reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hatszept ukradne plan w takim razie :D Nawet jakbysmy obie wygraly to nie musimy sie dzielic, bo to inny kraj :D

Katrina sliczny piesio

Zaza mam te gryzaki i mlody sie nie interesuje za bardzo. Zeby mu nie ida - moze jak zaczna to bedzie wiecej ciumkal.
Na razie zachwycony jest tymi Gryzak trzonowy Tommee Tippee 6m+ (etap 3) (2788418179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
moze mu trzonowe ida ;-)

Polaa dzwonila ciocia?

Ufff dziec wykapany - spi. A ja zaraz ogladam masterchef. Łiiii. No i oczywiscie sledze bb :D

*edek - oszukali mnie :dry: masterchef o 20.30

reklama
Hatszept ukradne plan w takim razie :D Nawet jakbysmy obie wygraly to nie musimy sie dzielic, bo to inny kraj :D

Katrina sliczny piesio

Zaza mam te gryzaki i mlody sie nie interesuje za bardzo. Zeby mu nie ida - moze jak zaczna to bedzie wiecej ciumkal.
Na razie zachwycony jest tymi Gryzak trzonowy Tommee Tippee 6m+ (etap 3) (2788418179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
moze mu trzonowe ida ;-)

Polaa dzwonila ciocia?

Ufff dziec wykapany - spi. A ja zaraz ogladam masterchef. Łiiii. No i oczywiscie sledze bb :D

*edek - oszukali mnie :dry: masterchef o 20.30

ja oglądam właśnie na tvn player :-D

Niestety u mienia nie chodzi tvn player a szkoda, bo "na wspolnej" lubie. Musze czekac az zamieszcza na stronce z serialami.

Jak obejrzysz to napisz kto wygral :D Ja ogladalam tak piate przez dziesiate. Wole angielska edycje.

No i powodzenia w pakowaniu :D

Dzięki Dziewczyny.

Niespodzianka dzwoniła. Niestety nie miała dobrych wiadomości. Jest źle, leży,nie mówi. Jakiś kontakt podobno zaczęła łapać bo kiwnela glowa na jej pytanie.

Maz pojechał do pracy. Jutro lub w piątek leci do Polski. Dzisiaj się dowie czy dadzą mu jutro już wolne bo urlopu nie ma.

polaa trzymam kciuki aby się polepszyło &&&&

muńka - super że wyniki w porządku.

rysica - jak dla mnie tiul i makarony to już nadmiar i chyba mocno by przytłoczyły pokój.
Może pokombinuj z kolorami makaronów. Ja mam ecru na całyk oknie i kilka pasków czekoladowych i dają fajny efekt. A Ty ewidentnie lubisz odcienie brązów, więc może ecru, czekolada i pomarańcz......

Ja od jutra zaczynam walkę z wysypką u Szymka. Dużo czytałam i na razie gluten sobie daruję bo przy takiej wysypce niewiadomego pochodzenia to jednak nie warto ryzykować. Oczywiście moja pediatra juz kazała wprowadzać bo wysypkę zwala tylko na mleko i karze zmieniać.
Niestety młody miał kontakt z wirusem cytomegalii, przez co żółtaczka się wydłużała. I wszystko wskazuje nie na żadne AZS ale właśnie na wirusa cytomegalii niestety. U nas na szczęscie do zakażenia nie doszło, ale mogą być inne komplikacje teraz. Szkoda tylko że sama muszę o tym czytać, a żaden lekarz na to nie wpadł tylko od razu chcą dawać steryd i mówią że to AZS. Vez badan, czy nawet dotknięcia policzka małego.
Więc jutro robię co mogę aby zbadać kał Szymka w kierunku pasożytów, zacznę też podawać probiotyk no i odstawiam definitywnie witaminę d3 której nadmiar też powoduje wysypki bo jest usuwana nie tylko w moczu ale i przez skórę.

Ostatnia edycja:
Aylin, jakiś magiczny ten zlemerek? Krawaty wiąże, usuwa ciąże ze tak zapytam? ;-);-);-) z gryzakami nie pomogę :-(

Nie pisałam Wam jeszcze o moim planie NIE WRACANIA do pracy ;-) od zeszłego tygodnia gram w lotto i wierzę w wygraną szósteczki do 16.12 :-) tym samym mogłabym odpuścić pracę ! Juz kuponik na jutro leży na szafce :-) Dobry plan, prawda? ;-)

Zelmerek usypia dzieci :)

a szóstka - nie chce cie martwić ale też mam plan :) chodz ja zwiazana z ta firma i szanse niestety znam do ostatniego miejsca po przecinku...
no własnie taki zwykły mam.
I zastanawialam sie tez nad tymi tomee tippee

Dzięki Dziewczyny.

