reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzień Dobry!
Mam pytania 2:
1. Jak ubierać 6 mies. dziecko przy temp. np 8'C? W kombinezon? Nie wystarczą rajtki, grube spodnie i kurtka?
2. Kiedy przestać sterylizować wszystkie naczynia Julka? Mam co prawda całe 3 butelki ale oprócz nich wiecznie muszę sterylizować laktator a nienawidzę tego bardzo- kupiłam płyn hypoalergiczny do naczyń Biały Jeleń- nie wystarczy jak tym umyję??

U nas też nocka średnia, bo Gabi często się budziła, a jak pojadła to nie zasypiała za szybko. Dawno tak nie było:baffled:

edek: a MsMickey też na pewno będzie? bo dziś chyba nie pisała w tej sprawie, wiec może niepotrzebnie będziemy jechały aż na ursus ;)))

będzie na pewno, bo ona tam mieszka, a poza tym jestem z nią już konkretnie ustawiona;-)

Podobno poduszke powietrzna da sie wylaczyc w kazdym aucie. W tamtym tygodniu zadzwonilam do warsztaty samochodowego o to zapytac bo K nie chce tego u nas zrobic bo uwaza ze miejsce dziecka jest na tyle. Nie bierze pod uwage sytuacji jak jedno z nas nie bedzie moglo jechac wiec postanowilam wziac sprawy w swoje rece. No i podobno wystarczy tylko wyjac odpowiedni bezpiecznik..... szkoda tylko ze niewiele mi to mowi bo nie wiem ktory to ten wlasciwy.

u nas na pewno nie ma wyłącznika, który bez problemu by to zrobił. Może faktycznie trzeba wejść głębiej w auto i wyłączyć bezpiecznik, ale o tym to ja kompletnie nie mam pojęcia:-) planujemy zmienić auto, więc pierwsze co to zapytam, czy mogę wyłączyć poduszkę:-)

po gorącej dyskusji na innym wątku wszystkie padły :-(

dobranoc

ps ja chyba jakaś inna jestem, bo jeżdżę z młodym samochodem i mam go z tyłu w foteliku, ale on grzeczny w samochodzie , głównie śpi albo się bawi

ja w sumie może teraz już bym się odważyła pojechać z małą siedzącą z tyłu, ale jak dużo ulewała to się bałam, bo potrafiła się zakrztusić, a wtedy musiałam szybko zareagować. Tak czy tak wolę mieć ją na oku.

Munka, Hatszept - MsMickey będzie na miejscu:-):-):-)

A właśnie miałam do Ciebie pisać, że będzie jeszcze hatszept:-)

Jasiek ma straszny katar i krztusi sie przez sen :-C boje sie zasnac :(((

kładź mu główkę teraz troszkę wyżej. Ja mam klin, który kupiłam jak Gabi ulewała i teraz będzie się przydawał w razie katarku - oby jak najrzadziej.

hahahaha dobre!!!!! Chociaż ja mam fajne ciepłe rękawiczki...

A co do mężów - nigdy nie usłyszałam od mojego, że Szymek czy Monika płączą przeze mnie, czy że źle się nimi zajmuję. Ba, on zawsze jak jest jakaś "kryzysowa" sytuacja, to mówi "Ty jesteś matką, Ty wiesz najlepiej, mam do Ciebie zaufanie że zrobisz co potrzeba". Z jednej strony to miłe, z drugiej to taka trochę spychologia i umywanie rąk. Ale jak się go pytam o radę, to zwykle coś tam wymyśli. Ale to np. Monika płacze, a ja mówię "kurcze Rysiek, nie wiem co jej jest, najedzona, przewinięta, wyspana a marudzi... może Ty masz jakiś pomysł???" wtedy on ją bierze na ręce i wszystkie bóle przechodzą ;P

u mnie jest dokładnie tak samo:-) nie mogę narzekać.

claudette - moja czasem nie ma wcale a czasami max. 2 dziennie

Ostatnia edycja:
nanulika super,że z dzidzią ok,ale ty bidulko musiałaś się namartwić.

