reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
A u nas od jakiegoś czasu są jazdy z karmieniem :no: Jest tak: najpierw podaję jedną pierś, je z 3-5 minut, zaczyna się wkurzać, wyrywać i stękać, to wiem, że słabo już leci i przystawiam do drugiej. Je bardzo ładnie z drugiej kolejne 5 minut, po czym znowu wypluwa, wygina się i płacze. Biorę do odbicia, ale nawet jak odbije, to wygina się na rękach. A jak daję butelkę - to samo. Najpierw się na nią rzuca jakby trzy dni nie jadł i po dwóch łykach płacz i wypluwa. Nie wiem, o co chodzi? Tylko w nocy jest spokój. Czy możliwe, że boli go brzuszek? No ale w wieku 4 miesięcy mogą być jeszcze takie dolegliwości? Czy któraś z Was ma podobnie? :no:

Jest udowodnione naukowo, ze wiekszosc dzieci woli lewa piers bo slyszy bicie serca mamy :)
Moj od jakiegos czasu je ladnie pierw z jednej, a potem z drugiej piersi.
Czy Wy wszystkie juz dajecie cos innego poza mlekiem swoim maluchom? Bo zaczynam miec wyrzuty, ze moj tylko na cycu jeszcze.

Suer 22ga, a ja pisze z dzieckiem na kolanach :cool:

Tomek zaczyna swirowac, jesli chodzi o zasypianie w dzien. Najlepiej na raczkach, ale ja sie dzielnie opieram. Przegladajac net w poszukiwaniu metod uczacych samodzielnego zasypiania znalazlam 3 czy 4. Chcialabym poznac Wasza opinie.
U nas wieczory są spoko - kładę mała do łóżeczka, nakręcam karuzelę i wychodzę. Jak słyszę, że marudzi, wracam, daję smoka, znowu nakręcam, pogłaszczę i znowu wychodzę. I tak w kółko.

W dzień jest gorzej - ostatnio zasypia praktycznie tylko na rękach jak jej śpiewam lub włączę kołysanki. Muszę coś z tym zrobić, bo ile można? :sorry2:
Jestem wykończona psychicznie :eek:

Dziś byłam na kolejnej rozmowie i przeszłam kolejny stopnień wtajemniczenia w odbyciu najdziwniejszych rozmów kwalifikacyjnych:dry:
W tej samej firmie co ostatnio?
Ja mam teraz tak, że czuję, że nie leci mleko od razu jak Gabi się przyssie, dopiero po ok 30 sekundach zaczyna lecieć, a ja wtedy czuję to w jednej i drugiej piersi. No i czasem to 30 sekund jest zdecydowanie za długie dla Gabi i się wkurza. Wtedy muszę (trzymając ją na cycu) wstać i trochę się pokołysać. Jak zaczyna lecieć to mogę usiąść...eehh t:-)e nasze szkraby
Ja muszę stać i się bujać cały czas... A niekiedy nawet to nie pomaga :-(

A u nas od jakiegoś czasu są jazdy z karmieniem :no: Jest tak: najpierw podaję jedną pierś, je z 3-5 minut, zaczyna się wkurzać, wyrywać i stękać, to wiem, że słabo już leci i przystawiam do drugiej. Je bardzo ładnie z drugiej kolejne 5 minut, po czym znowu wypluwa, wygina się i płacze. Biorę do odbicia, ale nawet jak odbije, to wygina się na rękach. A jak daję butelkę - to samo. Najpierw się na nią rzuca jakby trzy dni nie jadł i po dwóch łykach płacz i wypluwa. Nie wiem, o co chodzi? Tylko w nocy jest spokój. Czy możliwe, że boli go brzuszek? No ale w wieku 4 miesięcy mogą być jeszcze takie dolegliwości? Czy któraś z Was ma podobnie? :no:
U nas się ostatnio tak zdarza i przyczyną są bączki, a ostatnio chyba ząbki, bo jak podmieniamy smoka na takiego prosto z zamrażarki to jest lepiej. :tak:

Ugotowałam dzisiaj małej kompot z jabłek - tak jej smakował, że butli nie chciała oddać :-D A herbatki ostatnio nie chce. Widocznie jej się znudziła ;-)

Jeśli chodzi o powrót do pracy i opiekę nad mała to ma się nią zająć moja mama. Ale dopiero od kwietnia, więc na te dwa miesiące kogoś trzeba zaangażować. Mam już dwa typy - babcia mojej bratowej, lub koleżanka z pracy, która jest obecnie na urlopie zdrowotnym. Na szczęście pracuję tylko po kilka godzin dziennie, więc nie zbankrutuję ;-)

Aga ja wczoraj zaczęłam dopiero ;-)

Jest udowodnione naukowo, ze wiekszosc dzieci woli lewa piers bo slyszy bicie serca mamy :)
Czy Wy wszystkie juz dajecie cos innego poza mlekiem swoim maluchom? Bo zaczynam miec wyrzuty, ze moj tylko na cycu jeszcze.

hmmm..to ja mam chyba serce z prawej strony :-D:-D

Moja też tylko na cycu. Miałam podejście do marchewki, ale potem kupka była trochę bardziej zielona i śluzowata, więc przestałam dawać. w piątek idę do pediatry to pogadam z nią jak ona widzi rozszerzanie diety.

Aga ja nic nie daję i do końca piątego miesiąca nie będę.

Iwon Gosia też tak miewa. Czasem zje spokojnie a czasem wypluwa lub ciągnie, prezy się i wkurza. Gdy wtedy zmieniam pierś i czuję, ze leci to się uspokaja.
Ale dziś np miała taki dzień, że po południu cyckala co godzinę więc wiadomo, za którymś razem musiała się napracować, żeby coś poleciało. I wkurz.
Ale też są powodem baczki lub gazy w brzuszku jeśli długo poodbija to jest ok.

Dobrej nocy:-)

Munka naleśniki były z:
-ser mascarpone i łosoś
-pieczarka z sosem slodko-kwasnym
-szpinak z jajkiem
-ser mascarpone z bananem i dzemem...

Wpadaj na drugi raz ;-)

hmmm..to ja mam chyba serce z prawej strony :-D:-D

Moja też tylko na cycu. Miałam podejście do marchewki, ale potem kupka była trochę bardziej zielona i śluzowata, więc przestałam dawać. w piątek idę do pediatry to pogadam z nią jak ona widzi rozszerzanie diety.

hmmm ja tez. Bo lewej moja nie lubi....

Dobrej nocy:-)

Munka naleśniki były z:
-ser mascarpone i łosoś
-pieczarka z sosem slodko-kwasnym
-szpinak z jajkiem
-ser mascarpone z bananem i dzemem...

Wpadaj na drugi raz ;-)

osz...... Ty BABO!!! na noc takiego smaka robisz???!!!???:wściekła/y::-p:-p;-)

chyba zacznę codziennie odwozić męża do pracy:-D:-D:-D

Aylin - nie martw się, będziemy zyć;-)

Dobrej nocy!!! ja też juz mykam.

reklama
Do góry