reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzięki Niespodzianka, oby to było chwilowe!

Wczoraj byliśmy z M. na pierwszym popisie pianistycznym Kornela w szkole :) Młody bardzo fajnie wypadł, były brawa, ukłony itp. Fajna sprawa :) Tylko mój M. filmował jego występ z włączoną pauzą na kamerze :baffled: Myślałam, że mnie coś trafi wczoraj...Dobrze że chociaż nagrał próbę, to zawsze coś tam jest. No i mamy zdjęcia.
Aaa i byliśmy z Julkiem, który grzeczniutko przeczekał cały koncert. Miał zostać z teściową, ale znowu był ryk jak tylko go wzięła na ręce. Co to będzie w styczniu? :sorry:

W ogóle to ostatnio chodzę zmulona jak w ciąży! Ale w ciąży nie jestem, bo jestem na tabsach od 3 tygodni a okres dostałam normalnie. Albo powinnam wcześniej iść spać...

Oglądasz taki program "ciąża z zaskoczenia"? :-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
ide po porade bo mam wieczorem za mało pokarmu najwidoczniej bo mała je z 2 cycków i budzi się po 1,5 godziny. A poza tym do towarzystwa przyjaciołce której mała wisi na cycku 1,5 godziny a po godzinie znów głodna jest.

Mamy 3 poradnie laktacyjne. 1 działająca przy prywatnej kliniece - ale mają umowe z NFZ
2 przy szpitalu wojewódzkim
i 3 przy parafi mojej :) udziela porad "laktatorka" ze szpitala miejskiego.
Bezpłatnie wszystkie 3 na chwile obecną.
Dobra lece smazyc naleśniki

Aaaa Iwon - daj przepis na te cycki kurzęce z ananasem :)

Kto ma przepis na naleśniki ze szpinakiem?? Naszło mnie...

Niespodzianka - przepraszam - ale piernik na święta - nie mów ze w Boże narodzenie ciasta nie zjesz????????
Toż to grzech :p

Ostatnia edycja:
Przepis na nalesniki ze szpinakiem wrzucalam w ksiazke kucharska.

My juz po szczepieniu. Mlody nawet nie zakwekal a wszystkie dzieci plakaly. Teraz bohater spi.
Pokazalam plamy i stwiwrdzila ze to uczulenie na mleko i mamy zmienic na bebilon pepti. Oczywiscie pelnoplatny bo nie mamy zaswiadczenia od alergologa. Do niego tez radzi nam isc ale skierowania nie daje, trzeba prywatnie.
Juz sama nie wiem co robic bo w koncu bebiko pije od urodzenia a plamy wyszly ok 1,5 miesiaca temu wiec jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

A no i mlody wazy 8300 i mierzy 67,5cm.

Ostatnia edycja:
Heloł!

Ja od wczoraj mam migrene:crazy: udało mi się jednak zaliczyć dziś spotkanko u AVO :-) Jak kolejną noc będzie mnie ta głowa bolała, to zwariuję!!! i marzę o całej przespanej nocy, ale póki co to raczej niemożliwe...

witam witam dawno mnie nie bylo :) ale czytam na bierzaco

no i pochwalic sie musze bo mlodzieniec ciagnie juz sie na czworaka, wczesniej wysoko podnosil albo przod albo tyl a teraz zaczal od przedwczoraj to synchronizowac :) pewnie jeszcze dluga droga ale kolejny krok na przod ...

piękne postępy!!:-D moja z tych "leniwych";-)

Ciekawe, czy ktoś tęsknił, pytał? ;-)

no wszystkie oczywiście ;-)

Hej Witajcie, no to ja tez sie zamelduje :tak:
Dluuuugo nie pisalam, pewnie dlugo nie bede pisac tak czesto :no:
Jestem doslownie zawalona obowiazkami, przerpowadzilismy sie w koncu do miasta skad maz pochodzi (nie wiem czy pamietacie, ze na to liczylismy) i poki co jestem zawalona kartonami, kartonikami, zza ktorych co moment wychyla mi sie nas wrzaskacz :baffled:
Julcio jest meeeega ruchliwy, meeega absorbujacy i wrazliwy.
Praktycznie cale dnie jest na mnie, przy mnie, ze mna- ewentualne bonusy dla mnie to bajki (niestety, ale jesli przez to zdobywam 20min dla siebie, to telewizor wygrywa) na babytv, mata no i jesli uda mi sie go uspic, to sen.
W sumie malo tego, wiec padam, a dom zawalony
Ehhh napisze pozniej wiecej bo mi tu maz sie zakrada z naszym terrorysta :baffled:

Hej!!

