reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Muńka no to wesolutko u was ;)

Mój starszak idzie już jutro do szkoły, więc będzie więcej luzu w domku :sorry: Choć z drugiej strony fajnie mi pomagał przy Julku :tak:

I tyle, bo bąbel marudzi. U was też godzina przed kąpielą i spaniem jest najgorszą częścią dnia? :rolleyes2:

reklama
Aga u mnie to samo z cycem ale znalazłam zależność. Jeśli położę Gosię przy mnie w łóżku i tak usypia z cycem to potem chce ciągnąć cały czas jak smoczka. Ale gdy ją karmię na ręku to naje się i wypuszcza sutek. Lub nie wypuszcza ale wtedy ją konsekwentnie odkladam do jej lozeczka. I śpi.

Qrcze zaczęłam się zastanawiać, czy może Gocha też się nie najada ... bo je co 2 g w ciągu dnia i od 1 co 2-3 w nocy. Ale przybiera ładnie ciągle w swoim centylu wiec jeśli jest glodna to po prostu je częściej. A ja już umiem ją karmić na śpiącego... tzn ja siedzę na łóżku oparta o ścianę i śpię. Gosia je. Gdy czuję, ze juz, bez ceremonii odkladam do lozeczka.

Iwon sciskam Cię i rozumiem emocje. Nie daj się depresji, dziecko Cię kocha czy dajesz butle czy cyca :-):-):-)

Rysica super, że imprezka się udała, nie zaprzeczam, że zazdroszczę ;-)

Kasienka u nas odwrotnie - pierwsza drzemka najfajniejsza, choć najkrótsza, ale młodemu zdarza się zasnąć samemu ( u nas to wyjątkowa sytuacja), drzemek jest u nas 3-4, łącznie młody śpi w ciągu dnia jakieś 4 godz, ale z kolei jego kolega Kubuś, który jest 1 dzień młodszy śpi w cały świat, czasami nie śpi w ciągu dnia wcale...

iwon fajnie, że się udało zaszczepić, co do metody dokarmiania to chyba najbardziej pracowita wersja, ale wierzę że dasz radę

I tyle, bo bąbel marudzi. U was też godzina przed kąpielą i spaniem jest najgorszą częścią dnia? :rolleyes2:

oj tak!

Heja :-D

U mnie dziś troszkę lepiej mała przestaje już tak płakać i widać jej pierwszy ząbek :-), niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, aby do Was zaglądnąć wsadziłam mała do leżaczka włączyłam bajki i mam chwilkę. Wiem wiem nie powinnam tego robić ale nie da się inaczej :-(.

Mam pytanie choć wiem że już się pojawiało o fotelik do karmienia i fotelik do auta jakie polecacie ????

Kasienka u nas odwrotnie - pierwsza drzemka najfajniejsza, choć najkrótsza, ale młodemu zdarza się zasnąć samemu ( u nas to wyjątkowa sytuacja), drzemek jest u nas 3-4, łącznie młody śpi w ciągu dnia jakieś 4 godz, ale z kolei jego kolega Kubuś, który jest 1 dzień młodszy śpi w cały świat, czasami nie śpi w ciągu dnia wcale...

To tak jak u nas :tak:

U nas to całe popołudnie jest najgorszą częścią dnia, bo mała się nie wysypia , więc późnym popołudniem jest nie do wytrzymania :no:

A czemu nie śpi po południu?

Jak jest u was teraz z drzemkami? U nas:
-10-11,12
-14-15,16
-17-18

dodatkowo jak wstaje rano, to tak po około 30 minutach idzie spać na godzinkę, ale nie liczę tego jako drzemki ;)

Jak jest u was teraz z drzemkami? U nas:
-10-11,12
-14-15,16
-17-18

dodatkowo jak wstaje rano, to tak po około 30 minutach idzie spać na godzinkę, ale nie liczę tego jako drzemki ;)

u nas tak samo, ale w związku z tym, że młody często wstaje pomiędzy 4 a 5 to mamy jeszcze jedną drzemkę wtedy około 6

długo tak było, ale już nie.

rysica - z tego co sie orientuje to trzeba najpierw na inernecie wypelnic aplikacje, ale nie jestem pewna, trzeba szukac tam info na stronach: x faktora, got talent, the voice.

tu masz do got talent, ale to na dniach
https://gottalent.fremantlemedia.com/

Dzięki! :)

Aga - UFF całe szczęście, że siostrzenica się znalazła!

