reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, ze nic a nic nie pisze, nawet nie mam czasu pisac, co dopiero Wam odpisywac :(
Nadal mam duuuzo kartonow do rozpakowania, dopiero jutro przyjezdza kuchnia, wiec wyobrazacie sobie co ja tu mialam przez te prawie 3tygodnie :baffled:

Rysica- odszczekuej wszystko to co psioczylam na thermomiksa- jest the best :tak:;-) Nie wiem co ja bym bez niego zrobila przez te prawie trzy tygodnie bez kuchni, a tak to nawet paste w nim robilam i moj makaronski maz nawet nei wydziwial ;-)

Dni mi na nic nie starcza, budze sie rano, ostatnio spie ile sie da, bo maly nam w nocy ole! wyspiewuje i spac z nic, praktycznie wali kupke, a kupki te po warzywkach owockach to....sam miodzik :baffled:
Jesli maly spi rano a ja mam wolne, to ukladam, co sie da, ale jeszcze czekamy za ta przekleta kuchnia i paroma meblami, wiec dom poki co nie wyglada jak nasz...

Jak maly sie obudzi, to mam tylko maloe chwile wolne, nie dla siebie niestety, ale na gotowanie, pranie, sprzatanie (niestety mieszkanie nowe, po remoncie, ale juz nie powiem, co za interligent polasil sie na gres i teraz przez 2tygodnie wygrywalam szczoteczke do nubuku ten brud, bo inne szczotki nie wchodza w tak porowata strukture...)

Dziewczyny, jak pielegnowac gres, tzw podloge bezpieczna???? Jestem skazana na szczoteczke wielkosci tej do zebow, do konca mego zycia???

Mam nadzieje, ze niedlugo mi zycie wroci jako tako do normy, bo wymiekam...

Szykuje sie takze na przykazd do domku na swieta z grzdylkiem i mezem, okaze sie w przyszlym tygodniu, czy lekarz da nam zielone swiatlo.

Aaaa no i wszem o wobec oswiadczam, ze po wielu trudach, nieprzespanych nockach, marudzeniach dziennych (takze wieeeelu) mamy zabek! :tak:

Dziewczyny, milego dnia! Uff mam nadzieje, ze uda mi sie Was czesciej czytac no i uczestniaczyc w naszym tu zyciu ;-)

Jeszcze tak na szybko- polaa- bardzo mi przykro trzymaj sie dzielnie i czekamy na dobre wiesci, przy udarze liczy sie szybkosc pierwszej pomocy lekarskiej, dlatego niektorzy ludzie z tego wychodza obronna reka, lub z niewidocznym minimalnym ubytkiem na zdrowiu

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon szczerze mowiac to nie wiem czy w marketach w Pl sa te gryzaki:baffled: Tutaj sa... moze w Tesco beda... nie wiem :p
A kombinezon pierwszy bym wziela ;)

Sicil dobrze Cie widziec, gratuluje zabka i przesylam troche sily do kontynuowania rozpakowywania.

Polaa powinni meza puscic - przeciez to nie zwykly urlop. A w razie czego macie w Pl kogos kto by sie nia mogl zajac?

Macku, a czemu sie odstawila? Pytam z ciekawosci :tak: Karmienie mm przeciez nie jest takie straszne ;)

Mloda masakra, ze sama musisz badania wykonywac :baffled: A wspominalas lekarzowi o swoich podejrzeniach?

Zaliczylam pobudke od 4 do 5 :/ Moje dziecko ma chyba nieustajacy skok rozwojowy z przerwa na kilka dni - czasem. Z utesknieniem czekam na jego drzemke.

Muńka fajnie, że siuśki ok :)

Niespodzianka
a te gryzaki z Tommee Tippee można też w markecie dostać czy tylko na allegro?

A czemu gkvip się dzisiaj nie odzywa? Tylko na wątek zamknięty na chwilę zakukała? :blink:

Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie bąblom kombinezon na zimę? Nie jestem pewna, czy 74 nie będzie za mały...

ja mam 68 który jest duuuużo za duzy. I mama za 14 zł dopadła mi 74 - ale to juch chyba na marzec....

Noc fatalna - tym razem przez męża który chrapał. Napisalam mu o 3 sms ze ma iść do lekarza z tym chrapaniem bo ja już dłuzej nie dam rady z dzieckiem wstającym co 2 h i jego akompaniamantem.

Rysica - to co wkleiłaś, czyli makarony z firanką - dla mnie, nie obraź się ale fatalne polaczenie. Albo jedno albo drugie. Ja firanek nie znosze - zle chyba wolałabym bardzo cieniutka woalową.

