reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
No to mogę sobie teraz chwilkę z Wami poklikać ;)

Jakaś nieogarnięta dzisiaj jestem, jeszcze w piżamie, a dziwne, bo akurat dzisiaj wyjątkowo wstałam wcześniej i jak już wspomniałam - wyspałam się :-) Dzisiaj znowu między 19 a 6 mieliśmy tylko jedno karmienie o drugiej :rofl2: (claudette :-p). Wprawdzie była potem około czwartej jeszcze jedna pobudka, ale dałam trzy łyki wody i grzecznie zasnął. Może jednak będę chodziła wyspana do pracy? ;)

Dzisiaj zamówiłam małemu ochraniacz do łóżeczka, bo nie miał. Nie chciałam używac jak był mały, a potem jakoś temat ucichł. Aż tu nagle moje dziecię zaczęło pełzać w łóżeczku i walić głową o szczebelki :surprised: Na razie zrobiłam prowizoryczną osłonę z kołderki, ale nie wygląda to zbyt schludnie :sorry2: No, ale te kilka dni zanim dotrze przesyłka jakoś przeczekamy.

Iwon Munka ale piszecie dluuuuugasne posty :D

A co, to źle? :-p:rolleyes2:

U nas przełom, dwa razy zasnęła dziś już sama!

Bravo! :-)

Młodak fajnie, że mały był dzisiaj w nocy dla Ciebie łaskawszy :-);-)

Muńka no więc z moim jest tak, że on łapie zabawki (bierze i zaciska na niej paluszki) i trzyma je, tylko wg mnie robi to trochę nieporęcznie :sorry2: To znaczy jakoś tak wolno je bierze do ręki (wolno kieruje tą rękę w stronę zabawki jak mu ją pokazuję). Jak już weźmie to najczęściej do buzi je kieruje. A jak nie, to pomacha trochę i zazwyczaj wyrzuca. Największe zainteresowanie okazuje, jak np. leży na plecach na macie i coś wisi nad nim, to bada, dotyka, gada do tego. Poza tym często ogląda swoje łapki i nóżki też - podnosi, ogląda i dotyka, łapie się za kolana. Nie łapie się natomiast za stopy i nie wkłada ich do buzi. I co sądzisz?

Aga wiersze Tuwima są fajne :-) Mój uwielbia jak się jemu czyta książeczki, jest wtedy skupiony i spokojniutki ;)

My też się dziś kontolowaliśmy wagowo i wzrostowo (tzn. tylko Kubę), 9220g i 71cm. Czyli jest OK.

No i super, bardzo ładnie waży, mierzy też ;)

Claudette śliczna ta Twoja elficzka :-)

Hatszept
a Ty po powrocie do pracy chcesz jeszcze karmić UU? I czy mówiłaś o tym pediatrze, że ona taka skora do oduczania nocnego karmienia? Może i ja powinnam? Na razie dałam sobie wmówić, że skoro mało go będę karmiła w dzień, to powinnam mu pozwalać jeść UU w nocy :confused:

Rysica śliczne zdjęcia i nie, nie denerwują mnie ;-)

MsMickey współczuję kiepskiej nocki, oby dzisiaj było lepiej ;)

Monika przykro mi :-:)-:)-( Potrzebny teraz tylko czas.....

Iwon - jakie zmiany na profilu ;]

A no widzisz, najwyższy czas na zmiany. Poza tym jestem jedną z niewielu, która pokazuje swoje real foto, więc pomyślałam, że pewnie już macie dosyć mojej facjaty ;-) A poza tym, taka babska fanaberia - bo chciałam i już ;-):rolleyes:

Aaaa i napisałam na ZONKU w pewnej sprawie...

Ostatnia edycja:
witajcie

Monika - strasznie mi przykro, wyrazy współczucia,

Iwon - teraz juz pewnie mniej będzie przybierał, bo jest coraz bardziej ruchliwy i szybciej spala jedzenie, ale i tak jest duży, więc może troszkę przystopować,

Hej :-) wróciłam wczoraj do domu przed 1.00:-D mężulek się spisał, dał G mleczko jak się przebudziła i dalej spała. Chyba mnie wyczuła jak przyszłam,bo po jakimś czasie wchodzę do pokoju, a ona cichutko sobie leży i się na mnie patrzy. Zasnęła jak ją na chwilkę do cyca przystawiłam, ale długi czas otwierała oczka i patrzyła na mnie - miałam wrażenie, że dopiero wtedy była w stanie usnąć na noc, wiedząc, że jestem...
Ehhh...ciężko będzie przestać karmić...

P.S. uwielbiam rockowy klimat tej knajpy, mogłabym tam siedzieć i siedzieć!!

Dziś o 9.00 byłam u gina i jest wsio oki. Lekarka powiedziała mi, że mam wyjątkowo małą bliznę na macicy po cc i pewnie gorszej jakości sprzęt w ogóle by jej nie pokazał. Dzięki temu powinnam kolejne dziecko starać się urodzić naturalnie, o ile oczy pozwolą:-D Za kilka dni wynik cytologii.
Zabrałam ze sobą G i nadawała w gabinecie jak najęta. Potem połaziłyśmy po galerii i kolejne zakupy świąteczne zrobione - i nie tylko zabawki tym razem:-D

claudette - śliczna córcia!!
A jednak by mikolaj:-) tableta mi przyniosl. A raczej nam -mi I mezowi.... :-)

:-D:-D:-D

Muńka, wybaw się! :) a jakie muffinki dostałas? Macie jakąś ulubioną cukiernię?

No i mamy oduczac dokarmiania w nocy, bo niby 6 miesieczne maluchy juz nie powinny jeszcze z nocy, a przynajmniej miedzy północą a 6.00 rano...hmmmm...dziś spróbuję oszukac wodą i smokiem, ale czarno to widzę...:/

co do muffinek to wczoraj pierwszy raz S kupił je w cukierni w Sadybie, ale jeśli chodzi w ogóle o cukeirnie, to uwielbiam i polecam:
Cukiernia Sowa

Znam ją z mojego rodzinnego miasta i jakiś czas temu w końcu pojawiła się w Wawie i to między innymi na Ursynowie. Jak coś to mogę doradzić w wyborze tortu, bo dużo już próbowałam. U mnie w rodzinie nie ma imprezy bez ich tortów i ciast :-D

Ja też muszę w końcu zacząć G odzwyczajać od karmiania ok. 4.00, ale nadal nie mam sumienia, a czasami jestem tak zmęczona, że robię to automatyczie. Biorę ją, karmię, odkładam, a potem myślę...hmmm...nawet nie spróbowałam uśpić bez cyca...

Witajcie,

Chciałam Was nadrobić ale jakoś mi to nie wychodzi. Za bardzo jestem przybita tym wszystkim :zawstydzona/y: jakoś się trzymam bo muszę - dla dzieci. Od jutra przez jakiś czas mnie na pewno nie będzie. Postaram się do Was zajrzec chociaż i coś poczytać, żeby być na bierzaco a na razie przepraszam, ze tylko o sobie pisze.

3maj się!!

MsMickey, ja też chyba bym nie wstawała, ale zobaczymy kto wygra ;) moze pokręci się, pokręci i padnie...
Ja natomiast musiałam wstać z oczywistych wzgledów, ale zanim wstałam do przełożyłam P. ciut obok (spi w naszym łózku), bo...............zdolna matka oczywiscie podała mu w nocy w koncu butle, usnelismy i zawartosc butli cała wylala się obok malego...taaaaaaaaa....a pisałam, ze z butli nie wycieka......
P. tez zajmował się małym w nocy i tez mówi, że ocknął sie w pewnym momencie i okazało się, ze nadal trzyma butle, a Peter tez spi z butlą w buzi...
dzizzzzzaaaaassssss...co za rodzina...:baffled::szok:;-)

no patologia normalnie!!! :-D:-D:-D;-);-)