Kasia - ostatnio pisałaś, że dostałaś opr od pediatry, że na kleiku Nikoś za dużo przybrał na wadze. Ale dawałąś mu do każdego mleka czy tylko na noc??

U nas dzisiaj dziwnie...
po 1 - Monika wczoraj mojej mamie nie chciała kolacji zjeść (znowu!!!) ale o ile ja jej zawsze tę butlę jakoś wepchnę, tak mojej mamie się to nie udało... W końcu zjadła 30 ml i poszła spać... Więc zaczęła się przebudzać o 6 - dałam butlę, bo myślałam, że pośpi jeszcze z godzinkę, półtorej, a ona spała do 9!!! Potem zjadła dopiero o 11 - to jej stała pora karmienia, ale żeby była głodna... to nie powiem!

po 2 - Dzisiaj zjadła o 14 obiadek, zupkę, ale jakoś nie bardzo chętnie, potem o 16 deserek - owoce, zasnęła i spała od 16:10 do 17, potem do 18:40 zabawa i super humor, zero oznak głodu, potem kąpiel i też po kąpieli jeść nie chciała jeść!!! Na siłę zjadła!!! Teraz wyjątkowo nie chce zasnąć...
i weź tu zostaw dziecko na jeden wieczór rodzicom, to się rozreguluje! Ciekawe do której jutro pośpi...........

po 3 - wczoraj jak byliśmy na Rocktoberfest Party - to u nas w bloku młody chłopak, 30 letni, zeskoczył z dachu!!! (11 pięter) Rano się o tym dowiedzieliśmy, podobno to wyglądało makabrycznie (wrażliwsi nie czytać : mózg podobno szufelką zbierali metr od głowy, czaszka podobno roztrzaskana że miała kilka cm grubości, a ręce i nogi połamane ze złamaniami otwartymi) ... I okazało się, że spadł dokładnie w miejsce, gdzie zaparkowaliśmy samochodem po przyjeździe z RFP, podobno chwilę wcześniej go stamtąd sprzątnęli - jakoś tak "dziwnie" mi z tego powodu, że mogłabym stanąć na jakieś resztki.. ale po butach nic nie widać... A i faktycznie jak rano spojrzałam w dół, to tuż przed naszym samochodem była "1" przez policję napisana sprayem... brrrr
a chłopak był schizofrenikiem, którego się wszyscy bali, a miesiąc temu podobno zadźgał własną matkę, tylko nie było dowodów....

reklama
Iwon u nas o dziwo chyba wieczorem jest spokojniejszy niz w dzien, ale czasami marudzi po kapieli przy ubieraniu bo juz sie niecierpliwi i bardzo ladnie przybral :) ale widocznie mimo ze ladnie przybiera potrzebuje rozszerzenia dietki :)

Agaundpestka no wlasnie wydaje mi sie ze malo troche wiec dalej bedzie jak jest no chyba ze zlikwiduje jedna tzn ta poranna przetrzymam a pozniej zeby pospal dluzej no i wieczorem ehhh ja juz nie wiem :)

Muńka trzymaj sie dzielnie :D

Rysica dawalam tylko jedno karmienie lyzeczka gdzie zjadal 150 kaszki i przybral wtedy ponad kilo w miesiac a przy wczesniejszych kiedy jeszcze nic nie dawalam po ok 3 tygodniach przybral 600 wiec kaszka strasznie go utuczyla

no my drzemki mamy tez trzy ok 3h spi wtrakcie nie liczac ze rano po jedzonku o 7 zasypia jeszcze bo to traktuje jako nocne spanie i tak spi od ok11-12 potem 14:30-16 i od 18:30-19 +/- 15 minut w tyl :)

Ostatnia edycja:
Do góry