My siedzimy w szpitalu. Odkąd jesteśmy sami na sali polepsza jej się zdecydowanie tzn śpi lepiej i dłużej bo cisza. Dziś w nocy pobudki o 4-7. I bez płaczu:-) Rano wzięłam ją do siebie na lezanke i wstalysmy po 8.30:-) Nawet anty podany o 8 jakoś nie był aż tak straszny jak wczoraj.

Qrcze zapytałam się dr czy widzi, ze Gocha ma jeden policzek zdziebko większy. Ona się zapytała czy G robiła banana. No gdy była malutka owszem. Nie wiedziałam, ze to źle. Plus położenie miednicowe ... czemu nikt wcześniej nie wysłał nas do orto na konsultacje? Eh. Teraz nalegam na konsultację tutaj ale babka w ciąży na zwolnieniu może inna a moja dr musi się zapytać szefa. A ja muszę jej mendzic codziennie bo bez tego widzę nic.
Gocha trzyma pion ładnie teraz pewnie pomoglam jej układając naprzemiennie na boki. Ale z tym policzkiem coś jest na rzeczy.

Teraz śpi a ja wcinam poledwiczkę od siorki własnego jej parowanego wyrobu:-)

Fajno, że same jesteście - na pewno większy spokój. Daj znać czy udało Ci się skonsultowć ten policzek.

Witam

Wpadłam na chwilę się przywitać, walczę cały dzień z tą moją dziadygą, chyba ten skok rozwojowy od 23 tyg daje nam się we znaki i to ostro !!!!!

Mam pytanie co do mycia ząbków. Wyczytałam że myje się do 2 roku życia raz dziennie ale co z tą pastą co pozostaje w buzi maluszka nigdzie o tym nie piszą :(, najczęściej na pastach jest napisane nie połykać i tu na tej nic nie ma :szok:

Widziałam że pokazała się sicil - gratuluję przeprowadzki i maćku :-)

McMickey jak dobrze że się polepszyło, moja ma zaś krzywy podbródek a w sumie tłuszczyk zwisający ale to się okazało że od spania na jednej stronie teraz tego pilnuje i już jej się prawie wyrównało.

Powiem Wam jedno mam dość macierzyństwa :-:)szok::-:)szok::-:)szok:, chętnie bym wróciła do pracy ale nie mam gdzie :-:)-:)-:)-:)-:)-(

aaaaaaa jeszcze jedno pytanie jagody są na rozwolnienie czy zatwardzenie ????

Dzięki Niespodzianka, oby to było chwilowe!

Wczoraj byliśmy z M. na pierwszym popisie pianistycznym Kornela w szkole :) Młody bardzo fajnie wypadł, były brawa, ukłony itp. Fajna sprawa :) Tylko mój M. filmował jego występ z włączoną pauzą na kamerze :baffled: Myślałam, że mnie coś trafi wczoraj...Dobrze że chociaż nagrał próbę, to zawsze coś tam jest. No i mamy zdjęcia.
Aaa i byliśmy z Julkiem, który grzeczniutko przeczekał cały koncert. Miał zostać z teściową, ale znowu był ryk jak tylko go wzięła na ręce. Co to będzie w styczniu? :sorry:

Oglądasz taki program "ciąża z zaskoczenia"? :-p:-p:-p

Gratuluję talentu muzycznego syna! to chyba po mamusi ;)

nie oglądałam ;P Ale w ciąży na bank nie jestem, biorę te same tabsy co zawsze co mnie jeszcze nie zawiodły ani razu i o na mnie idealnie działają, poza tym jest o jakieś 2 tyg za wcześnie na objawy ;D
poza tym wieczorem nie jestem śpiąca i siedzę do północy a czasem i do 2 więc nic dziwnego, że rano jestem śpiąca ;P

Ostatnia edycja:
reklama
boze moja 120 z popychaniem max.

No i jestem po wizycie w poradni laktacyjnej. Pani stwierdziła ze mamy z małą problem - bo za często je i małe porcje. Ale ze mówiłam ze przestawić sie na wieksze nie da, bo A - ulewa, B i tak wiecej nie zje tylko je potem co godzinę. Więc tak jak juz pediatra mówila mi - pomiedzy karmieniami cyckiem mam ja dokarmiac: zupkami, deserkami, kaszkami na moim mleku. Porcje nie musza byc duże ale bardzo kaloryczne. I za tydzień do kontroli.
A - moje dziecię od 8 listopada do dziś przybrało 50 g.

Do góry