reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Cześć dziewczyny!!! Powróciłam!!! ale za Wami tęskniłam:-):-)

Trochę nadrabiałam Was kładąc się do łóżka, ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego. Mam nadzieję, że nic ważnego mnie nie ominęło.

Tydzień z siorką i moim chrześniakiem był cudowny!! wykorzystałyśmy czas na maxa a i tak mamy niedosyt. Dzieciaki coraz bardziej zwracają na siebie uwagę i już wyrywają sobie zabawki :-D

Pamiętam, że któraś z Was mnie o coś prosiła...tylko która i o co...?? Aylin, Ty??

MsMickey, hatszept - kiedy ustawka na basen?? Muszę tylko poobserwować Gabi, bo wczoraj w nocy miała troszkę katarek i kaszelek, ale nie wiem, czy to nie od suchego powietrza w domu u moich rodziców.

Gabi zajada ze smakiem jabłuszko, ale nadal głównie na cycu. Jak pisałam wcześniej, popsuła się co do sposobu usypiania w dzień, bo wymaga lulnięcia...Na szczęście chwila moment i odpływa, a potem potrafi pospać dłużej niż jakiś czas temu.
Nie wiem co jeszcze Wam napisać, bo zmęczona jestem. Będę się teraz odzywać, więc może coś mi się przypomni:-D

reklama
Munka- to chyba ja o filmik o ktorym Aylin wspomniala o cwiczeniach dla dziecka ;-)

U nas wczorajsza nocka jz lepsza pobudka o 4 a potem co godzine ale lepsze to niz to co wczesniej :-)

Uciekam do wyrka bo dzis duuuuzzoooooo zrobilam i padam na cycki :-(

Munka- to chyba ja o filmik o ktorym Aylin wspomniala o cwiczeniach dla dziecka ;-)

U nas wczorajsza nocka jz lepsza pobudka o 4 a potem co godzine ale lepsze to niz to co wczesniej :-)

Uciekam do wyrka bo dzis duuuuzzoooooo zrobilam i padam na cycki :-(

oooooo tak!!! widzisz, byłam blisko :-D proszę:

cwiczenia obrotowe - YouTube

Witam mamusie czerwcowe :)

Mam nadzieje że można do Was dołączyć? Jestem mamą czerwcowego smyka i miło by było dzielić się postępami naszej małej cudownej pociechy z innymi mamami :) Kacperek urodził się 25 czerwca z wagą 2865g i 46,5cm na dzień dzisiejszy waży 6580g i ma 64cm więc nadrobił rówieśników :) Mieszkamy poza granicami Polski i obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania przyczyny dlaczego nasz synek wymiotuje po mleku modyfikowanym :( Niestety jest podejrzenie nietolerancji laktozy i alergii na mleko krowie choć po moim mleczku (karmiony jest cały czas piersią ale ze względu na powrót do pracy powoli wprowadzam mm) nic mu nie dolega a ja pije mleko i jem produkty mleczne. Chwilowo podajemy nutramigen aby się mały przyzwyczaił może i któraś tutaj mamusia ma podobny problem? Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów bo jest ich zbyt dużo a przy małym smyku nie ma czasu :)

witaj koni :-) jasne że możesz do nas dołączyć, będzie nam bardzo miło :tak: ale malutki twój Kacperek się urodził

Czy ktoras sie orientuje czy pracodawca musi dac odpowiedz zwrotna (oczywiscie pozytywna) na wniosek o urlop wypoczynkowy po urlopie mscierzynskim? Jutro wladnie koncze macierzynski a nadal nic mi z firmy nie odpisano i szczerze mowiac nie bardzo wiem co powinnam zrobic.
wydaję mi się że nie musi odpowiadać bo chyba nie może odmówić ale głowy nie dam sobie uciąć

a co tu dziś tak cicho :szok: wszystkie maluszki jeszcze śpią??? niemożliwe :-p

przypominam się z prośbą o codzienne potrójne głosiki!!! BebiKlub, Bebiko - Galeria

Hej kochane

ja mam od wczoraj doła :-( Dopadł mnie smutek i nostalgia, mam nadzieję, że to chwilowe i sobie z tym poradzę, bo nie chciałabym żeby wróciły moje stany depresyjne :no: Będę tu częściej zaglądać, bo zawsze mi to dobrze robiło :sorry2:

Klusia myślę, że kilkulatki też mają skoki rozwojowe (skoro mówi się o buncie dwulatka, trzylatka itp). Może nie co kilka tygodni czy miesięcy tak jak niemowlęta, ale przełomy roczne na pewno wnoszą wiele zmian.

Młodak oby się udało kran załatwić. A pracodawca CHYBA nie ma obowiązku odpisywać, bo tego urlopu i tak musi Ci udzielić.

Waris dużo zdrówka dla małej. A teściom faktycznie zabrakło wyobraźni :dry:

Muńka witaj po przerwie :-) My też tęskniłyśmy :-p

No i na deser koni ;-) - witaj kochana i zapraszamy do nas :tak:

Hej dziewczyny planuję wrócić do świata żywych ( forum ) ciekawe czy mi sie uda ;-) Częściejj na FB siedzę bo jakos łatwiej to ogarnąć niż przewijać miliony stron na BB ale może dam rade tylko muszę troche nadrobić bierzące forumowe tematy ;-) Widze dużo nowych wątków. Ale już nie zniknę.

Iwon
- ja myślę, że to taka depresyjna pora roku, szaro buro i ponuro .. więc smutno. Stany depresyjne nie wrócą jak im na to nie pozwolisz ;-)

koni - witaj ;-) My już jesteśmy tu ponad rok więc na bank nie dasz rady nadrobić he he ;-) Ale masz racje miło jest dzielić się różnymi osiągnięciami naszych maluszków .

kasia.natka
- klikam klikam. A co tam jest do wygrania ? ;-)

Ostatnia edycja:
witam,

u nas zaczęło się ząbkowanie, młody budzi się w nocy tylko po to, żeby potrzeć uszy i policzki i pomarudzić, znów zaczęłam brać go do nas do łóżka :zawstydzona/y: ale inaczej to bym już w ogóle nie spała:dry: ciekawe ile ten stan potrwa, bo ząbków nie czuć, tylko dziąsełka spuchnięte...

mlodak bo kurna jak się wali to wszystko :dry: współczuję, mam nadzieję, że pogoda u ciebie dopisuje i wybierzesz się po ten kran, a pracodawca chyba nie musi odp, bo urlopu na pewno ci udzielić musi

waris skąd ja to znam - moja teściowa zawsze się zapomni, że przyjeżdżamy i sobie zapali w domu i jak się zjawiamy, to śmierdzi fajami niemożliwe, że trzeba wietrzyć i Sergiusz marznie :/

przypominam się z prośbą o codzienne potrójne głosiki!!! BebiKlub, Bebiko - Galeria

Kasia ja głosuję za każdym razem jak przypomnisz :) więc przypominaj, bo u mnie skleroza galopująca ;)

Iwon przytulam!! niech ta pochmurna aura idzie od Ciebie precz jak najszybciej :)

Koni Witaj!!!

reklama
witam,

u nas zaczęło się ząbkowanie, młody budzi się w nocy tylko po to, żeby potrzeć uszy i policzki i pomarudzić, znów zaczęłam brać go do nas do łóżka :zawstydzona/y: ale inaczej to bym już w ogóle nie spała:dry: ciekawe ile ten stan potrwa, bo ząbków nie czuć, tylko dziąsełka spuchnięte...

to tak jak u nas ....:tak:

Do góry