reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

no mimo pobudki o 22 noc spokojna, mlodzieniec wstal o 6:40 ale nie plakal tylko jeczal gadal jeczal \ a jak weszlam w koncu z butla to okazauje sie ze lezal w poprzek poodkrywany i nogami o szczebelki kopal,
dostal butle i dalej spal, ale co ciekawe to maly szczwany lisek bo zostawilam go nie spiacego no i mlodzieniec sam zasnal, a jak go podgladalam to wygladalo to mniej wiecej tak ze wyciagnal reke przez szczebelka i bawil sie kocykiem ktory ma zawieszony zamiast baldachimu, a jak myslal ze zasnie odwracal glowe i zamykal oczy, za pierwszym razem sie nie udalo to znowu bawil sie kocykiem a potem znowu odwracal glowe i zamykal oczy i czekal i potem trzeci raz bawil sie kocykiem i chwila moment odwrocil glowe i zasnal :D szczwany lisek jak nic z niego i spal do 9 a o 9 zaczal gadac wiec poszlam do niego on wieeeeeeelki usmiech to go wzielam do lozka zeby meza obudzil :D i tam godzine sie bawil a maz spal hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Wracamy do domu... obladowani jak te osly cały samochód każda dziura. A jak mówiłam, żeby jak najwięcej wziąć na przeprowadzkę bo ciężarówka to nie po co weźmy co najważniejsze i największe resztę się wsadzi do samochodu... a teraz siedzi obrażony za kierownicą bo nic nie widzi prawie z tylu. W związku z kiepską widocznością nie jedziemy autostrada tylko przez Tomaszow ... masakra. Oj chyba będą ciche dni bo cierpliwość mi się kończy:-(

Na szczęście Gosia najedzona usnela...

GKVIP trzymaj się i nie dawaj się tak wyprowadzać z równowagi wewnętrznej... szkoda nerwów;-)

Ostatnia edycja:
Nie daję rady Was dzisiaj nadrobić!!!

Claudette - GRATULACJE DLA LENKI!!!!

gkvip - tulę...

Siula - 6 m-cy?!?!?! Chyba bym nie wytrzymała :szok: bierz się do roboty, dziewczyno! Co na to mąż?? :sorry2:

resztę chyba wieczorem nadrobię dopiero... jak mąż pozwoli mi dorwać kompa... bo dzisiaj kupuje nową myszkę do kompa, w ramach gwiazdkowego prezentu ode mnie ;) ale dziś brat wraca z Japonii, więc jak tylko mi na dniach przywiezie lapka mojego, to już będę z Wami w stałym kontakcie :D

Wiecie co? Moje dziecko od dwoch dni marudne i ulewa czesto, a nigdy az tak nie ulewala. Czasami ale bardzo rzadko. I nie wiem o co kaman. Wprawdzie wiecej lezy na brzuchu i podnosi raczki i nozki do gory jakby latala , wiec moze od tego? Hmm. Ale przy okazji marudzi. I nic jej nie pasuje. Tylko raczki najbardziej:no: . Na szczescie mezowi ciut lepiej z rwa kulszowa. Nawet do toalety sam poszedl . Na czworakach wprawdzie ale sam:-). Za to w nocy dostal zapalenia ucha. Noz k... Oszalec mozna. Jedno marudzi, drugie marudzi a trzecie ( jedenastoletnia corcia) sie kloci.Chyba sobie piwko walne dzisiaj. Takie 2% radlera bo karmie, ale zawsze cos. Moze pomoze . Mam tylko nadzieje ze mi sie dziecko nie rozchoruje. Wasze tez tak ulewaja?
A i pochwale sie. Moje dziecko i z brzuszka na plecki i odwrotnie sie przekreca samo. Oprocz tego wedruje na brzuchu wokol wlasnej osi.:-) I wazy 6700. A u waszych jaka waga?
A w temacie nosidelka ja bym nie kupowala baby bjorn. Moja siostra ma i zaluje bo bardzo plecy obciaza. Za to kazala mi kupic dla mojej nosidlo ergo baby i powiem wam ze nic a nic plecy nie czuc bo na biodrach jest taki szeroki pas i na nim cale obciazenie siedzi. Poza tym ponoc jest najzdrowsze dla dziecka no i ma fajna kieszonke na kapturek. Jak dziecko zasnie albo wieje zaklada sie ten kapturek na glowe. Fajne rozwiazanie. Ja kupilam ergo baby sport bo ponoc jest z bardziej oddychajacych materialow. Minus to cena ale baby bjorn tez sa bardzo drogie. Ja kupilam na allegro uzywane za 200 zl.

