gkvip2505
Fanka BB :)
Cieszę się, że Twój syn jest zdrowym chłopakiem
Nie wiem skąd masz taką wiedzę na temat tego w jakiej pozycji jakie mięśnie dziecko bardziej wzmacnia, ale na tym etapie to właśnie pozycja leżąca najbardziej wzmacnia i rozwija gorset mięśniowy dziecka. To w niej nasz maluch ma teraz najwięcej ruchu i dzięki temu, że może już przekręcać się z boku na bok, z pleców na brzuch i odwrotnie wzmacnia mięśnie (w tym głównie kręgosłupa). Gdy zaczyna siadać, czworakować wzmacnia między innymi mięśnie miednicy, nóg, tułowia, więc wsadzając dziecko w chodzik zaburzamy mu prawidłowe obciążanie nie dopuszczając wielu partii mięśni do prawidłowej pracy.
Ostatnio zarzucałaś naszej koleżance z forum, że pisząc o in vitro wprowadza nas w błąd, bo nie ma na ten temat wiedzy. Więc proszę Cię nie rób tego samego w temacie, o którym chyba nie masz dużego pojęcia.
munka - ale w czym ty masz problem do mnie bo widze ze cos cierpisz do mnie;-) a co do wiedzy to daruj sobie komentarze bo po pierwsze nikomu nic nie kazalam a tym bardziej nie doradzalam, po drugie moja wiedza jest dosc spora w tym temacie i prosze cie czytaj ze zrozumienie - cytuje
,,gdyz w chodziku jego cialo umacnialo miesnie ktorych na lezaco dziecko nie uzywa w takim stopniu jak w chodziku ...'' Czy wyczytalas tu gdzies ze tylko w chodziku umacnia a na lezaco nie??????????
Wiec delikatnie powiem - bimbaj sie;-)