reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dziewczyny moja koleżanka robi takie czapeczki dla dzieciaczków ,może któraś byłaby zainteresowana

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ooo, Viola, skąd Ty znasz Ilonkę? :-D:-D:-D Właśnie mi robi czapę dla starszaka na zimę :-)
zielono czarną sówkę ;)
a za rok zrobi mi myszkę szaro-lilową dla Monisi :-) bo na ten rok mam już czapki dla Monisi.

Paulina, miło Cię i tu widzieć :-)

agaundpestka - ale agent z tego syna koleżanki!!! SZOK!!!

Ja dziś do Moniki w nicy 2 razy wstawałam, o 4 i o 6, żeby... zobaczyć jak gada przez sen!!!!! I po co ja wstawałam i sen przerywałam?? w końcu o 8 dałam jej butlę, położyłam do łóżeczka, zasnęła, ja się kimnęłam jeszcze po 9 do 10 jak mąż wyszedł :D

Niespodzianka - super, że kanalik się odetkał :)

a ja zaraz małą nakarmię i kawkę dopiję i na zakupy trza iść, jakąś wędlinkę kupić, jakieś bułki... Dziś szar, buro i ponuro... Na dodatek Monika mi wyrasta z kombinezonu jesiennego (takiego cienkiego) a te zimowe co podostawałam są na styk (68) !!! ehhhhh trzeba będzie kupić ..... już widzę minę męża.....

Możecie mi polecić jakiś fajny i niedrogi kombinezon?? taki zapinany na dwa suwaki i najlepiej ze stópkami ;)

Witam :biggrin2:

u mnie dziś trochę lepiej , Wik zrobił nam pobudkę o 2 , smok , herbatka nic nie pomagało w końcu rozpłakał się tak ,że aż Ł się obudził , walczyłam przez godzinę w końcu poddałam się , dostał butle i zasnął :) nie mam pojęcia co mu się poprzestawiało , spał już całe noce a teraz takie cyrki , ehhhh
obudził się przed 7 , gadał sobie dopóki mnie nie zobaczył , jak mu zniknęłam z pola widzenia to ryk i wzięłam go do siebie :( a on happy :)

MsMickey
zdrówka dla was , a co do szpitala to brak słów :(

Witam,

u nas dzisiaj znowu cały dzień padało :baffled:

Jakas taka rozbita jestem a nie wróży to nic dobrego. Może jakoś będzie....

no witam w klubie :( ja rozbita jak schabowy od kilu dni , ale jakoś musi być....
tulaski :biggrin2:

Agaundpestka wow , mały naprade mega silny chłopiec , a to zdjęcie obydwu bobasów boskie :)

PaulinaMaria no właśnie tak mi się wydawało ,że jeszcze jeden maluszek kończył 5 miesięcy , spóżnione sto lat !!!

Kasienka - dokładnie wow , tylko patrzeć jak bedzie raczkował :biggrin2:

Hatszept
- u mnie bedzie podobnie , zmiana zarządu firmy, zmiana bezpośredniego przełożonego i na dodatek nie wiem czy wróce na to samo miejsce czy mnie wrzucą gdzieś indziej :tak: ja z tych co się zabardzo pierdołami przejmują , powrót w styczniu a mnie juz brzuch pobolewa z nerwów :no:

Niespodzianka - super ,że oczko już wporządku :biggrin2:

Rysica
z moim małżem podobnie , już wiem co będzie mówił przy drugim dziecku : po co ci ,przecież masz po Wiktorze :-D

oho młody już się awanturuje , ehhhhh

Aga niezly gagatek :) to to dziecie bedzie zaraz chodzic :)

Waris dobrze ze falszywy a mala musi sie ponownie unormowac ...

Pamka a po co ??

Niespodzianka a Ty chyba czarujesz dziecko mi cala noc przespalo :D trzymam kciuki za Twoje zyczenia :D

Siula gratuluje zabka :D

Iwon super filmik :)

Hatszept nie taki straszny ten watek :)

Rysica jak teraz gada to co bedzie potem :p podpinam sie pod pytanko o kombinezon

Kifsi powiem Ci ze te dzieci kolo 5 miesiaca teraz to chyba wszystkie tak z tymi nockami ... masakra ogolnie

Ostatnia edycja:
Rysica jaki ten świat mały:) Mi też będzie robiła czapkę tylko zastanawiam się nad kolorem. Mały ma 2 kombinezony zielone i 1 brązowy:-) i właśnie nie wiem czy sówkę czy myszkę:)
A znamy się z innego wątku:-):-):-)

Hej dziewczyny!

U nas ok, chandra minęła jak ręką odjął po solarium :-) także bardzo Wam dziękuję dziewczyny!

Z moim T. już dużo lepiej, a wręcz mogłabym powiedzieć rewelacyjnie, usiedliśmy ostatnio z winkiem i poważnie pogadaliśmy! On nie wiedział, że ja tak nie które rzeczy odczuwam a ja nie wiedziałam że on, aż tak potrzebuje mnie.

