reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Czesc dziewczynki. Pierwszy raz witam sie wyspana :-) Mlody wstal o 6 (obudzony przez L) - cala noc przespal i nie kwekal o 3, ze chce sie na boczek przewrocic, a nie moze. Sama sie obudzilam tylko o 1 na chwile. Podejrzewam, ze gdyby L nie napierdzielal drzwiami od lazienki to bysmy pospali dluzej. Ehh jaki mily wyjatek od reguly :D No, ale wracam na ziemie - nie przyzwyczajam sie.

Z mniej przyjemnych rzeczy to padla mi przegladarka internetowa. Mialam w niej zapisane wszystkie hasla do 30 000 stron, na ktorych sie rejestrowalam :angry: Na szczescie udalo mi sie je odzyskac specjalnym programem ( za cholere bym sobie wiekszosci nie przypomniala), ale wszystkie zakladki, zapisane przepisy poszly w ....

No i L od wczoraj na nadgodzinach zostaje wiec w domu jest kolo 19 :confused2: Pogoda koszmarna, pada,wieje... Lodowka pusta. No nic - folia na wozek i damy rade... chyba :D
Sicil milo Cie widziec. Mam nadzieje, ze szybko sie przeprowadzicie i wrocisz do nas :-)

Rysica sliczna kita, a mala baaaardzo silna.

Polaa dobrze, ze humor lepszy. U nas dzis koszmarna pogoda... a ja musze isc na zakupy :/

Nie pamietam juz co komu... Wybaczcie

reklama
Hello Gerlsy:-):-)
ale numer z tym poruszaniem się dzieciaczkow :-):-):-) Mlodak to chyba Twój taki spryciarz, ze przyciąga - inteligencja ho ho:-):-):-)

Wczoraj tak pomyślałam, ze wywolam Sicil do tablicy może się pojawi... a tu proszę:-) Czyli nie trzeba wywoływać wystarczy pomyśleć:p

Rysica kitka rules:-)

Mlodak patrz jaki Twój K milutki; widział, ze się narobilas to skomplementował jak trzeba:-)
Aha i jak mi jeszcze raz wspomnisz o karpatce gdy ja tu czeznę w szpitalu... wybiorę się do Mszczonowa i Cie znajdę... Teraz już musisz się wybrać do Rysicy:p

My siedzimy w szpitalu. Odkąd jesteśmy sami na sali polepsza jej się zdecydowanie tzn śpi lepiej i dłużej bo cisza. Dziś w nocy pobudki o 4-7. I bez płaczu:-) Rano wzięłam ją do siebie na lezanke i wstalysmy po 8.30:-) Nawet anty podany o 8 jakoś nie był aż tak straszny jak wczoraj.
A w domu siostra gotuje mi zupkę:-)

Qrcze zapytałam się dr czy widzi, ze Gocha ma jeden policzek zdziebko większy. Ona się zapytała czy G robiła banana. No gdy była malutka owszem. Nie wiedziałam, ze to źle. Plus położenie miednicowe ... czemu nikt wcześniej nie wysłał nas do orto na konsultacje? Eh. Teraz nalegam na konsultację tutaj ale babka w ciąży na zwolnieniu może inna a moja dr musi się zapytać szefa. A ja muszę jej mendzic codziennie bo bez tego widzę nic.
Gocha trzyma pion ładnie teraz pewnie pomoglam jej układając naprzemiennie na boki. Ale z tym policzkiem coś jest na rzeczy.

Teraz śpi a ja wcinam poledwiczkę od siorki własnego jej parowanego wyrobu:-)

dzień dobry :-)
u nas dziś super nocka bez pobudek :happy: dopiero po 7
MsMickey fajnie że ten pobyt w szpitalu nie jest taki zły w sensie warunków i zachowania Gosi, oby szybko zleciało &&&
Kasienka ja chyba nie nadążam :baffled: przecież u ciebie jest właśnie 5 posiłków

a do nas dziś przyjeżdża moja mama więc pewnie rzadziej będę zaglądać
miłego dnia wszystkim

a no i oczywiście prosimy o potrójne głosiki bo już tylko 4 dni
BĘDZIEMY WDZIĘCZNI ZA KAŻDY GŁOS
BebiKlub, Bebiko - Galeria

