reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam niedzielnie :)
Dziewczyny mam pytanie czy zaczęłybyście wprowadzać jedzenie dziecku które ma brzydkie kupy? Chciałam dziś Antowi coś ugotować, ale się boję, ze jak będzie go to uczulać to nie będę wiedziała, bo już ma zielone i śluzowate kupy hmm czy się wstrzymać jeszcze?

Buziaki dla Gosi od Antka :)

Aga może udaj się na konsultacje do lekarza od czego to może być...
Oczywiście, ze byłam u lekarza i kazała mi przestać pić mleko itp. oraz podawać probiotyk stosuję się do tego od tygodnia i bez rewelacji.

No to moja młoda dziś zaszalała i budziła się od 23.00 co godzinę:szok: i w sumie nie wiem dlaczego, bo nie widać było po niej, że coś ją męczy.
Właśnie podjęliśmy pierwszą próbę nakarmienia ją mm, bo chciałabym, żeby przynajmniej jedno karmienie mi odeszło, a póki co nie zjada za dużo słoiczka na raz, więc by jej nie wystarczyło na długo. Na początku miałam wrażenie, że ma z nas niezły wylew, bo papka jej się śmiała jak wtykaliśmy jej smoka, ale potem załapała i trochę wypiła, całe 40ml... :-) zobaczymy jak będzie następnym razem.

Hi ! :)

Muńka
jeszcze zapomniałam o jednym. Karmisz piersią, prawda? To polecam sok z żurawiny, strasznie kwaśny, ale.. nam pomógł jak wychodziły bakterie coli w posiewie (ilościowo jeszcze za mało na antybiotyk). Piję sobie teraz profilaktycznie raz w miesiącu. Kupuję taki 500ml i piję 100ml dziennie (rozcieńczam wodą), czyli starcza mi na 5dni.
Ja muszę też zrobić posiew w tym tygodniu, bo my musimy przed szczepieniami zawsze robić..

Dzięki za przypomnienie. W ciąży piłam taki naturalny strasznie kwaśny i nie miałam problemów z wynikami, więc znów sobie go kupię:-)

Nam nikt nie mówił, żeby robić przed szczepieniami...
A w ogóle to jak to u Was wyglądało od początku z tą miedniczką? jakie badania robiliście? jakie macie zalecenia itp.??

Witam niedzielnie :)
Dziewczyny mam pytanie czy zaczęłybyście wprowadzać jedzenie dziecku które ma brzydkie kupy? Chciałam dziś Antowi coś ugotować, ale się boję, ze jak będzie go to uczulać to nie będę wiedziała, bo już ma zielone i śluzowate kupy hmm czy się wstrzymać jeszcze?

Oczywiście, ze byłam u lekarza i kazała mi przestać pić mleko itp. oraz podawać probiotyk stosuję się do tego od tygodnia i bez rewelacji.

ja bym poczekała na lepszą kupę.

mlodak - obyście już mieli trochę więcej spokoju...

Rysica - oczywiście, że damy wcześniej znać;-)

Chyba wiem dlaczego dziewczyny nie wiedziały nic o Gosi MsMickey, bo ona napisała info o tym, że jadą do szpitala na FB, a tutaj dopiero napisała jak już było wiadomo, że wynik okazał się oki:-) przynajmniej nie widziałam na BB info takiego jak na FB.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, nie pogniewacie się, jeśli tym razem Was nie nadrobię? :sorry:

Wczoraj miałam gości (przyjechały moje dwie kuzynki, w tym jednka z 2,5 miesięcznym Szymonkiem), a potem zaliczyliśmy imprezę rodzinną u teściów. Teraz mam chwilkę, bo mały śpi, ale Kornel znowu chory i muszę się nim zająć. Wrzucę przepisy na właściwy wątek, tyle ile dam radę ;)

Hej dziewczynki, nie pogniewacie się, jeśli tym razem Was nie nadrobię? :sorry:

Wczoraj miałam gości (przyjechały moje dwie kuzynki, w tym jednka z 2,5 miesięcznym Szymonkiem), a potem zaliczyliśmy imprezę rodzinną u teściów. Teraz mam chwilkę, bo mały śpi, ale Kornel znowu chory i muszę się nim zająć. Wrzucę przepisy na właściwy wątek, tyle ile dam radę ;)

to niewybaczalne !!!!!:crazy::crazy::crazy: ;-):-D

Witam :-)
Josie a czy całą kuchnię kupowalas w ikei czy tylko blaty? Ja też na wiosne będę urzadzala kuchnie i już teraz muszę się ciut rozejrzeć. Fajny masz też okap, możesz mi powiedzieć coś więcej o nim jakiej firmy jest?
A w sprawie drzemek to u nas bywa różnie czasem są trzy półgodzinne a czasami dwie prawie dwugodzinn.
To trzymamy kciuki za twojego malza Mlodak i za Gosiaczka abyście dzis wyszli ze szpiatla.
Agus mnie lekarka kazała dawać tylko cyca dopóki nie ustąpi zielona kupa. Jedynie co jej daje oprócz cyca to kleik ryzowy bezsmakowy na wodzie i o dziwo smakuje jej bo zjada do końca albo jest tak glodna w koncu ona rośnie i potrzebuje coraz więcej.
Ale się wymoczylam , po godzinie chyba czas wychodzić z wanny :-)

Ostatnia edycja:
Aga, wstrzymałabym się.

Josie, u nas takie beznadziejne nocki, tarcie twarzy tez od ponad miesiaca i na razie też zębów brak...to dłuższy proces...a to wszystko chyba oznaki, ze jesteśmy coraz bliżej...

MsMickey, wrrrrrr...za fb! zostawać mi na bb! no ale super, ze z Gosiakiem ok! MsMickey, Muńka, mam nadzieję, ze niedługo się zobaczymy (moze własnie u Rysicy, jesli nas zechce ;)), bo Piter musi się przecież wprawiać w podrywaniu ślicznotek ;-) spróbuję go nauczyć puszczać oczko do tego czasu ;-):-D

Claudette, Munka, gdzie kupujecie taki prawdziwy sok zurawinowy?

Ruda, szybkiej i bezbolesnej w miarę przeprowadzki!

U nas ok, ale moja choroba w rozkwicie...kaszlę jak gruźlik...:baffled::-( jak nie przejdzie od jutra/pojutrza to znowu idę do lekarza. Poza tym urządzilismy duuuze sprzątanie/inwentaryzację z P. Tzn. przejrzelismy całe mieszkanie i czesc rzeczy powyrzucalismy, czesc do piwnicy, a czesc do wywiezienia do rodziców P. - moze im sie cos przyda. Nie lubimy trzymac rupieci w domu/minimalisci z nas, wiec lubimy co jakis czas w ten sposób "przewietrzyć" mieszkanie. Nienawidze sytuacji, kiedy otwieram szafe i patrzac na którąs półke zastanawiam się, co tam dokładnie jest pochowane (w tym pudełku, torbie)...jak nie pamietam to znaczy, ze nie potrzebne, wiec OUT.

Miłej niedzieli!

MsMickey, wrrrrrr...za fb! zostawać mi na bb! no ale super, ze z Gosiakiem ok! MsMickey, Muńka, mam nadzieję, ze niedługo się zobaczymy (moze własnie u Rysicy, jesli nas zechce ;)), bo Piter musi się przecież wprawiać w podrywaniu ślicznotek ;-) spróbuję go nauczyć puszczać oczko do tego czasu ;-):-D

Claudette, Munka, gdzie kupujecie taki prawdziwy sok zurawinowy?
U nas ok, ale moja choroba w rozkwicie...kaszlę jak gruźlik...:baffled::-( jak nie przejdzie od jutra/pojutrza to znowu idę do lekarza. Poza tym urządzilismy duuuze sprzątanie/inwentaryzację z P. Tzn. przejrzelismy całe mieszkanie i czesc rzeczy powyrzucalismy, czesc do piwnicy, a czesc do wywiezienia do rodziców P. - moze im sie cos przyda. Nie lubimy trzymac rupieci w domu/minimalisci z nas, wiec lubimy co jakis czas w ten sposób "przewietrzyć" mieszkanie. Nienawidze sytuacji, kiedy otwieram szafe i patrzac na którąs półke zastanawiam się, co tam dokładnie jest pochowane (w tym pudełku, torbie)...jak nie pamietam to znaczy, ze nie potrzebne, wiec OUT.

Miłej niedzieli!

oj mi też przydałoby się takie gruntowne przetrzepanie mieszkania!!:-)

Ja też już czekam na spotkanie!! niech nasze dzieciaki wyzdrowieją, no i Ty oczywiście i ruszamy do Rysicy, bo zapraszała na sernik :-D:-D:-D:-D no...może ja delikatnie nas wprosiłam, ale na pewno Rysica od dawna na nas czeka;-)

Robiłaś jeszcze jakieś badania pod kątem tego białka w moczu?

Ja kupuję taki sok w moim rodzinnym mieście w warzywniaku - tak wygląda:

SOK ŻURAWINOWY 100% bez chemii od Sklep Dukana (2749368946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry