reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak niestety nie pomoge, moze w necie cos pisza... Trzymam kciuki za nocke.
Hatszept moj do niedawna jadl po 90-120 az postanowilam to ukrocic. Stopniowo coraz wiecej w butelce i coraz dluzsze przerwy. Pilnowalam zeby wszystko wypil nawet jesli to pol godz trwalo. Ulewal troche na poczatku. Ale teraz po miesiacu je ladnie wedlug rozpiski:)

reklama
Hej baby,

my na nogach standardowo od 6.45 :-) Zawsze młody po około 30 minutach szedł spać, ale od kilku dni próba położenia go kończy się płaczem, więc postanowiłam go przetrzymać i zobaczymy, jak długo to potrwa. Na razie się bawi na macie.

Przypomnijcie mi, o której wasze maluchy wstają i kiedy macie pierwszą drzemkę?

MsMickey fajnie, że jest z Wami Twoja siostra. Do której pozwalają jej siedzieć w szpitalu? :blink:
Z tym wenflonem na rączce faktycznie nie fajnie, ale powiem Ci, że mój mały bąbel miał go na główce, bo żyłki były tak małe, że tylko tam im się udało wkłuć :-(Więc z dwojga złego ta rączka "lepsza" ;)

Młodak a nie dali Ci ulotki do szczepionki? Ja zawsze dostaję i tam jest napisane co robić. Niby powinno się coś dać powyżej 38, ale nie wiem czy ta sama zasada dotyczy gorączki poszczepiennej :confused: Nie wiem, nie chcę Ci źle doradzić.

Rysica dzięki za info w sprawie papek, wypróbuję :-)

Josie niezły myk z tym wydłużaniem przerw i zwiększaniem posiłków, wypróbuję jak już zacznę małmu regulować jedzenie, bo teraz też mi je co 2 h, no ale na razie ma więcej UU.

Ostatnia edycja:
Młodak, nam pani doktor kazała zbijać goraczkę (tez po szczepieniu) powyżej 38stop., więc ja na pewno bym coś podała.

Iwon, pobudka pomiędzy 8 a 9, pierwsza drzemka ok. 11.00 na 1-2 godziny, druga drzemka około 15.00, jesli ta drzemka krótka to jeszcze trzecia ok. 18.00. Sen ok. 21.00-22.00. Wczoraj było inaczej - drzemka ok. 15.00 na godzinę i przetrzymaliśmy malego bez kolejnej drzemki. Padł o 19.40, ale o 20.20 wybudził się pierwszy raz, póżniej 21.50 i pożniej tak co 1,5h...:baffled: a ja położyłam się po północy, a po 6.00 wstawałam, zeby pojechac oddac krew (te moje nerki), wiec czuję się srednio lekko powiedziwszy...
Gratuluję tak uzdolnionego Kornelka!

Josie, dzięki za wskazówkę. Chyba dziś pozapisuje pory posiłków to zobaczycie jak kiepsko to u mnie wygląda.

MsMickey, nieustające &&&&& za Gosię i Twoją psyche :)

Iwon pozwalają dopóki siedzi nikt tu nic nie mówi. Wczoraj wyszła o 9.30. Gdy nas przyjęli, Pe wyszedł o północy.

Iwon fajnie ze zalozylas może trochę poobserwuje Goch dokładniej.

Wczoraj sis została z Gochą a ja wypuscilam się na miasto:p tzn poszłam do rossmanna;-) Przeszłam się ulicą sklepów (Nowy Świat) bo to tuż obok szpitala;zakupilam herbatę w herbaciarni, chleb w 'galerii pieczywa':p ... podklady na łóżko do lapania sikow... Ale tak mi to dobrze zrobiło, ze aż byłam zdziwiona. Wniosek: częściej wychodzić (czyli w ogóle) z domu. Muszę zapamiętać.

Czytałam w polityce 2 nr do tylu fajny artykuł o logopedii. I był też fragment i niemowletach, m.in żeby nie powiększać smoczkow zbyt szybko bo dziecko zatyka językiem dziurę, żeby się nie ksztusic i to ma potem wpływ na ułożenie całego aparatu mowy.
Jeśli chcecie, mogę zrobić zdjęcie i zamieścić ale dopiero gdy wrócę do domu.

