reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam

Mia juz sie nie odchudza;-) zmienilam kaszke malinowa na jablkowa i wcina jak ta lala.
mlodak - zdrowka dla meza:tak: skoro transport na koniec swiata to ja sie pisze na kociaczka ;-)
alijenka - to nasze dziewuchy to czerwcowe kluseczki:-D
rysica - no to ci gimnastyczka rosnie:-)

iwon - ogolnie mowiac to sa 2-3 kiepskie okresy w roku. sezon na krewetke jest od czerwca do konca sierpnia. Wiadomo kazdy rok jest inny. Dochody z kazdego tygodnia sa dzielone na 3czesci: na pracownikow ( maz jest jednym z nich ), na wydatki zwiazane kutrem i dla nas. A z kutrem to tak jak z samochodem - skarbonka bez dna. A to nowe siatki, a to silnik a to malowanie, a to nowy sprzet i nowe oprogramowanie, paliwo, oleje, ubezpieczenia i masa innych rzeczy. O wielu to ja nawet nie wiem i nie chce wiedziec.
Pytasz czy da sie wyzyc - no da sie, dla porownania w sezonie zarobek pracownika to okolo 1500 tygodniowo a teraz tylko 250 funtow tygodniowo. Ale jesli kuter nie plywa bo np jest na stoczni to pracownik no i my nie zarabia nic. Wszystko zalezy od ceny skupu krewetki jak jest w danym okresie. W grudniu 20 wszystkie kutery staja na 2,5 tyg wtedy pracownicy nie maja placone, akurat tak na swieta wiec to co sie zarobi w sezonie trzeba odkladac na te gorsze tyg w roku. Niestety albo i stety ten moj kocha to co robi i jakos to ciagniemy.

reklama
gkvip - dla mnie nie ma problemu z takim końcem świata. Zalatwia się kotu szczepienia, paszport i jazda do Szkocji. W ten sposob z koleżanką już 3 kociaki znalazły domki - Niemcy, Anglia (tu 2 sztuki) przyjęły pod swoją opiekę 3 polskie koty.

Ty wredna jędzo! :angry::angry::angry:

a czy ja się wypieram? no mam, i co? hahaha

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-p

Gkvip najważniejsze, że roczny bilans jest ok. Rozumiem, że po prostu jak są bardziej tłuste miesiące, to musicie trochę odłożyć na te chudsze. Dobrze, że przynajmniej te okresy są przewidywalne, wiecie czego się spodziewać :tak: Ja i tak myślę, że taka praca na swoim, mimo stresu jest lepsza niż u kogoś.

gkvip - dla mnie nie ma problemu z takim końcem świata. Zalatwia się kotu szczepienia, paszport i jazda do Szkocji. W ten sposob z koleżanką już 3 kociaki znalazły domki - Niemcy, Anglia (tu 2 sztuki) przyjęły pod swoją opiekę 3 polskie koty.

A tą koleżankę do jakiego kraju wysłałaś? :-D;-)

Iwon, powtórzę pytanie, bo umknęło pewnie w moich niezliczonych edkach do poprzedniego postu ;)
Czy Twój Julek nie odczuł tego czosnku w Twoim pokarmie??? Bo boje się, ze taki posmak mleka bedzie hardcorowy dla małego ;)

Rysica, ja też myślałam, ze chwycisz tym razem aluzję ;))))))))))) urocza jesteś z tymi oczami Monisi :)))))))

Aga a czemu dupowato? Smęć nam śmiało ;-). Zresztą widzę, że nas tu więcej z takimi stanami jesienno-depresyjnymi, więc na pewno wesprzemy :tak:

Zaza zgadzam się, że zakup ciuszka pomaga na zły nastrój.... pod warunkiem, że nie jest to ciuch w dwa razy większym rozmiarze :baffled: :angry: Ja właśnie z tego powodu nawet nie próbuję się pocieszać zakupami - bo jak widzę siebie w przymierzalni, to mnie jeszcze większa depresja dopada :no:

MsMickey masz siostrę straszą o 7 lat? I jak wyglaają Wasze realcje? Jestem ciekawa, bo u moich chłopaków jest właśnie taka różnica wieku :tak:
Dzięki, a wkurza mnie moja bezradność :( Antek ma po 3-4 śluzowe kupy dziennie więc z chwilą zrobienia kupy jest cały do przebrania, a najgorsze, ze juz nie mam pomysłu od czego:(
Ja na siebie patrzec nie moge i nie wiem co sie dzieje, ale tyje caly czas :( po porodzie mi spadło, a przez ostatnie 3miesiace wzrosła mi o 8kg moja waga :( więc zakupy tez mi humoru nie poprawią :( do tego często mi się kręci w głowie i czarno przed oczami, krew z nosa, rana po cc się otwiera- to se pomarudziłam :/