Dziewczyny,
Przepraszam że nic więcej nie napiszę, ale nie mogę.
Moja szwagierka zmarła w nocy. :-(Ryczę i ryczę.

wyrazy współczucia:-(

Iwon - a gdzie Twoja piękna buzia?? tak się przyzwycaiłam do tamtego avatarka, że musze od początku się do Ciebie przyzwyczaić :-)

Mam tak wielki rozpierdziel w domu, że nie wiem za co się zabrać...no więc zaczęłam od BB :cool2:

Ostatnia edycja:
MOnika - wyrazy współczucia.

Nie jestem w stanie was nadrobić. Kolejna noc z jękami, stękami kopaniem i rzucaniem sie po łóżku. Nie wiem czy to zęby czy szatan w nią wstapił....

Ale nie wystawie juz na allegro. Przmyslałam sprawe i tam nie ma zwrotów. Oddam do lombardu - a jak nauczy się przesypiac noce przyjdę wykupic...

Iwon - ja też mam część swojej facjaty, nie ściągnęłam oczka skądś ;P to moje własne :p
Ale mi się Twoja facjata podobała :D

Muńka - ale fajny wieczór miałaś :) Ja też uwielbiam HRC :) Byłam tam ostatnio chyba aż rok temu z kawałkiem na koncercie NOKO :)

Monika bardzo mi przykro.

Polaa trzymaj sie i wracaj szybko do nas. Bede trzymac kciuki za szybki powrot do zdrowia tescia i tesciowej &&&&

Mloda K fajnie, ze Szymek przespal cala nocke - oby takich wiecej.

Rysica jak zdrowko? Monia slicznie wygladala w sukienusi. Fajne dzieciaczki - Szymek chyba byl grubciejszy nie?

Claudette cudowny elfik i piekne ubranko :)

Munka ja tez chce do knajpy - kup mi bilet na samolot, coooo? ;) No i na piszingerka bym sie wtedy zalapala ;)

Aylin wspolczuje nocki - u mnie tez srednio. Mlody jak spi to "zapomina", ze umie zmienic pozycje i jak zaczyna kwekac to musze wstac i go przelozyc :/

Iwon dobrze, ze sie wyspalas - w koncu ;) Nalezalo Ci sie ;)

Waris fajnie jestv miec gosci, ale dluzsza wizyta tez potrafi wymeczyc. Ja sie juz kompletnie odzwyczailam, wiec jak jezdze do Polski, to ciezko mi sie przestawic, ze cos mam robic inaczej niz zwykle ;P

Czekaja mnie zakupy jutro. Chce wyslac paczke do Polski na swieta. Jakies herbatki dobre, ciuszki dla siostry, zabawki dla siostrzenca. No i blender reczny dla mnie, bo wczoraj stary sie zepsul :angry: Oczywiscie zanim zdazylam zblendowac zupke dla mlodego, grrrr. Mam nadzieje, ze mnie nie trafi jutro, bo pewnie bedzie mnostwo ludzi i kazdy bedzie latal bezmyslnie. Ehhh

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

Waris, no to niezle miała Amelka z tym bratankiem ;) moze rzeczywiście tęskni :/ ale to wybudzanie jej tez by mnie wkurzalo...Zapraszamy na spotkanko jak będziesz w okolicach! :)
A co nie tak z zonkiem? U mnie działa...

dzięki za zaproszenie, może kiedyś jak mój mąz będzie miał wolne pojedziemy do Wa-wy - ja do was z małą a on do swojej siostrzyczki ;-) bardzo chętnie bym się z wami spotkała w realu ;-)

A ja wczoraj z głównej strony forum nie mogłam znalezc, wieczorkiem weszłam z tel i jest już ok, zamotanie z okresu ciąży mi wczoraj sie przybłąkało ;-) bo na cos trzeba zgonić.

Monika przyjmij moje kondolencje - wielka strata gdy ktoś odchodzi
[*] trzymaj się

Do góry