reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ale żeby w zimie były takie ceny !!!! :szok::szok::szok: ja dwuczęściowy mam tylko na zajęcia z małą tak głupio mi w dwuczęściowym chodzić :eek:

ja na allegro kupiłam tankini. I w nim smigam na basenie z małą.

a ze musze do czerwca czekac zeby zajsc to lato bedzie gorrrące :tak: (acha przeciez nie rozmawiam z mezem dzisaij wiec nie powinnam tego pisac!)

hmmm w sumie to rozmawiać nie musisz....

Aylin bo ty pewnie niezrozumiale mówisz:-p albo masz za słabe argumenty;-)

najwidoczniejj... no od 20.30 do tera mówie jej ze dzieciaczki wszystkie już spią... a ona jak nie spała tak nie spi. Słyszę jak przewraca się w łóżeczku w ta i spowrotem.

A bo jak 3 tygodnie temu się podnosiła na prostych rękach wysoko i podnosiła brzuch tak robi tak do tej pory ale na kolankach się podnieść nie chce, a myślałam, że to kwestia dni :p Tak samo jak może 3 razy się z brzucha na plecy przekręciła a teraz nie chce, jedyne co to precyzyjnie palcami chwyta i wydaje coraz dziwniejsze dźwięki...

Jaka to pieluszka muślinowa??

Krzesełko fajne :)

Masz rację - Szymka tak małego sadzałam na leżaczku przed choinką i godzinę mógł patrzeć na migające światełka :-D:-D:-D

Wniosek jest prosty - nie możesz się z nią umawiać :p

Moja też na rączkach w pełnym wyproście sie podnosi. T. sie smieje ze nawet pompki robi. A nogi pod pupe podciaga jak przód lezy płasko. Tylko musi jeszcze te dwie rzeczy zsynchronizować...

Pieluszka myslinowa o taka:
VANDRING Muślinowy ręczniczek - IKEA

Krzesełko naprawdę fajne. Ja chciałam chicco ale drogie były. A to rózni się tym ze nie ma rozkładanego całkowicie oparcia - czego i tak nie wykorzystuje bo mała twierdzi ze przy jedzeniu się nie leży.

No i ja własnie dlatego chce choinke - chodz z miejscem na nia kiepsko.

Ide cos w końcu zjeść. I zrobic sobie martini ze spritem w wersji bez martini :)

reklama
dziewczyny zza granic polskich spotkalyscie sie z takimi klockami ??
obraz016cg.jpg

\
Alijenka ja bym troche chciala zostac ale nie da rady ... ale mam nadzieje ze mlodzieniec da rade w zlobku, tylko z tego co wiem o tam dzieci od dzieci sie ucza i sie szybciej rozwijaja to jak on teraz takie rzeczy wyprawia co bedzie za chwile ... bede miec chodzacego 8 czy 9 miesieczniaka :surprised: no i mysle ze warto rozbierac dzieci bo ubrania krepuja ... nam krepowaly pieluchy wielo jak je zmienilismy to od razu zaczal sie obracac a jak czesciej lezy golusi to jakos chetniejszy do zabawy i nowosci

\

jutro jak tylko wstanie spróbuje, zobaczymy co będzie :-D
a moja siostrzenica już chodziła jak miała 9 miesięcy :-)

ja na allegro kupiłam tankini. I w nim smigam na basenie z małą.

no właśnie teraz na stronie dechatlonu znalazłam dość tanie, trzeba będzie się tam przejechać :))

U mnie w tym roku choinki nie będzie bo nie mam jej gdzie postawić jedyne co to mogę taką malutką kupić może będą w biedronce już ustrojone :-D

Ostatnia edycja:
Chyba zwariowałyście ja pojechałam tylko na rynek- jarmark świątecznych, a tu tyle stron. Chciałam młodemu pokazać jak pięknie sie świeci w ciemności i co całą wycieczkę przespał:cool:
Będę Was nadrabiać zaraz, a teraz jestem taka zadowolona :) zadzwonił do mnie Max (chłopiec którym się opiekowałam 7lat) i prawie pół godziny rozmawialiśmy przez tel :D uczy się grać na trąbce :)