Iwon - pierwszy lub ten niebiesko-brązowy :)

Sicil - a nawet nie odpisuj - ale wpadnij czasem i daj znak że żyjesz

rysica ja bym poszła w fiolet ;-). Rolety, poduszki + obrusik / bieżnik. Firan nie lubię ale makarony mogą być. Tylko czy nie zabiorą dużo światła? Bo okno nie duże. A może tylko lambrekin?

Co Wy z tymi roletami :p ROLETY MAMY ciemno beżowe i zmieniane nie będą, bo są używane tylko jak świeci w lato ostre słońce w okna...

Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, ze nic a nic nie pisze, nawet nie mam czasu pisac, co dopiero Wam odpisywac :(
Nadal mam duuuzo kartonow do rozpakowania, dopiero jutro przyjezdza kuchnia, wiec wyobrazacie sobie co ja tu mialam przez te prawie 3tygodnie :baffled:

Rysica- odszczekuej wszystko to co psioczylam na thermomiksa- jest the best :tak:;-) Nie wiem co ja bym bez niego zrobila przez te prawie trzy tygodnie bez kuchni, a tak to nawet paste w nim robilam i moj makaronski maz nawet nei wydziwial ;-)

Dni mi na nic nie starcza, budze sie rano, ostatnio spie ile sie da, bo maly nam w nocy ole! wyspiewuje i spac z nic, praktycznie wali kupke, a kupki te po warzywkach owockach to....sam miodzik :baffled:
Jesli maly spi rano a ja mam wolne, to ukladam, co sie da, ale jeszcze czekamy za ta przekleta kuchnia i paroma meblami, wiec dom poki co nie wyglada jak nasz...

Jak maly sie obudzi, to mam tylko maloe chwile wolne, nie dla siebie niestety, ale na gotowanie, pranie, sprzatanie (niestety mieszkanie nowe, po remoncie, ale juz nie powiem, co za interligent polasil sie na gres i teraz przez 2tygodnie wygrywalam szczoteczke do nubuku ten brud, bo inne szczotki nie wchodza w tak porowata strukture...)

Dziewczyny, jak pielegnowac gres, tzw podloge bezpieczna???? Jestem skazana na szczoteczke wielkosci tej do zebow, do konca mego zycia???

Mam nadzieje, ze niedlugo mi zycie wroci jako tako do normy, bo wymiekam...

Szykuje sie takze na przykazd do domku na swieta z grzdylkiem i mezem, okaze sie w przyszlym tygodniu, czy lekarz da nam zielone swiatlo.

Aaaa no i wszem o wobec oswiadczam, ze po wielu trudach, nieprzespanych nockach, marudzeniach dziennych (takze wieeeelu) mamy zabek! :tak:

Dziewczyny, milego dnia! Uff mam nadzieje, ze uda mi sie Was czesciej czytac no i uczestniaczyc w naszym tu zyciu ;-)

Jeszcze tak na szybko- polaa- bardzo mi przykro trzymaj sie dzielnie i czekamy na dobre wiesci, przy udarze liczy sie szybkosc pierwszej pomocy lekarskiej, dlatego niektorzy ludzie z tego wychodza obronna reka, lub z niewidocznym minimalnym ubytkiem na zdrowiu

Cieszę się, że Thermomix się przydał :D Może teraz częściej zaczniesz z niego korzystać ;) JA np nie pamiętam już kiedy ugotowałam cały obiad bez Thermomixu czy kupiłam jakieś pieczywo...

Przede wszystkim najważniejsze, że jesteście już u siebie, ze się powoli ogarniacie - w końcu przyjdzie taki dzień, że będzie po Twojemu wszystko porozkładane :)
Gratuluje pierwszego ząbka!!! A co do gresu to jaka to podłoga bezpieczna?? Gres to gres... chyba?? Zwykły mop nie da rady? Niestety nie znam się na budownictwie...

ja mam 68 który jest duuuużo za duzy. I mama za 14 zł dopadła mi 74 - ale to juch chyba na marzec....

Noc fatalna - tym razem przez męża który chrapał. Napisalam mu o 3 sms ze ma iść do lekarza z tym chrapaniem bo ja już dłuzej nie dam rady z dzieckiem wstającym co 2 h i jego akompaniamantem.

Rysica - to co wkleiłaś, czyli makarony z firanką - dla mnie, nie obraź się ale fatalne polaczenie. Albo jedno albo drugie. Ja firanek nie znosze - zle chyba wolałabym bardzo cieniutka woalową.