U nas nocki ok, o ile ząbki nie idą. Wczoraj wyszedł mu drugi i dzisiejsza noc już ok, obudził się o 4 zjadł butlę i poszedł spać spał do 8:45 także jestem rewelacyjnie wyspana. odespałam całą wczorajszą noc.

Nie mam szans ws nadrobić bo już dobre 4 dni mnie nie było, cały swój czas muszę poświęcać jak nie małemu to dużemu:-)

Rysica jaki ten świat mały:) Mi też będzie robiła czapkę tylko zastanawiam się nad kolorem. Mały ma 2 kombinezony zielone i 1 brązowy:-) i właśnie nie wiem czy sówkę czy myszkę:)
A znamy się z innego wątku:-):-):-)

To ja bym proponowała dla takiego maluszka myszkę - brązowo-zieloną, będzie pasowała i do jednego i do drugiego!
Witam :biggrin2:

Rysica z moim małżem podobnie , już wiem co będzie mówił przy drugim dziecku : po co ci ,przecież masz po Wiktorze :-D

oho młody już się awanturuje , ehhhhh

Kifsi - i właśnie tak będzie!!!!

Rysica jak teraz gada to co bedzie potem :p podpinam sie pod pytanko o kombinezon

Potem będzie to samo, o wszystko co trzeba kupić, muszę ostro walczyć, i przedstawiać masę argumentów ZA... I tak całe życie... Fakt, że z kasą zawsze krucho, przez ten pie***ny kredyt mieszkaniowy, który co miesiąc nam zabiera 2000zł (przez to, ze frank wzrósł, bo mieliśmy ratę 1200zł) i sama patrzę tylko na najpotrzebniejsze rzeczy, a on mi jeszcze to limituje... No cóż, chyba tak będzie dopóki się kredyt nie skończy czyli przez najbliższe 36 lat :/

Rysica tez mam kredyt we frankach, jeszcze jakies 25 lat, znam ten bol....

Iwon maz mi wczoraj ten filmik wyslal, boski:)

Mlodak sie nie odezwala? mam nadzieje ze wszystko z szymkiem ok!

a ja wczoraj mialam babski wieczor w kinie, na twilight poszlysmy :) a zaraz jedziemy z malym na kawke do kolezanki. cos marudny po szczepieniu porannym i nie chce spac...

Witam i ja

Kiepski dzionek dzisiaj mam. Mia znowu ma bunt na ksze. Wczoraj zjadla tylo 60ml MM z kasza i potem darcie :-( wiec dalam jej samego mleka w wciagnela od tak 180ml. Rano to sam:-( do tego twardy kupol z niej wyszedl i widze ze cos tam z brzucholem nie tak u niej. Podejrzewam brak marchewki z jabluszkiem ktora dostawala codziennie, ale zapasy z pl sie skonczyly a tu na tym koncu swiata kupic nie moge. No moge w polskim sklepie ale do niego mam 3godz drogi w jedna strone wiec 6godz w samochodzie jechac po sloiczki to nie bardzo mi sie chce. poza tym droga jest teraz zamknieta z powodu obsuniecia sie ziemi wiec szan na podroz zero. Wogole w tym kraju sloiczki z marchewka nie sa popularne wiec ani sloiczkow ani sokow jakis dla maluszkow, Udalo mi sie wczoraj kupic jablko z wanilia i jablko z bananem i sliwka jakies ekologicznej firmy ORGANIX, wiec dzisiaj jej podam zobaczymy moze to pomoze. Dalam jej wczoraj pierwszy raz soku jablkowego od 4+ ale plula nim i odruch wymiotny miala wiec porazka :-(

Po za tym pogoda znowu do bani, jeszcze troche a korzenie w domu zapuszcze:-(.
Iwon - super filmik
mooni - gratki z drugiego zabala
voila - super te czapunie

i juz nie pamietam co komu:-( starosc nie radosc idee zrobic kawusie

reklama
My już po spacerku i drobnych zakupach :)

Julek jak na razie grzeczny :ninja2:, cieszę się bo wczoraj była masakra pod tym względem :sorry2:

Rysica ja Ci nie polecę kombinezonu, bo sama dopiero się będę rozglądać za jakimś zimowym. Nie jestem pewna, czy powinnam kupować na 74, skoro on już teraz nosi niektóre rzeczy w tym rozmiarze :confused:

Kredyt we frankach - łączę się w bólu :baffled:

Hatszept a pochwal się, czym się zajmujesz zawodowo? :blink:
W kwesti tego Twojego białka nie pomogę, nie mam pojęcia co może być przyczyną :confused: Te dziady lekarze jeszcze Cię nie zdiagnozowali?

Mooni
witaj po przerwie :) Fajnie, że już po chandrze ;)

Josie
ale Ci zazdroszczę wypadu do kina i to podwójnie, bo byłaś na Sadze! Mój M. się odgraża, że pójdziemy, ale na razie ni widu ni słychu. A ja jestem fanką Zmierzchu i bardzo chcę obejrzeć ostatnią część :tak:

Gkvip a to jakiś duży problem, że mała nie chce kaszki? W końcu ładnie Ci śpi w nocy, to może jej wystarczy samo mleko + obiadki? Przybiera też ładnie, z tego co pamiętam?

Do góry