claudette
Fanka BB :)
Muńka a to rozumiem w posiewie Ci wyszło? Jaka bakteria i ile jej jest?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak . Jeśli to tylko w ogólnym to niekoniecznie oznacza coś złego. Jeśli pozostałe wyniki są ok, to raczej nie masz powodów do zmartwień, ale warto badanie powtórzyć i najlepiej zrobić też posiew z tym, że wiadomo łapać prosto do pojemniczka..
Muńka no to pewnie dlatego, ale warto powtórzyć. U nas po urodzeniu miała ciężar 1.020! Do tego leukocytów 500 i białko... ph też macie wysokie, a to sprzyja bakteriom właśnie.
Udaje mi się złapać, choć nie zawsze. Sposobu nie mam niestety, na pewno trzeba zwrócić uwagę na to w jaki sposób trzyma nóżki, bo jak będą do góry to wtedy wszystko poleci na nią, a jak będzie trzymała na żabkę na boki to będzie fajnie leciało prosto do pojemniczka. Aha, no i dobrze, żeby była od razu po karmieniu, wtedy raczej dłużej siusia, a to jest dużym plusem przy łapaniu do pojemniczka. Generalnie na posiew wystarcza kilka kropel, więc nawet jak złapiesz kilka ml to badanie wykonają (ja ostatnio oddałam w przybliżeniu może łyżeczkę i zrobili nawet ogólne).