A ja kolejne urodzinki spędzam z karmi :)

Ja to zerkam do Kappahl i coś tam sobie upatruję a później jak dostanę kupony rabatowe takie które oni przesyłają zazwyczaj 20 lub 25% zniżki to idę i kupuję. Zawsze to pare groszy taniej ;)

Pamka, Josie mnie też jasna cholera bierze gdy mój małż mi nie pomaga i jak tylko mam okazję- tak jak dzisiaj - w ramach wdzięczności zostawiłam go dziś na 3 godz samego z małą a sama pojechałam na shoping i to do galerii gdzie nie ma zasięgu ;)

Josi a ty się dowiedz dokładniej bo mnie to się wydaje że ten roczny macierzyński to wchodzi od 1 września 2013.

AGAUNDPESTKA STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM ;) ;) ;)

Hello Girls:-):-):-)

my po wizycie: organoleptycznie wszystko ok, mam się umówić na cystografię na styczeń, potem oprócz pokazania wyników wizyta w marcu. Czyli in plus;-)

Któraś na fb chyba pisała o zabawkach w biedrze elefun więc dziś polecialam i kupiłam dla G takie w zestawie 3 kostki (tzn jeden walec, romb i costam jeszcze). Wg mnie fajowe:-):-):-) A dla mojego kuzyna córeczki taką osmiornicę. Też fajna. 28 zł sztuka. Wszystko mają: gryzaczki, gładkie materiały, pluszowe są po całości itd.

Hatszept to a'propos idei NIE kupowania więcej zabawek Gosi... :p

W ogóle z tej biedry wracalam jak wielblad objuczona bo jeszcze pieluchy no i 'parę' innych rzeczy... plus Gocha w limo bo to było elementem spaceru...

Z kulinariow: zrobiłam dziś takie buleczki z ciasta francuskiego ze schabem - powiem jedno: o ja pierdziu! Jadlam 3 (pół kotleta rozbitego w każdej) a godzinę wcześniej dwa kotlety robione na parze (Rysica!!!). Mam mięsa po czubek. Tak się kończą dwa dni bez obiadu:p

Krzeselko: my mamy babydesign i jest fajniutkie.

Pluszaki: w szpitalu była dwuletnia dziewczynka z misiem ze smyka - nie rozstawala się z nim od urodzenia podobno. Mama tylko pierze (przy czym ona w tym czasie siedzi przed pralką i płacze...). Mi się te misie podobają, nie są bardzo wypchane raczej przytulasne właśnie. My mamy klapouchego sporego - Gocha gryzie mu uszy - i taką klacz z ikea białą z fioletową kamizelką. Ale ja Gosi nie kladlam tak maskotek, raczej pieluchy. Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Gocha śpi chyba od ok po 9, tzn obudziła się o 8.45, nakarmilam i usnela. Więc fajnie:-)
Ciekawe jak Hatszept dziś wieczorem i w nocy...?

AGA STO LAT I NOCEK PRZESPANYCH I UŚMIECHU NA TWARZY I RADOŚCI I ZDROWIA DLA ANTKA I... MNÓSTWO WSZYSTKIEGO!!!

Ostatnia edycja:
Waris ja tez tak robię z kappahl. Z tym urlopem macie racje, tak czy inaczej spokojnie się zalapie:-) chyba wszystkie z nas zresztą:-)

A męża juz uprzedzilam dziś ze jutro od 14 mam imprezę firmowa i z malym ma zostać. Pracujemy w tym samym budynku i to 300m od domu wiec malego w wózku mu przyprowadze jak się w domu odpowiednio nie pojawi

W końcu nadrobiłam. Nie piszcie tyle, bo się człowiek w połowie zniechęca ;-)
Na jarmarku znowu nic nie sprzedałam :confused2: Jutro robimy sobie wolne i liczymy, że w weekend coś się sprzeda...
Się pochwalę - własnie dostarczono mi choinkę. Ma 2,30cm, piękna, równiutka jodła californijska. Sama wybierałam w lesie. I zapłaciłam 50zł tylko. A i najważniejsze, dzisiaj ścinana wiec długo postoi.
Ech, już Wigilii się doczekac nie moge bo ja zawsze wtedy ubieram.
Też zazdroszczam!

