)no i prosze jaki efekt, cos w tym musi byc hehe

Pamka rozumiem cie doskonale. Trzymaj sie. Zaraz polowa z nas wroci do pracy i wszystkie zlapiemy takiego dola - jesli to cie pociesza :sorry:

Rysica my mamy z Lamaze takiego smoka (a raczej smoczycę, bo w różu ;-))
Uroczy Smok - zawieszka - LAMAZE - Warszawa (2838940231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Niestety młodego raczej ta panna nie kręci :sorry: Więc boję się, że z tygrysem byłoby tak samo. A pokaż go, bo może to kwestia kolorystyki?
Chyba chciałabym takiego miękkiego do przytulania bardziej. Wy czasem wklejacie zdjęcia śpiących dzieci z takimi maskotami, też bym tak chciała :)

Ale słodka smoczyca :D
Ja mam takiego :
58052105_1_644x461_zawieszka-lamaze-tygrysek-do-wozka-lozeczka-itp-wroclaw.jpg
Monika go uwielbia ale ona uwielbia wszystko przytulać, majstrować rączkami i gryźć i robić wszystko co tylko możliwe :p
i ma przy tym niezły fun
DSCF1179.jpg

Rysica - czemu myślisz, że Monisia zatrzymała się w rozwoju??:biggrin2:
A bo jak 3 tygodnie temu się podnosiła na prostych rękach wysoko i podnosiła brzuch tak robi tak do tej pory ale na kolankach się podnieść nie chce, a myślałam, że to kwestia dni :p Tak samo jak może 3 razy się z brzucha na plecy przekręciła a teraz nie chce, jedyne co to precyzyjnie palcami chwyta i wydaje coraz dziwniejsze dźwięki...

Hehe ja też... A Kelly Family - to był obciach...

U mnie pozycja na brzuszku = zabawa. Na boczku się śpi, na brzuszku bawi i już.

Moja tez ma takiego rudego misia, ale na razie rządzi pieluszka muslinowa lub tetrowa. I nie ma lepszej przytulanki.
A krzesełko mam takie:
Coneco - Krzesełko BRAZZI zielone

Ja do - 10 jak na razie chodziłam :)
A ja ubieram choinke napewno. Taka radośc dla maloty będzie. Tyle kolorów. A w tym roku moze jeszcze baniek nie ściagnie.

Więc pisałam wczoraj że umówiłam się z córka ze nie wstaje miedzy 24 a 6?
Chyba się nie zrozumiałysmy - od 1 do 6 rano budziła sie średnio co 40 minut (raz było 1,5 godziny i 2 razy po 20 minut) z przeraźliwym płaczem. I nie pomagało przytulanie, cycek.... Więc boję się z nia znów dziś na cokolwiek umawiac....

osz... FOCH! z przytupem!

U nas też na brzuszku by nie zasnęła bo brzuszek = zabawa :)

Jaka to pieluszka muślinowa??

Krzesełko fajne :)

Masz rację - Szymka tak małego sadzałam na leżaczku przed choinką i godzinę mógł patrzeć na migające światełka :-D:-D:-D

Wniosek jest prosty - nie możesz się z nią umawiać :p

Byliśmy u teściów - Leni grzeczna, więc mały sukcesik zaliczony. No, ale.. jakieś było zdziwienie moje jak się dowiedziałam na co wpadła babcia, uwaga: buduje już wnuczce domek dla lalek. :sorry: Powiedzcie mi czy tylko moja teściowa ma pomysły takie? Czy to ja jestem taka dziwna i dla mnie to jakiś paradoks, żeby wyprzedzać tak bardzo czas..
Może go będzie własnymi ręcoma 2 lata budowć ?? ;P

