reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Moja też ładnie się wysoko podnosi ale ani nie pełza, ani się nie przewraca, ostatnio zrobiła przewroty z plecków na brzuch ale jeszcze ani razu odwrotnie.

Moja dokładnie tak samo. Przekręca się z plecków na brzuch, podnosi się na łapkach, czasami wypina pupę i to by było na tyle. Ewentualne maleńkie przemieszczenie zdarza się bardzo rzadko. Przyjdzie na nie czas;-)

witajcie

Hatszept - Kuba na te 6 miesięcy właśnie nie jest już bezzębnym niemowlaczkiem, dziś pojawiły się dwie dolne jedynki!!!! ta dam!!!!
Wszystkiego dobrego dla Twojego synusia na te 6 miesięcy i pamiętaj, nie jesteś tu najstarsza, wiec głowa do góry!!! Poza tym wiek.... dla wszystkich jest XXI

gratulacje dla pierwszych ząbków:-) my nadal szczerbate :-D

reklama
Hej :-)

Katrina, gratulacje ząbków!!! wow!!! u nas slinienie takie, że od 3 miesiecy mały nonstop ma pod brodą pieluchę, oczywiscie ręce w buzi też cały czas, ale zębów brak. No masz rację z tym wiekiem, ze XXI ;-):-D jutro świętujemy :-)

Kasienka, dla mnie takie zachowanie to standardzik ;-)

Alijenka, oswieciłaś mnie z tym biszkoptem do siateczki...jakoś zafiksowałam się na owoce i warzywa i nie pomyślałam, że można coś innego ;-)

Iwon, a jak nauczyłaś Julka samego zasypiać? Metoda 3-5-7?

No więc była u nas pierwszy raz niania - Dorota. Załamałam się normalnie...umówiłyśmy się na 8.30, a ona krążyła od 8.00 pod blokiem, bo jak stwierdziła - nie chciała nas wcześniej nachodzić... (wyszła wcześniej z domu, bo nie chciała się spóźnic)...a przecież tak zimno na dworze...Mały usmiechnięty od ucha do ucha jak ją zobaczył. Przez cały dzień był też grzeczny, więc było fajnie. Sprzedała mi jeden patent z usypianiem maluchów - jak P. zaczął być spiący i zaczęłam go kołysać na piłce to ona przysłoniła mu oczy pieluszką i usnął bardzo szybko. Bardzo opiekuńcza, ciepła, miła. Sądzę, że powinno być ok.

Wiecie co...ja już chyba naprawde powinnam wracac do pracy...;-), bo krzywdę własnemu dziecku zaczynam robić :/ ;)...przed 30min próbowałam go uśpić - piotrus leżał na moich rękach a ja czegoś szukałam w przedpokoju, podeszłam do drzwi i jakos zapomniałam, ze na drzwiach jest klamka i bach główką Petera o nią...oczywiscie płacz, na szczeście krótko...o buziu...nooooo....wrrrrrrrrr.....medal dla mnie plssss...

Nieskromnie napiszę, że robię baaaardzo dobrą szarlotkę, więc kiedy wpadacie?????

A co u naszej Kasiuli słychać?

No ja już małą oporządziłam także teraz czas dla mnie mam zamiar się dziś zafarbować bo kuna siwulce są na pierwszej linii widoczności, a w środę na basenie choć tu trza dobrze wyglądać bo brzuchol będzie zwisał !!!!!!!
Ale po co się odchudzać jak talarki są w domu i cola zero !!!!!! :-):-):-):-):-) tylko piwka brak ale za to jest winko swojskie :-D:-D:-D:-D:-D

Mała dziś pobiła rekord z leżeniem na brzuchu ale to tylko wtedy jak jej bajki puściłam w tv, chyba by tak mogła cały dzień leżeć, będę miała dziecko wychowane na tv :-:)szok:
A tak w ogóle to zaś sama no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo będę miała czas na forum, choć ostatnio jak miałam taki czas to prawie nikogo tu nie było :-(

Właśnie dziś też się zastanawiałam co u Kasiulki i znalazłam na innym forum że jest ok że ma za 3 miesiące kontrolę