Kasia.natka http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg jak spojrzysz na 7 miesiac na tej rozpisce to deserek jest jednym z 5 posilkow tylko w takiej wiekszej formie 150 podaja to jako slodka kaszke albo deser mleczno owocowy albo same owocki a 4 pozostale posilki to 3xmleko z czyms tam i 1X zupka ... i sobie pomylilam bo nie zauwazylam ze to od 7 myslalam ze od 6

witam
Mickey - super ze juz lepiej ze spaniem u Gosi, teraz juz tylko z gorki bedzie
polaa - no to mamy zarloczne dzieci
niespodzianka - u nas to samo wieje leje a w lodowce pingwin;-)
sicilpol - super ze sie odezwalas i wsio ok, u nas tez tv czesto wygrywa:tak:
Macku - dobrze ze wsio ok u was

U nas nocka jak zawsze - 12godz Mia przespala. Pogoda dobija, w lodowce pingwin aj normalnie zyc sie odechciewa.
Wczoraj przyszedl skoczek - oj mloda szczesliwa ja w nim siedzi:tak: wrzucam fotke w galeri
Ide zrobic kawusie bo mi sie oczy zamykaja

hej,
wpadam zameldowac ze jestem i że buraczek z ziemniakiem jest beeeee i niedobre za to buraczek z marchewka jest pyszny :)
Po wczorajszym całym bananie dzis wyszła paskudna zielona kupa. Innych rewelacji brak :)

Spadam na spacerek a potem:
piernik na swieta zarobic ciasto,
na naleśniki ależ owszem również.
Roaliki drożdzowe mi się marzą - wiec jak juz szaleje z mikserem to również dzis zrobie :)
i na 18.30 do poradni laktacyjnej lece.
Miłego dnia - nadrobie wieczorkiem :)

Macku co to za lenistwo ;-)

Kasienka ale czemu mowisz ze 5 posilkow plus deser to duzo? moj wlasnie tyle je i jestem mega szczesliwa bo wczesniej to jadl po 7 razy... chyba nawet na tej rozpisce od hippa czytalam ze 4xmleko plus zupa i deser

ajjj Rysica ja chce coreczke!!!!!

To co ja mam powiedzieć, jak Monika je 3x mleko plus obiadek i dobrze wygląda... Czasem od wielkiego dzwonu ok 16 uda mi się wepchnąć owocki, a dzisiaj o 11 zjadła tylko 80 ml i poszła spać...

Witam dziewczęta! :-)

Ciekawe, czy ktoś tęsknił, pytał? ;-)

Melduję, że u nas wsio oki, ale jakoś nie mam ostatnio weny na czytanie. O odpisywaniu nie wspomnę... Ogólnie coś ciężko mi się ostatnio ogarnąć. :sorry:
Pozdrawiam!

Tęskniłyśmy! Wpadaj częściej ;) A w ogóle to tak szybko te dni lecą że ja nie ogarniam kto znika ;)

Poczytałam Was, ale nie mam siły pisać i nie pamiętam co komu sorki.

:eek:
:-D:-D:-D:-D
Hej Witajcie, no to ja tez sie zamelduje :tak:
Dluuuugo nie pisalam, pewnie dlugo nie bede pisac tak czesto :no:
Jestem doslownie zawalona obowiazkami, przerpowadzilismy sie w koncu do miasta skad maz pochodzi (nie wiem czy pamietacie, ze na to liczylismy) i poki co jestem zawalona kartonami, kartonikami, zza ktorych co moment wychyla mi sie nas wrzaskacz :baffled:
Julcio jest meeeega ruchliwy, meeega absorbujacy i wrazliwy.
Praktycznie cale dnie jest na mnie, przy mnie, ze mna- ewentualne bonusy dla mnie to bajki (niestety, ale jesli przez to zdobywam 20min dla siebie, to telewizor wygrywa) na babytv, mata no i jesli uda mi sie go uspic, to sen.
W sumie malo tego, wiec padam, a dom zawalony
Ehhh napisze pozniej wiecej bo mi tu maz sie zakrada z naszym terrorysta :baffled:

Gratuluję przeprowadzki!!!! I życzę powodzenia z rozpakowywaniem :)

a no tak ale slepa jestem :) patrzylam na rozpiske i bylam swiecie przekonana ze tam jest napisane ze od 6 powinno byc 5 posilkow a to dopiero od 7 miesiaca ma byc hehe no to w takim razie nic nie zmieniam ... tylko chyba musze zamienic mu zupke na 12 a mleko byloby wtedy ok 15

a mlodego to nie tyle chodzi o pelzanie co o czworakowanie :) bo podnosi sie w tym samym czasie na raczkach i kolankach i jest w pozycji na czworaka tak jak do raczkowania... pelzanie to inna bajka :) pelzamy jak rak do tylu znacznie rzadziej do przodu :)

Kasieńka jak zobaczyłam wczoraj co robi Nikoś, to sobie pomyślałam o tych moich wczorajszych zdjęciach jak się podnosi "z czym do ludzi"... Twój bije moją na głowę!!!

Czesc dziewczynki. Pierwszy raz witam sie wyspana :-) Mlody wstal o 6 (obudzony przez L) - cala noc przespal i nie kwekal o 3, ze chce sie na boczek przewrocic, a nie moze. Sama sie obudzilam tylko o 1 na chwile. Podejrzewam, ze gdyby L nie napierdzielal drzwiami od lazienki to bysmy pospali dluzej. Ehh jaki mily wyjatek od reguly :D No, ale wracam na ziemie - nie przyzwyczajam sie.

Z mniej przyjemnych rzeczy to padla mi przegladarka internetowa. Mialam w niej zapisane wszystkie hasla do 30 000 stron, na ktorych sie rejestrowalam :angry: Na szczescie udalo mi sie je odzyskac specjalnym programem ( za cholere bym sobie wiekszosci nie przypomniala), ale wszystkie zakladki, zapisane przepisy poszly w ....

No i L od wczoraj na nadgodzinach zostaje wiec w domu jest kolo 19 :confused2: Pogoda koszmarna, pada,wieje... Lodowka pusta. No nic - folia na wozek i damy rade... chyba :D
Sicil milo Cie widziec. Mam nadzieje, ze szybko sie przeprowadzicie i wrocisz do nas :-)

Rysica sliczna kita, a mala baaaardzo silna.

Polaa dobrze, ze humor lepszy. U nas dzis koszmarna pogoda... a ja musze isc na zakupy :/

Nie pamietam juz co komu... Wybaczcie

Fajnie, że nocka przespana! :D

30 000 stron?!?!?! szok!

nadgodziny... "uwielbiam" <sarkazm>

Dziękuję za komplementy o Monisi :D

Hello Gerlsy:-):-)
ale numer z tym poruszaniem się dzieciaczkow :-):-):-) Mlodak to chyba Twój taki spryciarz, ze przyciąga - inteligencja ho ho:-):-):-)

Wczoraj tak pomyślałam, ze wywolam Sicil do tablicy może się pojawi... a tu proszę:-) Czyli nie trzeba wywoływać wystarczy pomyśleć:p

Rysica kitka rules:-)

Mlodak patrz jaki Twój K milutki; widział, ze się narobilas to skomplementował jak trzeba:-)
Aha i jak mi jeszcze raz wspomnisz o karpatce gdy ja tu czeznę w szpitalu... wybiorę się do Mszczonowa i Cie znajdę... Teraz już musisz się wybrać do Rysicy:p

My siedzimy w szpitalu. Odkąd jesteśmy sami na sali polepsza jej się zdecydowanie tzn śpi lepiej i dłużej bo cisza. Dziś w nocy pobudki o 4-7. I bez płaczu:-) Rano wzięłam ją do siebie na lezanke i wstalysmy po 8.30:-) Nawet anty podany o 8 jakoś nie był aż tak straszny jak wczoraj.
A w domu siostra gotuje mi zupkę:-)

Qrcze zapytałam się dr czy widzi, ze Gocha ma jeden policzek zdziebko większy. Ona się zapytała czy G robiła banana. No gdy była malutka owszem. Nie wiedziałam, ze to źle. Plus położenie miednicowe ... czemu nikt wcześniej nie wysłał nas do orto na konsultacje? Eh. Teraz nalegam na konsultację tutaj ale babka w ciąży na zwolnieniu może inna a moja dr musi się zapytać szefa. A ja muszę jej mendzic codziennie bo bez tego widzę nic.
Gocha trzyma pion ładnie teraz pewnie pomoglam jej układając naprzemiennie na boki. Ale z tym policzkiem coś jest na rzeczy.