My w tym roku będziemy mieli chyba sztuczną (M tak chce...:confused2:). Podoba mi się coś takiego Choinka,choinki sztuczna jodła na pniu 120 cm (2870697994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :tak:
Aczkolwiek wszystko się jeszcze może zdarzyć, bo w zeszłym roku miała być malutka, a kumpel załatwił mi taką do samego sufitu:tak:

Hehe ja też... A Kelly Family - to był obciach...

To przeczytaj niżej - o mojej - przestaniasz się dołować...
Sapdaj!!! :-p

Nie zrozumiałaś mnie - to ja nie chcę Was dołować ;-)

u nas tata wrocil o 19.40 z delegacji, i w dodatku obudzil malego halasujac garnkami! powiedzialam mu ze idzie usypiac i ma nie wyciagac z lozeczka to powiedzial ze na pewno wyciagnie bo nie bedzie przeciez kwitl nad lozeczkiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec poszlam sama i usnal w 10 sekund uff. a do meza sie nie odzywam!!!

a ciaze nr 2 planuje tak zeby urodzic w marcu bo niby od wtedy ten urlop. a ze musze do czerwca czekac zeby zajsc to lato bedzie gorrrące :tak: (acha przeciez nie rozmawiam z mezem dzisaij wiec nie powinnam tego pisac!)
Faceci... :confused2:

Chodzi chyba o marzec 2013 :tak:

josie - jakaś gazeta jest z gadżetami takimi do domku, ale z tego co mówiła to sam domek będzie robił Teść, a mebelki wykorzystają z tych gazet :sorry:
Jak dla mnie bomba! Jakby im się nidziło to dla mojej Zośki też mogą zrobić :tak:
Hej Kochane,

daję znać, że zyję. Jakoś leci chociaż cięzko mi jak cholera..........
Najwazniejsze, że dzieci zdrowe :) a Wojtula kończy dzisiaj pół roczki i z racji tego zabek się przedostaje na zewnątrz ;)))

Pozzdrawiam Was bardzo mocno i buziaki dla Maluszków
Sto lat!
Kasienka twoj maly to szalony widze!!! :-D to moj dzis sie zaczal przewracac w koncu z brzucha na plecy i odnotowalam to jako wielki sukces... jeszcze czasem mu reka przeszkadza i nie wie co z nia zrobic ale chyba w koncu zakuma? acha i twoja metoda polozylam go na kocu nago po prostu :-)no i prosze jaki efekt, cos w tym musi byc hehe
A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!

reklama
Wyobraźcie sobie, że właśnie szwagierka wysłała mi fotę zabawki, którą kupiła G pod choinkę:

Lamaze Play & Grow Jacques the Peacock Take Along Toy

:-D:-D:-D gdyby jej jeszcze nie miała, to bym pomyślała, że mnie tu podczytuje, ale podobno dziś doszła przesyłka;-)

Kasienka - zuch chłopak!!:-) ale jeśli mogę coś doradzić, to starajcie się mobilizować go póki co bardziej do czworakowania niż wstawania i ewentualnie chodzenia. Nie chodzi o to, że nie jest na to gotowy, bo skoro sam się garnie to jest,ale czworakowanie jest bardzo ważnym etapem rozwoju i dobrze, żeby w tej pozycji dziecko spędziło dużo czasu - chodzi o integrację półkul mózgowych, synchronizację lewej i prawej strony ciała. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że Ci to napisałam...

Do góry