reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ja to ciągle mówię kiedy ta moja bździągwa będzie chodzić, a wszyscy mi powtarzają aby mi się do tego tak nie spieszyło bo później będę marzyła o tym aby jeszcze tak leżała jak teraz :)

ale te pół roku zleciało MASAKRA !!!!

kochane witam się wieczorowo, drugi dzień w pracy zaliczony i jutro wolne :happy: ale jestem tak zmęczona że szok, nogi bolą okropnie bo odwykłam od stania tak długo a dziś jeszcze oczy mam strasznie zmęczone i wszystko mi się zamazuje pewnie od tych świateł :eek: wybaczcie że tak szczegółowo nie doczytam ale dziękuję za wsparcie wszystkim :*

trzymajcie za nas jutro kciuki bo idziemy z Misią do okulisty bo ma jedną źrenicę większą...

Młodak używamy emolienty bo nam kazali. Ja kąpię młodego w emolium, głowy nie traktuję specjalnie- chyba że widzę, że go swędzi to mam emolium na suchą skórę głowy, szampon baaaardzo rzadko (ostatnio jak miał body z kupskiem na głowie) myję mu głowę wodą z wanienki. Ja nie wiem czy Szymka swędzi skóra ale my już prawie tego z apteki robionego nie używamy bo potrzeby prawie nie ma, tylko czasem mu twarz obsypie. Oprócz tego smaruję całe ciało Lipikarem z La Roche. Cała lista tego jest i ceny tez nie najniższe ale lepsze niż alergia na zwierzęta...

Szymka raczej nic nie swedzi bo sie nie drapie. Gdyby to w nocy np robil gdy nie widzimy to mualby buzie podrapana a u niego tego nie ma.
Zobaczymy jak to u nas bedzie. Oby szybko minelo i nie wracalo za czesto.

Właśnie wyszli od nas znajomi, którzy mieszkają w Niemczech i wpadli z wizytą w rodzinne strony - o ludzie, ten tydzień jest jakiś mega imprezowy :eek: A ja już padam na pyszczek :sorry: No ale oczywiście nie mogę sobie darować gości i się porządnie wyspać, a gdzie tam :-p

Katrina gratuluję ząbka :-) Może i ja się doczekam takiej niespodzianki na 6 m-c :sorry:

Hatszept nie stosowałam metody 3-5-7 (nawet za bardzo jej nie znam :sorry:), tylko metodę tracy hogg, którą już 7 lat temu uskuteczniłam na swoim pierwszym dziecku. Zasada jest prosta - stałe miejsce do spania, rytuał, konsekwencja. Czyli: wchodziłam (ja albo M.) z małym do sypialni, wyciszałam go (zasłaniałam rolety, mówiłam szeptem, głaskałam po czym kładłam do łóżka) i wychodziłam. Jak płakał (a płakał, oj tak) - za chwilę jedno z nas szło, na ręce i z powrotem do wyra. I tak w kółko. Dodam jeszcze, że mój zasypia tylko na brzuszku (na plecach jedynie w wózku), więc teraz jest tak: wchodzę do sypialni, rolety, ciiii, bach na brzuszek, pogłaszczę i wychodzę. A jak mu się zdarza zapłakać, to wracam i go lekko "kołyszę" przez parę sekund.
Ale tak jak Muńka pisze - na pewno Dorota da sobie radę, jak go już pierwszego dnia spacyfikowała ;-) Sposób z pieluszką też jest super - na mojego Kornela to działało, z Julkiem już nie próbowałam, bo nauczył się zasypiać na brzuszku.

Claudette napisz lepiej, jak udało Ci się dokonać tego cudu w postaci figury ze szkolnych lat :-p

No i fajnie, że się udało bez antybiotyku :-)

Kasia.natka powodzenia u okulisty!

Pamka
a ja Cię jakiś czas temu poprosiłam o podzielenie się, jak wygląda u Was po Twoim powrocie do pracy rytm dnia, głównie chodziło mi o karmienie (kiedy jest UU, co mały je jak jesteś w pracy i w jakich godzinach). Rozumiem, że wciąż jeszcze piszesz tego posta? :-D:sorry:

Witam wieczorem,
więc moje dziecie od prawie początku spi z czymś na buzi. Przeważnie daje jej pieluszkę. Ale jak mi sie zapomni to naciąga:
misia, ochraniacz od łóżeczka, kołdrę, ręcznik który wisiał na łóżeczku, moja koszulkę czy ostatnio jak spała i sie przrbudziła to trafił sie koci ogon. Nie ważne co: oczy muszą byc zasłonięte.

Dziś pełzła w kierunku balkonu i na drodze stanał jej fotel - przyciągneła się do jego nogi i zaczęła ją 'obgryzać'

Aylin ona tak przy ksiazce zasypia?? super to prawie jak na filmach :D

Tylko ja nie czytam jej a raczej sobie. Obecnie przerabiamy wampirologie :) i czarownice

Wiecie - wierzyć mi się nie chce, że nasze maluchy mają juz pół roku!!!!

oj mi też. A tym bardziej ze to tak szyciutko mineło. Przecież ledwo co na porodówki jeździłysmy...

Dziewczyny trzymajcie kciuki - w sobote tańczę na koncercie- a 1,5 roku na scenie nie byłam

reklama
Do góry