reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Młodak, ja właśnie dlatego zrobiłam od razu pokoik dla Monisi, i ona od początku śpi u siebie! I nawet nie zauważyła, że zniknęliśmy jej z pokoju... Bo dziecko pamięta pokój, w którym spało, teraz go przełożyłaś d innego i dla niego to "inny, obcy" pokój, nawet jak spał tam w dzień czy coś. A pisałam o tym przed naszymi porodami ;] Ja tak zrobiłam z Szymkiem (spaliśmy u niego na kanapie, potem my się wynieśliśmy a on został sam u siebie, teraz Monika to samo. I zero problemów...

reklama
mlodak ale on placze? moze wlasnie sie wybudza patrzy ze w innym miejscu jest i sie boi. albo oglada zamiast isc spac spowrotem. ja bym tez sprobowala z nim w pokoju pospac troche. moj przeniesienie przezyl bez problemu ale to bylo jak skonczyl 3 miesiace, to jeszcze malo co rozumial :)

dzień dobry :-)
czy wybieracie się dziś na cmentarze z maluszkami??? bo my się mocno zastanawiamy - tłum ludzi, połowa kicha/kaszle/smarka, do tego te wąskie alejki i oczywiście zero wyrozumiałości że idzie się z wózkiem :baffled: no i jeszcze pogoda...

mam pytanie do mam karmiących UU - czy wasze dzieciaczki nadal robią często kupę?? Sergiusz robi nadal 3-4 kupy dziennie, z czego własnie pierwsza nieszczęśliwie wypada na 4.00-5.00 :(
)
u nas jedna kupa dziennie od paru miesięcy :tak:

Niech ktos naprawi moje dziecko BŁAGAM:tak: Wstaję w nocy tysiąc razy tylko po to by go wziąć na ręce i przytulić, branie do łóżka nie pomaga:confused2: W ciągu dnia uśpić go to koszmar! Gdzie jest mój Król Julian??

u nas standardowo pobudka o 1 i 4.30, po tym drugim karmieniu tak go w brzuchu kręciła kupa, że m go zabrał do dużego pokoju, młody strzelił kupę i już o 5.40 m kładł go z powrotem spać, spaliśmy do 7.10, czyli nie jest źle

mam pytanie do mam karmiących UU - czy wasze dzieciaczki nadal robią często kupę?? Sergiusz robi nadal 3-4 kupy dziennie, z czego własnie pierwsza nieszczęśliwie wypada na 4.00-5.00 :(

mlodak ja na twoim miejscu zabrałabym Szymka z powrotem do sypialni :)

odkąd wprowadziłam inne jedzonko kupa prawie zaginela. Mała ma straszne zatwardzenia i czasem robi 4 kupy ale po jednym małym bobku. Pomoło pwrowadznie dodatkoweo jabłuszka i w poniedizałek u nas było 6 kupek, we wtorek 4 a wczoraj znów nic. Wiec moje dziecie kupą nas zaskakuje....

Niech ktos naprawi moje dziecko BŁAGAM:tak: Wstaję w nocy tysiąc razy tylko po to by go wziąć na ręce i przytulić, branie do łóżka nie pomaga:confused2: W ciągu dnia uśpić go to koszmar! Gdzie jest mój Król Julian??

Moje też sie popsuło. Wstaje co 2h. Jak z zearkiem w reku i co do minuty. Też poproszę zestaw naprawczy....

A zeby teo było mało to dzies wczoraj mnie przewialo i czuje sie fatalnie. Chyba na zatoki poszło bo boli mnie głowa, noc i nawet zęby.... Masakra.

Miałam iść z małą na cmentarz na spacer (40 minut spacerkiem mam) ale teraz się zastanawiam. Żeby się bardziej nie załatwić.

I mam jeszcze jeden problem - od tygodnia nie moge spać. Mała wstaje co 2 h - karmie ją i nie moge zasnąć, jak juz zasypiam to okazuje się ze mineły 2 h i dziecię budzi się na kolejne papu, a ja znów nie moge spać. Przysypiam około 7. Na 1,5 h bo mała wstaje o 8.30. Jakiś pomysł??

Przepraszam ze tylko o sobie ale chyba zmęczona jestem.... i potrzebuje relaksu

Hej kobitki,

nareszcie w domu na cały etat ;-)
Kontrola była męcząca, ale chyba wszystko ok. To znaczy czekamy oczywiście na oficjalne pismo, ale myślę, że wszystkie niejasności udało nam się wyjaśnić na miejscu.

Dzisiaj wzięłam się za pranie, sprzątanie i gotowanie, bo mam kilkudniowe zaległości w tym temacie.

U nas już kolejny raz z rzędu noc tylko z dwiema pobudkami na karmienie (24 i 4). I dzisiaj obudził się prawie o nowym czasie, tj. za kwadrans siódma. Ale super :-)

Monika mój nie krzyczy ;)

Klusia
przykro mi z powodu przyjaciółki :-(Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i ją wyleczą.

Waris koniecznie daj przepis na to ciasto! (chyba że już jest na wątku kulinarnym - nie sprawdzałam ;-))

Muńka szerokiej drogi!

Pola to zależy, ile chcesz kasy wydać na męża i co on lubi :sorry: Może być np. przenośne mp3, zegarek, perfum, zawsze też się sprawdza ładny krawat, szalik, może nie ma nowych rękawiczek?

Pamka mnie też wkurza propaganda karmienia UU :confused2: Hasła są już tak objechane z każdej strony, że niedobrze mi się robi. I wkurza mnie, że pierwsze pytanie osób pytających o mnie i dziecko, brzmi: czy karmisz jeszcze piersią? :evil:

Aylin zdrowiej! ;-) Herbata z sokiem z malin i czosnek.

melisa na mnie chyba nie działa...

wczoraj walnełam sobie na noc kieliszek likieru malinowego, herbate malinową i nawet syrop z sosny. Dziś powtórka. I jakos ciągnę. Czosnku za duzo nie mogę bo mała nie chce cycka

kasia ja się wybieram , ale tak koło 15 bo wtedy mniej ludzi , do cmentarza mamy około 15 min spacerkiem :-) rozumiem twoje obawy bo w mieście większy tłok , na wsi to większość odwiedza groby w trakcie trwania mszy i nabożeństwa ,a ono u nas około 13 jest :-)

aylin zdrówka :-)

reklama
Witam,

Ale spokojnie tutaj dzisiaj ;-)

Ja nie idę na cmentarz bo tutaj nie mam nikogo na szczęście, w ogóle nie odczuwam, że dzisiaj święto. Jak byłam w Polsce to byłam na cmentarzu kilka razy bo mieszkałam na przeciwko. Zawsze jak byłam mala to wieczorem 1 listopada uwielbiałam patrzeć przez okno jak tyle zniczy się paliło.

Mlodak może to chwilowe? Może dzisiaj będzie lepiej? Ja bym przetrzymala ale to tylko moje zdanie;-)

Ale paskudny dzień, pada i pada od rana, depresja u mnie murowana :-(

Do góry