reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Wow Zaza, Sprytny chlopczyk z Sergiusza - szybko sie przestawil :D Moj postanowil dzisiaj wstac o 3 czy 4 - nie wiem czy mi sie sam zegarek przestawil w komorce. Tatus stanal na wysokosci zadania (chyba pierwszy raz w nocy :eek:) i uspil malego - zajelo mu to jakas godzine, a ja sobie "spalam".

Pamka najlepsze zyczenia dla Julka. I obys juz nie musiala wstawac w nocy. Moze on wczoraj swietowal po prostu?

Mloda ja bralam tabsy przez 6 lat. I generalnie nic mi po nich nie bylo, dobrze sie czulam, okres krotszy, bezbolesny, ale przez pierwszy rok brania mi sie przytylo kilka kilo. I ni huhu nie moge tego zrzucic :dry: Teraz tylko gumka. Rozwazam spirale skoro tu mam za darmo - czemu nie...

Aylin najlepiej przylec do Bournemouth, ale z Londynu tez Cie odbiore :D Tylko jakbys mogla, to takiej prawdziwej szyneczki mi przywiez ;)

Klusia mam nadzieje, ze wsjo da sie szybko poogarniac. Nie daj sie!

Gkvip super krzeselko. Ja poluje na jakies uzywane z regulowana wysokoscia.

Kasia natka, dzieki za linka.

Rysica aaaale Ci dobrze . Tylko moj chyba na uparciucha, zamiast godzine pozniej, to dwie godziny wczesniej :D

No i gratuluje pierwszych obrotow :-) Ani sie obejrzymy, a nasze dzieci beda juz biegac i wywalac wszystko z szafek :D

Czy ktos ma pomysl jak sklonic dziecko do pozniejszych pobudek :dry: Tak o 11, 12 np :D

reklama
Pierwsza oddzielna nocka za nami i nawet bylo ok. Tylko 3 razy wstawalam bo K mimo wczesniejszych zapowiedzi spal cala noc i nic nie slyszal.
Pobudka o 7:10 nowego czasu wiec tez bez tragedii ale glodny byl skurczybyk i afere zrobil jak ta lala, wiec do mleka dosypalam troche kleiku to powinien wytrzymac do 12.

Po marchewce kupy u nas tylko kolor zmienily.

Opony w srode zmienilismy.

U nas caly czas bialo. Wyslalam K do garazu aby zbil karmnik dla ptakow bo sikoreczki siadaja na parapetach i szukaja jedzonka.

Podczas pisania mlody zasnal.....

Ostatnia edycja:
Mój synek nie zrozumiał co znaczy spać godzinę dłużej,ale za to noc jakby spokojniejsza i rano jak się obudził to sam się zabawił (urwał troczek od ochraniacza:))

Co do tabletek to ja brałam 6 lat cilest i było wszystko ok nawet nie przytyłam, teraz też będę je brała.

A co do opon to coś słyszałam,że jak uchwalą tą ustawę o obowiązkowej wymianie opon na zimę to te uniwersalne,całoroczne nie będą mogły być tylko i wyłącznie zimowe.
My też mamy całoroczne ale na zimę i tak zmieniamy na zimowe bo po prostu mamy takie i mniej się tamte zużywają;)

A jeżeli chodzi o wprowadzanie posiłków stałych to u nas właśnie od czasu wprowadzania zupek i deserków kupki są ok:) i codziennie ,bo wcześniej to była masakra.

Ja tabletki odstawiłam w maju ze względu na to ,że w maju miałam operację usunięcia endometriozy z macicy,która zrobiła się po kilku latach na bliźnie po cięciu cesarskim. Jak wszystko się wygoiło to od razu się staraliśmy ,zaszłam w 2 cyklu. Mój lekarz twierdzi,ze w ogóle nie trzeba czekać po odstawieniu tabletek.

Mloda ja odstawilam w listopadzie 2010, starac zaczelismy sie latem - chyba w sierpniu 2011, no i w drugim cyklu sie udalo. Nie spodziewalam sie, ze tak szybko pojdzie :)

dzień dobry :-)
u nas za oknem też bialutko :szok:
widzę że większość dzieciaczków chyba jednak ma jakiś wew. zegar i pospały dłużej - Misia wstała po 7 nowego czasu :happy2:

a czy myślicie że nasze maluszki będą mogły już w tym roku zasiąść na takich sankach z oparciem zapatulone w koce itd.???

reklama
No to faktycznie szybko Wam poszlo zachodzenie w ciaze po tabsach. No musze jeszcze przemyslec sprawe.

kasia.natka Nie wiem czy Szymek juz usiadzie, ale i tak zamierzam go na sanki zapakowac, najwyzej bedzie lezal :)

Mam ambitny plan isc na spacer dzisiaj ale obawiam sie ze Mszczonow nie przygotowany na zime i chodniki zawalone sniegiem beda.

Do góry