reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

moje dziecko się rozszalało dzisiaj z obrotami:-D jestem z niego dumna:tak: mimo, że kąpiel się skończyła o 19.45, cycusia zjadł o 20 to poszedł spać dopiero o 21:szok: w łóżeczku zamiast spać, to próbował złapać karuzelę:-D

My juz po szczepieniu. Mlody nawet nie zakwekal a wszystkie dzieci plakaly. Teraz bohater spi.
Pokazalam plamy i stwiwrdzila ze to uczulenie na mleko i mamy zmienic na bebilon pepti. Oczywiscie pelnoplatny bo nie mamy zaswiadczenia od alergologa. Do niego tez radzi nam isc ale skierowania nie daje, trzeba prywatnie.
Juz sama nie wiem co robic bo w koncu bebiko pije od urodzenia a plamy wyszly ok 1,5 miesiaca temu wiec jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

A no i mlody wazy 8300 i mierzy 67,5cm.

uczulić się mozna w każdym momencie, także całkiem możliwe, że dopiero teraz białko mleka krowiego zaczęło Szymkowi szkodzić
i gratuluję dzielnego synka!!!!!! :tak:

aaaaaaa jeszcze jedno pytanie jagody są na rozwolnienie czy zatwardzenie ????
na rozwolnienie, bo zatwardzają ;-)

Aylin to rzeczywiście malutko, w sumie to nic... może dokarmianie zupkami itp pomoże, trzymam za to kciuki

Sicil i Maćku fajnie was "widzieć" ;-)

reklama
Niespodzianka ta pogoda dzisiaj była okropna, jutro ma być tak samo, przynajmniej u nas:-( i znowu będzie siedzenie w domu z chłopakami, ach mam dość...depresja murowana u mnie jak nic!:zawstydzona/y:

sicilpol fajnie, że napisałaś :tak: gratuluję przeprowadzki, odzywaj się częściej ;-)

mlodak duży chłopczyk z Szymonka :tak:
ja dowiem się w czwartek ile mój waży bo health visitor przychodzi:tak:
właśnie gkvip dostałam list od nich, że na 4 miesiące do dziecka przychodzą a jakby nie było Wojtek ma już ponad 5, była już u Was może?? tak z ciekawości pytam, tak samo sunshine i niepodzianka napiszcie;-)

no i nie wiem co więcej napisać, mam lenia, doła i w ogóle, nie będę smucić już więcej, jeszcze na mojego zła jestem jak nie wiem.Masakra

Polaa ja bylam na 4 miesiace w gp u health visitorki. Dostalam list zeby przyjsc. W sumie babka sprawdzila czy chwyta przedmioty, czy siada, czy patrzy za zabawkami. Pozniej zaczela gadac upadku Muru berlinskiego i jak sie pytalam o rozszerzanie diety, to mi polecila udac sie na spotkanie i zmienila temat na podroze :eek:

Aylin zaraz wrzucę przepis na wątku kulinarnym ;-)

No i żeby się wszystko ładnie ułożyło z laktacją :tak:

Młodak też mi się nie chce wierzyć, że mały nagle dostał alergii na mleko :dry: No ale spróbować można, może są jakieś małe opakowania, tak na próbę?

Alijenka
wiem, że macierzyństwo nie zawsze jest łatwe, ale coś Ci napiszę i nie gniewaj się za szczerość :sorry: - teraz tak mówisz, że masz go dosyć, ale za parę lat, jak już mała podrośnie może się okazać, że będziesz żałowała, że te chwile tak szybko minęły i już nie wrócą :blink: I że nie potrafiłaś tego docenić :sorry: Sama tego doświadczyłam i dzisiaj jest mi właśnie dlatego łatwiej przy drugim dziecku, bo wiem, że trzeba korzystać z każdej chwili ;-)

Ostatnia edycja:
Niespodzianka to do mnie w czwartek przychodzi do domu, nie trzeba się nigdzie ruszać:tak: zobaczymy co powie, w sumie mam kilka pytań do Niej więc dobrze, że będzie

Kasieńka, Monika zjada 150 ml ledwo ;P tylko na noc 180 ml z kaszką... 210 plus mleko to dla nas magia póki co ;P

Zamówiłam butelki 2x340 ml ze smokiem nr 2 czyli 3m+ :) RÓŻÓWE :D bo ewidentnie za długo je z 1 i jej ciężko idzie ;P

ktoś tu chciał zdjęcie dwóch kucyków ;)
DSCF0472.jpg

Ostatnia edycja:
Witam, przepraszam ze Wam nie odpisuję, ale głowy nie mam problemów z siostrzenicą ciąg dalszy :( napiszę więcej jak się wszystko wyjaśni.
Do tego parowałam dziś obiad na dwa dni pierś z kurczaka, kalafior, marchewka i d... spaliłam wszystko razem z garnkiem do gotowania na parze.
Dobrze, ze mam Antka bo jak patrze na niego to jest mi od razu lepiej :)
No i nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale wczoraj i dziś dałam mu 50g kleiku ryżowego milupy, kupy ma dalej zielone, ale po kleiku nie lejące się.