Ja mam siostrę 8lat starszą i 7lat młodszego brata i z siostrą zawsze miałam super kontkakt nie licząc chwili zazdrości o jej męża :D a z bratem od jakiegoś czasu jest super:)

Cześć Wam

U nas pobudka 8:20 :-D Młoda obudziła się w zarąbiście pokręconej pozycji :-D:-D
wyjątkowo wrzucę tu nie na galerii :
Zobacz załącznik 515549
i tak też w nocy spała ;P ciągle ją muszę przykrywać i przekręcać, poprawiać, ale jak idę spać to już nie kombinuję ;P coś czuję, że będzie miała takie zamiłowanie do najdziwniejszych pozycji do spania jak jej starszy brat... ;P
Niezła artystka :D
Qrtka a dla mnie ta oferta jest i tak świetna, bo ja ostatnio u swojego osiedlowego fotografa za 100 zdjęć, w tym 3 dużego formatu (plus 1 album i ramka) zapłaciłam 125 zł :sorry2:
A gdzie i kiedy szukać takiej oferty w grouponie, żeby było 100 zdjęć za 20 zł? Czesto się to pojawia? A może są jakieś inne firmy poza grouponem? Zależy mi na info, bo mam do wywołania dużo zdjęć, już posegregowanych i gotowych do druku :)
Choc jakos empika jest super, a tu nie wiem jaka, mam tez super goscia z allegro cena dobra i jakosc zdjec super.
Okazik Otwórz oczy na Okazje! | OKazja - 22 zł zamiast 98 zł za 100 ODBITEK FORMATU 10cm x 15cm lub 50 ODBITEK 15 cm x 21 cm lub 5 ODBITEK 20cm x 30cm w Foto Staszyszn – MOŻLIWOŚĆ ODBIORU OSOBISTEGO W POZNANIU!

K zabrali na operację o 10, więc godzinę wcześniej niż planowano. Trafił na super lekarza, wszystko spokojnie mu tłumaczył jak przyszedł po zgodę na zabieg.
Operacja będzie trwała ok 1h, na popie poleży do 2h, więc najpóźniej 13-14 będę już wiedziała co i jak. Ma mi przysłać zdjęcie siebie z tym całym majdanem na nosie :-).
Kciuki nadal mocno potrzebne!!!!!!

A ja nawet za mocno nie mam czasu się stresować i mam dwa powody
1 powód - młody tak od rana piszczy, że uszy mi puchną dosłownie, kimał 10 minut.

A to drugi powód, który zagościł u mnie w łazience dzisiaj rano:
Zobacz załącznik 515568
Wyszłam na zakupy i takie cudo znalazłam na przystanku autobusowym. No nie mogłam go tam zostawić, więc pod pachę i do domu. Na szczęście niedaleko mieszkam to udało mi się jednocześnie go nie upuścić i pchać wózek.
Może któraś chętna? Transport załatwi się nawet na koniec świata. To ok 2-3 miesięczny kocurek, już odrobaczyłam i odpchliłam. Miziak niemiłosierny.

A w sprawie przedłużania umów - to nie tak że one są automatycznie przedłużane. Po skończonym okresie karencji (24 miesiące np.) umowa przechodzi na czas nieoznaczony/nieokreślony co dla klienta oznacza tyle, że w każdej chwili może ją rozwiązać bez ponoszenia kary umownej oraz że świadczeniodawca nie przestanie świadczyć usług w dniu zakończenia okresu karencji bez wyraźnej dyspozycji ze stron klienta.
Kciuki za meza i nowy domek dla kici.

Trzymajcie za mnie kciuki o 15tej:)

hatszept zdrówka dla ciebie, niestety co do lekarstw to nie mam pojęcia, a czosnek pewnie zmieni smak mleka, ale np. mój Sergiusz zna ten smak od pierwszych dni, bo ja uwielbiam czosnek, jeśli ty go nigdy nie jadłaś to może być problem

mlodak dobra dusza z Ciebie! niestety kotka nie mogę, bo mam alergię :( ostatnio koleżanka szukała domu dla takiej kociej znajdy, to chciałam teściowej wcisnąć, ale ona nie chce bo się boi, że jej Labrador krzywdę zrobi...