Iwon - pierwszy lub ten niebiesko-brązowy :)

Sicil - a nawet nie odpisuj - ale wpadnij czasem i daj znak że żyjesz

Aylin - nie obrażę się :-D po prostu ja już mam taki mętlik w głowie, że już nie wiem po prostu na co postawić :( Na makarony czy cienki woal, jak makarony to jaki kolor, no już mam taki mętlik, że szok..... ehhhh

68 za duży? Ile Twoja ma? mamy kombinezonik jesienny 68i Monika już się na styk w nim mieści... ledwo dosłownie!!! na zimę mamy 74. Ale w nim się ledwo mieści w wózku hahaha, więc pewnie jak z niego wyrośnie, to przejdziemy do spacerówki ;)

A nocki współczuję, wiem jak to jest jak mąż budzi dziecko i jeszcze chrapie... Z tego powodu już z Moniką w jednym pokoju nie śpimy, bo ją budził :p

wreszcie mam chwilę coś więcej skrobnąć - młody śpi, kuchnia ogarnięta a ja siedzę z kubkiem Anatola:-D

mlodak intuicja mamy chyba najważniejsza

rysica iwon zazdroszczę wam tego thermomixa:sorry2: niestety mnie nie stać:-(

sicil wybaczamy ci ;-) najważniejsze, że dajesz znać co u Ciebie :) a co do gresu to nie pomogę

rysica rzeczywiście połączenie makaronów z tiulem niezbyt trafione
może coś w tym stylu (nie mam czasy szukać takiej na okno z balkonem, ani innych kolorów:-p) chodzi mi o połączenie kontrastowe tej firanki OKAZJA !! piękna firanka gotowa BEZ PRASOWANIA !!! (2790301256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo może panele? jak wyżej brak czasu na dokładniejsze przykłady ;)
Panel na Dowolną Wysokość Firanka żakard szer 60cm (2807767736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PANEL PELARGONIA FIRANY SALON SWIAT-FIRAN_PL (2794918077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo połączenie panelu z tiulem FIRANA "ZIELONA ŁĄKA" PASY PANEL Nowość (2803198756) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nic więcej nie napiszę, bo diabeł się obudził :dry:

Dziewczyny dzieki za mile slowa i ze pamietacie o mnie :tak:

Ja mam po prostu zapierdziel nie z tej ziemi a maly doslownie mnie przerasta :dry:
Jest taaaak zywy, ze naprawde zaczynam sie powaznie zastanawiac czy nie pojsc z nim do kolezanki mojego meza, ktora sie specjalizuje z psychologii behawioralnej malych dzieci.
Nagralismy jej sprawe i mowi, ze pewnie przesadzamy, ale zobaczy brzdaca.
Ludzilismy sie, ze zabki, ze skoki rozwojowe, ehh to chyba charakterek...
W miejscu nie ustoi, nogi mu lataja na wszystkie strony, ubrac sie nie da, bo hyc i juz mi dupka swieci... Zakladanie butow to wyczyn nie z tej ziemi :dry: Ile razy mi pielucha zostala w rece a maly byl juz pol metra ode mnie, pol biedy, gdy byl juz czysty... :baffled:
Spac na rekach, inaczej sie nie da, najgorsze zas, ze kazda nasza proba wywalczenia jakiegos zachowania, czy poskroniemia go, konczy sie rykiem, wrzaskiem, teatralnym rzucaniem sie o podloge, krztuszeniem sie... Moze tak w nieskonczonosc, tzn po 45min z reguly ja wymiekam i trzeba go dlugo uspokoajac, tak sie nakreca :sorry2:

Ogolnie, taki klasyczny baran :baffled: Uparte to ehh

Boje sie, ze niestety to cena wczesniactwa i chce mu pomoc, by potem nie bylo to problemem.

Jest kochany gdy sie smieje i gdy sie z nim bawie, najgorsze, ze bawic musialabym sie caly czas...

Aaaa i mam kolejny skok pt. obcy sa ble i bede ryczec :baffled:

Troche nie daje sobie z tym wszystkim rady juz powoli :no:

Rysica- no to jest taki gres nietraktowany chyba jak to sie nazywa... po prostu porowaty i mop ni w cholerke nie jest w stanie teog umyc, ze juz nei wspomne ze przez te pory to podgloga schnie godzine brrrr

Ostatnia edycja:
My już po wizycie u nefrologa. Wszystko oki i póki co badania wskazują na taką urodę nerki, a nie jej wadę. Kolejna kontrola z USG za 4 miesiące :-D:-D

Rozpoczęłam pakowanie, nie powinno mnie tu być:-)

Jak dla mnie to brązowy i któryś z zielonych. No i też polecam suwaki z obu stron. Ja taki mam i jak wjeżdżam z G do sklepu to mogę ją praktycznie całą odkryć, no i samo ubieranie jest łatwiejsze.

