reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no mimo pobudki o 22 noc spokojna, mlodzieniec wstal o 6:40 ale nie plakal tylko jeczal gadal jeczal \ a jak weszlam w koncu z butla to okazauje sie ze lezal w poprzek poodkrywany i nogami o szczebelki kopal,
dostal butle i dalej spal, ale co ciekawe to maly szczwany lisek bo zostawilam go nie spiacego no i mlodzieniec sam zasnal, a jak go podgladalam to wygladalo to mniej wiecej tak ze wyciagnal reke przez szczebelka i bawil sie kocykiem ktory ma zawieszony zamiast baldachimu, a jak myslal ze zasnie odwracal glowe i zamykal oczy, za pierwszym razem sie nie udalo to znowu bawil sie kocykiem a potem znowu odwracal glowe i zamykal oczy i czekal i potem trzeci raz bawil sie kocykiem i chwila moment odwrocil glowe i zasnal :D szczwany lisek jak nic z niego i spal do 9 a o 9 zaczal gadac wiec poszlam do niego on wieeeeeeelki usmiech to go wzielam do lozka zeby meza obudzil :D i tam godzine sie bawil a maz spal hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Wracamy do domu... obladowani jak te osly cały samochód każda dziura. A jak mówiłam, żeby jak najwięcej wziąć na przeprowadzkę bo ciężarówka to nie po co weźmy co najważniejsze i największe resztę się wsadzi do samochodu... a teraz siedzi obrażony za kierownicą bo nic nie widzi prawie z tylu. W związku z kiepską widocznością nie jedziemy autostrada tylko przez Tomaszow ... masakra. Oj chyba będą ciche dni bo cierpliwość mi się kończy:-(

Na szczęście Gosia najedzona usnela...

GKVIP trzymaj się i nie dawaj się tak wyprowadzać z równowagi wewnętrznej... szkoda nerwów;-)

Ostatnia edycja:
Nie daję rady Was dzisiaj nadrobić!!!

Claudette - GRATULACJE DLA LENKI!!!!

gkvip - tulę...

Siula - 6 m-cy?!?!?! Chyba bym nie wytrzymała :szok: bierz się do roboty, dziewczyno! Co na to mąż?? :sorry2:

resztę chyba wieczorem nadrobię dopiero... jak mąż pozwoli mi dorwać kompa... bo dzisiaj kupuje nową myszkę do kompa, w ramach gwiazdkowego prezentu ode mnie ;) ale dziś brat wraca z Japonii, więc jak tylko mi na dniach przywiezie lapka mojego, to już będę z Wami w stałym kontakcie :D

Wiecie co? Moje dziecko od dwoch dni marudne i ulewa czesto, a nigdy az tak nie ulewala. Czasami ale bardzo rzadko. I nie wiem o co kaman. Wprawdzie wiecej lezy na brzuchu i podnosi raczki i nozki do gory jakby latala , wiec moze od tego? Hmm. Ale przy okazji marudzi. I nic jej nie pasuje. Tylko raczki najbardziej:no: . Na szczescie mezowi ciut lepiej z rwa kulszowa. Nawet do toalety sam poszedl . Na czworakach wprawdzie ale sam:-). Za to w nocy dostal zapalenia ucha. Noz k... Oszalec mozna. Jedno marudzi, drugie marudzi a trzecie ( jedenastoletnia corcia) sie kloci.Chyba sobie piwko walne dzisiaj. Takie 2% radlera bo karmie, ale zawsze cos. Moze pomoze . Mam tylko nadzieje ze mi sie dziecko nie rozchoruje. Wasze tez tak ulewaja?
A i pochwale sie. Moje dziecko i z brzuszka na plecki i odwrotnie sie przekreca samo. Oprocz tego wedruje na brzuchu wokol wlasnej osi.:-) I wazy 6700. A u waszych jaka waga?
A w temacie nosidelka ja bym nie kupowala baby bjorn. Moja siostra ma i zaluje bo bardzo plecy obciaza. Za to kazala mi kupic dla mojej nosidlo ergo baby i powiem wam ze nic a nic plecy nie czuc bo na biodrach jest taki szeroki pas i na nim cale obciazenie siedzi. Poza tym ponoc jest najzdrowsze dla dziecka no i ma fajna kieszonke na kapturek. Jak dziecko zasnie albo wieje zaklada sie ten kapturek na glowe. Fajne rozwiazanie. Ja kupilam ergo baby sport bo ponoc jest z bardziej oddychajacych materialow. Minus to cena ale baby bjorn tez sa bardzo drogie. Ja kupilam na allegro uzywane za 200 zl.

