reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon moj tez wynosil smieci 3 dni. Nosz w morde - nie ma az tak duzo obowiazkow w domu zeby nie pamietac. W koncu dzisiaj juz musialam wyniesc, bo az sie z tym zle czulam psychicznie :dry:

Rysica tez tocze boje z L. I to nie o kase chodzi - moze na pieniadzach nie spimy, ale dajemy rade. On uwaza, ze wszystko jest niepotrzebne :sorry2: Po co nam szafka na buty? Przeciez moga stac wszystkie w przedpokoju... Po co mu skrzynka na narzedzia ? Przeciez moga stac w pudle przy drzwiach. Po co komoda? Itp, itd. Mam wrazenie, ze moglibysmy w kontenerze mieszkac i by mu nie przeszkadzalo - o ile mialby telewizor i ps3 :baffled:

Gkvip, moze sprobuj z czystym kleikiem ryzowym? Cow & gate ma taki bardzo delikatny - tylko male opakowanie. U nas tez brzydka pogoda, ale do sklepu musze sie ruszyc.

Kasienka moze mojego tez mi sie uda zaczarowac ;)

reklama
Boje sie ze bedzie budzila sie przed 8 rano, jak nie je kaszy to wtedy wypija 240 MM:szok: i chce jeszcze ale jej juz nie daje i potrafi zaczac jeczec juz o 7ej rano , a ja bardzo lubie ta rutyne co mamy teraz:tak:.
Nic sprobuje od dzis znowu mleko przez kilka dni zaobaczymy.

Wspolczje wam kobitki tych kredytow to normalnie jak wyrok;-) a staram sie ich nie brac choc wiadomo jak to jest w zyciu. Moj tez sknerus nie z tej ziemi i tez niczego nie potrzebuje:wściekła/y: jego ulubiony tekst to ,,nastepnym razem'' tyle ze ten nastepny raz nigdy nie nadchodzi:no:. ale jesli chodzi o jego sprzet do cwiczen to teraz natychmiast, a o smochod to juz wogole w pierwszej kolejnosci.

Witam i ja

Kiepski dzionek dzisiaj mam. Mia znowu ma bunt na ksze. Wczoraj zjadla tylo 60ml MM z kasza i potem darcie :-( wiec dalam jej samego mleka w wciagnela od tak 180ml. Rano to sam:-( do tego twardy kupol z niej wyszedl i widze ze cos tam z brzucholem nie tak u niej. Podejrzewam brak marchewki z jabluszkiem ktora dostawala codziennie, ale zapasy z pl sie skonczyly a tu na tym koncu swiata kupic nie moge. No moge w polskim sklepie ale do niego mam 3godz drogi w jedna strone wiec 6godz w samochodzie jechac po sloiczki to nie bardzo mi sie chce. poza tym droga jest teraz zamknieta z powodu obsuniecia sie ziemi wiec szan na podroz zero. Wogole w tym kraju sloiczki z marchewka nie sa popularne wiec ani sloiczkow ani sokow jakis dla maluszkow, Udalo mi sie wczoraj kupic jablko z wanilia i jablko z bananem i sliwka jakies ekologicznej firmy ORGANIX, wiec dzisiaj jej podam zobaczymy moze to pomoze. Dalam jej wczoraj pierwszy raz soku jablkowego od 4+ ale plula nim i odruch wymiotny miala wiec porazka :-(

Po za tym pogoda znowu do bani, jeszcze troche a korzenie w domu zapuszcze:-(.
Iwon - super filmik
mooni - gratki z drugiego zabala
voila - super te czapunie

i juz nie pamietam co komu:-( starosc nie radosc idee zrobic kawusie

gkvip - a może spróbuj samej ugotować papkę marchewkowo jabłkową i zblendrować?? przecież to żadna filozofia :)

namówiłaś mnie na kawusię drug ;)właśnie wodę wstawiłam

Monika zjadła zupkę i śpi :)

Iwon - no to szukamy razem :D Ja nawet myśałam o używanym. Na allegro jest kilka fajnych z Warszawy.

