jestesmy po szczepieniu,obylo sie bez beku. Wazymy 7450 jesli chodzi o ta nasza lejkowata klatke jest lepiej i co wazniejsze wada nie bedzie operowana bo nie uciska na rzaden narzad typu serce,pluca,mostek wiec jest super. Maly dorosnie zacznie cwiczyc,plywac i wszystko sie wyprostuje wiec jestesmy uspokojeni.kamien z serca normalnie
to super wiadomość. Pływanie w takich wadach jest naprawdę super, a jak jeszcze dopytacie specjalistę jakie konkretnie ćwiczenia dla tej wady wykonywać w wodzie to będzie jeszcze lepiej.
hej dziewczęta - któaś pytała o środki do odplamiania marchwi. Więc po tygodniu pralniczych eksperymentów stwierdzam co następuje. Marchew na świeżo da się sprać bez problemu za pomocą ogólno dostępnych odplamiaczy (testowałam jakis no name, dr. reiner oraz ariel oraz mydełko galasowe dr. reinera) Po zaschnięciu - masakra (3 sliniaki i body). Ale ze ja z tych co lubią wyzwania - przeczesałam porady babci, cioci oraz innych pań domu - i działa na to paskudztwo słońce. Nie wierzyłam. Przetestowałam i potwierdzam. Ciuszki wyprane z plamami rozłożone na płasko na niezbyt silnym dzisiejszym słoneczku sa idealne. No za wyjątkiem jeszcze jednego śliniaczka - ale daje mu szanse
szkoda, że już tak mało słońca będziemy mieć.