Ostatnia edycja:
A ja i tak mimo początkowych wątpliwości miłośniczką chusty zostaje. potem będę polować na nosidło mei-tai.

Iwon - dałam mm o północy - 5 minut póżniej darcie było. Doładowała cyckiem. I spała do 3. Potem 5, potem 6.30 wstąła rześka i radosna. Do 7.30 sie z nią meczylam, potem zabrał ja maż do salonu a ja sałam az do 9 kiedy szkraba mi podrzucił do łózka bo księzniczce się spac zachciało i jeść. I spałysmy do 11.15. Ale wyspana w końcu jestem :)

Zwykle budzi się 8.30 - 9.00 Wiec skąd ta 6 to nie wiem. Zobaczymy dziś

Własnie koncze obiad i muffinki :)

ja wlasnie sie zastanawiam nad ergo, bo innego typu bardzo obciazaja kregoslup i wygladaja troche jak wisiadla bo dziecko z nich zwisa po prostu a w ergo ma ta pozycje zabki i odpowiednie ulozenie kregoslupa

Aylin jakby tylko moj chcial w tej chuscie siedziec to byloby super ale tak sie wierci i kreci a czasami piszczy ze uszy opadaja i wole go nie wiazac niz ma sie wkurzac

baby bjorn też właśnie nie obciąża kręgosłupa, mi się małego bardzo dobrze nosi:)

Aylin jakie muffiny robiłaś? Ja też właśnie ostatnie wyjęłam z pieca:) waniliowe z rodzynkami:)

Dziewczyny Julek waży już 9720 :errr: Budzi się w nocy po sto razy by się do cycka przytulić i wcina... Nie chcę na razie podawać mu wody w nocy bo jutro idę do pracy i nie dość, że jestem wykończona wstawaniem co chwila, kręgosłup mi wysiada to po prostu nie dam rady znosić jeszcze dodatkowych histerii w nocy:dry: Aż mi się dziś płakać chciało, jak mój D sobie spał do 12 a ja musiałam zajmować się dzieckiem... co go obudziłam to on znikał mi z oczu po jakimś czasie i szedł spać:growl:, a jak wziął młodego w nocy by spróbować go uśpić beze mnie- czyt. cyca- to po chwili oddał mi tak rozjuszone dziecko, że 40 minut go usypiałam na nowo:crazy: Dziś cały dzień próbuję na nim mojego stresa rozładować a on sie nie daje co mnie wkur... jeszcze bardziej. Najchętniej bym wyła z niemocy.

reklama
więc moje życie z mężem wygląda tak:-D
wyjeżdża na cały tydzień w trasę a jak przyjeżdża na weekend to albo piwko albo gdzieś wychodzimy no i później jest ba...dzo zmęczony.W zeszłym tygodniu dał mi buzi na do widzenia to ja do niego mówię że kisiel:crazy: ROZUMIECIE CO?(w m..ach)
a dziś się wkurzyłam i pytam co jest to on mi na to że za stary jest-41l kurde roześmiałam się w twarz no bo co mi zostało:baffled:
a już wiem kupie wibrator i postawie centralnie w sypialni co wy na to?
czasami się zastanawiam jak my Marcele zrobiliśmy normalnie cud czy coś
miłych snów babki
jak nie pisze to nie pisze a jak napisze to .....:rofl2:

Do góry