Iwon ja podobnie jak ty w dzieciństwie sprowadzałam do domu takie psie znajdy i znajdowałam im nowe domki :) tylko mojej mamie się to nie podobało, bo oznaczało to 2 psy w domu, bo u nas zawsze był jakiś psiak :)

Hej :)

U nas pobudka na jedzenie tylko dwa razy, o 1.30 i o 5 :szok:
chyba coś tam nagadałaś Julkowi, że Sergiusz lepiej śpi, co? ;-):-p

Rysica Monisia boska!!! co za wygibasy :-D

Iwon - Z tym polsatem to szkoda słów, ale umowy już u nich nie podpiszę na pewno :angry:, a następną jaką będę podpisywać to chyba wezmę do domu najpierw przestudiować od deski do deski, bo potem się okazuje, że umowa się kończy, ale jednak się nie kończy, bo to taka umowa, że jak się jej nie wypowie 3miesiące wcześniej to się automatycznie przedłuża na rok. :angry:
w cyfrze + jest tak samo, też kiedyś przegapiłam koniec umowy, wiec wiem co czujesz

:-):-)

jak zawsze z uśmiechem, mimo, że młoda budziła mi się dziś co 2 godziny, ale jakoś nie potrafię mieć kwaśnej miny nawet podczas zmęczenia.

mlodak - czekamy na wieści od męża

Dobry wieczór:-)

Dzięki za podrzucenie piosenki do nucenia non stop na okrągło - to mi dopelnilo dzień... no ale "każdy jakieś hobby ma" :p

:-D :-D

Zakończyłam karmienie i jakoś to przeżyłyśmy :eek:. Maja "wróciła na stare tory" :-) bo przez pierwsze 2,3 dni po odstawieniu była b. płaczliwa i marudna.
Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki.

na pewno będzie z górki:-) ja boję się tego momentu baaardzo dlatego nie wiem kiedy skończę karmić.

A u nas niewesoło...ja chora strasznie...gardło boli bardzo, katar, kaszel...małemu wczoraj skończył się katar...taaaaa...chyba zaraz wezmę lekarza...tym razem do siebie, ale moze przy okazji małego osłucha na wszelki wypadek...
Dziewczyny, co mogę brać na takie poważne przeziebienie??? Brałam do tej pory apap, tantum verde forte w sprayu (gardło) i herbapect na kaszel, ale nawet nie wiem, czy mogłam, bo on przezciez trochę na alokoholu...
CO JESZCZE MOGĘ BRAĆ?

Pozdrawiam Was cieplutko...!

współczuję... Mi ostatnio pomaga zestaw: Gripovita, tantum verde do ssania (do psikania mi nie pomaga), płukanie gardła szałwią.

a czy to mmmmmmmmmmmmmmmm Piotrusia jest takie gładkie, delikatne, czy takie trochę z buczeniem???
Bo moja miała niedawno takie dni, że cały czas było takie jakby mmmmmmmmm,ale gardłowe:-)

K zabrali na operację o 10, więc godzinę wcześniej niż planowano. Trafił na super lekarza, wszystko spokojnie mu tłumaczył jak przyszedł po zgodę na zabieg.
Operacja będzie trwała ok 1h, na popie poleży do 2h, więc najpóźniej 13-14 będę już wiedziała co i jak. Ma mi przysłać zdjęcie siebie z tym całym majdanem na nosie :-).
Kciuki nadal mocno potrzebne!!!!!!

A ja nawet za mocno nie mam czasu się stresować i mam dwa powody
1 powód - młody tak od rana piszczy, że uszy mi puchną dosłownie, kimał 10 minut.

A to drugi powód, który zagościł u mnie w łazience dzisiaj rano:
Zobacz załącznik 515568
Wyszłam na zakupy i takie cudo znalazłam na przystanku autobusowym. No nie mogłam go tam zostawić, więc pod pachę i do domu. Na szczęście niedaleko mieszkam to udało mi się jednocześnie go nie upuścić i pchać wózek.
Może któraś chętna? Transport załatwi się nawet na koniec świata. To ok 2-3 miesięczny kocurek, już odrobaczyłam i odpchliłam. Miziak niemiłosierny.

A w sprawie przedłużania umów - to nie tak że one są automatycznie przedłużane. Po skończonym okresie karencji (24 miesiące np.) umowa przechodzi na czas nieoznaczony/nieokreślony co dla klienta oznacza tyle, że w każdej chwili może ją rozwiązać bez ponoszenia kary umownej oraz że świadczeniodawca nie przestanie świadczyć usług w dniu zakończenia okresu karencji bez wyraźnej dyspozycji ze stron klienta.

śliczny kociak, gdybym mogła to bym przygarnęła.

Rysica ja żartowałam z tymi oczami :-p:-D Ale Twoja reakcja tylko potwierdza, jaką masz schizę na tym punkcie :-D

no po prostu wredota z Ciebie :-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Mam prośbę do dziewczyn, które używają butelki LOVI, wejdźcie na temat o rozszerzaniu diety, bo zadałam pytanko:-)

Ja wywołuję foty w Saturnie i jak do tej pory zawsze była najlepsza jakość, na empiku się zawiodłam.

