reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak Josie mysle tez ze to zebska bo u mojego to samo budzi sie bez potrzeby, no chyba ze ten lek separacyjny

Claudette siada tak jak powinna czy tak sie ciagnie do siadu?
\
Josie raczej jedzonko trawi sie dluzej choc ja dzisiaj dalam jablko z gruszka i po ok 10 minutach od dania wyszla kupka ta co powinna byc rano

Monika wspolczuje z powodu szwagierki

Muńka powodzenia na zakupach

Aga ja bym dala do owockow tylko kup taka kaszke ktora bedzie pasowac bo np taka jaka ja daje 8 zboz to nijak mi sie widzi do owocow ... moze owsianke z nestle ?? owsianka do owocow nawet pasuje, tym bardziej jesli nie chcesz sciagac mleka daje sie chyba jedna albo poltora lyzeczki na 100ml jest napewno napisane na opakowaniu

ja uzywam pronto do paneli i myje mopem scierka robily sie zacieki chyba ze bym od razu na sucho wycierala to nie byloby :I

Olusiaaa nie chwal za dnia :p bo moj spal od 21 do 7 rano bez przerwy a ostatnio sie mu cos pooookickalo moze od zebow ale jednak

u nas noc jak juz pisala z dwiema pobudkami ale smok zaakceptowany i spal do 7, dostal mleko i spal do 9 ale i tak jestem niewyspana :|
natomiast dzisiaj rano dalam mu ta camilie i poludniowa drzemka byla od 12 do 14 ciagiem wiec moze mu ulzylo i dlatego spal

i chwalimy sie wyczynami zaczal podnosic rece na czworaka poki co tylko lapie przedmioty ale teraz juz wie ze tak trzeba ... i lobuz probuje wstawac w lozeczku a dzisiaj sie dzwigal przy ławie :|

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka siada jak powinna sama, ale nie umie usiedzieć jeszcze za bardzo i po 10sekundach się przewraca na bok (bo zwykle chce złapać jakąś zabawkę), albo do tyłu. Także jeszcze trochę czasu pewnie minie zanim zacznie już siedzieć długo, ale pierwsze kroki za nami. A jak się czegoś chwyci to już nie podciąga do siadania tylko do stania :rofl2:

Monika przykro mi :(

Iwon, Munka gratuluje nocek i Iwon nie smuc sie z powodu zakonczenia "urlopu", przeciez nie wracasz jeszcze do pracy ;-)

Mloda wspolczuje pobudek... moze Szymek za duzo spi w dzien?

Aylin gratuluje podwyzki :)

Claudette mam nadzieje, ze szybko przepedzicie bakterie. Zdrowka dla niuski.

Kasienka, Claudette gratuluje nowych umiejetnosci !

Josie ja wlasnie zaczelam sama gotowac, bo mlody mial sluzowate kupy. Odpukac ustaly - po sliwce tylko sa, wiec moze u Was ta morela go przeczyscila.

Oliskaa witaj.

Kogo pominelam, bardzo przepraszam. Ledwo ostatnio ogarniam - i do mnie przyszedl kryzys :/ Maz calymi dniami w pracy - nawet w weekend pracuje, a ja nie wiem w co rece wlozyc. Jak ide cos ogarniac, to mlody zaczyna kwekac. Zabieram go ze soba, to szybko sie nudzi. Gory prania, naczynia do pozmywania, obiad do zrobienia i zakupy do ogarniecia... ufff duzo tego na jedna mala Gosie. A jeszcze sie umyc, moze oko podmalowac czy wlosy wyprostowac - kieeedy? Wiec chodze taka (na szczescie czysta), ale usliniona, z powyrywanymi wlosami i bez makijazu.

Podalam mlodemu gluten 2 razy. Raz na poczatku piatego miesiaca i drugi, dwa dni temu. Za kazdym razem mial wysypke wiec odstawiam i czekam do 10 miesiaca :/ Mam nadzieje, ze nie ma alergii tylko po prostu jeszcze niedojrzaly uklad pokarmowy...