Ostatnia edycja:
Hatszept MEDAL dla Ciebie:-D Przyznaj się próbowałaś ogłuszyć młodego by szybciej usnął?? Fajno, że z nianią jakoś się układa- widzisz one mają swoje patenty na dzieci...
Olisiaaa witaj
Iwon zazdroszczę siły przy nauce samodzielnego usypiania. Ja jestem loooser jeśli chodzi o takie sprawy więc w przedbiegach sobie odpuściłam... :zawstydzona/y:

Młodak super, że to tylko ŁZS- mój Julek też to ma i nie jest to bardzo męczące. Jakie dostałaś maści, kremy balsamy do stosowania? Kazali Ci ciągle kąpać w emolientach?
(
Mój syn jest wysoko wyspecjalizowany w ustnym przywoływaniu przedmiotów jego zainteresowań (drze się a ktoś mu podaje to co on chce), w ostateczności poniży się do przyciągnięciu czegoś co leży na tym samym kocyku co on, umie już dzwonić, a dziś szkolił już również precyzję bo próbował mi wyrwać rzęsy:szok: jak się nie udało to walnął mnie paluchami w oko:confused2:

hello :)

My po wizycie u nefrologa i.. no zakażenie mamy, mamy leki, ale nie antybiotyki. Pani doktor stwierdziła, że zuch dziewczyna.:happy: W styczniu kładziemy się do szpitala na badania i się okaże w końcu co jest z tą nerką Lenki.

Dziś mieliśmy apogeum marudzenia, ale cóż, trzeba przetrwać to noszenie, bieganie i inne gimnastyki, ale dzisiaj jak stanęłam na wagę to zrobiłam wielkie oczy nie ważyłam tyle od czasów liceum ale wtedy to byłam na drakońskiej diecie :sorry:

Byłam w pracy oddać urlopowe wnioski i tyle się tam pozmieniało :shocked2:, ale moje dziewczyny pijące kawę (w końcu kupili nam ekspres!) i zajadające słodkości w kuchni zostały także mogę spokojnie wracać:laugh2:. Szef miał jakąś telekonferencję, więc się z nim nie widziałam, ale maila pisał ostatnio, że się cieszy bardzo, że wracam. Ciekawe.. :sorry:

hatszept fajnie, że niania fajna i że P. grzeczny był :happy: i nie martw się ja wczoraj w nocy pacnęłam Lenkę łokciem:confused2:, a ona tylko spojrzała spod byka i poszła dalej w kime :-p

katrina gratuluję ząbków, to sobie chłopak sprawił prezent ;-)

Muńka i Iwon gratuluję rozgadania, moja to sobie woli pokrzyczeć na mamę, także chyba prędko mówić nie będzie, ale w końcu się nauczy :happy: i też uwielbiam szarlotkę na ciepło z lodami :ninja2:

Pamka_ moja córa ma tą samą specjalizację czyt. przywoływanie głosem, niech ma, co jej będę żałować, kiedyś jej się za to odwdzięczę :rofl2:

Ostatnia edycja:
claudette zazdroszczę wagi !!!! bo ja jakoś nie mogę się zmobilizować !!!!!!!!!!!!!!!

kuźwa nie dość że Niuśka mnie wykańcza to teraz jeszcze laptop !!!! franca mi się przegrzewa i wyłącza :(

Hej :-)

Katrina, gratulacje ząbków!!! wow!!! u nas slinienie takie, że od 3 miesiecy mały nonstop ma pod brodą pieluchę, oczywiscie ręce w buzi też cały czas, ale zębów brak. No masz rację z tym wiekiem, ze XXI ;-):-D jutro świętujemy :-)

Kasienka, dla mnie takie zachowanie to standardzik ;-)

Alijenka, oswieciłaś mnie z tym biszkoptem do siateczki...jakoś zafiksowałam się na owoce i warzywa i nie pomyślałam, że można coś innego ;-)

Iwon, a jak nauczyłaś Julka samego zasypiać? Metoda 3-5-7?

No więc była u nas pierwszy raz niania - Dorota. Załamałam się normalnie...umówiłyśmy się na 8.30, a ona krążyła od 8.00 pod blokiem, bo jak stwierdziła - nie chciała nas wcześniej nachodzić... (wyszła wcześniej z domu, bo nie chciała się spóźnic)...a przecież tak zimno na dworze...Mały usmiechnięty od ucha do ucha jak ją zobaczył. Przez cały dzień był też grzeczny, więc było fajnie. Sprzedała mi jeden patent z usypianiem maluchów - jak P. zaczął być spiący i zaczęłam go kołysać na piłce to ona przysłoniła mu oczy pieluszką i usnął bardzo szybko. Bardzo opiekuńcza, ciepła, miła. Sądzę, że powinno być ok.

Wiecie co...ja już chyba naprawde powinnam wracac do pracy...;-), bo krzywdę własnemu dziecku zaczynam robić :/ ;)...przed 30min próbowałam go uśpić - piotrus leżał na moich rękach a ja czegoś szukałam w przedpokoju, podeszłam do drzwi i jakos zapomniałam, ze na drzwiach jest klamka i bach główką Petera o nią...oczywiscie płacz, na szczeście krótko...o buziu...nooooo....wrrrrrrrrr.....medal dla mnie plssss...

Nieskromnie napiszę, że robię baaaardzo dobrą szarlotkę, więc kiedy wpadacie?????

A co u naszej Kasiuli słychać?

cieszę się, że jesteś zadowolona z pierwszego dnia z nianią. Mówię Ci, wrócisz do pracy i po jakimś czasie Peter będzie zasypiał tak, że go nie poznasz, ona już sobie z nim poradzi:-D najważniejsze, żeby nie stosowała Twoich sposobów (czyt. ogłuszenie przez uderzenie głową w klamkę) :-D:-D:-p:-p

Pochwaliłaś się szarlotką i już masz mnie na głowie:-D moja babcia robi przepyszną, więc będę porównywać:-p:-p

hello :)

My po wizycie u nefrologa i.. no zakażenie mamy, mamy leki, ale nie antybiotyki. Pani doktor stwierdziła, że zuch dziewczyna.:happy: W styczniu kładziemy się do szpitala na badania i się okaże w końcu co jest z tą nerką Lenki.

no to super, że bez antybiotyku!!!:-)

A w sprawie wagi - moja mama stwierdziła, że powinnam przytyć:szok::szok:

pamka dostalismy jakas masc do smarowania ale ona robiona jest wiec bedzie dopiero na srode bo dzus wrocilismy przed 16 do domu to juz zamowienie apteka na nastepny dzien wziela.
Ja nigdy nie kapalam malego w emolientach, nie widzialam takiej potrzeby. Dopiero w piatek kupilam Oilatum okazyjnie 500ml za 23zl. Ale dermatolog powiedziala zeby kapac w tym co zawsze, jedynie lukiem omijac Johnsona bo podobno strasznie sie zepsula ta marka. No ale skoro mamy Ojlatum to go zuzyje a potem zobaczymy. A Ty uzywasz emolientow? Jesli tak to ile lejesz do wanienki? No i czy glowke inaczej traktujesz bo ja tym samym ale nie wiem czy dobrze robie a nie zapytalam.

Moj syn tez juz potrafi zadzwonic, szczegolnie z mojego "macanego" telefonu. Ze nie wspomne o przelaczaniu kanalow w tv jak dobry program leci akurat :)

Rzucanie zabawek i czekanie az mama poda to super zabawa. A jaka radosc jak zabawka z hukiem laduje na ziemi. No i wszystkie zabawki sa fajne ake najlepsze te ktore leza poza mata - pilot tv, telefon, butelka wody mineralnej, moje kapcie..... dzisiaj te ostatnie wylizal, hmmm.
Munka u nas zebow tez nadal brak. Niby byly ostre objawy ale minely. Jedynie slinienie zostalo. Dzisiaj to nawet fotelik samochodowy byl mokry.

hahaha mlodak z tymi kapciami to dobreeeee się uśmiałam :-):-D

moja całe szczęście nie wędruje jeszcze także tylko to co w zasięgu jej rąk jest dobre choć pilotem od tv najchętniej by się bawiła

reklama
hatszept - patent z pieluszką to Kuba sam odkrył i to stosuje juz od dłuższego czasu, często sam zasypia w łóżeczku, ale są takie chwile, zwłaszcza teraz przed wyjściem ząbków, że chciał zasypiać przytulony do mnie i jak zasnął, to go wkładałam do łóżeczka.
Co do szarlotki.... kochana dajesz cynk, a ja odpalam mietłę i lecę nad oceanem do Ciebie (o ile wiatry pozwolą).

Wiecie - wierzyć mi się nie chce, że nasze maluchy mają juz pół roku!!!!

Do góry