Ostatnia edycja:
Cześć Wam

U nas pobudka 8:20 :-D Młoda obudziła się w zarąbiście pokręconej pozycji :-D:-D
Zobacz załącznik 515549
i tak też w nocy spała ;P ciągle ją muszę przykrywać i przekręcać, poprawiać, ale jak idę spać to już nie kombinuję ;P coś czuję, że będzie miała takie zamiłowanie do najdziwniejszych pozycji do spania jak jej starszy brat... ;P
FAJOWO!

Cześć dziewczynki:) U nas dziś średnia noc... mała ma katar... ehhh...pewnie jutro przejdziemy się do lekarza:/ A już tak było dobrze... A tak w ogóle przypominam się z rana i proszę o głosiki, 3 dziennie;) dzięki!
BebiKlub, Bebiko - Galeria
ODDAŁAM 1

ja tylko na moment bo dziś jesteśmy zabiegani, mam nadzieję że wieczorkiem uda mi się was nadrobić :-)
teraz tylko się przypomnę z nowym dniem BebiKlub, Bebiko - Galeria
ODDAŁAM 2
JUTRO NA ODWRÓT
my dziś na szczepienie a tak ok tyle że mała trochę bardziej marudna
pozdrawiam

:-p

Gkvip najważniejsze, że roczny bilans jest ok. Rozumiem, że po prostu jak są bardziej tłuste miesiące, to musicie trochę odłożyć na te chudsze. Dobrze, że przynajmniej te okresy są przewidywalne, wiecie czego się spodziewać :tak: Ja i tak myślę, że taka praca na swoim, mimo stresu jest lepsza niż u kogoś.

A tą koleżankę do jakiego kraju wysłałaś? :-D;-)

No po prostu super to napisałam, nie ma co. Niewyspanie robi swoje. Koleżanka ma się rozumieć została w kraju :-D:-D.

Aga - kciuki &&&&&&&&&&&&&&&.

K już po operacji, leży na popie jeszcze.

reklama
Cześć Wam

Zobacz załącznik 515549

boska jest :) a ja myslalam ze moja cuda wyczynia

A gdzie i kiedy szukać takiej oferty w grouponie, żeby było 100 zdjęć za 20 zł? Czesto się to pojawia? A może są jakieś inne firmy poza grouponem? Zależy mi na info, bo mam do wywołania dużo zdjęć, już posegregowanych i gotowych do druku :)

tu masz zebrane wszystkie grupony, sweetdeale i cititeamy :)
GoDealla – Zakupy Grupowe i kupony – Agregator nr 1 w Polsce!
zmień sobie miasto w ustawieniach

Ja kawki nie piję, ale może przyjmiecie mnie do swojej kawowej grupki z herbatką, bo własnie popijam :)

ja cie przygarne :) bo ja herbaciara :) zapraszam na gorąca z domowym sokiem malinowym. Równiez polecanym na przeziebienie.

A poza tym przypomnialo mi się.
Weż szklankę ciepłej wody dodaj łyzkę miodu i odstaw na 8 godzin (ja robie wieczorem i mam na rano) i potem wypij. Domowy, zdrowy i w niczym nieszkodzący antybiotyk :)

Poza tym uwielbiam poznac nowe rzeczy, kraje, kultury...byłam w azji (birma, kambodza, tajlandia, malezja itp.), rpa, peru, boliwia, usa. Teraz bedzie ciezej z podrózowaniem, ale ciesze sie, ze juz tyle miejsc zobaczyłam.
ajtam, ajtam. Dlaczego ciężej?? Mysmy już z młodą zaliczyli horwacje, teraz planujemy Madere. Na kwiecień-maj. A za rok na wiosnę ja chce znów do azji wrócić.
Wszystko się da - trzeba chcieć.

A w srawie obowiązkowości - to mi w głowie też takie cus siedzi i mimo ze gin od stycznia mówił abym szła na zwolnienie to się oslica uparła zakonczyć 1 kwartał. I początkiem kwietnia wylądowałam w szpitalu. Teraz poszłabym z pocałowaniem ręki na zwolnienie. Mogłam to samo co robiłam w pracy robić w domu... no dobra - połowe z tego.

Iwon, powtórzę pytanie, bo umknęło pewnie w moich niezliczonych edkach do poprzedniego postu ;)
Czy Twój Julek nie odczuł tego czosnku w Twoim pokarmie??? Bo boje się, ze taki posmak mleka bedzie hardcorowy dla małego ;)

Rysica, ja też myślałam, ze chwycisz tym razem aluzję ;))))))))))) urocza jesteś z tymi oczami Monisi :)))))))

Moja na czosnek nie narzekała. Ale każde dziecie jest inne.

Młodak - jak mąż???? JUż po mam nadzieje ze wszystko ok.

A powód w łazience cudny. Adoptowałabym od reki ale moja Helcia (pusią ostatnio zwana) zazdrośnica straszna niestety...

Do góry