Niespodzianka - no jakbym swojego słyszała...
- ale przecież ma butle
- ale smoczek jest już za wolny, nie widzisz jak się męczy i jak długo je?
- no to sam smoczek kup
- tak, a za miesiąc będę nową butelkę kupować ze smoczkiem, bo zacznie jeść więcej
- a nie może być smoczek do tej dużej aventu?
- nie bo jej nie pasuje
- to niech jej podpasuje!
- TAK?! To od dzisiaj ja będę robiła jajecznicę ze szczypiorkiem i cebulką i też Ci powiem, że ma Ci podpasować taka!

zrozumiał ;P

i tak jest ze wszystkim prawie...

Kifsi, no to też masz wesoło...jesli czujesz się zagrożona to zawsze można wrócić na 7/8 etatu.

Iwon, jestem kierownikiem projektu w dosyc duzej polskiej firmie i kombinuje w tych projektach jak tu wiecej sprzedawac albo z większą marzą ;-) a jesli chodzi o nerki to jeszcze nie zdiagnozowali...wrrrrrrr....

Uciekam, bo własnie mąż nieoczekiwanie wrócił z pracy...juuuupiii ;)
Wpadnę póżniej!

Ostatnia edycja:
Hejka,nocka do d..y, alarm włączył się też przed 2 w nocy na szczęście też fałszywy, mój mąż mówi ze musiał jakiś owad wleciec do domu i latać tuż koło czujników i dlatego się zalaczal do tego mała zaczęła gugac po 3 to dałam cyca i znowu wstała po 5 z rozbrajajacym uśmiechem. Próbowałam wczoraj po 21 dac jej kaszke i znowu ja sama zjadlam, eh..
Mlodak co tam u was?naskrob ze dwa zdania
My też z tych żyjących na kredyt ( pierwsza ratę płacimy w grudniu) tylko ze w zł.
Byłam w pracy i niezaciekawie się dzieje, szlag by to trafił
I nie mam neta stacjonarnego :mad: przecież ja uzależniona jestem od neta

Hej Lasencje :-D

Ja dopiero teraz do Was zaglądam, bo odwiedziła mnie dziś koleżanka ze studiów i dzięki temu mam chatę wysprzątaną na błysk!!:-) Ona od początku pracuje z maluszkami, więc jak się dorwała do Gabi, to od razu zaczęła ją oceniać, normalnie aż mi głupio było, że może sama coś przeoczyłam:-D

Chodziło mi o puzzle, a nie dziecko :D

aa tam puzzle, najbardziej wzrok przykuwa to maleństwo na zdjęciu :-D

Wkleje zdjęcia kolezanki synka te na których się podnosi do raczkowania to ma 4,5mies, a to gdzie stoi w łóżeczku to 5mies i dni. Ona biedna nie wie co ma robić, bo trochę wcześnie to robi- gdybym nie widziała go na własne oczy to chyba bym nie uwierzyła :)
https://picasaweb.google.com/100758...authkey=Gv1sRgCMPks_eGp5y8nQE&feat=directlink

no proszę jaki silny chłopak

Edek właśnie rozmawiałam z mężem, uff jednak fałszywy alarm można spać spokojnie.

dobrze, że to fałszywy alarm:-)

Mam trzy wiadomosci:
1 Mlodemu w koncu odblokowal sie zatkany kanalik lzowy! Jupiiii!

:-) :-)

Dziewczyny moja koleżanka robi takie czapeczki dla dzieciaczków ,może któraś byłaby zainteresowana

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dodałam sobie do załączników ;-)

Dzień dobry :)

Munka, jaki naciągany foch???!!! Fachowy foch! :rofl2: :wściekła/y:;-);-);-) Jak ode mnie do Msmickey na ursusie i z powrotem! O! ;-) Natomiast moje przeziębienie nadal trwa...w sobotę będzie 2 tygodnie...wczoraj zrobiłam też badania pod kątem białkomoczu - znowu jest tego białka za duzo, a dodatkowo wyszło podwyższone CRP...
Pytanie do wszystkich...nie wiecie co moze byc przyczyną podwyższonego CRP (białko reaktywne) Miałam tak tylko po cesarce, ale wtedy to wiadomo przecież...

no to ja jednak zrobie piszingerki:-p

podwyższone CRP świadczy najczęściej o jakimś stanie zapalnym w organiźmie. Może masz podwyższone przez przeziębienie.

