reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga też jestem w szoku
Nie mogę coś zasnąć, spadam przytule się do podusi może mi się zachce, dobrej nocki szczególnie dla MsMickey abyś się wyspala dużo zdrowka

reklama
Iwon - mam to samo, Kubusia karmię ostatni raz tak między 24-tą, a 00.30 (zależy o której godzinie wypił wcześniejsza kaszkę). Nie opłaca mi się więc kłaść wcześniej, bo po około godzinnym spaniu byłabym nieprzytomna.
Tyle tylko, że kładę się tak około 1-wszej.

CZESC wam wracam na forum bo mi tęskno za bb mam nadzieje ze mi wybaczycie moją nieobecność . Od soboty jestem poza objeciami teściowej w bo juz w innym mieszkaniu...ufff jak dobrze. EThanuś ma antybiotyk bo ropieją oczy na 6 dni zobaczymy jaki ekfekt będzie.
Nowe mieszkanie super dwa pokoje jeden duży z kuchnią połączony ogródek skromny ale nikt Mnie nie pogląda tak wiec jak bym chciała to i na waleta mogę się opalac o tlye jeśli Ethan mi da bo jest bardzo absorbujący rączki rączki krzyk jak znikne z pola widzenia no i teraz usypia sie w dzień w wózku bujany ale lekko o tyle lepeiej ze nie na rączkach. No i mamy garaż bo w tym kraju słonce złe dla lakieru i zaraz matowieje i nikt już niekupi takiego auta .
Z 1 GRUDNIA ZACZYNA SIĘ LATO ...i moda na klimatyzacje droga strasznie mamy wiatraki i terakote na podłodze więc kasa w kieszeni jest chłodno w domu zobaczymy jak będzie w zimę .
Wczoraj skończył 5 miesięcy i w sobote idze z nami na impreze rodzinną 21 lat urodziny przyszywanej siostry . W Australi ten wiek to jak POLSKIE 18 LAT wszystko wolno dorosłość ...zastanwialiśmy sie nad prezentem i dostanie dziewczyna taki duży klucz do drzwi z napisem czyli otwierajcy dorosłe drzwi.
Aż mi głupio że tu niewchodze....a teraz czekam na burze mam nadzieje ze niepowtórkę z soboty gdzie było 4 ty.s piorunów w jedną

Witojcie porannie
Aga
zdjecie super. A maly kolezanki :szok: Jestem w szoku. Ale chyba nic nie da sie z tym zrobic ;-) skoro sam to robi to chyba znaczy, ze jest gotowy.

Pamka czemu? I czym? Tule

Waris dobrze, ze to byl falszywy alarm, ale strachu troche bylo, nie?

MsMickey zdrowka dla Was, alez pech z tym katarem.

Paulina Maria sto lat dla Ethanka, fajnie, ze wrocilas :)

Mam trzy wiadomosci:
1 Mlodemu w koncu odblokowal sie zatkany kanalik lzowy! Jupiiii!
2 Zrobil awanture o 2, usnal przed 3 :dry:

3 Spal do 6.30 i nie obudzil sie na mleko o 5. Wiem, ze to zasluga nocnej awantury, ale bym sie wcale nie obrazila gdyby tak wstawal.

Czy Mloda K sie wczoraj odzywala? Napisala co z goraczka Szymka? Bo ja jakos nie zanotowalam :zawstydzona/y:

Kasiulka czytasz nas? Jak sie czujesz? Co u Ciebie?

hej kobietki
u nas ok ,mała w zeszłym tygodniu była na szczepieniu nie było źle,tyle że doktorek mnie wkurzył.Pamiętacie Marcela wypycha język a on jej tak brzuszek zgniutł i patrzył czy język bardziej wychodzi ,masakra jakaś.Mała wazy 6650 :-)
a i dziś wyszedł ząbek bohaterce mojej
Aga w szoku jestem tymi zdjęciami
co do galeri głosy oddaje
:-)
kasia Nikoś extra ale silny szok

Ostatnia edycja:
Hej :)

A ja się wsypałam mimo, że miałam dwie pobudki na UU, bo o 1.30 i o 4. I to na własne życzenie, bo dałam mu wieczorem mleko bez kaszki manny. Na co ja liczyłam? :sorry2:

Ale za to mały obudził się standardowo o 6.40 i po UU grzecznie leżał i bawił się do 7.50, podczas gdy ja sobie jeszcze pospałam :szok: Czyżby się zapowiadał dla odmiany fajny, spokojny dzień? :ninja2:

Starszak grzecznie się bawi, Julek poszedł w kimono, a ja kawkuję. Zaraz będę musiała polecieć do sklepu, bo nie mam nawet kromki chleba na śniadanie.