ciesz się, że ma takie chęci!!! Moja teściowa w życiu by o tym nie pomyślała :p

Dziewczyny wpadłam na chwilkę! Wracam do Was w sobotę wieczorem a w sobotę w południe proszę za mnie kciuki trzymać bo mam obronę i nic nie umiem:confused2: wstyd będzie jak nie wiem, bo mimo, że próbuję to nie bardzo mi nauka idzie:zawstydzona/y: Król Julian pomaga jak może- budzi się tysiąc razy w nocy drąc się okropnie a usypianie go zaczęło mi zajmować jakieś pół godz... i po pół godziny snu powtórka z rozrywki. Dziś w nocy nie spał od 23:30 do 1:30 a potem to już szał... Pomyślałam, że może jak będzie spał przytulony do mnie to będzie lepiej, a on po prostu przez sen walił mnie piąstkami po oczach albo szczypał po szyi:shocked2: Mąż oczywiście nawet nie pomyśli by pomóc... tzn może pomyśli tylko nic z tym nie robi. W lodówce światło ale on ma w ... nosie bo przed pracą po prostu pojedzie do mamusi na obiad (niby jej w czymś pomóc, a ona mu "wciska" jedzenie). Ja już od kilku dni żywię się mrożonkami- super dieta matki karmiącej, ale zazwyczaj mam jakieś 10 minut czasu w drodze z pracy by coś kupić do jedzenia, bo muszę nianię zwolnić a o godz. 15:30 sklepy załadowane... w domu syf a teściowa mi ostatnio się chwaliła jakto ma już okna pomyte przed świętami i wszystko przygotowane (pewnie nie pamiętacie ale prosiłam ją kiedyś by przyszła posiedzieć z Julkiem a ja bym sobie w tym czasie posprzątała ale ona powiedziała, że jak ona będzie mi dziecka pilnować to kto u niej posprząta...:-() Ogólnie to uzbierało mi się tego trochę i czuję, że niedługo wybuchnę:growl: a przynajmniej będzie awantura:evil:

Kurde ja to bym już dawno mężowi aferę zrobiła, że pracuję, studuję, dzieckiem się zajmuję, więc on też ma DUŻO w tym domu robić. W życiu bym do takiej sytuacji nie doprowadziła... Strasznie Ci współczuję, jeszcze ta teściowa!!!
Trzymam mocno kciuki za zaliczenie obrony!!!

u nas tata wrocil o 19.40 z delegacji, i w dodatku obudzil malego halasujac garnkami! powiedzialam mu ze idzie usypiac i ma nie wyciagac z lozeczka to powiedzial ze na pewno wyciagnie bo nie bedzie przeciez kwitl nad lozeczkiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec poszlam sama i usnal w 10 sekund uff. a do meza sie nie odzywam!!!

jako ze kappahl to moj ulubiony sklep z ciuszkami dla dziecii widzialam te owieczki i sa przesliczne, ale ze moj sie nie przytula to nie kupowalam :cool:

aylin u mnie tez kelly family to byl obciach i to samo backstreet boys. tylko dzieciaki tego sluchaly hihihihi
a ciaze nr 2 planuje tak zeby urodzic w marcu bo niby od wtedy ten urlop. a ze musze do czerwca czekac zeby zajsc to lato bedzie gorrrące :tak: (acha przeciez nie rozmawiam z mezem dzisaij wiec nie powinnam tego pisac!)

tatuś dał ciała :-D krótko mówiąc ...

to u mnie połowa słuchała BSB, połowa The Kelly Family - i żeśmy się nawzajem wyśmiewali....

też uwielbiam CappAhl, ale te ceny są wysokie...

Ale to chyba jak się urodzi już teraz w marcu! czyli jakbyś już w ciąży była :D

Zaza - tak, u nas nocki przespane są w standardzie. Zauważyłam, że u większości dzieci karmionych MM nocki przespane to standard...

Alijenka - ale Ci dobrze! Ja muszę marzec/kwiecień wracać do pracy....

Ostatnia edycja:
zaza ja pracuję według grafiku więc różnie teraz bo w grudniu trochę więcej a w normalnych miesiącach to 1na1 :tak: lekko nie jest ale jakoś trzeba dać radę
Muńka ano chcąc nie chcąc jestem :eek:

Hej Kochane,

daję znać, że zyję. Jakoś leci chociaż cięzko mi jak cholera..........
Najwazniejsze, że dzieci zdrowe :) a Wojtula kończy dzisiaj pół roczki i z racji tego zabek się przedostaje na zewnątrz ;)))

Pozzdrawiam Was bardzo mocno i buziaki dla Maluszków

stówka na pół roczku!! :-D my imprezujemy jutro!!:-D:-D

Rysica - to tak jest, jedną funkcję maluch doskonali, to reszta idzie w odstawkę. Moja ma teraz podobnie. Już pupę trochę podnosiła, a teraz przestała i doskonali chwyt;-)

Fajna ta zabawka!! ja właśnie chcę G kupić pod choinkę taką, którą będę mogła zawiesić na uchwycie od fotelika.
hatszept - G u Ciebie bawiła się na macie z pałąkami taką wiszącą maskotką z nogami czarno-białymi jeśli dobrze pamiętam. I chyba było tam lusterko, gdzie kupowałaś?

Josie ja sie na mojego tez wsciekam jak sie tlucze :) ja tez chce drugie ale to za jakis czas :) i kawka musi byc bo same na placu boju zostalysmy :) to moze Jasiu podlapie cos od Nikosia :) i zaraz bedzie stawal raczkowal i kto wie co jeszcze :) a moj zacznie wiecej moze gadac jak bedzie mial do kogo buzie otworzyc :)

Claudette pewnie tak wlasnie chodzi o temp tylko my w domu mamy 25 stopni :) wiec prawie lato ;D a na szczepionkach maja na czym zarabiac to nie tanieja tym bardziej ze wiekszosc mam sie boi ze sie dziecko pochoruje wiec szczepia a mi dzisiaj Pani dyrektor zlobka uswiadomila ze choroby w zlobku sa katar kaszel ale pneumokokowe albo meningokokowe albo rota nie bylo zadnego na tyle dzieci ile sie tam przewinelo ... ze to taki pic na wode ale na pneumo i tak zaszczepie

Zaza ostatnio sie zepsul przez tydzien albo i wiecej w nocy sie budzil i to po kilka razy czasami co godzine ... a teraz jakos od trzech dni spi cale nocki odpukac oby sie nie zmienilo

Pamka trzymam kciuki &&&&

Muńka on caly czas na czworaka od 4 tygodni prawie , tylko jak sie np bawi zabawka to sie polozy, albo jak chce do czegos szyyybko podejsc to sie jeszcze czolga, ale takto wprawia sie w raczkowanie choc odkad zalapal wstawanie to jakos lobuz to woli no iwciaz te rece mu przeszkadzaja :) choc sa juz silniejsze ... no i ostatnio robi pompki tzn jest na czworaka i podnosi kolanado gory wypina pupe i to wyglada jakby chcial wstac no ale chyba czesciej wtedy laduje z wiellllkim hukiem na podlodze na plecach bo nie utrzymuje rownowagi ... ja go zostawiam na podlodze a on harcuje ... ale lezy na podlodze codziennie prawie 5/6 godzin

Polaa gratuluje zabka :)

Alijenka ja bym troche chciala zostac ale nie da rady ... ale mam nadzieje ze mlodzieniec da rade w zlobku, tylko z tego co wiem o tam dzieci od dzieci sie ucza i sie szybciej rozwijaja to jak on teraz takie rzeczy wyprawia co bedzie za chwile ... bede miec chodzacego 8 czy 9 miesieczniaka :surprised: no i mysle ze warto rozbierac dzieci bo ubrania krepuja ... nam krepowaly pieluchy wielo jak je zmienilismy to od razu zaczal sie obracac a jak czesciej lezy golusi to jakos chetniejszy do zabawy i nowosci

Kasia.natka dasz rade napewno :) i jakie mleczko wybralas dla Niuni?

Rysica fajny ten tygrysek a moze Monia zamiast cialo cwiczy umysl :) ?? wiesz moj sie zawiesil znowu z kolei z mowa :) Muńka kiedys pisala ze ta sama polkula odpowiada za te dwie sprawy wiec trzeba czekac az sie Twoja odwiesi na dzialania fizyczne a moj na psychiczne :p

Hatszept ja tez poprosze o namiar :)

Muńka, Kasieńka, ja wiem, że tak może być, dlatego to napisałam z przymrużeniem oka :-D teraz ćwiczy chwyt i dźwięki ;) ale w rozwoju motorycznym zastój :p
Muńka to jak chcesz takie z zawieszką to chyba wszystkie Lamaze takie mają :)
popatrz sobie na allegro, bo mój ma w dupce coś co wibruje jak się za ogon pociągnie, ale strasznie mocno trzeba ciągnąć, dziecko nie da rady, więc to funkcja nieprzydatna, a przez to prać w pralce nie można....

Iwon, słyszysz? ;) przeczytaj jeszcze co Muńce napisałam ;)
ja bym poszła do SMYKa i po prostu wybrała jakiegoś miękkiego pluszaka :D

reklama
Kasienka moj tez sie z mowa zawiesil od dwoch miesiecy. Bawil sie w milczeniu i tylko marudzil albo piszczal. A dzis zaczal rozmawiac z gryzakiem. I jak wychodze to wola mnie eeeej! Wiec mam nadzieje ze opanowal obroty i teraz zacznie sie skupiac nad mowa

Do góry