reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A właśnie mi się przypomniało AWOKADO jest bardzo zdrowe i w de już dają 4miesięczniaką.

w kanadzie sie rozszerzanie od awokado zaczyna podobno! ja nienawidze awokado, chyba ze w sushi :-)

hi :-)

Josie, a kiedy zaczynasz prace?

zebym to ja wiedziala... w styczniu jakos' ale nie wiem dokladnie ile mi zostalo ulopu z zeszlego roku, bo wygasly mi hasla do naszej bazy urlopowej i czekam az mi zresetuja... w ten weekend zaczynamy sie za niania rozgladac

Dlaczego ja poszłam spać o 1ej, a moje dziecko o 4tej zaczęło się budzić więc do 5tej na cycku go trzymałam, ale dłużej się nie da wyspany na całego.
ja o 1.30 poszlam spac ludzac sie ze maly moze dluzej pospi bo malo spal w dzien. i co , i o 4 pobudka, musialam go do lozka zabrac i jakos zasnal po pol godziny gadania. a o 7.10 pobudka na calego :baffled:

czwartek 21.45 tvnstyle idealna Niania. Zajawka mnie zszokowala ;-)

ja nawet nie chce tego programu ogladac!!!! kolezanka mi opowiadala, ale po co mam sie stresowac i tak musze nianie jakas znalezc

Mlodak ja tez nie karmie w nocy. Jasiek ma przerwe na jedzenie 19-7. A ostatnio tez lubi sie obudzic z placzem, nie co godzine, raczej tak raz na dwa dni. no ale ide, biore na chwile na rece az sie uspokoi i odkladam. no chyba ze padam ze zmeczenia to biore go do nas do lozka al to rzadko. nie wiem czemu sie tak budzi. myslalam ze moze zimno, ale nie, ze wentylator go budzi, tez nie, nawet probowalam mu dac jesc no ale wezmie pae lykow i nie chce. nie mam pojecia czemu sie budzi

reklama
Rysica no pewnie, że wybaczymy ;) Wracaj do zdrówka :-*

Dziewczyny dzisiaj jest ostatni dzień mojego urlopu macierzyńskiego i... smutno mi :-:)-:)-(

Dzień dobry!

U nas jakoś dziwnie, niby Lenka humor ma przedni, uśmiecha się, mniej marudzi, ale za to po tym leku jej robi kupę co chwilę. Wczoraj było ok, bo i kolor i konsystencja, dziś gorzej, bo już nam się zaczęło trochę zielono robić, eh. Na dodatek zaczęła ulewać i po jedzeniach i w trakcie zabawy. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo lek na 20 dni :dry:. Pije często i cycka i herbatkę, żeby w razie czego mi się nie odwodniła :sorry2:

W nocy jak to w środę wstała sobie o 3:30 wyspana, po ponad godzinie uspałam ją w wózku, po czym obudził ją budzik męża, więc o 6pobudka! :rofl2:

Mlodak u nas te noce też średnie, chociaż od wczoraj już lepiej. U nas to kwestia tej bakteri chyba no i ząbków, bo chyba wszystkie naraz jej idą, wszystko spuchnięte i dół dwójki i góra :-p

Iwon hihi nie chcę Cię martwić, ale pewnie chwilowe, moja też miewa czasem takie przebłyski, a następnej nocy wszystko wraca do normy :-p. Oczywiście trzymam kciuki, żeby tak zostało ;-) A no i my w spacerówce już, bo gondola ho ho za mała.. Do ząbków mamy bobodent i pomaga na 2minuty (raczej pewnie masaż jej pomaga przy smarowaniu), więc nie polecam.

hatszept ale masz patent na małego, a nie boisz się, że się zakrztusi? Moja to co chwilę niestety się krztusi. Najgorzej jak teraz tym syropem mi się zakrztusza:-(

Aylin pochwal się co szef chciał :happy:
Nie pamiętam co jeszcze, bo czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam czasu odpisać :zawstydzona/y:

A w sobotę narobię Wam smaka, bo mąż ma urodzinki i będę robiła tort i ciacho to wrzucę Wam zdjęcie :-D

edit: a właśnie ostatnio teściowa opowiadała mi o pewnej niani, która wystawiała dziecko na balkon, a sama bzykała się w sypialni z jakimś typem. Na dodatek ta niania to była córka od znajomych bardzo dobrych od tej rodziny (więc osoba pewna). Pewnie by się nie wydało, ale miesiąc temu jakaś sąsiadka szła, a tam mały w piżamie na balkonie się bawi (a zimno było już, bo to koniec października był) i dzwoni do tej babki i się pyta czemu syna na balkon puszcza takiego nie ubranego, a ona w szoku i mówi jej, że on z nianią przecież jest. Wyszła z pracy, przyjeżdża a tu taka niespodzianka... ;)

Ostatnia edycja:
aha dziewczyny mialam wam jeszcze pisac o tym niedodawaniu tluszczu - czytalam taki artykul o najczestszych bledach w karmieniu dziecka i pisali tam wlasnie ze czesto sie zapomina o dodawaniu tluszczu a to zle bo on zawiera niezbedne do rozwoju skladniki - w mleku matki tez przeciez jest tluszcz wiec czemu nagle ma go dziecko zjadac mniej. i ze najlepszy olej rzepakowy wlasnie

olusia fajny ten quinny :)

Hej dziewczyny :-) jak tak czytam co piszecie o spaniu waszych pociech aż się zastanawiam co z nami nie tak bo mój mały przesypia noce jak idzie spać około 22 to budzi się około 6 na pierwsze mleczko.Zdarzają się przypadki że się obudzi ale to jak pójdzie wcześniej spać i żadnego karmienia w nocy. Ustaliłam sobie godziny co i jak w mojej główce i staramy się tego trzymać.Daje mu posiłki 5 razy dziennie co 4 godzinki i wczoraj byliśmy na ważeniu i waga 8,300 więc chyba nie jest źle mimo że nie podjada w nocy ;-)

MsMickey nie wiem jaki jest koszt tego wózeczka w Polsce ale powiem Ci że jestem zadowolona jest lekki i zgrabny składa się w małą kosteczkę więc do bagażnika do auta spoko. No i Konradek też mój zadowolony bo wszystko widzi;-)

Olusiaaa to pozazdrościć.
Wpisz się do wątku o harmonogramie :-)

Josie dzięki za info:-)
W takim razie marchewka zgnieciona z odrobiną oleju? Czytałam, że olej rzepakowy ma 10x więcej omega3 niż oliwa z oliwek:-)

Iwon dzięki też:-) dobrze, że planuję karmić dłużej bo dopiero zacznę ekspozycję...

reklama
Do góry