reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

U mnie Mikolaja sama sobie zastapilam-kupilam sobie sweterek. Mezowi skarpety :)
Szymek dostal traktor gumowy od nas a od babci mega glosny samochod.Nawet koty sie go boja. Dziala tak ze jezdzi w rozne strony i jest przeznaczony dla dzieci powyzej lat 6.
Wlasnie kombinuje jak popsuc glosnik bo nie idzie wytrzymac z tym dzwiekiem. Zreszta swiatelka tez daja ostro po galach wiec chyba wyjme baterie. Uwierzcie ze ta grajaca kula FP to pikus przy tym czyms. I jak to ma rozwijac dziecko jak zanim dorosnie do lat 6 to bedzie gluche i slepe? Wraz z rodzicami zreszta. A koty na zawal padna jak nic.

W kwestii roztropnosci facetow-maz mojej kolezanki powiesil pranie ktore nie bylo uprane jeszcze. Wcale nie zdziwil go fakt ze suche juz jest a nawet to ze body i spiochy ich coreczki byly zasrane :)
Podalam dzis Camilie i licze na cud.
Dobranoc

reklama
Moja dziś świętowała dłużej, teraz lata po łóżeczku niby śpiąc, ale i tak mamy sukces mały, bo raz kiedy to nie zasnęła przy cycku tylko dopiero w łóżeczku po chwili. Zwykle jak cycek nie usypiał to trzeba było w wózku..

edit: a tu jeszcze wrzucę moją elficzkę małą :) Zobacz załącznik 521053
Slicznusia:)

dziewczyny mam prośbę... znajoma z fundacji bierze udział w konkursie, wygrana idzie na psiaki, więc proszę w jej imieniu o głosy http://www.pojedynkizdjec.interia.pl/galeria/zdjecie/id/657?media_id=657

a tutaj link do jej fb i do www
https://www.facebook.com/sos.amstaff
S.O.S. AMSTAFF – RATUJMY PSY TYPU BULL
zaglosowane:-)

A jednak by mikolaj:-) tableta mi przyniosl. A raczej nam -mi I mezowi.... :-)
Fajny mikołaj :D

Byliśmy dziś na szczepieniu żółtaczki i mały waży 8280gr i 70cm :) jest na 50 centylu wzrostowo, wagowo i główkowo :)
No i mamy oduczac dokarmiania w nocy, bo niby 6 miesieczne maluchy juz nie powinny jeszcze z nocy, a przynajmniej miedzy północą a 6.00 rano...hmmmm...dziś spróbuję oszukac wodą i smokiem, ale czarno to widzę...:/
Wczoraj dostalismy takie samo zalecenie na noc tylko ciężko z wykonaniem, bo on musi się do cyca przytulić.

W kwestii roztropnosci facetow-maz mojej kolezanki powiesil pranie ktore nie bylo uprane jeszcze. Wcale nie zdziwil go fakt ze suche juz jest a nawet to ze body i spiochy ich coreczki byly zasrane :)
Podalam dzis Camilie i licze na cud.
Dobranoc
Niezly facet :D

Mały dostał około 17tej na spderk temperatury i do teraz spokój.
A do mnie mikołaj przyszedł z lodami- idealnie na moją grubą d....:baffled::baffled:

Claudette - wiem, że chciał dobrze :p nie narzeka, tylko się śmieję :p:p:p

Cudna ta Twoja elficzka :D

zauważyłam, że do galerii coraz mniej osób zagląda :p
to ja chyba też tu wrzucę ;P
Zobacz załącznik 521162 DSCF1503.jpg
i Szymek Mikołajek 4 lata temu:
Zobacz załącznik 5211705 grudzień 2008_4.jpg
no i porównanie - po lewej Szymek po prawej Monika :p
Sz-M porównanie 14.jpgSz-M porównanie 15.jpg

jak Was wkurzają te moje zdjęcia to mówicie prosto z mostu, ja wiem, że ja mam na ich punkcie fioła :p w końcu córka fotografa hahahaha

Hejka wracam po tygodniu niestety nie nadrobię was
wpadłam na chwilę, mała przez ostatni tydzien róznie spała bo mój bratanek non stop zapominał się że Amelka spi i ja niechcący wybudzał.Wczoraj już wyjechali z powrotem do domku. Młoda dziś coś marudna cały dzień była, płakała przez sen i nie miała humoru. Czy takie male dziecko możę tęsknic za bratankiem? Momentami to ją tak rozśmieszał że dosłownie łzy jej leciały tak sie chichrała do niego. Z jednej strony szkoda że już wyjechali a z drugiej to dziś po całym tygodniu odpoczywałam. Codziennie musiałam z nim zrobic jakąś przekąskę albo deserek - on chyba zostanie kucharzem ;-)

Pola szczerze współczuje i trzymam kciuki za teściów, bądźcie dobrej myśli
Dziewczyny z Wawy zazdroszczę spotkań i tych słodkości
a propo to dokładnie miesiąc nie chodze już na fitnes ( a to mała zachorowała, a to mąż zajęty był wykańczaniem domciu i tak mi zeszło) i widzę po wadze 2kg na plusie :dry: pora MŻ albo RD.

Rysica skąd Monika ma to cudeńko? Tfu, tfu śliczniusia

Co się stało z Zonkem? Gdzies go przenieśli?

Rysica, Monika boska po prostu! a ta mikołajowa sukieneczka cudna! Mon o wiele subtelniejsza od Szymka, ale tak przecież powinno być ;) mnie absolutnie nie denerwują Twoje zdjęcia!

Aga, P. brak cyca przeboleje, ale mleczko nawet w butli musi być...zastanawiam się, czy nie zaczekac z eksperymentem do weekendu, bo wtedy mogę pospać z małym do oporu...w sensie do 9.00, a teraz muszę wstawac ok. 7.00, bo dorota przychodzi po 8.00, wiec byłabym pewnie jutro po eksperymentalnej nocce nieprzytomna...

Waris, no to niezle miała Amelka z tym bratankiem ;) moze rzeczywiście tęskni :/ ale to wybudzanie jej tez by mnie wkurzalo...Zapraszamy na spotkanko jak będziesz w okolicach! :)
A co nie tak z zonkiem? U mnie działa...

MsMickey, dzis było słońce, a skanow artykułów jak nie ma tak nie ma ;P chyba ze przeoczylam :///

Ostatnia edycja:
Claudette - Lenka śliczna i kawała kobity z Niej, Alinka jak była w tym wieku, to tak jak Kuba miała 70cm, ale ważyła 7140g.
Zresztą - Jakub teraz waży 9220g a Alinka 15kg. Mały niedługo ja dogoni.

Rysia - fotki super, maluchy na zdjęciach do porównania - prawie jak bliźniaki, tylko Szymkowi chyba uciekało oczko jak był taki malutki??
Moja Magda miała słabsze jedno oczko, ale udało się skorygować wadę okularami.

Aga - współczuję sensacji po szczepionce. Jutro juz powinno być dobrze.

Mlodak - napisz nam czy ta Camilia podziałała u Was.

Polaa - współczuję i trzymam kciuki, zeby wszystko było OK.

Witajcie,

Chciałam Was nadrobić ale jakoś mi to nie wychodzi. Za bardzo jestem przybita tym wszystkim :zawstydzona/y: jakoś się trzymam bo muszę - dla dzieci. Od jutra przez jakiś czas mnie na pewno nie będzie. Postaram się do Was zajrzec chociaż i coś poczytać, żeby być na bierzaco a na razie przepraszam, ze tylko o sobie pisze.

Pozdrawiam Was i buziaczki dla Maluszków :tak:

Widziałam zdjęcia na fb, wszystkie dzieciaczki kochaniutkie i jakie już duże :-)

Katrina - u Szymka to było co innego, oczko mu nie uciekało ani trochę, tylko takie było wrażenie, tzw "zez pozorny" bo:
1. miał dużo mniejsze oczy niż Monika
2. miał wąsko osadzone oczy
3. miał szeroką nasadę nosa
i takie było wrażenie, bo oczko a dokładnie tęczówka jak lekko się przesunęła to już zachodziła za powiekę. Się nachodziliśmy po okulistach, ale każdy mówił to samo, powiedzieli, że z tego wyrośnie jak twarz będzie rosła i zmieniałą proporcje i mieli rację.
Bo w zależności od tego w którą stronę patrzył, to oczko które patrzyło w stronę nosa sprawiało wrażenie, że ucieka.

Hatszept - dzięki :D

reklama
Tadaaaam a my już nie śpimy od godziny... Gocha próbuje pozycji w poprzek łóżka i głosuje na całego... ja nie wstaję i koniec!

Hatszept zdjęcia zrobione tylko gości miałam i nie wyrobilam się z zamieszczeniem... sorki ...

Rysica a czemu mają nas Twoje zdjęcia denerwować? Fajniutkie dzieciaki :-)

Polaa wytrwałości życzę &&&

Do góry