reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zaza, a dlaczego nie założysz zwykłej lokaty? Na niej % przecież wyższy - teraz pewnie przynajmniej 5%...

Koncert Maleńczuka fantastyczny, ale mały dał mojej mamie popalić...:-( płakał cały czas...:-( jak dostał cyca to cały szczęsliwy i już wszystko było ok...:-(

Piotruś z tych nieruchliwych...zero przekręcania na razie, nóżek też nie zauważa...

to biedna Twoja Mama, a przekrecac sie w koncu zacznie :)

Katrina dzieki za info. Mam jednak nadzieje ze w najblizszym czasie nie bedzie nam potrzebny bo nawrotu kataru nie bedzie.....

Szymek tez kombinuje z tym przekrecaniem szczegolnie wtedy gdy jakas zabawka lezy obok glowki. Niby na bok sie przekreci ale plecy w luk wygiete i lepek do tylu na maksa! I straszne ma wtedy laskotki jak go smyram po karku :)

moj tez sie tak wyginal jak sie uczyl az sie nauczyl przekrecac i teraz juz tak nie robi :) trzeba dac dziecku swobode :) a i moj zaczal sie obracac jak sciagnelam mu pieluche wielo bo go chyba blokowala bo duza byla
Ja też chcę info o in vitro na priv. PLEASE bo mnie ciekawość zeżre ;-):tak::-D

Jakby się kto zastanawiał, gdzie są Ci co ich już tu nie ma to są na FB nawet Buziak jest:tak:

Nie będę chwalić swojego dziecka więc tylko tak informacyjnie napiszę, że pobudkę w nocy miałam 1 o 2:00 potem wstał o 6 zjadł i dalej spi. Nie wiem może mięsko w zupce mu pomogło;-) Wiecie od tego wstawania i jedzenia w nocy to on mi przez tydz przytył 300g- teraz waga to 9300- a mama coraz więcej mięśni ma:-p szkoda tylko, że tłuszczem obrośniętych:-D
Oby dziś pogoda była jak wczoraj.
Miłego Dnia:tak:

piekna waga :D

Dzien dobry;) u nas znów cięzka nocka, mały marudził, sam nie wiedział o co mu chodzi tak samo wczoraj przez cały wieczór;/uwstecznia sie jakoś, chce tylko do mnie...juz mi rece opadają...

Ja dawałam marchewke juz pare razy, maly ładnie jadł ale po tym zatwardzeniu się boję, że to może od tego i chwilowo przestałam dawac;/

no marchewa jak najbardziej zatwardza a wtedy warto dac cos dodatkowego np jabluszko albo jakas sliweczke cos co rozluznia i duzo do picia

hej
u mnie przy malej tez byly zatwardzenia po marchewce a u Rafala odwrotnie strzela kupe za kupa. Wlasnie jak u was z kupami po wprowadzeniu sloiczkow?....swoja droga kieds smialam sie ze matki godzinami moga gadac o kupkach a teraz temat mam na tapecie juz pare lat :)

wczoraj posiedzialam na fb, troszke zaczelam lapac,ale naprawde nie wiem ile trzeba miec czasu zeby wszystko na bierzaco ogarna i jeszcze co nieco skrobnac

buziak jest i kamila tez pisze....chyba tam im lepiej a i blond tez jest i mamina

my kupki mamy codziennie raz sie zdarzylo ze nie byla, ogolnie sa ladne tylko ilosciowo sie zmienilo bo jest czasami wiecej niz jedna i nie o stalej porze :)
Adienna bo skoki u każdego dzieciatka obawiaja sie inaczej, moj jest mega marydny nie usiedzi 5 minut nigdzie a w nocy spi jak zabity bez pobudek :)

reklama
Hej,

wpadam na chwilkę, bo młody poszedł na drzemkę więc wskoczę sobie do wanny.
Muszę się zrelaksowac, bo podobnie jak Sunshine jestem po bitwie z moim M. :confused2: Humor mam nietęgi, chyba sobie poryczę w kąpieli ....

Co do FB to szkoda, że niektóre dziewczyny tam uciekły i porzuciły swoje "ukochane" bb. Z drugiej strony dla mnie lepiej - nie muszę tyle postów nadrabiać ;) I łatwiej mi poznać dziewczyny, które tu są, zacisnąć więzi...

obiecałam zdjęcie sukienki: DSC_0013.jpg

i dla sicil wieki temu (mówię ze mam pamięc dobra ale strasznie króciutką)obiecany montaż karuzelki:DSC_0987.jpg