Hatszept to dał Piotruś czadu... Gocha też tak potrafiła jeśli nie miała trzeciej drzemki to uznawała sen za drzemkę i dalej już kosmos.
Może lepiej sposobem gkvip tzn co 15 minut wcześniej kłaść. Tylko to by musiało być co do minuty a u nas... hmmm...

Kojarzycie Scarlet O'Hara w Przeminęło z Wiatrem? Ona mówiła: Nie będę o tym teraz myśleć, pomyślę o tym jutro.
Dla mnie w sytuacjach trudnych to działa. Tylko trzeba sobie pozwolić na to jutro;-)

Ostatnia edycja:
Iwon - nie ma sprawy :) Jak jakąś zupkę zrobisz i Ci fajnie wyjdzie też poproszę o przepis :)

MsMickey - fajnie, że sobie wyszłaś pochodzić i odpoczęłaś :) tym bardziej po Nowym Świecie.

My tam sobie niedługo pojedziemy na spacer i na imprezę choinkową do męża pracy :) Znaczy do Hotelu Bristol :D Co roku robią taką imprezę dla dzieci, z Mikołajem i prezentami i słodyczami :) No i całym bankietem :)

A ja się muszę poskarżyć - od 3 dni moje dziecko nie chce spać po śniadaniu aż do następnego karmienia :wściekła/y: i ciężko jej zasnąć po 16... Więc zostaje jej jedna drzemka dziennie czasem dwie, grrrrr
coś się jej poprzestawiało.... Ale to chyba powinna być w nowym wątku założonym przez Iwon, do którego zaraz zajrzę ;)

Dziewczyny macie ochraniacz na łóżeczko?? Ja się zastanawiam, czy nie kupić i jaki, bo chcę by od ściany i za głową miała ochraniacz, żeby tamtędy smoczek nie wylatywał i żebym się nie bała, że ją zawieje, jak śpi, bo zmieniłam ustawienie łóżeczka i by jej wiało akurat na głowę i kark, jak bym chciała okno otworzyć na chwilkę...

a bo u mnie w Pruszkowie robią fajne ochraniacze, nie takie zwykłe co się rolują jak nie wiem i wcale nie chronią przed uderzeniem, tylko z gąbki a nie z włókniny - na dodatek robią na każdy bok osobno więc zakładasz co chcesz (ja bym tylko z dwóch stron założyła. I można zamówić wyższy (40 cm) i można zamówić taki, żeby na boku tym dłuższym był złożony z 3 części :) dwie dłuższe i krótsza, którą się będzie zdejmować jak się wyjmie te dwa dodatkowe szczebelki :)

DUDUŚ-Długi ochraniacz do łóżeczka360cm 5 kolorów (2785111370) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no i zastanawiam się, czy wziąć poprosić o cały lilowy, jak pokój, czy w jakieś ciapki czy wzorki. Monice na pewno bardziej by się wzorki podobały..... A może by się zgodzili z zewnątrz lilowy a w środku w jakieś wzorki... jak myślicie?

Ostatnia edycja:
WITAM KOLEJNEGO DNIA :) KONKURS TRWA JESZCZE TYLKO DWA DNI WIĘC POTRÓJNE GŁOSIKI BARDZO POTRZEBNE :D LICZYMY NA WAS KOCHANE!!!
BebiKlub, Bebiko - Galeria

przepraszam że tak interesownie ale przyjechała moja mam i jakoś czasu mi brakuje na wszystko ale obiecuję że nadrobię zaległości!!!

miłego dnia

a nasz nocki kooooszmarne... nie wiem co sie podzialo ale mlodzieniec sie zbuntowal i od 3 co godzine sie budzi ... a zeby zasnal to musi cos do buzi byc wlozone :| choc na chwile ... ciekawe skad sie to wzielo jeszcze 4 dni temu spal sobie rowniotenko od 21 do 7

Iwon pierwsza drzemka dzisiaj no o 10 ale to dlatego ze wstal pewnie o 8 a nie jak zawsze kolo 9

Mlodak nam pediatra mowila zeby dawac powyzej 38 stopni

MsMickey obys juz niedlugo mogla z Gosia isc na taki spacerek

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry