reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

witam wieczorowo :-)
tradycyjnie pustki weekendowe więc nadrobiłam was w moment :happy:

zaza gratuluję postępów! super :tak:

kurcze ja to nawet o myciu ząbków nie myślałam :eek: co prawda Misia jeszcze nie ma ale jak pomyślę że po wieczornym karmieniu będzie trzeba ją jeszcze rozbudzać takim czymś...a to po mleku też trzeba czy tylko po kaszkach/kleikach???

przypominam o codziennych trzech głosikach bo już tylko sześć dni a zostajemy w tyle BebiKlub, Bebiko - Galeria

Głos oddany;-)

tak naprawdę już można zacząć przyzwyczajać maluszka do mycia. Są specjalne silikonowe nakładki na palec i można masować dziąsełka. Przynosi to też ulgę przy ząbkowaniu:-)

reklama
Alijenka - dziękuję :D
No spryciura i jestem z niej dumna bardzo :D Aż w szoku jestem :) chociaż mama mi już mówiła jak tylko do domu wróciliśmy ze szpitala, że jest bardzo silna i szybko się będzie rozwijać i ma rację :D Szymek był lekko do tyłu ze wszystkim ;)

Zaza - gratulacje dla Sergiuszka!!! :D Dzielny z niego chłopczyk! A z tym MAMA to ja Cię doskonale rozumiem! Szymek też kiedyś tak zrobił, miał chyba z 5 m-cy, leżał sobie w leżaczku - ze mną w kuchni bo obiad gotowałam, i gadał sobie, no i nagle słyszę MAMA. Ależ byłam dumna i zszokowana :D Oczywiście od razu go przytuliłam, wycałowałam, ten w ciężkim szoku ;P Niestety sama byłam, mąż nie uwierzył :p

Kasia.natka - trzeba codziennie, ja myję rano i wieczorem, a na wieczór to już koniecznie, czy to po mleku czy to po czymkolwiek innym

A u mnie w piekarniku właśnie sernik się piecze, mąż jutro ma spotkanie bardzo fajne, Thermomix organizuje pokaz przygotowywania dań świątecznych :D No i poza tym, że sporo rzeczy tam będzie zrobione, to jeszcze zwyczaj jest taki, że też każdy coś od siebie przynosi :) No to sernik, bo to ja umiem najlepiej hahahaha <osioł ze mnie>
jest jedna ogromna blacha, którą mąż weźmie i jedna malutka taka podłużna dla nas :)

Powiem Wam, ze masakra co się dzieje w służbie zdrowia:angry: byłam z mamuśką na ostrym dyżurze o 11:15, a wyszłyśmy o 18:15 MASAKRA była starsza pani też od 6tej rano, a wyszła o 17tej i to nowa akademia medyczna.
Antek dziś miał 3 brzydkie kupy i czasami myślę, ze jednak ja mu czymś szkodzę i może powinnam przejść na butelke :( może nie będzie miał wtedy problemów.
My mamy takie szczoteczki i używamy ich w dzień i pasty nie zamierzam używać co najmniej do roku.
Szczoteczki do zębów Nuby, 3szt | d jak dziecko - akcesoria dla dzieci i niemowląt oraz mam, zabawki.

Gosia i Gabi mam nadzieje, ze bakterie w moczu szybko znikną Wam dziewczynki:)

Młodak trzymaj się ciepło, bo to co się dzieje w szpitalach to szkoda gadać.

O brawa dla Sergiuszka!!

Hej dziewczyny, miałyśmy usg i nerki w porządku:-):-):-) jest szansa na wyjście jutro:-):-):-)
aż mi dobrze dziś i nawet Gocha ma lepszy humor:-)

Dostosowuje się do warunków i śpi już pomimo tv, dziecka gadającego i ludzi rozmawiających w kącie...:-)
Ciekawe ile razy będzie wstawać.

A ją z nudów zjadlam jeszcze jedną kanapkę... tzn oficjalnie cisza bo Munka OBIECAŁA wafelki z kajmakiem jeśli głoduję ...:p

Hej,
Nie było mnie bo życie codzienne mnie wciągnęło i przez mojego potwora nie mam czasu na pisanie...
Nic tylko gaz usypiający na niego:-p

Młodak ja bym zrobiła rozpierdziel choćby telefoniczny na tym oddziale. Przecież ordynator ma jakiś telefon a i pielęgniarki zapewne też...;-) Robiłam tak kontrolnie jak moja mama w zeszłym roku była w szpitalu po wypadku i zaczynała wpadać w depresję, a pielęgniarki .... szkoda gadać najchętniej wmówiły by jej że psychicznie chora:szok: głupie ci....:confused2:

Zaza gratuluję nowych umiejętności.

Aga może udaj się na konsultacje do lekarza od czego to może być...

Muńka, Claudette- dzieki za przypomnienie że i ja mam posiew zrobić mojemu Królowi... Może też namówię lekarkę na USG. My przed oddaniem moczu na posiew do dezynfekcji używamy OCTANISEPT- tak nam lekarka kazała... Kurcze muszę jutro jałowy pojemnik kupić:-(

Jestem wykonczona. Byłam dziś u rodziców i całą drogę 2h w jedną i drugą stronę moje dziecko było super:tak: Jednak wizyta mnie wykończyła i muszę przetrawić wszystkie niemiłe słowa, które mi zaserwowała moja babcia:-( Jak krytykuje mnie ktoś obcy to mam to głęboko w .... jednak gdy robi to ktoś z najbliższych nawet w złości to muszę przetrawić i najlepiej opić... Strasznie mi przykro...:sad:

Hej dziewczyny, miałyśmy usg i nerki w porządku:-):-):-) jest szansa na wyjście jutro:-):-):-)
aż mi dobrze dziś i nawet Gocha ma lepszy humor:-)

Dostosowuje się do warunków i śpi już pomimo tv, dziecka gadającego i ludzi rozmawiających w kącie...:-)
Ciekawe ile razy będzie wstawać.

A ją z nudów zjadlam jeszcze jedną kanapkę... tzn oficjalnie cisza bo Munka OBIECAŁA wafelki z kajmakiem jeśli głoduję ...:p

Nooo pięknie...!! co ?? myślałaś, że już tu dziś nie zajrzę?? hee?? takie ściemy na FB, że niby głodna chodzisz po oddziale, a tu się okazuje, że po kątach kanapki wcinasz?? nunuunununu... No, ale współczuję, że nie śpicie w swoich łóżeczkach, więc na deserek mogą być wafle :-D:-D

Cieszę się, że Gosiaczkowe nerki oki:-) mam nadzieję, że u nas też będzie dobrze;-)

Rysica - ja dziś kupiłam sernik w cukierni bo miałam wieeeelką ochotę, ale na pewno nie jest tak dobry jak robiony po domowemu:-)

Ja ostatnio kupiłam butlę i w gratisie była dołączona taka szczoteczka:

Lovi, Butelka 250 ml ze szczoteczką silikonową do mycia ząbków gratis - Canpol Sp. z o.o. - Świat niemowlaka - Smyk.com

Nooo pięknie...!! co ?? myślałaś, że już tu dziś nie zajrzę?? hee?? takie ściemy na FB, że niby głodna chodzisz po oddziale, a tu się okazuje, że po kątach kanapki wcinasz?? nunuunununu... No, ale współczuję, że nie śpicie w swoich łóżeczkach, więc na deserek mogą być wafle :-D:-D

Cieszę się, że Gosiaczkowe nerki oki:-) mam nadzieję, że u nas też będzie dobrze;-)

Rysica - ja dziś kupiłam sernik w cukierni bo miałam wieeeelką ochotę, ale na pewno nie jest tak dobry jak robiony po domowemu:-)

Ja ostatnio kupiłam butlę i w gratisie była dołączona taka szczoteczka:

Lovi, Butelka 250 ml ze szczoteczką silikonową do mycia ząbków gratis - Canpol Sp. z o.o. - Świat niemowlaka - Smyk.com

Muńka - jeszcze lepiej! Sernik jest robiony w Thermomixie! Jest tak gładki i tak puszysty, że byś nie uwierzyła :D

Hej,
Nie było mnie bo życie codzienne mnie wciągnęło i przez mojego potwora nie mam czasu na pisanie...
Nic tylko gaz usypiający na niego:-p

Młodak ja bym zrobiła rozpierdziel choćby telefoniczny na tym oddziale. Przecież ordynator ma jakiś telefon a i pielęgniarki zapewne też...;-) Robiłam tak kontrolnie jak moja mama w zeszłym roku była w szpitalu po wypadku i zaczynała wpadać w depresję, a pielęgniarki .... szkoda gadać najchętniej wmówiły by jej że psychicznie chora:szok: głupie ci....:confused2:

Zaza gratuluję nowych umiejętności.

Aga może udaj się na konsultacje do lekarza od czego to może być...

Muńka, Claudette- dzieki za przypomnienie że i ja mam posiew zrobić mojemu Królowi... Może też namówię lekarkę na USG. My przed oddaniem moczu na posiew do dezynfekcji używamy OCTANISEPT- tak nam lekarka kazała... Kurcze muszę jutro jałowy pojemnik kupić:-(

Jestem wykonczona. Byłam dziś u rodziców i całą drogę 2h w jedną i drugą stronę moje dziecko było super:tak: Jednak wizyta mnie wykończyła i muszę przetrawić wszystkie niemiłe słowa, które mi zaserwowała moja babcia:-( Jak krytykuje mnie ktoś obcy to mam to głęboko w .... jednak gdy robi to ktoś z najbliższych nawet w złości to muszę przetrawić i najlepiej opić... Strasznie mi przykro...:sad:

Ja jutro jadę do rodziców na cały dzień... Brat ma urodzinki ;) babcie też będą i też mam jedną taką co tylko czeka, żeby wbić szpilę. Chociaż ostatnio jej szpile straciły ostrość...
Współczuję, że takie rzeczy usłyszałaś od babci :( Zastanawiam się jaką trzeba być babcią, żeby taką przykrość sprawić wnuczce... Tulę!

Muńka - jeszcze lepiej! Sernik jest robiony w Thermomixie! Jest tak gładki i tak puszysty, że byś nie uwierzyła :D

Na pewno jest pyszny, ale ja raczej wolę takie bardziej zbite serniki:-) jak w końcu zwalimy Ci się z dziewczynami na chatę to może spróbujemy ;-);-):-p:-p

idę w kimę!

reklama
alijenka u mnie tez koszmar z usypianiem w dzien, wlasnie na fejsie pisalam:

[h=5]Ile macie drzemek w ciagu dnia? moj wstaje o 7, 1h drzemki przed nastepnym karmieniem o 11, pozniej na spacerze ze 2h, i pozniej mi pada kolo 16/17 i to tak ze moze nawet do kapieli spac, wiec go budze kolo 18... 19.30 juz spi. za kazdym razem w dzien mamy histerie przed drzemkami w domu i nie wiem z czego to wynika :/[/h] juz nie wiem co robie zle, kiedys spal bez problemu no a teraz to coraz gorzej. najpierw marudzi a pozniej wyje juz tak jednostajnie, w lozeczku sie rzuca, drapie sie po calej twarzy, smoka wypluwa, herbatki nie chce za nic:no: jestem juz wykonczona

zaza Sergio cie rozpieeszcza :tak:

kasia.natka zaglosowalam

od siebie tylko napisze ze dzis mlodego zostawilam z mezem i caly dzien spedzilam na zakupach/kawie/czytaniu gazety w kawiarni:) musialam odetchnac bo rano to juz mialam ochote malego za okno wystawic jak marudzil. no i jestem nowo narodzona. kupilam kilka ciuchow dla siebie , do tego swiateczne ozdoby i troche rzeczy do mieszkania. i czytalam o tej lasce z masterchef co stracila pamiec, niezla historia! i dosc przerazajaca, bo ona po prostu sie potknela w lazience....

Do góry