Poza tym Tomcio zaczal raczkowac do tylu :D Jeszcze nie ogarnia co ma zrobic zeby sie w przod poruszac.

No i sie wscieklam na zakup z ebay. Kupilam szczeniaczka uczniaczka - uzywanego. Babka napisala, ze z domu bez papierosow i zwierzat. Odpakowuje i smrod mnie zabil po prostu. Wypsikany jakimis tanimi perfumami i smrod fajek taki, ze mozna upasc. Nie byl drogi, wiec nie oplacalo sie odsylac, ale komentarz jej odpowiedni wystawie :no::no: Jak tak mozna... Od razu go wrzucilam do pralki na 90 stopni i na szczescie dziala :D Tylko ucho sie popsulo i nie gra.

MsMickey a jak Twoja walka z allegro?

Dziekuję dziewczyny - strasznie miło mi się zrobiło. Od razu chętniej do pracy się wraca.
U nas z podwyżkami strasznie ciezko jest - bo nie zalezy to tylko od szefa (on moze wnioskować) tylko od władz centralnych które generalnie dawać podwyżek nie lubią.

Monika - współczuje, szkoda szwagierki. Taka młoda

Niespodzianka - ja tylko raz dostałam śmierdzące cygarami ciuszki. Ale nie było nigdzie napisane ze w domu sie nie pali. Zresztą poza smrodem były one z stanie idealnym.

Iwon - hehe jutro mikołaj a pisałas ze na ciebie niespodzianka też czeka - więc trzymam kciuki aby i ciebie docenili :)

Sytuacja z allegro wygląda tak, że czekałam na jakiś gest ze strony pani sprzedającej, i upewniałam się, że faktycznie paczka nie dotarła do Łodzi.
Teraz napisałam do niej, że jutro piszę do allegro w związku z jej olewstwem i brakiem paczki.
Dopiero napisałam więc jeszcze nie odpisała.
Zobaczymy.

Wy tu o premiach swiatecznych, niespodziankach mikolajkowych, podwyzkach a ja od swojego szefostwa to nawet zyczen swiatecznych nigdy nie uslyszalam. Gratulacji z okazji urodzin syna tez nie.
Aylin wiec masz super firme, gratki ze docenili Ciebie.

Niespodzianka ja to pojecia nie mam czy to ma zwiazek z jego snem w dzien. Raz tak myslalam bo go przeciagnelam po 16 i faktycznie wtedy jak padl o 20 to obudzil sie o 7:30. Ale wczoraz spal 10:00-10:20 i 13:00-14:30. No i zlapal komara w aucie jak wracalam od siostry ale to bylo maks 10 minut bo blisko mieszkamy. Spac poszedl standardowo o 20:30. Wiec juz nuc nie lapie.
Teraz polegl podczas jedzenia butli i spi od 16:15. Nie bronie mu bo jak widac nic nie daje wieksze zmeczenie.
Obstawiam zabki (po raz kolejny jestem naiwna) lub lek separacyjny. Dzisiaj do spania dostanie moja bluzke.Zobaczymy czy pomoze.Tak doradzila mi kolezanka.

Aga no pewnie, że mama w nocy ma spać - gorzej jak mama wraca do pracy i dziecko mało karmione UU w dzień, nadrabia to w nocy :sorry2:

Jak mój Król Julian:tak: Mało karmiony cyckiem w dzień nadrabia w nocy....
Dziewczyny po 2 miesiącach budzenia się często w nocy przywykłam i mimo wszystko potrafię się wyspać- no może wyspać to za dużo powiedziane ale funkcjonuję w miarę normalnie:tak:

reklama
młodam - bo ty już super miałas. Młody przesypiał Ci nocki. A dla mnie 2 karmienia w nocy to cud miód malina bo mogę powiedzieć ze czuję się wyspana. I obawiam się ze od stycznia będę odsypiać po pracy nocki - jezeli mała zareaguje jak synek Pamki

A własnie Pamka - już kiedyś miałam pytac - czego nie ma cię na grupie rzeszowskiej??

Do góry