reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kurczę, spróbuję jej przestać dawać kleik na noc... Nie chcę, żeby za dużo ważyła... Bo jak odziedziczy po mnie przemianę materii, to będzie później cierpiała jak ja, że byłam zawsze najgrubsza w klasie i w ogóle.....

Monika ma zwykle 3 drzemki. razem od 3 do 5h

dzisiaj spała 6-9, 12-14, 16:40-17...

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica ale historia!!!! :szok:
My wynajmowalismy raz mieszkanie gosciowi ktory jak sie okazalo tez nie byl zbyt zdrowy psychicznie i postanowil sobie podciac zyly, po czym krwia napisal na scianach w tym mieszkaniu HELP ME... musial chyba do kogos zadzwonic sie "pochwalic" co zrobil, bo zaraz byla karetka i oczywiscie go odratowali.

Josie Rysica straszne !!!!

a ja mam pytanko jaki plyn do plukania tkanin dla maluszka
?? po proszku nie ma zadnych wysypek ale po plynie chyba cos dostal no chyba ze to alergcznie na jedzonko tzn pora, albo takie potowki od slinienia bo on caly czas pyszczek mory tak se slini

A czemu nie śpi po południu?

Jak jest u was teraz z drzemkami? U nas:
-10-11,12
-14-15,16
-17-18

dodatkowo jak wstaje rano, to tak po około 30 minutach idzie spać na godzinkę, ale nie liczę tego jako drzemki ;)
Jak zdarza jej się że powinna zaliczyć drzemke popłudniową to jest horror przy usypianiu, bo drze sie i drze ( zwykle ma już oczka zamknięte), tak jakby broniła się przed tym. W ogóle każda drzemka jest dla niej karą:-(Dziś np. wstała o 6.30, następna drzemka o 9.40 do 11.15, potel 13.45-14.45 (tylko) , no i o godz. 17.00 jeszcze musiałam ją uspać, co nastąpiło dopiero o 17.40 bo był ryk :-(

Josie Rysica straszne !!!!

a ja mam pytanko jaki plyn do plukania tkanin dla maluszka
?? po proszku nie ma zadnych wysypek ale po plynie chyba cos dostal no chyba ze to alergcznie na jedzonko tzn pora, albo takie potowki od slinienia bo on caly czas pyszczek mory tak se slini

ja mialam jelp i bardzo ladnie pachnial, ale jak sie skonczyl to jakos nie dokupilam i nie uzywam wcale. piore w plynie lovela.

a u nas drzemki jakos nieregularnie wypadaja bo kazdego dnia jest inny plan od kiedy jest tak zimno. no ale 3 musza byc, bo inaczej to tragedia. dzis spal mi ladnie do 8, pozniej drzemka o 12 godzinke, pozniej chwile w aucie sie zdrzemnal a o 16 to juz taki ryk ze zmeczenia ze myslalam ze go nie uspokoje. najgorsze jest to ze on sam nie umie zasnac, i musze czarowac i wymyslac, i czasem to wymyslanie go do bialej goraczki doprowadza i jest histeria :sorry: no ale jak go nie przymusze do spania to pozniej mi marudzi strasznie, a jak jest juz bardzo spiacy to zaczyna krzyczec aaa aaaaa aaaaa :baffled::baffled:

Josie eeee z tym zasypianiem cos nie wierze przeciez on wyglada jak aniolek :D

Atinka no to moj tak histeryzuje przy pierwszej i trzeciej drzemce jakbym mu krzywde robila ...

Hej ;)
Ja tak na szybko (jak zawsze:zawstydzona/y:)

aga cieszę się, że siostrzenica si znalazła i że wszystko ok z Nią:tak:

Rysica miałam Ci właśnie wkleić ten sam link co gkvip ;-)

u nas w dzień są trzy drzemki, pierwsza koło 11 najkrótsza bo 20-30 minut, druga godzinna koło 14 i jeszcze jedna po 16 mniej więcej też godzina :tak: Kąpiel codziennie o 18.30, śpi od 19 jak zabity:tak: i tak do rana, do 7 lub 8:-) NIE NARZEKAM absolutnie!!!;-)
ale Iwon u nas od 17.30 do 18.30 czasami takie marudzenie, że mam serdecznie dość i najchętniej poszłabym Go przed 18 kąpać:zawstydzona/y: ale jakoś przetrzymujemy:tak:

Wybaczcie, że nie napisałam każdej ale nadrobiłam piąte przez dziesiąte, przepraszam :zawstydzona/y: żyję już kolejnym wylotem do Polski, mam nadzieję, że Wojtuś znowu będzie taki grzeczny w samolocie. Kuba doczekać się nie może bo będzie miał tam robioną imprezkę urodzinową i strasznie przeżywa, pyta czy tort będzie na pewno, czy balony są kupione, czy prezenty będą:-D szok

Hej,
nadrobilam was. Spisałyście dzisiaj kilka ładnych stronek.

Nie pamiętam co komu.
Ale - u nas ostatnie 4 dni z drzemkami masakra była. Darcie jakbym ją ze skóry obdzierała.
Ale dziś jak przyszły rzeszowskie ciocie z bb to aniolek do kwadratu.... Oczywiście opinia panuje ze ja dziecka nie mam i nie wiem co to znaczy. Nasz dzieć najpier jak przyszły ciocie to 2 h leżał na brzuszku bawiąc się jedną zabawką. A następnie poszła (dała się połozyć w łóżeczku) na 1,5 h drzemkę z której nie wiadomo kiedy sie obudziła - kolezanka poszła do sypialni połozyc swojego i zawołała mnie ze moja nie spi i pieluszką się bawi....
Dziewczyny są strasznie fajne, wspólny język znalazlysmy - to nasze 4 spotkanie i przeważnie trwają ok 4-5 godzin. I brakuje nam czasu. Nie naadałysmy się jeszcze :)
Podejrzewam ze jakbyśmy chciały spotkanie czerwcówek zrobić to powinien to byc zlot tygodniowy :) i tak by nam czasu nie starczyło.

Moje dziecie jeszcze dzis było na koncercie zespołu mojego - nie odrywała oczu od sceny. A na koniec westchneła cieżko...
Chyba właśnie do zespołu się zapisała :)

Ide jutro na szczepienie i zasięgnąć informacji w sprawie kiepskiego spania mojej martyśki. Zobaczymy co moja panie doktor powie. A własnie - zeżarła po kąpieli (21)z cycka - z 2 nie chciała. Uznałam ze najedzona i do łóżeczka ją. Pospała 5 minut. Potem zaczeła się bawic i spiewać. Wzielam. Zjadła z 2 cycka, potem 90 mm i dobila tym co nazbieralo się w pierwszym cycku. Zasneła własnie przy nim. O 22.30.....

reklama
Delwer moze mu po zmianie czasu zostalo? Jasiek tak wstawal jak mial 3 miesiace ale wystarczylo si pobawic z nim wygiglac pkl godziny i spalismy dalej do 10. Teraz spi 19.30-7 od 4 dni i oby tak zostalo.
Kasienka dzis mnie pan w piekarni zaczepil ze jakie grzeczniutkie dziecko, och i ach. On taki przy ludziach jest! Tzn ogolnie jest grzeczny ostatnio , nie moge narzekac, no ale to spanie w dzien to mu ewidentnie nie pasuje

Aylin a w jakim wieku dzieciaczki na spotkaniu?

Do góry