Ja śpiworek kupiłam u nas w nowo otwartym komisie ,my przeszliśmy już na spacerówkę więc się przydaje:) zamiast kocyka.
A co do śpiworków itp widziałyście taki wynalazek?
EDISA - ŚPIWOREK MUFKA NA RĘCE WEŁNA - PRODUCENT (2693317028) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

fajne to - musze sie zastanowić :)

Witam, co za nocke miałam, mały do 4ej co godzine się budził, a dodatkowo siostrzeniec dwa razy do nas przychodził i pyta "ciociusiu mogę z wami spać" raz go odniosłam, a drugim już został z nami i tak oto spaliśmy w trójkę na wersalce :D do tego przeziębienie mnie rozkłada :(
A mały poszedł z babcią dziś pierwszy raz na zakupy, a ja zamiast coś zrobić to nie mogę sobie miejsca znaleźć :D

Ja mysle, ze na zime to i to razem

hmmm czyli mam 2 polowania - kombinezonik i spiworek :) Mąż sie ucieszy jak znów zobaczy że allegro przeglądam :p Juz sie smieje ze ja dzień zaczynam od Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. potem bb a na koncu pocztę sprawdzam

Idę na drzemkę... Jak się o 1 obudziła to dalej co godzinę.

Dzień Dobry!
Mam pytania 2:
1. Jak ubierać 6 mies. dziecko przy temp. np 8'C? W kombinezon? Nie wystarczą rajtki, grube spodnie i kurtka?
2. Kiedy przestać sterylizować wszystkie naczynia Julka? Mam co prawda całe 3 butelki ale oprócz nich wiecznie muszę sterylizować laktator a nienawidzę tego bardzo- kupiłam płyn hypoalergiczny do naczyń Biały Jeleń- nie wystarczy jak tym umyję??

Ja na razie ubieram w spodnie ( dzinsy, leginsy), bez rajstop, body na krotki na to bluzka i kurteczka , badz gruba bluza, czapka i wsjo :), wkladam do gondolki przykrywam grubym kocem lub wkladam do spiworka polarowego. Rajstopki zaczne zakladac jka bedzie zimniej i dodatkowy sweterek.

ja w ogole nie sterylizuje, bo karmie uu, a sporadycznie uzywajac butelke po prostu ja polewam wrzatkiem od czasu do czasu :)

Pamka ja od początku butelki sterylizuję raz na kilka użyć, choć używam ich raczej do glukozy niż do mleka, ale zawsze płuczę bardzo gorącą wodą, ąż parzy mnie w ręce, a myję zwykłym płynem

pytałam na cyckowym , ale sobie uświadomiłam, że przecież butelkowe dzieci też jedzą obiadki ;-):-D także wkejam moje zapytanie i tu:

dziewczyny, które same robiłyście obiadki dla swoich dzieci lub macie zamiar same robić teraz:

*skąd brałyście ziemniaki?
*jakie warzywa, które są możliwe do zdobycia w postaci nienawożonej oprócz marchewki, pietruszki można podawać maluszkom??
*jak zaprawić jabłka w słoiczki? błagam o przepis? a może można je mrozić na surowo?

bo ja własnie jestem w trakcie przygotowania do mrożenia marchewki i pietruszki z natką (najwięcej roboty przy tej natce
baffled5wh.gif
), dostałam od teściowej, mam też od niej z 2 kg jabłek

w ogóle to mam zamiar podawać słoiczki i gotować sama, mam nadzieję, że młody przystanie na taką opcję
od teściowej mam dostać kurkę od czasu do czasu, mam tez namiary na króliki i gołębie (można dawać maluszkowi mięso z gołębia?), mąż ma mi załatwić od kolegi dynie
zastanawiam się czy buraki można podawać? bo cukinię chyba tak skoro można dynię... ?
owoce to raczej ze słoiczka będą, chyba że jagody mozna dawac (mam zapasik z zamrażarce)
mam tez maliny, ale nie wiem czy są pryskane :/

trochę chaotycznie, ale moje myśli na razie tez takie są
laugh.gif

reklama
Dzień Dobry!
Mam pytania 2:
1. Mi sie wydaje, ze jak najbardziej rajtki grube spodnie i kurtka, albo rajtki- body i kombinezon.

Do góry