Cześć Dziewczynki :)
u nas nocka kiepska, Szymek o 3 zawołał męża, bo miał jakiś zły sen, a o 5:50 Monika się obudziła i zaczęła słodko gadać do karuzelki, 1,5 h gadała i w końcu zasnęła, obudziła się o 8:20 i właśnie mąż ją poszedł ululać, ale coś mu się to nie udaje...
:-D

Poza tym dzisiaj jedziemy oblookać nową hurtownię z art dziecięcymi, którą otworzyli u nas w Pruszkowie!!! Fajnie, ciekawa jestem jakie ceny :) Podobno dosyć fajne ;) oby oby
mam zamiar kupić taki "sznurek" z grzechoczącymi jakimiś czymiś, żeby zawiesić na łóżeczku, żeby Monisia się bawiła leżąc w łóżeczku. Szymek takie coś miał, ale nie wiem gdzie wsiąkło......

A ja Wam się pochwalę !
Pisałam Wam, że mąż wygrał zaproszenia na imprezę Urodzinową Eski ROCK. Wczoraj wchodzę na fbk na post Poduszkowca prowadzonego przez Bisia - "Ojca Dyrektora" radia Eska Rock, a tam dziewczyny jedna przez drugą, że chcą zaproszenie, a Bisiu zobaczył, że jestem i pisze czy Haduchy (znaczy ja i mąż) mamy już zaproszenie i że mamy mu maila skrobnąć, to nam wyśle :) Swego czasu co tydzień się podczas Poduszkowca udzielałam na stronie ER, teraz mniej, byłam już na dwóch poprzednich imprezkach urodzinowych, i to tak strasznie miłe, że ludzie z radia nie wyobrażają sobie imprezy bez niektórych słuchaczy, między innymi beze mnie i bez mojego męża... Aż się wzruszyłam :D
Swoją drogą rok temu na urodzinach Eski Rock byłam już w ciąży ;) I Bisiu bardzo ubolewał, że się ze mną piwka nie napije ;P No to się teraz napijemy :D

Witam!
U nas nocka oki, choć mała co jakiś czas pojękiwała. Ale nie na tyle, żeby do niej wstawać, na szczęscie ;-)
Z tym facebookiem to jest tak, że jest poprostu wygodniejszy. I bardziej przejrzysty, no a kazda ( przynajmniej ja) ma zawsze wlaczaonego FB a jak są nowe posty to wyskakuj powiadomienie i jest się na bieżąco;) aczkoliwke ja do was wróciłam;) FB nie ma tego klimatu;)
No jak dla kogo ;-)
Poza tym widze, że kazda z was jest zaintereesowana tematem, może wiec pogadamy oficjalnie, a nie na priv. Ja napisze tylko tyle, ze z argumentem mysiaczka się absolutnie nie zgadzam :)
To może owtworzymy na chwilę osobny wątek. Kto będzie chciał to przeczyta, kto nie to nie, a nie będzie zaśmiecania forum ogólnego.:tak:

Aylin ładna sukienka. I ma marszczenie na brzuchu ;-)

Mój bąbel śpi już prawie 3 h :szok: Jak na niego to bardzo dużo, zawsze śpi max 2, myślicie że to dlatego, że buszował w nocy budząc się kilka razy? :confused2: W ogóle jakiś niespokojny ostatnio jest, myślę nawet że te nocne pobudki, to nie z głodu, bo nie rzuca się tak na cyca jak zawsze. Zęby? :eek:

No to nadrabiam:

Zaza przyznam szczerze, że podziwiam Cię za troskę o finanse synka :tak: Ja jeszcze kompletnie na ten temat nie myślę :zawstydzona/y: Więc i doradca ze mnie kiepski ;)

Niezapominajka witaj w klubie niewiedzącychc o co mu chodzi :eek: U nas dzisiejsza nocka, nazwałabym, niespokojno-płacząca
:confused2:

Delwer ja też się śmiałam z tych kupnych opowieści, hehe ;-)

Ruda ale Ci zazdroszczę tych nocek :-p

Kasieńka
u nas kupsztale też codziennie :tak:

Rysica
fajnie masz z tą imprezą eskową, a Ty taka fanka tego radia jesteś czy jak?

Aylin
mnie też się kieca podoba - pewnie będzie ładnie leżeć :tak:

reklama

Rysica
fajnie masz z tą imprezą eskową, a Ty taka fanka tego radia jesteś czy jak?

i to jaką ;) Od lat ich słucham :) Rodziłam przy włączonej Esce Rock ;)
na antenie Ania i Pegaz mi mówili, że trzymają kciuki ;)Bo mąż im na fbk pisał postępy z porodu ;P Powiedzieli, że by się obrazili, gdybyśmy nie dali znać jak będziemy rodzić ;P A od Majkela mąż dostał płytkę Linkin Park z okazji naszego wyjścia ze szpitala po porodzie :)

Do góry