reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Nie wszystkie poszły spać, niektóre dopiero nadrabiają dzisiejszy dzień.
Maleństwo mi się rozchorowało i cały dzień z głowy. Na szczęście już jest lepiej.

standardowo my już dawno na nogach:) młody udał się niedawno na pierwszą drzemkę i zaraz też się legnę na kanapie :-p

Aga ja tak jak Ms Mickey mam zamiar czekać do skończenia 5 miesięcy, gdyby nie powrót do pracy to czekalabym do końca 6-tego :)

Muńka Aylin wychodzi na to, że ja też mam serce po prawej, czyli nie taka to rzadka przypadłość jakby się wydawać mogło :-D

katrina zdrówka dla małego!!!!!!!

Witam, moje dziecko poszło spać o 23ej, a o 5tej był wyspany i nie myśli spać :/ do tego pobudki w nocy co godzine.
No to dobrze, bo myślałam, ze my tylko nie jemy nic poza cycem :) choć pewnie niedługo zaczniemy, bo młody już płacze jak widzi, ze ja jem :wściekła/y:jutro mamy szczepienie i ważenie :) ciekawe ile przybrał, bo widać, ze ciała w końcu nabrał :)

witam
U nas pobudki o tej porze to norma.
Aga a wy tydzien temu sie nie szczepiliscie?
U mnie była tez wczesniej norma, ale chodził spać o 20-21ej, a nie 23ej i całonocnym wiszeniu na cycku, mam sie brać za "wychowywanie" synka, ale jakoś mi nie wychodzi.
Szczepienie w zeszłym tygodniu przełożyłam, bo moja mamuśka była chora i bałam się, ze mały może się zarazić.

Witam się i ja!

My wstaliśmy dopiero pół godziny temu, dzisiaj mieliśmy tylko jedną pobudkę o 3 zjadł 150 ml mleka i poszedł dalej spać :-) Teraz leżymy i sobie 'gadamy' :-) Także noc ok.

Kurcze mały tylko ze mną chce przebywać nawet do łazienki nie mogę wyjść, spać też tylko z mamą a przynajmniej poleżeć na łóżku bo jak później go do łóżeczka daję to pogada pogada i śpi, jak płacze to też tylko u mamy się uspokaja. Nie wiem co mu się dzieje, tata dla niego nie istnieje, aż mi szkoda mojego T. bo jak wczoraj przyszedł z pracy to chciał się z nim pobawić a ten zaczął marudzić, rzucać się a jak ja siedziałam blisko to było ok. :szok: no cóz może trzeba przeczekać.

Witam. A ja mam strasznego doła. Właśnie siedze i rycze, a mała obok w pokoju leży i ryczy bo nie może zasnąć. Nie śpie już od 3.30, bo ta się cały czas kręciła i wybudzała, to zaś cyc i tak w kółko. Jak tak Was niektórych czytam to mnie szlag trafia, że moja ani jednej nocy jeszcze nie przespała całej, pobudki miedzy 6 a 7, no i wieczny ryk przy usypianiu, i tak to trwa od 6 tygodnia życia. Staram się jakoś trzymać, mam pomoc mojej mamy, mąż jak przychodzi koło 17-18 to też się zajmuje nią, ale niestety co jakiś czas dopada mnie deprecha i właśnie od wczoraj ją mam. :no::no::no::no::no:

Zasnęła, a ja dalej rycze. Mam dość tego macierzyństwa, ciągły ryk, ryk i ryk. :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: Chciałabym chociaż jeden dzień poczuć jak to jest mieć dziecko które zasypia bez krzyków i jak się budzi to jest wyspane i nie marudzi :no::no::no:Dla mnie to science fiction

Sorki ale musiałam to z siebie wyrzucić, bo moi bliscy nie za bardzo to rozumieją:no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to dobrze, bo myślałam, ze my tylko nie jemy nic poza cycem :) choć pewnie niedługo zaczniemy, bo młody już płacze jak widzi, ze ja jem :wściekła/y:

Sergiusz na razie tylko bacznie obserwuje :-D

Mooni może to przejściowe... Sergiusz też woli mamę, co tatę doprowadza do szału:-D ale z tatą lubi się bawić, nawet się wtedy chichra niemożliwie, a ze mną nie jest tak wesoły...

Atinka ja też nie wiem co to przespana noc, a ostatnio dziecko mnie uświadomiło, że rano zaczyna się pomiędzy 4 a 5 :confused2:

reklama
atinka - współczuje. Mojej moze z 3 razy zdarzył sie ryk przy zasypianiu - jak za długo ją przetrzymalismy i nie zareagowalam na pierwsze oznaki zmęczenia. Jakbym tak na codzień miała - to też by mnie szlag trafił. Więc współczuje i Tule. I łącze się z toba w bólu - moja tez nie przespała ani jednej całej nocy. Za sukces uważam noc z 2 karmieniami.

Kupiłam na allegro kombinezon - czekam az przyjdzie, zyrafkę mam. Jakies nowe pomysły zakupowe?? Poluje jeszcze na śpiworek do wózka :) i sam wózek dla mamy aby mojego od stycznia w kółko nie wozić.

Lecę na spotkanie z dziewczynami z bb rzeszowskiego. Paaaaaa

Do góry