Niespodzianka dzwoniła. Niestety nie miała dobrych wiadomości. Jest źle, leży,nie mówi. Jakiś kontakt podobno zaczęła łapać bo kiwnela glowa na jej pytanie.

Maz pojechał do pracy. Jutro lub w piątek leci do Polski. Dzisiaj się dowie czy dadzą mu jutro już wolne bo urlopu nie ma.

Mama mijej przyjaciółki rok temu miała wylew. Nie było kontaktu, potem znów zagrożenie zycia, operacja. Teraz rok rehabilitacji. Zmiany są... szczególnie w mózgu - mama psoapsiuły nigny sportem się nie interesowała (w TV, bo tak to dość czynna) a teraz wszystkich piłkarzy z imienia i nazwiska wymienia :) Fizycznie troche gorzej - ale juz sama sie porusza

Rysica - do janego beżu brąz ciemny będzie kontrastował :) ale żadne to szaleństwo :)

Muńka fajnie, że siuśki ok :)

Niespodzianka
a te gryzaki z Tommee Tippee można też w markecie dostać czy tylko na allegro?

A czemu gkvip się dzisiaj nie odzywa? Tylko na wątek zamknięty na chwilę zakukała? :blink:

Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie bąblom kombinezon na zimę? Nie jestem pewna, czy 74 nie będzie za mały...

Ostatnia edycja:
reklama
polaa trzymam kciuki aby się polepszyło &&&&

muńka - super że wyniki w porządku.

rysica - jak dla mnie tiul i makarony to już nadmiar i chyba mocno by przytłoczyły pokój.
Może pokombinuj z kolorami makaronów. Ja mam ecru na całyk oknie i kilka pasków czekoladowych i dają fajny efekt. A Ty ewidentnie lubisz odcienie brązów, więc może ecru, czekolada i pomarańcz......

Ja od jutra zaczynam walkę z wysypką u Szymka. Dużo czytałam i na razie gluten sobie daruję bo przy takiej wysypce niewiadomego pochodzenia to jednak nie warto ryzykować. Oczywiście moja pediatra juz kazała wprowadzać bo wysypkę zwala tylko na mleko i karze zmieniać.
Niestety młody miał kontakt z wirusem cytomegalii, przez co żółtaczka się wydłużała. I wszystko wskazuje nie na żadne AZS ale właśnie na wirusa cytomegalii niestety. U nas na szczęscie do zakażenia nie doszło, ale mogą być inne komplikacje teraz. Szkoda tylko że sama muszę o tym czytać, a żaden lekarz na to nie wpadł tylko od razu chcą dawać steryd i mówią że to AZS. Vez badan, czy nawet dotknięcia policzka małego.
Więc jutro robię co mogę aby zbadać kał Szymka w kierunku pasożytów, zacznę też podawać probiotyk no i odstawiam definitywnie witaminę d3 której nadmiar też powoduje wysypki bo jest usuwana nie tylko w moczu ale i przez skórę.

Już sama nie wiem... Mnie się z kolei wydaje, ze same makarony to będzie tak pusto... że ledwie widoczne... A wrzucisz fotkę swojego okna??

Rany straszna taka niewiedza, że lekarze sami nie wiedzą i "strzelają" co to moze być...

Rysica - do janego beżu brąz ciemny będzie kontrastował :) ale żadne to szaleństwo :)

A ja nie chcę szaleństwa nie wiem jakiego ;) Chcę odmianę ;) i trochę więcej kontrastu ;)

Muńka fajnie, że siuśki ok :)

Niespodzianka
a te gryzaki z Tommee Tippee można też w markecie dostać czy tylko na allegro?

A czemu gkvip się dzisiaj nie odzywa? Tylko na wątek zamknięty na chwilę zakukała? :blink:

Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie bąblom kombinezon na zimę? Nie jestem pewna, czy 74 nie będzie za mały...

Ja kupiłam teraz 74 używany, bo jak będzie nosiła r 80, to już będzie w spacerówce jeździła ze śpiworkiem ocieplanym a pamiętam, że jak kiedyś Szymka wsadziłam w kombinezonie w ten ocieplany śpiworek w spacerówkę, to cały się spocił, więc od tamtego czasu tylko kurtkę zimową mu zakładałam a na nóżki rajstopki frotte i jakieś dresy.

Do góry