A mój M. dostał z rana opiernicz przez telefon, bo wyszedł do pracy zostawiając mi naczynia w zlewie i nawet śmieci nie wyniósł :baffled: W dodatku dzisiaj jak w każdy czwartek ma próbę do 21, więc powiedziałam mu, że musi zmienić plany, bo nie będę z dwójką dzieci sama cały dzień. Ostatecznie umówiliśmy się, że jednak pójdzie, ale zabierze do teściowej Kornela na popołudnie ;-)

Katrina ja też zazwyczaj koło pierwszej chodzę spać, wczoraj i przedwczoraj się udało po 24 tylko dlatego, że mały dostał o 19 mleko bez kaszki i obudził się na karmienie już o 23.
I zapraszam na wątek nt. harmonogramu, bo coś wspomniałaś, że dajesz mu kaszkę o 19 a potem mleko? Napisz dokładnie co i jak :tak:

PaulinaMaria fajnie, że będziesz z nami częściej na BB, zapraszamy! :-) No i gratuluję nowego lokum, zazdroszczę Ci tych emocji ;-) I lata! :-p:-p:-p

Pamka co jest?

Niespodzianka super, że kanalik się odetkał!

Siula gratuluję ząbka :-)

Widziałyście to? Słodkie!

http://deser.pl/deser/1,111858,12896465,Niezwykle_szczesliwe_niemowle_walczy_ze_snem__Slodkie.html

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :)

Munka, jaki naciągany foch???!!! Fachowy foch! :rofl2: :wściekła/y:;-);-);-) Jak ode mnie do Msmickey na ursusie i z powrotem! O! ;-) Natomiast moje przeziębienie nadal trwa...w sobotę będzie 2 tygodnie...wczoraj zrobiłam też badania pod kątem białkomoczu - znowu jest tego białka za duzo, a dodatkowo wyszło podwyższone CRP...
Pytanie do wszystkich...nie wiecie co moze byc przyczyną podwyższonego CRP (białko reaktywne) Miałam tak tylko po cesarce, ale wtedy to wiadomo przecież...

Claudette, Iwon, ja w sumie po 7 miesiącach pierwszy raz w firmie...i nawet nie jak to określiła Iwon - "na starych śmieciach", bo przenieslismy się do nowego biurowca koło placu bankowego. I niestety wczesniej do pracy dojezdzałam ok. 15min, a teraz jakies 40min. Nie ma tragedii, ale różnica bedzie wyczuwalna, w szczególnie w kwestii zwalniania opiekunki. No i nie tylko wracam do nowego biura w sensie fizycznym, ale tez nowy zespół, nowy szef, nowe obowiązki. Stąd większy stres niż miałabym przy powrocie do starej rzeczywistości...nawet brzuch mnie trochę bolał wczoraj tak nerwowo...:baffled:;-) glupi ten człowiek na starość ;-) takimi pierdołami jak praca się przejmuje...;-) szkoda zdrowia!

Iwon, dobrze pamiętałaś - nie wspominałam o tym przepisie na bitki, ale dla mnie wszystko było ciekawe i super. Dlatego teraz sie upomniałam, bo te bitki szczegolnie mi utkwiły.:tak:

Kasienka, wooooow! :-)

MsMickey, no to teraz nie tylko zdrówka dla Gosi, ale też dla Was!!! Nadal jesteście sami w sali?

Paulina, welcome back! Fajnie, że lato u Was :-) no i pisz z nami!

Niespodzianka, fajnie, ze kanalik sie odblokował! To samo mieli moi znajomi - juz byli umówieni w przychodni na zabieg, a tu sie okazało, ze juz nie ma potrzeby :-)

Pamka????????????????

Jadę do sklepu za chwilę, bo u nas też pusto w lodówce...

az sie boje wchodzic na ten watek harmonogramowy, bo nie chce sie załamać :baffled:;-)

edek: Iwon, przesłodki ten chłopiec z filmiku :)

Ostatnia edycja:
Do góry