reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon no przecież oczywiste jest, że gdy piszę spacerowka to mam na myśli gondolę...:p
Jeszcze w gondoli;-)

qrcze jutro bierzemy się za naukę usypiania już dobija mnie to usypianie przed 11. Dziś 10.45. i marudzenie i w ogóle. Postanowiliśmy z Pe i od jutra zaczynamy. Trzymajcie kciuki plis i może jakieś dobre rady...

Rysica ja się zmuszę i pojadę do tego Pruszkowa i skopię Ci dupsko zobaczysz. :p

Aylin będzie dobrze pomysł jutro o tej porze będziesz się uśmiechać:-)

Muszę zakupić tę siatkę do jedzenia też bo Gocha zainteresowana.
Pytanie: jutro chcę podać marchewkę. Normalnie ugotować z solą i ugnieść widelcem? Czy blender koniecznie? Nie chcę, żeby tylko papki znała niechby się przyzwyczajala... a może też z lapki? po kawałku? i jak dużo na pierwszy raz?

Czekam na wannę i idę spać.
Spokojnej nocy:-)

reklama
Rysica ja się zmuszę i pojadę do tego Pruszkowa i skopię Ci dupsko zobaczysz. :p

Zapraszam, zapraszam zapraszam :D Bo tylko obiecujecie :p Ale póki co to musimy się wykurować

Miśki
ekspozycja na gluten przy UU powinna trwać do ukończenia 6 m-ca, czyli już tuż tuż. A potem jak nie ma alergii to daje się już produkty glutenowe w dowolnej ilości :)

Ryśkowa nie mam tej książki, warto kupić?

Dziewczyny a te siatki na owoce to gdzieś poza allegro można dostać?

Ta książka ma mnóstwo przepisów, jest naprawdę grubaśna! Ale ma też dużo dziwnych i wyszukanych przepisów. Jednakowoż ciekawych. Myślę, że jak ktoś lubi kombinować i robić różnorodne jedzenie to warto.

MsMickey żadnej soli nie dodawaj! Po co zakłócać naturalny smak, niech się jeszcze nie przyzwyczaja do takich dobrodziejstw ;) Natomiast jeśli chodzi o podawanie w kawałakach, to się nie wypowiem, bo nie próbowałam. U nas na razie tylko papki :blink:

ta nasza siatka na jedzenie to "gryzak nuby" - nie ma co nazwa bardzo adekwatna :dry::-)

Iwon - kupiłam w stacjonarnym sklepie :tak:.
Dzięki za info o glutenie - tylko, że Maja teraz tylko na mm i chyba powinnam się dostosować do tego jak je teraz?

Msmickey - ja na ogól stosuję blender ale nie robię papki ;-)- pozostawiam większe kawałki. Czasami też widelec idzie w ruch :tak:. I żadnej soli.

"alijenka" Dziękuję za przywitanie że ktoś o takich świeżakach jak ja pamieta :happy2:
"Muńka" Tobie też dziękuję.
Mam nadzieję że nie będzie tak źle i po mału też wciągnę się w to forum:-)
Całkiem zapomniałabym o "Kasieńce" która też mnie zauważyła :)

Ostatnia edycja:

Miśki
ekspozycja na gluten przy UU powinna trwać do ukończenia 6 m-ca, czyli już tuż tuż. A potem jak nie ma alergii to daje się już produkty glutenowe w dowolnej ilości :)

Ryśkowa nie mam tej książki, warto kupić?

Dziewczyny a te siatki na owoce to gdzieś poza allegro można dostać?
Siatkę na owoce kupiłam w hurtowni z rzeczami dla dzieci, ale ponoć i w tesco bywają.
A z tym glutenem to nie żarty jutro idę do lekarza i pytam co i jak, bo my nadal tylko na cycu. Swoją drogą dziwne, do 6miesiąca gluten dla dzieci UU, ale niby do 6tego też powinny być tylko na piersi.

Iwon no przecież oczywiste jest, że gdy piszę spacerowka to mam na myśli gondolę...:p
Jeszcze w gondoli;-)

qrcze jutro bierzemy się za naukę usypiania już dobija mnie to usypianie przed 11. Dziś 10.45. i marudzenie i w ogóle. Postanowiliśmy z Pe i od jutra zaczynamy. Trzymajcie kciuki plis i może jakieś dobre rady...