Iwon - Pierwszy i dwa ostatnie ;) ale dwa ostatnie najfajniejsze, szczególnie ten niebiesko-brązowy :D
Nie bierz rozpinanego na środku bo potwornie ciężko wkłada się w taki dziecko...

Dzisiejsze wieczorne obżarstwo sponsoruje Thermomix!
Mąż zrobił makowiec, ajerkoniak i jeszcze bezy!!!!!!!!!!!

mmmmmm...bezy!!! uwielbiam!!! :-D

Rysica brąz ok ale tam masz już brąz w szafach. A tak w ogóle to kontrastujace kolory można sprawdzić na kole kolorów (i tak np żółty kontrastuje z fioletem). Brąz się po prostu odcina ale beż to taki brąz z białym. Pomyśl o tej pomarańczy lub ciemnej zieleni też by tam pasowała. I zdecydowanie jak najmniej na okno i tak jest małe a zaslonisz je tymi materiałami. Tiul jest fajny tylko musiałby być jasniutki zęby jak najwięcej światła przepuszczal. No i makaron do tego nie pasuje za nic.
Jeśli chcesz zmian to wprowadz kolor jakiego tam nie ma i w paru miejscach (poduszki, narzuta, dekoracje na ścianie).

Gocha dziś cały dzień przewroty na brzuszek:-) ale mam obaw:-)

Noooo, przewroty są fajne, a co robi jak już jej się znudzi leżenie na brzuszku?:-)

Rysica - ja tak jak MsMickey uważam, że jak najmniej na okno. Osobiście nie lubię firan i zdecydowanie zmniejszą Ci jeszcze pokój. Mnie się podobają różnego rodzaju lotari, bądź ewentualnie rolety i coś delikatnego, np. (foty na dole) Oczywiście to tak dla przykładu.

Nie jestem w stanie nadrobić :no: Wymyśliłam sobie, że wezmę udział w jarmarku bożonarodzeniowym. A przecież nie mogę wyskoczyć z kilkoma lalami :sorry2: Więc każdą wolną chwilę poświęcam na szycie...

pokaż potem swoją pracę :-)

Gratki za ząbek ;-) My nadal czekamy na tego pierwszego!

Rysica - aaaaa dopiero doczytałam,że Wy rolety to już macie:-) no to jak dla mnie to bez firan, może delikatne makarony??

Załączniki

• Lotari_1.jpg
    Lotari_1.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 39
  • Lotari-Rzymska-Klasyka-zaslony-i-rolety.jpg
    Lotari-Rzymska-Klasyka-zaslony-i-rolety.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 48
  • roman 4.jpg
    roman 4.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 49
  • phpThumb_generated_thumbnail.jpeg
    phpThumb_generated_thumbnail.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej :)

Jak ja lubię takie początki dnia, jak dzisiejszy :-)
Nocka wprawdzie średnia, bo znowu pobudki na cyca o 2 i 4, ale poszłam wcześniej spać (przed 24 :-p), a młody po pobudce o 6 i godzince buszowania z nami poszedł w kimono do ósmej, a ja razem z nim. Więc nie jest źle ;)

No i najważniejsze, że znowu zaczął normalnie jeść! Chyba już mu przeszła obraza na mamę, że mu non stop cycusia nie daje :sorry2: Zjadł o 8 (dałam mu UU, bo tak się przytulał i szarpał za bluzkę, że nie miałam serca :sorry2: Poza tym nie jadł UU tak jak zawsze o 6.30 tylko o 5 więc uznałam, że to tak jakby w zastępstwie). Ptem o 9 wsunął banana z kleikiem na wodzie. Zrobił kupsztala i po zabawie poszedł o 10 w kimono.

A ja zdążyłam już upiec bułki z thermomiksa, przygotować pieczeń rzymską i zrobić sobie śniadanko z kawką :blink:

Dzięki kochane za Wasze głosy dot. kombinezonu, są bezcenne! :tak::-):sorry: Jeszcze nie podjęłam decyzji, pewnie mi trochę zejdzie :-p Ale też z M. jesteśmy za tym pierwszym ciemnooliwkowym albo którymś zielonym :tak:

MsMickey zazdroszczę przewrotów Gosi, z utęsknieniem czekam na ten moment :)

Sicil
witaj i gratuluję ząbka!

