reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Muńka nie wiem, czy nie lubi na pleckach, ale też nie wiem czy może nie wolałby bardziej na boku? :)

Ja niestety się ugięłam, jeśli chodzi o kaszkę, bo mam już dosyć pobudek co 2 h w nocy. Zobaczymy czy zagęszczacz pomoże ;)

spokojnie :) nic sie malemu od kaszki nie stanie :) a nocka widzialam ze nie za ciekawa ... a ile dalas tej kaszki ??

hej hej :) Dawno mnie tu nie było hehe, życie przeniosło się na FB i z lenistwa chyba tam częściej siedzę.

Kaszka widzę na tapecie - my podajemy od tygodnia, jabłkową i malinową, obie ryżowe. Rozpuszczamy w wodzie zastępując miarkę mleka kaszką. Młody uwielbia i odbija mu się owocowo po jedzeni. Żadne syfy alergiczne nie wyskoczyły.

Infekcji nie było, szczepienie drugie przeżył pięknie. Namawiają nas na pneumokoki i chyba się ugnę, chociaż cena lekko mówiąc zaporowa.

Nie wiem w co ubierać, żeby się nie zgrzał jak prosiak. W śpiworkach do wózka mu gorąco, kurtka za duża. Nie czuję się swobodnie z tymi ciuchami, nie wiem co i jak. On ciągle zgrzany, ma długie włosy wiecznie mokre na spacerach i po jedzeniu.

Noce przesypiamy całe, generalnie cud miód orzeszki.

Ściskam serdecznie!!!

nasz tez nie trawi kombinezonow i tego typu ubran ... wielkich i sztywnych :|

w uk chyba podanie spaghetti jako pierwszego danią jest normą. Właśnie babydream/tez ma spaghetti od 4 msc. Ja uważam że wszystko z głową. Po kolei i rozsądnie. Bo nie można przesądzić, ani w jedną ani w druga stronę.

Dobra idę spać. Tj już leze ale z kom klikam :)

chyba musze poogladac te sloiczki z babydream ... moj maz padnie jak zobaczy spagetti

Miski chyba Cie myslami sciagnelam bo od kilku dni zamierzalam wyslac Ci smsa co tam u Ciebie. Fajnie, ze zajrzalas i ze wszystko ok.

Moje dziecko sie zbuntowalo przy sniadanku- dostawal 60ml kaszki na gesto lyzeczka plus 150mleka w butli potem. A tu dzisiaj kaszke wciagnal w minute chyba a przy mleku nie potrafil chwycic smoka butli. Wiec dorobilam na tym mleku kaszki i zjadl wiecej niz polowe! Myslicie ze moge to poranne karmienie zadtapic kaszka? W koncu tez jest na mleku mm.

ja mysle ze przeciez skoro na mm to nic sie dziac nie bedzie :) wczoraj nam tez ladnie wciagnal i normalnie mleka wypil niewiele i tez sie zastanawiam czy samej kaszki nie robic

u nas nocka niezmienna tylko obudzil sie pol godziny wczesniej bo o 6:30 no ale coz bywa ... na szczescie nocki poki co to jedyna normalnosc bo takto marudzi jakby go podmienili

U nas dziś ok, chociaż mała niespokojnie spała znów..Ale pobudki jak zawsze dwie, 23:45 i 2:45, a ostateczna o 6:55, więc standard :-p

a propos.. Tusk chce zwiększyć wymiar macierzyńskiego do roku przy płacy 80% wynagrodzenia, w końcu! :sorry:

Witajcie :-)

U mnie w miarę ok, pojawiła się nadzieja, że walkę z rakiem wygrałam.

Wczoraj byłam u lekarza, bo były już wyniki wycinków histopatologicznych, z 30 wyciąetych wezłów chłonnych tylko w jednym był przerzut więc nie będziemy robić ani chemii ani radioterapii.

Muszę być pod stała opieką lekarską.

Po operacji dochodzę do siebie, nie jest lekko, do pełnej sprawności dojdę po paru miesiącach, może po roku

U nas dziś ok, chociaż mała niespokojnie spała znów..Ale pobudki jak zawsze dwie, 23:45 i 2:45, a ostateczna o 6:55, więc standard :-p

a propos.. Tusk chce zwiększyć wymiar macierzyńskiego do roku przy płacy 80% wynagrodzenia, w końcu! :sorry:

Że co?!?!?! NARESZCIE!!!!!!!!!!!! Nas to oczywiście już nie będzie dotyczyć????

Że co?!?!?! NARESZCIE!!!!!!!!!!!! Nas to oczywiście już nie będzie dotyczyć????

Oczywiście, że nie... ale z tego co mówił to chciałby to wprowadzić od 2013roku. Mówił też o łatwiejszym dostępie do żłobków i przedszkoli do 2015roku. Mówić oczywiście można ;-)

Kasiu trzymaj się dzielnie & :)

A ja wpadłam dzisiaj na naszą grupę czerwcową na FB i jestem w szoku! Tam jest chyba z 50 lasek :szok:
W zasadzie, to zrobiłam to żeby pooglądac sobie profile tych, które się tutaj udzielają, bo fajnie jest was lepiej poznać ;)
I chyba się wymiksuję z grupy, bo odpowiadanie na wszystkie posty już totalnie ograbiłoby mnie z czasu, a trudno się oprzeć :sorry: Wystarczy, że od BB jestem uzależniona, jeszcze mi FB potrzebny :-p

reklama
Wiecie co, siedzę na tym fb od rana. Obiad nieugotowany, nic nie ogarnięte, nawet na spacer z dzieckiem nie poszłam :zawstydzona/y: To jednak nie dla mnie, za dużo mi czasu zżera "obskoczenie" fb i bb. Wybrałam BB i jednak opuściłam grupę.

Tylko nie wiem, czy dobrze zrobiłam (FB raczej nie jest moją mocną stroną), bo usunęłam ze znajomych dziewczyny które są w grupie, sądząc że to konieczne. Ale chyba jednak nie trzeba było? Także Rysica, zaza, verita, addiena - wybaczcie moją głupotę i nie czujcie się urażone :sorry::sorry::sorry:

Do góry