reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Są tu mamy alergików? Byłam dzisiaj u lekarza bo Kubusiowi pokazał sie wczoraj kaszel i okazało sie że ma początki zapalenia oskrzeli a że choruje mam często a ja jestem alergikiem to prawdopodobnie tez ma alergie i wyszły mu plamki czerwone suche na ciałku. Po badaniach sie wszystko okaże jeśli wyjdzie pozytywnie to będzie trzeba mleko lecznicze kupować.:-(

zaza a tak Ci tylko napiszę, że u mnie dziś babeczki :-) tata sobie zażyczył z okazji barbórki. Też mam wrażenie, że to wolne za szybko zleciało...
oszszsz ty małpo:-p;-)

Też mnie denerwują tymi przysmakami :D ja mogę chleb ryżowy z dżemem :D
Jaką spacerówkę?? My wczoraj dostaliśmy JANE tylko ma jedną oponę pękniętą i mam problem gdzie kupić :/
a spacerówkę taką kupiłam Ultralekka spacerówka Q BABYACTIVE MEGA GRATISY !! (2810022074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. miał być Bebetto Filippo, ale on jest tylko do 15kg, a sam ciężki w cholerę, więc stwierdziłam, że nie warto

Na samym początku wszystkiego naj dla dzisiejszych półroczniaków!!:-D

Gabiszka niedawno usnęła. Zaczynam od dziś już konsekwentniej rozszerzać jej dietę. Dziś oprócz 2 łyżeczek kaszki manny z glutenem, dostała kaszkę bezglutenową, szkoda tylko, że mało zjadła:-) dostanie też dziś jabłuszko z kompotu, który zaraz ugotuję.

Właśnie rozmrażam sobie rogala marcińskiego:-D:-D

Hatszept nie stosowałam metody 3-5-7 (nawet za bardzo jej nie znam :sorry:), tylko metodę tracy hogg, którą już 7 lat temu uskuteczniłam na swoim pierwszym dziecku. Zasada jest prosta - stałe miejsce do spania, rytuał, konsekwencja. Czyli: wchodziłam (ja albo M.) z małym do sypialni, wyciszałam go (zasłaniałam rolety, mówiłam szeptem, głaskałam po czym kładłam do łóżka) i wychodziłam. Jak płakał (a płakał, oj tak) - za chwilę jedno z nas szło, na ręce i z powrotem do wyra. I tak w kółko. Dodam jeszcze, że mój zasypia tylko na brzuszku (na plecach jedynie w wózku), więc teraz jest tak: wchodzę do sypialni, rolety, ciiii, bach na brzuszek, pogłaszczę i wychodzę. A jak mu się zdarza zapłakać, to wracam i go lekko "kołyszę" przez parę sekund.

No i myślę, że właśnie to jest najważniejsze w rytmie malucha, żeby moment pójścia spać, był zupełnie inny niż cały dzień. My od początku robiliśmy tak, że po kąpieli G wnosiliśmy już do sypialni, gdzie było przygaszone światło, karmiłam ją i nawet jeśli długo nie chciała zasnąć to nie zabieraliśmy już jej do innego pokoju. Konsekwentnie siedziało z nią jedno z nas dopóki nie usnęła i tak jest do dziś. Muszę jedynie spróbować z tym sposobem odkładania, bo jak nie uśnie od razu przy cycu, to trzeba ją polulać, albo położyć obok siebie w łóżku i dopiero zaśnie. Wolałabym, żeby zaczęła zasypiać sama.

Dziś pełzła w kierunku balkonu i na drodze stanał jej fotel - przyciągneła się do jego nogi i zaczęła ją 'obgryzać'

Dziewczyny trzymajcie kciuki - w sobote tańczę na koncercie- a 1,5 roku na scenie nie byłam

niezły gryzoń!!:-D
&&&&&&&&

Dziś robię tiramisu, bo mam dwa opakowania mascarpone wazne do dziś...będzie wyżerka wieczorem ;)

ja chyba mam blisko do Ciebie, prawda?? ;-):-D

ja będę zaraz :-D a sposób na usypianie kiedyś podobny użyłam - jak niosłam małego do sypialni to wyrżnęłam jego główką o futrynę:zawstydzona/y: też nie działa...

jeszcze chwila i nam opieka społeczna wejdzie na forum :-D

Hi! ;-)

Ja się wykańczam, czuję się fatalnie, boli mnie żołądek od kilku dni i głowa, nie wiem czy złapałam jakiegoś wirusa czy o co chodzi. No i znów plecy dają o sobie znać, chyba trzeba się wybrać na jakiś masaż u porządnego pana masażysty:sorry2:

oj ja też bym się przeszła na taki masaż!!

Witam w ten uroczy śnieżny dzień,
dziecię jak poszło spać o 9.30 tak nie ma go do tej pory....

Muńka - gryzoń niezły tylko zębów brak. I ich wzrost chyba sie zatrzymał bo mała od 2 dni wieczorami spokojna.
Skąd ty te rogale bierzesz????

Ja chce cos słodkiegoooooooo

Witam w ten uroczy śnieżny dzień,
dziecię jak poszło spać o 9.30 tak nie ma go do tej pory....

Muńka - gryzoń niezły tylko zębów brak. I ich wzrost chyba sie zatrzymał bo mała od 2 dni wieczorami spokojna.
Skąd ty te rogale bierzesz????

Ja chce cos słodkiegoooooooo

Siorka mieszka w Poznaniu i przywiozła, a że sporo tego było to jednego zamroziłam na zaś :-D

U nas wczoraj usypianie poszło trochę inaczej zaczynam szukać różnych opcji. Gocha normalnie ma tak, że usypia po jedzeniu po kąpieli ale... budzi się po parunastu minutach się budzi i usypia ok 11:-( Więc wczoraj wzięłam ją do pokoju na wersalkę i polozylam. Leżała tak majtajac nogami i przewracajac się z boku na bok więc podałam smoczek, Pe przykrył kocem ... i usnela w 5 minut. Dodam, że akurat była 11;-) ale to na pewno zbieg okoliczności... oj kiedyś będę to wspominać:-)

Uściski dla polroczniakow :-):-):-):-)

reklama
Do góry