Maćku
czyli już koniec z UU? Tak sobie pomyślałam, że dla Ciebie to chyba lepiej, bo biłaś się z myślami, a tak decyzja podjęta i dalej do przodu :blink:

U mnie laktacja się poprawiła i to właśnie wtedy, kiedy już miałam przechodzić na mm :unsure: A teraz, kiedy mały je jeszcze dwa bezmleczne posiłki, a ja odciągam co 3-4 h tak, jak będę robić po powrocie do pracy, to w ogóle jest git. Jedyny mój problem polega na tym, że nie wiem czy dawać mu na wieczór mm. Jak dostanie dwa razy butelkę o 19 i 24, to zdecydoanie lepiej śpi i budzi się w nocy raz. A jak go nakarmię o 19 UU + o 24 mm z manną, to budzi się na UU dwa razy. Dla mnie lepsza jest opcja pierwsza, zwłaszcza jak wrócę do pracy. Ale z drugiej strony, skoro będę go karmiła UU tylko dwa razy (rano i po powrocie do domu), to trochę mi szkoda go nie przystawić na noc :-( Sama nie wiem....

Niespodzianka i jak, była drzemka? ;)

Aylin
doskonale Cię rozumiem :rolleyes2: Mój wprawdzie nie piłuje w nocy, ale ja jestem bardzo wrażliwa na wszelkie dźwięki, i jak tylko zacznie coś tam pocharypywać czy sapać :-D to od razu kuksaniec i musi się przewrócić na drugi bok. Nie wiem co bym zrobiła, gdyby mocno chrapał. Nawet teraz są nieraz spięcia z tego powodu, że go budzę, parę razy się wkurzył i wyniósł w nocy do salonu ;-)

Muńka super, że nerka prawdopodobnie (a ja wiem, że na pewno) ok! :-)

edek: tak sobie pomyślałam, że jak porównać moje posty z wczoraj i dzisiaj to można się przerazić - psychiatra nie miałby problemu z diagnozą: nerwica afektywna dwubiegunowa ze stanami euforii i depresji na zmianę :-D;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mała poszła na drzemkę to mam chwilę, ale nie wiem, czy siedzieć tu, sprzątać, czy obiad robić :sorry2: A zaraz po drzemce trzeba na dwór iść, bo jutro ma padać...
Macku, a czemu sie odstawila? Pytam z ciekawosci :tak: Karmienie mm przeciez nie jest takie straszne ;)
Już od dłuższego czasu nie bardzo chciała z cyca pić. Miałam mało pokarmu, więc najwidoczniej się wkurzała, że za mało leci :sorry2:

Aylin - nie obrażę się :-D po prostu ja już mam taki mętlik w głowie, że już nie wiem po prostu na co postawić :( Na makarony czy cienki woal, jak makarony to jaki kolor, no już mam taki mętlik, że szok..... ehhhh
Moim zdaniem biały woal będzie lepszy. Macie dość dużo rzeczy w pokoju i wydaje mi się, że makarony (zwłaszcza w jakimś kolorze) mogą go jeszcze dodatkowo przytłoczyć. I powtórzę za dziewczynami, że przydałyby się jakieś kolorowe akcenty np turkus.

My już po wizycie u nefrologa. Wszystko oki i póki co badania wskazują na taką urodę nerki, a nie jej wadę. Kolejna kontrola z USG za 4 miesiące :-D:-D

pokaż potem swoją pracę :-)
Super! :-)

Moją radosną twórczość można "podziwiać" tutaj maikowa ;-)

Hej :)

Aylin
doskonale Cię rozumiem :rolleyes2: Mój wprawdzie nie piłuje w nocy, ale ja jestem bardzo wrażliwa na wszelkie dźwięki, i jak tylko zacznie coś tam pocharypywać czy sapać :-D to od razu kuksaniec i musi się przewrócić na drugi bok. Nie wiem co bym zrobiła, gdyby mocno chrapał. Nawet teraz są nieraz spięcia z tego powodu, że go budzę, parę razy się wkurzył i wyniósł w nocy do salonu ;-)
Mój chłop też jak zacznie czasem jechać to masakra! Szturchanie na niego nie działa. Dopiero jak powiem "Maciej nie chrap" to przestaje :-D Tylko na chwilę oczywiście... :dry:

Do góry