Ostatnia edycja:
A ja i tak mimo początkowych wątpliwości miłośniczką chusty zostaje. potem będę polować na nosidło mei-tai.

Iwon - dałam mm o północy - 5 minut póżniej darcie było. Doładowała cyckiem. I spała do 3. Potem 5, potem 6.30 wstąła rześka i radosna. Do 7.30 sie z nią meczylam, potem zabrał ja maż do salonu a ja sałam az do 9 kiedy szkraba mi podrzucił do łózka bo księzniczce się spac zachciało i jeść. I spałysmy do 11.15. Ale wyspana w końcu jestem :)

Zwykle budzi się 8.30 - 9.00 Wiec skąd ta 6 to nie wiem. Zobaczymy dziś

Własnie koncze obiad i muffinki :)

ja wlasnie sie zastanawiam nad ergo, bo innego typu bardzo obciazaja kregoslup i wygladaja troche jak wisiadla bo dziecko z nich zwisa po prostu a w ergo ma ta pozycje zabki i odpowiednie ulozenie kregoslupa

Aylin jakby tylko moj chcial w tej chuscie siedziec to byloby super ale tak sie wierci i kreci a czasami piszczy ze uszy opadaja i wole go nie wiazac niz ma sie wkurzac

baby bjorn też właśnie nie obciąża kręgosłupa, mi się małego bardzo dobrze nosi:)

Aylin jakie muffiny robiłaś? Ja też właśnie ostatnie wyjęłam z pieca:) waniliowe z rodzynkami:)

Dziewczyny Julek waży już 9720 :errr: Budzi się w nocy po sto razy by się do cycka przytulić i wcina... Nie chcę na razie podawać mu wody w nocy bo jutro idę do pracy i nie dość, że jestem wykończona wstawaniem co chwila, kręgosłup mi wysiada to po prostu nie dam rady znosić jeszcze dodatkowych histerii w nocy:dry: Aż mi się dziś płakać chciało, jak mój D sobie spał do 12 a ja musiałam zajmować się dzieckiem... co go obudziłam to on znikał mi z oczu po jakimś czasie i szedł spać:growl:, a jak wziął młodego w nocy by spróbować go uśpić beze mnie- czyt. cyca- to po chwili oddał mi tak rozjuszone dziecko, że 40 minut go usypiałam na nowo:crazy: Dziś cały dzień próbuję na nim mojego stresa rozładować a on sie nie daje co mnie wkur... jeszcze bardziej. Najchętniej bym wyła z niemocy.

reklama
więc moje życie z mężem wygląda tak:-D
wyjeżdża na cały tydzień w trasę a jak przyjeżdża na weekend to albo piwko albo gdzieś wychodzimy no i później jest ba...dzo zmęczony.W zeszłym tygodniu dał mi buzi na do widzenia to ja do niego mówię że kisiel:crazy: ROZUMIECIE CO?(w m..ach)
a dziś się wkurzyłam i pytam co jest to on mi na to że za stary jest-41l kurde roześmiałam się w twarz no bo co mi zostało:baffled:
a już wiem kupie wibrator i postawie centralnie w sypialni co wy na to?
czasami się zastanawiam jak my Marcele zrobiliśmy normalnie cud czy coś
miłych snów babki
jak nie pisze to nie pisze a jak napisze to .....:rofl2:

Do góry