reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Niespodzianka fajna znajoma;-) Dobrze, że z Tobą nie gada to przynajmniej spokój masz:tak:

Ja akurat nie miałam żadnych problemów z karmieniem, ale mimo, że zdecydowałam się karmić piersią to uważam, że to moja decyzja! Wkurza mnie jak chcę przeczytać jakiś artykuł o żywieniu dziecka i chyba jeszcze nie trafiłam na taki w którym nie było by tekstów własnie o zbawiennym wpływie karmienia UU. Tego jest po prostu za dużo!!! Jeśli mnie to tak strasznie denerwuje to chyba każda matka karmiąca MM powinna mieć wyrzuty sumienia, nie wiem o to im chodzi? Dlaczego nie można reklamować MM 1? Pewnie sama sobie szukam dziury w całym ale spotkałam dzis znajomą która mi właśnie takie tyrady strzelała na temat karmienia UU, że mi sie odechciało po czym wróciłam do domu i chciałam poczytać sobie gazetę a tam w każdym zaczętym przeze mnie artykule...

gkvip chyba wszystkie Ci kibicujemy i jesteśmy ciekawe,może na zamkniętym napiszesz jak się sprawy mają? a co do opieki medycznej to zgadza sie dzieci do 18 roku życia,wszystkie kobiety w ciąży i emeryci są automatyczne ubezpieczeni a jeżeli dziecko nie ma peselu to rodzic może podać swój a później donieść.No ale przepisy sobie a życie sobie....

verita śliczny kotek :-D:-D:-D będzie duży:-D:-D:-D

Dziewczyny karmiące UU czy Was tak też wkurzają wszystkie artykuły gdzie na każdym kroku wspominają, że dziecko powinno być karmione mlekiem matki itd? Normalnie co wezmę jakąkolwiek gazetę dzieciową do ręki to zaraz się wkurzam, czuję się jakby ktoś wywierał na mnie nacisk, że mam tak karmić. Ja jestem przekorna i od razu się denerwuję... Czy to jest jakieś zalecenie by siać taką propagandę? Ja rozumiem, że trzeba każdej mamie wspomnieć, że to jest dobre ale na taką skalę to jest przesada, nawet jak dla mnie- matki karmiącej:confused2:
ja jakoś specjalnie nie zwracam na to uwagi, tzn. widzę te wszystkie hasła ale przewracam kartkę i idę dalej a z tego co wiem to jest teraz taki odgórny nacisk dlatego wszelkie marki dziecięce nie mogą reklamować mleka początkowego :tak:

verita kotek super
gkvip mam nadzieję że między wami lepiej a że na zamkniętym mnie nie ma to skrobnij co i jak
josie u nas od kilku dni szaleństwo w obracaniu na brzuszek, po jedzeniu to nie moge Kropki odłożyć na leżąco bo natychmiast się obruci
maćku ja też nie wiem od czego to zależy z ulewaniem, na pewno ruchliwość maluszka ma wpływ, odbicie po jedzonku ale czemu jednego dnia ulewa nawet po 2h a innego dnia wcale ... :baffled:

Pamka mi ta propaganda mega dziala na nerwy a najbardziej teksty ze mleka zawsze jest tyle ile potrzebuje dziecko. No nie jest. Mojego prawie zaglodzilam na piersi a robilam naprawde wszystko zeby rozkrecic laktacje. Przez ta propagande mam tylko wyrzuty sumienia i zal do siebie.

Munka dzieki za filmik-super

Pozdrawiam z wanny :)

Witam
u mnie noc koszmarna. Do 2 spal jak susel a potem znow jazdy co 30 minut. O 4:30 obudzilam K i on latal bo ja juz sily z lozka zejsc nie mialam.
I niestety tak wygladaja nocki odkad go przenieslismy do jego pokoju. A dwie ostatnie w sypialni przespal cale.
Nie wiem juz co robic a naprawde jestem wykonczona.
Finalnie wstal o 7 i K zabral do na dol i slysze jak wariuje.

u nas standardowo pobudka o 1 i 4.30, po tym drugim karmieniu tak go w brzuchu kręciła kupa, że m go zabrał do dużego pokoju, młody strzelił kupę i już o 5.40 m kładł go z powrotem spać, spaliśmy do 7.10, czyli nie jest źle

mam pytanie do mam karmiących UU - czy wasze dzieciaczki nadal robią często kupę?? Sergiusz robi nadal 3-4 kupy dziennie, z czego własnie pierwsza nieszczęśliwie wypada na 4.00-5.00 :(

mlodak ja na twoim miejscu zabrałabym Szymka z powrotem do sypialni :)

Witam i ja :-)

małż w dom , to i czasu więcej dla siebie :-)

iwon współczuje przeżyć , dzieciaczki teraz tak ruchliwe się robią ,że jeszcze bardziej trzeba będzie uważać :tak:najważniejsze ,że nic poważnego się nie stało , a siniaków pewnie jeszcze będzie wiele :tak:

a co do takich sytuacji u nas też młody zachłysnął się mlekiem i to jeszcze w szpitalu jak dokarmiałam , potem bałam się dawać coś innego niż cyca, no ale trzeba było się przemóc :tak:smak wody z wanienki też zaliczył :-)

Czy Wasze dzieciaczki też tak krzyczą?
Wczesniej sobie gaworzył a teraz to krzyczy jak jakaś pijana papuga. A radochę ma z tego że hej.

i to jak :-D uszy puchną :-)

Oto nasz Paproch :)

śliczny :tak:

klusia - nie każdy jest złośliwy i trzymam kciuki aby ten też nie był &&&&&&

młodak - pewnie mały się buntuje bo wolały z wami :-) może trzeba przetrzymać ?

propagowanie za siłe karmienia UU też mnie drażniło, teraz już nie zwracam uwagi :tak: po tym jak przeszłam na mm bo młody nie przybierał na piersi to usłyszłam od swokej "cioteczki" , że pewnie mi się nie chciało , nawet sobie nie wyobrażacie jakiego ciśnienia dostałam i jak "cioteczka" oberwałą :-) no ,ale najlepiej oceniać nie mając pojęcia o sytuacji :-(
moje dziecko też do leniuchów należy :-( nie przewraca się z plecków na brzuch i odwrotnie :-(ale za to siedzieć to by już chciał :-)

zdrówka dla wszystkich chorowitków :tak::tak::tak:

a kombinezonu dalej nie znalazłam :-:)-:)-(

reklama
Witam i ja

Boziu jak nie do zycia dzisiaj jestem i to nie przez mloda, ona jak zwykle spala calutka noc
yes2.gif
, a ja mimo ze polozylam sie przed 24ta i spalam do 7ej to czuje sie jakbym spala tylko godzinke
unhappy.gif
. Dzisiaj przynajmniej niebo widac wiec jest szansa na spacerek.

Po za tym o 11tej przychodzi mi tu babeczka od dentysty na pogadanke o o higienie jamy ustnej u maluszkow
yes2.gif
no i ciekawa jestem co mi powie
yes2.gif

mlodak - a nie dalo by rady aby przez jakis czas ktores z was spalo z mlodym w jego pokoiku, bo skoro z wami przesypia nocke to moze potrzebuje waszej obecnosci tak dla poczucia ze jestescie blisko. My tak z Fruzka zrobilismy i kiedy mloda upewnila sie ze jest ktos ciagle blisko to zaczela spac cale noce a ja po tyg wrocilam do sypialni
yes2.gif

Do góry