Zupelnie nie mam czasu na neta.

Goraczki juz nie ma od wczoraj wieczor. Wczesniej praktycznie caly czas mial 39. Myslalam ze mi serducho z bolu peknie tak sie o niego balam bo nie reagowal na leki. Wzywalam w nocy pogotowie,potem w dzien bylimy na prywatnej wizycie u pediatry bo a z osrodka nas olala. Telefonicznie postawila diagnoze ze to przez szczepionke.....
Wedlug mnie to mogla byc reakcja na szczepienie a do tego chyba dolozyly sie zabki bo to co teraz on wyprawia to szok:ssie wargi, wywala jezyk, cmoka, trze buzie. No i nie chce jesc z butelki. I tym sie marwie troche. Gdy tylko widzi ze zblizam sie z butla to nastepuje 15 minutowy ryk. Tylko noszenie na rekach pomaga a jesli usiade to znow zaczyna.Podczas sniadania tak plakal ze az sie spocilam gdy go uspakajalam. Do mleka dodalam wiec kaszke i podalam lyzeczka. O 12 przy mleku znow placz wiec podgrzalam 180 zupki i zjadl wszystko to mleko darowalam. O 16 tez wycie wiec wsypalam kleik kukurydziany i znow lyzeczka poszla w ruch. Az sie boje kolacji bo nie wiem co podac jak nie bedzie chcial butli. Wczoraj ostatni posilek zjadl o 16. O 20 sie rozplakalprzy probie karmienia a odlozony do lozeczka usnal natychmiast. O3 nakarmilam go przez sen ale wolalabym tego nie powtarzac. Zbyt dlugo walczylam o przespane noce.
Myslicie ze moge podawac juz tylko zupke w poludnie? I 3 razy mleko z dodatkiem lyzeczka?

Hatszept - CRP do 50 to wirusowy stan zapalny, a powyżej 50 CRP to już zakażenie bakteryjne. ja w ciąży jak miałam przeziębienie to mi lekarz zalecił zrobić CRP i wyszło chyba 120, zadzwoniłam do niego z wynikiem i kazał od razu antybiotyk wziąć co mi zapisał ale kazał się wstrzymać te kilka godzin do otrzymania wyniku).

Viola super te czapeczki chyba musze sie zastanowic nad sowa :) a w ogole szalik sie przydaje u takiego malucha?

Rysica ja na szczescie mam w zlo polski, ale wspolczuje tym ktore wziely we frankach ... to jest straszne kiedy w ciagu chwili cos sie robi dwa raz drozsze tym bardziej przy takich kwotach

Josie zazdroszcze i wieczoru i filmu ... uwielbiam ta sage !!!

Nispodzianka oby oby sie udalo :)

Waris oby sie poukladalo

Mlodak
ale moze jeszcze bedzie chcial butle

dalam na galerii jak sie rozbestwilo moje dziecko ... ja daje mu dwa trzy tygodnie i bedzie raczkowal

Ostatnia edycja:
reklama
Myslicie ze moge podawac juz tylko zupke w poludnie? I 3 razy mleko z dodatkiem lyzeczka?

Młodak moja kuzynka miała taki problem, że jej 4 miesięczne dziecię w ogóle nagle odrzuciło mleko. Nie chciał też żadnych zup mlecznych, danonków, niczego. I ona praktycznie tylko jechała na warzywkach, zupkach, kaszkach na wodzie z owocami. Pediatra rozkładała ręce. I dzisiaj dzieciak ma 12 lat i zdrowy ;)
Więc u Ciebie i tak nie jest źle - co z tego że będzie jadł łyżeczką, ważne że jednak je te posiłki mleczne, nawet 3. Zresztą tak jak powiedziała kasienka - może to chwilowe i jeszcze wróci do butli :)

Do góry