Aylin będzie dobrze pomysł jutro o tej porze będziesz się uśmiechać:-)

Muszę zakupić tę siatkę do jedzenia też bo Gocha zainteresowana.
Pytanie: jutro chcę podać marchewkę. Normalnie ugotować z solą i ugnieść widelcem? Czy blender koniecznie? Nie chcę, żeby tylko papki znała niechby się przyzwyczajala... a może też z lapki? po kawałku? i jak dużo na pierwszy raz?

Czekam na wannę i idę spać.
Spokojnej nocy:-)
Ja dziś sobie tak myślałam, ze od jutra biorę się za naukę, ale pomyślałam o nie szczepienie więc nie będę go stresować, potem mikołaj :D zaraz matka ma urodzini i on pół roczku więc kurw.... co się, ze mną dziejeeeeeee.
I myślę, ze można porządnie widelcem rozdrobnić i też będzie dobrze, ale bez soli masełko lub olej jakiś ja kupiłam rzepakowy.

No i wybrałam zaproszenia wypełniłam długiii druk i wysłałam i co okazało się, ze źle zapisałam i pusty poszedł- i od nowaaaaaaaa.

Aylin będzie dobrze jutro:)

Rysica:angry::angry:

A właśnie mi się przypomniało AWOKADO jest bardzo zdrowe i w de już dają 4miesięczniaką.

Ostatnia edycja:
hi :-)

Iwon, my w gondoli caly czas, ale mam podwyzszany tà czesc z plecami, wiec maly na podwyzszeniu takim jak w spacerowce - iczywiscie niewielkim i sobie oglada swiat :)

Dziewczyny, ja kupilam siateczke na allegro, ale widzialam tez w leclercu.

Aylin, &&&&& za spotkanie w pracy!

Claudette&Rysica, zdrówka!

Pamka, a moze krol Julian skupi sie bardziej na brwiach, to bedziesz miala z glowy regulacje ;-)

Josie, a kiedy zaczynasz prace?

Zaza, niezla ta akcja z futryną ;) ja kilka razy tez bylam blisko ;)

Munka, zapraszamy na tiramisu! Masz rzut beretem!

MsMickey, powodzenia w usypianiu Gosi! Daj pozniej znac, jak to sie robi!!! ;) echhhhh....

Katrina, ucalowania dla Was!!!!!!!!!! :)))))))

a dzis Dorota przyznala mi sie, ze pali!!! :/// troche czar prysł.....pozwolilam jej zapalic na balkonie...rozumiem ją, bo do niedawna sama palilam, ale ma nie chuchac P.w buzie tymi fajkami!!! Na szczescie niby pali kilka dziennie...oby...
ide spac Kochane...padam na pyszczek....

Wow wasze pociechy jeszcze w gondoli śmigają mój łobuziak mały już od 3 miesięcy miał jej dość nie podobało mu się że nic nie widzi strasznie wszystkim zainteresowany dałam go do takiej ala spacerówki która jest też do używania od urodzenia więc zadowolony strasznie i mniej płaczu na spacerach:-D

ok czyli bez soli ugotowane na wodzie i dodać trochę tłuszczu? masła może nie na razie bo nie będę wiedziała czy reakcja po marchewce czy maśle - nie jem białka prawie wcale.

ale ile podać? lyzeczke? dwie?

Hatszept no trochę prysl... ale jeśli jest dobra... przecież przy Piterze palić nie będzie.

Wszystkie zauważamy nowe osoby byleby się udzielały;-)

a z glutenem... u dzieci uu nabyć po 5 miesiącu to tylko do 6? tylko miesiąc?

A z futryna to mam schiza za każdym razem gdy mijam drzwi lub jakieś kanty. Nie raz sama walnę w przypływie miękkości ruchów a tu nagle glowa dziecka wystaje... aaaah!!!:eek:

Aga gratulacje:-) technologia - sprawia, że masz ochotę się pociąć ...

Rysica będziemy wszystkie zdrowe to w końcu wsadzę Gochę w chustę i się do Ciebie machnę. Już się bój i smaruj siedzenie;-)

Olusiaaa co to za spacerowka?

Lecę spać w końcu...

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - Camilia to kropelki do picia, homeopatyczne, nie znam czopków Viburcol. Na noc podawałam Kubie czopki albo Paracetamol albo Eferalgan - zależy ile maluch waży, bo od tego uzależniona jest dawka paracetamolu w leku.
Camilię kupisz w aptece. Cena około 20 zł za chyba 10 ampułek.

Do góry