Sicilpol tez czasami takie mamy zalezy co zje :) tzn taka zielono i cos ciemnego

Rysica Twoja tez szybko pojdzie bo mlodsza mimo wszystko :) a silna

jest to mozliwe ?? Ja już stoje a mam dopiero 5,5 miesiąca :p - YouTube

czy jest ktoras mama co daje 210+ miarki mleka i dziecie to zjada ?
Mia zjadala 210 + MM alw to przed wprowadzeniem kaszek. Teraz zjada rano 180+MM+kaszka ryzowa i na noc to samo a czasami nawet wiecej.
Witam

Wpadłam na chwilę się przywitać, walczę cały dzień z tą moją dziadygą, chyba ten skok rozwojowy od 23 tyg daje nam się we znaki i to ostro !!!!!

Mam pytanie co do mycia ząbków. Wyczytałam że myje się do 2 roku życia raz dziennie ale co z tą pastą co pozostaje w buzi maluszka nigdzie o tym nie piszą :(, najczęściej na pastach jest napisane nie połykać i tu na tej nic nie ma :szok:

Widziałam że pokazała się sicil - gratuluję przeprowadzki i maćku :-)

McMickey jak dobrze że się polepszyło, moja ma zaś krzywy podbródek a w sumie tłuszczyk zwisający ale to się okazało że od spania na jednej stronie teraz tego pilnuje i już jej się prawie wyrównało.

Powiem Wam jedno mam dość macierzyństwa :-:)szok::-:)szok::-:)szok:, chętnie bym wróciła do pracy ale nie mam gdzie :-:)-:)-:)-:)-:)-(

aaaaaaa jeszcze jedno pytanie jagody są na rozwolnienie czy zatwardzenie ????
Bedzie lepiej zobaczysz :tak:
Niespodzianka ta pogoda dzisiaj była okropna, jutro ma być tak samo, przynajmniej u nas:-( i znowu będzie siedzenie w domu z chłopakami, ach mam dość...depresja murowana u mnie jak nic!:zawstydzona/y:

sicilpol fajnie, że napisałaś :tak: gratuluję przeprowadzki, odzywaj się częściej ;-)

mlodak duży chłopczyk z Szymonka :tak:
ja dowiem się w czwartek ile mój waży bo health visitor przychodzi:tak:
właśnie gkvip dostałam list od nich, że na 4 miesiące do dziecka przychodzą a jakby nie było Wojtek ma już ponad 5, była już u Was może?? tak z ciekawości pytam, tak samo sunshine i niepodzianka napiszcie;-)

no i nie wiem co więcej napisać, mam lenia, doła i w ogóle, nie będę smucić już więcej, jeszcze na mojego zła jestem jak nie wiem.Masakra
My dostalismy list ze chca przyjsc w czasie kiedy do pl jechalismy, wiec zadzwonilam i umowilam sie z nimi na wizyte u nich przed wylotem i po powrocie ale to juz razem ze szczepieniem bylo. Na obu nic specjalnego nie robily kobitki tylko waga i pytania ogolne. Jak mialam jakies watpliwosci lub chcialam zeby cos tam sprawdzily to one to zrobily. Oprocz tych wizyt mialam jeszcze jedna ale to babka przyszla do mnie do domu i mowila mi higienie jamy ustnej u mlodej i o pierwszej wizycie Mijeczki u dentysty ktora mamy w grudniu.

U nas tez koszmarny dzionek juz mam dosc siedzenia na chacie, jeszcze troche a ocipieje. Maz tez dzisiaj w domu bo sztorm, ale wiecej mi na marudzil niz pomogl przy mlodej, no i karmienia mial tak jak Mia co 4godz:tak: boziu ile on jej :szok: Aj ci faceci.

Aga znowu spaliłaś żarcie? :-D Ostatnio była dynia, o ile dobrze pamiętam :sorry:

Mój dostaje MM dwa razy - o 19 i 24. Pierwszą porcję zjada około 100-120, a o 24 czasem zje 150.

Dzisiaj mówię do M. że będę musiała jutro jakąś marchewkę dla małego upichcić, bo skończyły mi się słoiczki i proszę - przyszła paczka z bobovity a w niej - zupka jarzynowa :-)

reklama
Do góry