reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam się!

Byłyśmy dziś na spotkanku w galerii z moją koleżanką, która urodziła synka 2 tygodnie przede mną. Pogadałyśmy, zjadłyśmy pyszności (ja ulubioną szarlotkę na ciepło z lodami waniliowymi) i połaziłyśmy po sklepach. Udało mi się kupić młodej kurtkę, bo już są fajne przeceny, a kurteczki nie miała i sukienusię, na którą od jakiegoś czasu czaiłam się W Kappahlu.

W domu wielki bałagan, jak zawsze po kilkudniowej nieobecności i kolejne rozpakowywanie brrrrr....nie cierpię!!

Hatszept, nie ma nic gorszego niż ideały dookoła. Nasz harmonogram jeszcze nie trafił na wątek odpowiedni ale idealny nie będzie;) Bradziej działamy na zasadzie "go with the flow";) tzn gdy Gocha chce spać dłużej to śpi, gdy widzę, że coś by zjadła to jej daję cyca. Itd.

ja mam póki co dokładnie tak samo:-)

jestem, jakoś przeżyłam choć nogi mnie bolą bo dawno tyle nie stałam :sorry: co do rozstania z Kropeczką to najtrudniej było mi wyjść z domu aż się poryczałam ale potem jakoś dzień zleciał :tak: wiem że jest w najlepszych rękach - tatusia
za to teraz padam więc wybaczcie ale zmykam bo jutro też pracuję i to na 9:30 :-(

fajno, że pierwsze koty za płoty ;-)

Wlasnie wracamy z Centrum Zdrowia Dziecka. Szymek ma lojotokowe zapalenie skory. Ma minac samo, moze trwac do 2 lat nawet.
Jedyne czego nie moze jesc to kakao, czekolada i pomidory pod kazda postacia. No ale na te produkty to za wczesnie i tak.
Nawet nie wiecie jak mi ulzylo.

super, że się wyjaśniło!!:-D

Witam wszystkie mamuśki :-) Można powiedzieć że jestem świeżakiem na tym forum bo zawsze brak czasu ale czas to zmienić. Moja pociecha ma już 5 miesięcy więc z dnia na dzień coraz lepiej. Jestem czerwcową mamusią dlatego wybrałam to forum. Mam nadzieję że są tu mamuśki które mnie przywitają w swoim gronie :-) Mój mały łobuzek chwilowo śpi ale znając życie nie potrwa to długoooo:-(

Witaj!!

Witam się i ja

Do tego pojechaliśmy do galerii po jakieś zakupy dla mnie bo ja ciągle na czarno chodzę ubrana noooo i cooo nic sobie nie kupiłam, ja już nie potrafię robić dla siebie zakupów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też nie potrafię sobie teraz niczego kupić. Chodze po sklepach i najbardziej podobają mi się rzeczy dla Gabi:-) ale dostałam tydzień temu kasę od teściów na kupienie sobie od nich prezentu pod choinkę, więc zostawię któregoś dnia młodą z mężem i poszaleje:-D:-D

reklama
Muńka powiedz mi czy to jest normalne ????

Moja mała teraz zaczęła przy noszeniu odchylać ręce na boki i czasami jak ją posadzę do ubierania robi to samo tak jakby chciała odlecieć !!!!!!!!!!! I ja już oczywiście cała w strachu że coś nie tak !!!!!!!!!!!

Muńka powiedz mi czy to jest normalne ????

Moja mała teraz zaczęła przy noszeniu odchylać ręce na boki i czasami jak ją posadzę do ubierania robi to samo tak jakby chciała odlecieć !!!!!!!!!!! I ja już oczywiście cała w strachu że coś nie tak !!!!!!!!!!!

nie wszystkie dzieci tak robią, bo to sprawa indywidualna, ale na pewno to nic złego. Spokojnie kochana, jeśli malutka dobrze się rozwija ruchowo, to naprawdę nie masz się czym przejmować, a jeśli to Cię uspokoi, to idź z nią na wizytę do neurologa ( na pewno nie zaszkodzi). Zbada wszystkie odruchy, zobaczy jak się rozwija i będziesz spokojniejsza:-)

Muńka szarlotka na ciepło z lodami to jeden z moich ulubionych deserów :tak:

Chciałam się Wam pochwalić, że Julek wreszcie zaczął się przewracać z brzuszka na plecki :rofl2: No i zaczął gadać jak najęty (cośw rodzaju gaga, dada, baba, nie, ajaj :-p), na porządku dziennym mamy też piski, krzyki, śmiechy. Jednym słowem - jest głośno i wesoło :-)

Mlodak no i cale szczescie ze poszlas jeszcze gdzie indziej :) oby jednak szybciej zniklo niz po 2 roku :)

Iwon a z kim dzieci zostawiliscie :>?? zazdroszcze my sie czaimy ale wyczaic sie nie mozemy na kino, no i ja grauluje rozgadanego synka :) moj tez juz by mogl bo narazie to piszczy i krzyczy i ryczy

Aylin ona tak przy ksiazce zasypia?? super to prawie jak na filmach :D

Olusiaaa witam :)

Alijenka a moze ktos za Ciebie wybierze :p tylko trzeba namowic kogos na zakupy kto sie na tym zna

Muńka no to udane zakupy :D i tez uwielbiam szarlotke

u nas dzisiaj aaaaaaapogeum ja nie wiem co mu sie stalo ale jest strasznie nic mu sie nie podoba, a spi dzisiaj juz chyba 4 raz bo spi po pol godziny :| najlepsze bylo okolo 12 obudzil sie usmiechniety dalam mu deserek bo sie nam dzisiaj poprzestawialo przez jego karmienie o 5 i co widze ze on dalej chce spac a myslalam ze bedzie zabawa :| no i pokolebalam chwile zeby sie uspokoil na rekach wlozylam do lozeczka i zasnal... a jak wstal to pierwsze co to ryyyyyyyyk ... dzisiaj tyle plakal ze az mi uszy spuchly i najgorsze ze nie wiem od czego

Alijenka a moze ktos za Ciebie wybierze :p tylko trzeba namowic kogos na zakupy kto sie na tym zna
No tylko najgorsze jest to że mi się nic innego niż czarne nie podoba, a w ogóle to wstrzymam się z zakupami po świętach bo teraz ceny kosmiczne są

Chciałam się Wam pochwalić, że Julek wreszcie zaczął się przewracać z brzuszka na plecki :rofl2: No i zaczął gadać jak najęty (cośw rodzaju gaga, dada, baba, nie, ajaj :-p), na porządku dziennym mamy też piski, krzyki, śmiechy. Jednym słowem - jest głośno i wesoło :-)

Gratuluję przewrotów !! :-):-D
Moja jakoś leniwa do tego jest i to bardzo leniwa :-:)szok::-:)szok:, chyba skuszę się na wizytę u neurologa ale jeszcze zobaczę jak będzie po basenie
Moja tez nadaje jak najęta, a najlepiej jak próbuje powiedzieć b lub m z zamkniętą buzią, fajnie to brzmi :-D

Dałam jej biszkopta w tym gryzaku siatkowym to bardziej jej smakuje rączka od gryzaka :-D:szok::-):szok:

szarlotka rulez!!:-)

Moja jakoś leniwa do tego jest i to bardzo leniwa :-:)szok::-:)szok:, chyba skuszę się na wizytę u neurologa ale jeszcze zobaczę jak będzie po basenie
Moja tez nadaje jak najęta, a najlepiej jak próbuje powiedzieć b lub m z zamkniętą buzią, fajnie to brzmi :-D

moja też gada jak najęta, ale ruchowo daleko jej do niektórych maluszków z forum. Rozwija się książkowo, ale z niczym nie przyśpiesza, zauważyłam jednak, że intelektualnie jest za to nieźle ogarnięta, no i rozgadana. Już kiedyś wspominałam, że ruch i mowa są z jednej półkuli, więc nie da rady, żeby tak wszystko naraz. Mój chrześniak ma 11 miesięcy i już prawie chodzi, ale z gaworzeniem Gabi zaczyna go doganiać. Także nie zdziwię się, jak ona najpierw zacznie mówić a nie chodzić :-D no ale matkę ma rozgadaną, więc wsio jasne!!

Kasieńka
dzieciaki zostały z Beatką (córką mojego M.). Julek już spał, więc tylko ją poinstruowałam co zrobić, gdyby się obudził wcześniej, no a Kornel to już duży dzieciak, więc żaden problem :)

no i pokolebalam chwile zeby sie uspokoil na rekach wlozylam do lozeczka i zasnal... a jak wstal to pierwsze co to ryyyyyyyyk ... dzisiaj tyle plakal ze az mi uszy spuchly i najgorsze ze nie wiem od czego

Skok rozwojowy? :-p:ninja2::rolleyes:

Alijenka ja też się martwiłam o mojego, bo on z tych leniuszków ;) No i w końcu się ruszył i zrobił ten przewrót - na pewno świadomie, bo potem powtórzył. Tylko że teraz znowu mu się za bardzo nie chce ;) Za to lubi i umie podnosić się wysoko na rękach i pełzać - za każdym razem mi schodzi z maty na podłogę i muszę go przekładać.

Alijenka ja też się martwiłam o mojego, bo on z tych leniuszków ;) No i w końcu się ruszył i zrobił ten przewrót - na pewno świadomie, bo potem powtórzył. Tylko że teraz znowu mu się za bardzo nie chce ;) Za to lubi i umie podnosić się wysoko na rękach i pełzać - za każdym razem mi schodzi z maty na podłogę i muszę go przekładać.

Moja też ładnie się wysoko podnosi ale ani nie pełza, ani się nie przewraca, ostatnio zrobiła przewroty z plecków na brzuch ale jeszcze ani razu odwrotnie.

reklama
witajcie

Hatszept - Kuba na te 6 miesięcy właśnie nie jest już bezzębnym niemowlaczkiem, dziś pojawiły się dwie dolne jedynki!!!! ta dam!!!!
Wszystkiego dobrego dla Twojego synusia na te 6 miesięcy i pamiętaj, nie jesteś tu najstarsza, wiec głowa do góry!!! Poza tym wiek.... dla wszystkich jest XXI

Do góry