Teraz śpi a ja wcinam poledwiczkę od siorki własnego jej parowanego wyrobu:-)

Dziękuję :D

Fajnie, że jest coraz lepiej :) ale i tak trzymam kciuki, żeby przeszło jak najszybciej :D Karpatka mmmmmm super :D
a policzek się "naprostuje" - zacznie siadać, chodzić, a buzia dalej będzie rosła i się wyprostuje wszystko

U nas nocka jak zawsze - 12godz Mia przespala. Pogoda dobija, w lodowce pingwin aj normalnie zyc sie odechciewa.
Wczoraj przyszedl skoczek - oj mloda szczesliwa ja w nim siedzi:tak: wrzucam fotke w galeri
Ide zrobic kawusie bo mi sie oczy zamykaja

Daj znać, jak się przyrządza pingwina :-D:-D:-D:-D:-D
i czy smaczny :-p:-p

A moja nocka nieprzespana, zasnęłam o 1, o 3 mąż mnie obudził :-D:-D:-D
potem o 5 mała kwękała, więc do niej poszłam, zrobiłam "szszszsz" i poszłam spać bo przestała kwękać, o 7 przyszedł Szymek, wepchnął się na moją połowę kanapy i włączył MiniMini, a o 8 Monika zawołała to już męża wysłałam... Niewyspana jestem. W ogóle to ostatnio chodzę zmulona jak w ciąży! Ale w ciąży nie jestem, bo jestem na tabsach od 3 tygodni a okres dostałam normalnie. Albo powinnam wcześniej iść spać...

Ostatnia edycja:
Witam,

Przepraszam ale nie mam siły nawet czytać.

Beczec mi się dzisiaj chce bez powodu. Za oknem deszcz, wieje, zimno i ponuro. Mój właśnie wrócił z pracy, bawi się z Kuba ale za chwile idzie spać.

I znowu do wieczora sama z chłopakami. Lubię z Nimi siedzieć ale ile można samemu?! Zadzwonię do koleżanki, niech wpadnie na kawę bo zwariuje.

Przepraszam, ze tylko o sobie ale chyba jakad depresja mnie lapie :zawstydzona/y: a na dodatek same problemy sobie stwarzam. Aa szkoda gadać...

Hej dziewczynki, wpadam na chwilkę, bo młody marudny. Zabawa nie, noszenie na rączkach nie, tylko "mmmmm" :confused2: Pewnie zęby..

Ciekawe, czy ktoś tęsknił, pytał? ;-)

Melduję, że u nas wsio oki, ale jakoś nie mam ostatnio weny na czytanie. O odpisywaniu nie wspomnę... Ogólnie coś ciężko mi się ostatnio ogarnąć. :sorry:
Pozdrawiam!

Kochana mam tak samo :tak::sorry: I też mnie tu mało od kilku dni ...

Witam z rańca ;-)

Pamiętam, że któraś polowała na promocje na fotki. Na CITEAM właśnie jest
50 lub 100 odbitek cyfrowych - Cała Polska - CITEAM - Zakupy grupowe

Ja pytałam, dzięki wielkie za cynk!

Niespodzianka
gratuluję przespanej nocki, no i szkoda tych zakładek, też bym się wściekła, bo lubię mieć all pod ręką :tak:

MsMickey
trzymaj się dzielnie w tym szpitalu. Ja akurat wolałabym być z kimś w pokoju, bo po porodzie samej było mi jakoś smutno i dołująco, ale dziewczyna co ze mną leżała była przeszczęśliwa, jak była sama z niunią ;)

Aylin a po co do poradni laktacyjnej idziesz? :) Macie za darmo? U nas trzeba płacić :confused2:

Polaa i znowu smutaski? Ech, tulę :elvis:

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica no moze nie 30 000, ale duzo ;-)

Polaa u mnie tez pogoda paskudna i na dodatek weszlam na wage i mam 4 kg do przodu ;( Wychodzi jedzenie salatek, zapiekanek, spaghetti. Wage porodowa stracilam chyba w 1.5 miesiaca, pozniej spadly jeszcze dwa kg i zamiast sie trzymac to stwierdzilam, ze mi wolno. I wychodzi doslownie boczkami. No, ale nic mialo byc o Tobie, a sie rozpisalam. Tule i sciskam - rozmowa z kolezanka na pewno pomoze.

Iwon moj tez buczal non stop do niedawna. Teraz mu troszke przeszlo - jakis taki radosniejszy sie zrobil. Podejrzewam wiec, ze i Twojemu przejdzie.

Taaak Aylin pisz jeszcze o rogalikach, piernikach i w ogole mi jeszcze wklejcie zdjecie karpatek, sernikow i szarlotek ;-):-p Odchudzam sie ! I koniec - pisze to bardziej do siebie niz do Ciebie - nie przejmuj sie. Czemu do przychodni idziesz?

Do góry