Josie ja sie na mojego tez wsciekam jak sie tlucze
ja tez chce drugie ale to za jakis czas
i kawka musi byc bo same na placu boju zostalysmy
to moze Jasiu podlapie cos od Nikosia
i zaraz bedzie stawal raczkowal i kto wie co jeszcze
a moj zacznie wiecej moze gadac jak bedzie mial do kogo buzie otworzyc
Claudette pewnie tak wlasnie chodzi o temp tylko my w domu mamy 25 stopni
wiec prawie lato ;D a na szczepionkach maja na czym zarabiac to nie tanieja tym bardziej ze wiekszosc mam sie boi ze sie dziecko pochoruje wiec szczepia a mi dzisiaj Pani dyrektor zlobka uswiadomila ze choroby w zlobku sa katar kaszel ale pneumokokowe albo meningokokowe albo rota nie bylo zadnego na tyle dzieci ile sie tam przewinelo ... ze to taki pic na wode ale na pneumo i tak zaszczepie
Zaza ostatnio sie zepsul przez tydzien albo i wiecej w nocy sie budzil i to po kilka razy czasami co godzine ... a teraz jakos od trzech dni spi cale nocki odpukac oby sie nie zmienilo
Pamka trzymam kciuki &&&&
Muńka on caly czas na czworaka od 4 tygodni prawie , tylko jak sie np bawi zabawka to sie polozy, albo jak chce do czegos szyyybko podejsc to sie jeszcze czolga, ale takto wprawia sie w raczkowanie choc odkad zalapal wstawanie to jakos lobuz to woli no iwciaz te rece mu przeszkadzaja
choc sa juz silniejsze ... no i ostatnio robi pompki tzn jest na czworaka i podnosi kolanado gory wypina pupe i to wyglada jakby chcial wstac no ale chyba czesciej wtedy laduje z wiellllkim hukiem na podlodze na plecach bo nie utrzymuje rownowagi ... ja go zostawiam na podlodze a on harcuje ... ale lezy na podlodze codziennie prawie 5/6 godzin
Polaa gratuluje zabka
Alijenka ja bym troche chciala zostac ale nie da rady ... ale mam nadzieje ze mlodzieniec da rade w zlobku, tylko z tego co wiem o tam dzieci od dzieci sie ucza i sie szybciej rozwijaja to jak on teraz takie rzeczy wyprawia co bedzie za chwile ... bede miec chodzacego 8 czy 9 miesieczniaka
no i mysle ze warto rozbierac dzieci bo ubrania krepuja ... nam krepowaly pieluchy wielo jak je zmienilismy to od razu zaczal sie obracac a jak czesciej lezy golusi to jakos chetniejszy do zabawy i nowosci
Kasia.natka dasz rade napewno
i jakie mleczko wybralas dla Niuni?
Rysica fajny ten tygrysek a moze Monia zamiast cialo cwiczy umysl
?? wiesz moj sie zawiesil znowu z kolei z mowa
Muńka kiedys pisala ze ta sama polkula odpowiada za te dwie sprawy wiec trzeba czekac az sie Twoja odwiesi na dzialania fizyczne a moj na psychiczne
Hatszept ja tez poprosze o namiar