reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzień dobry :biggrin2:
słoneczko za oknem ,więc i humorek lepsiejszy :biggrin2:

Nie mam naszego zdjęcia, wszystko u męża w telefonie..
Tu fragment z książki: Zobacz załącznik 506542.
Odbijam tak małą już prawie 2miesiące i bardzo polecam. Odbija się jej szybko, a ona się cieszy bo wszystko widzi z innej perspektywy :)
u mnie w nocy nie działa :-( w dzień tak :biggrin2:

Kurcze, nie pamietam, zebym sobie cos kupila ostatnio. Co rusz cos dla malego. :(
jakbym o sobie czytała :biggrin2: mój małż na mnie ostatnio mocno warczy ,żebym w końcu coś sobie kupiła a nie tylko wszystko dla Wika :biggrin2: nawet jak byłam ostatnio z koleżanką na zakupach to głównie po działach dziecięcych buszowałam :tak: najgorsze jest to ,że pewnie bym sobie coś kupiła , ale nadmiar kg powoduje ,że mi się odechciewa :wściekła/y:
A co do rozszerzania diety, to ja też czekam do 4 m-ca, czyli jeszcze 10 dni. A na razie wprowadzam "tylko" kaszkę albo kleik na noc.
no to zaczniemy w tym samym czasie bo nasi chłopcy z tego samego dnia :biggrin2:

współczuje wszystkim ciężkiej nocki :-( u nas trochę lepiej , pobudka była ale z mniejszym marudzeniem :tak: chyba też wprowadzę na noc kleik kukurydziany,może będzie bez pobudki :zawstydzona/y:

ale wam zazdroszczę tych słodkości, ja w związku z pozostałościami ciążowymi omijam słodycze z daleka :-( a jest ciężko , bo łasuch jestem :zawstydzona/y:

reklama
Delwer, Iwon, współczucia z powodu nocki...rozumiem doskonale...

Dzięki za odpowiedzi a propos czekolady...chodziło mi wlasnie o czekoladę - czekoladę, bo ja słodkości wcinam, ale na samą czekoladę jeszcze się nie odważyłam :no:
Iwon, a jakie muffinki upiekłaś?

Ja też nic sobie nie kupuję, bo cały czas sobie powtarzam, że do powrotu do pracy za 2 miesiące moje ciało może się jeszcze zmienic i planuje poprzeglądać szafę pod koniec listopada i sprawdzić w co się zmieszczę "pracowego" i ewentualnie uzupełnić półki ;-) a na allegro to cały czas siedzę w kategorii "dziecko", dla siebie tylko piżamę ostatnio kupiłam...

Byłam na usg...wszystko ok...na miesiączkę się w ogóle nie zanosi...doktor powiedział, że endometrium takiej wielkości/grubości jak gdybym brała pigułki antykoncepcyjne ;-) no ale niestety lekarz stwierdził, że mam tzw. bliznowca (rana cc), bo widać takie zgrubienie nad szyciem. Powinno podobno samo ustąpić za kilka miesięcy.

Ciekawa jestem co Tusk dziś powie ;-) będę słuchała w radio...;)

Bebetto Filippo (strasznie mi się spodobał ostatnio)
Maclaren techno XT albo jego tańszy odpowiednik Coneco Traffic (myślę, że koła starczą, nie są aż tak małe w maclarenie, w coneco mniejsze już)
Baby Design Sprint ma duże przednie koła, tylne też
Chicco multiway ma fajne duże koła

to takie pierwsze co mi przez myśl przeszły....
Rysica -dziekuję Ci bardzo

Pooglądałam te wózki - Bebetto najbardziej mi sie podoba. TYlko kurka cieższy niz mój. Zastanawiam się nad Maclarenem - albo kupie swój drugi. Bo ciezko mi znaleźć cos co ma takie same opcje. Ja mam taki - gondole mam inną bo ta jest beznadziejna. A ja mam taka w któej młoda spokojnie zime przejeździ
Casualplay S4, video-test wózka - YouTube

kifsi - ja pozostalaości po ciazy straciłam, ale szczupła nigdy nie bylam. Za to nadrabiam - przytryłam 1,5 kg wiec teraz na siłownie latam....

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

U nas nocka jak zwykle :-)
Maćku - do wieku 3 lat tak ale od 30 już nie :) Aczkolwiek kusi mnie tylko za szybko odrosty widać
Nie wiem czemu, ale była przekonana, że jesteś blondynką... Widocznie pomyliłam Cię z kimś...

Ja też nic sobie nie kupuję, bo cały czas sobie powtarzam, że do powrotu do pracy za 2 miesiące moje ciało może się jeszcze zmienic i planuje poprzeglądać szafę pod koniec listopada i sprawdzić w co się zmieszczę "pracowego" i ewentualnie uzupełnić półki ;-)
Byłam na usg...wszystko ok...na miesiączkę się w ogóle nie zanosi...doktor powiedział, że endometrium takiej wielkości/grubości jak gdybym brała pigułki antykoncepcyjne ;-) no ale niestety lekarz stwierdził, że mam tzw. bliznowca (rana cc), bo widać takie zgrubienie nad szyciem. Powinno podobno samo ustąpić za kilka miesięcy.

Ciekawa jestem co Tusk dziś powie ;-) będę słuchała w radio...;)

Ja do sprawy ubrań/zakupów podchodzę tak samo ;-) Zacznę nad tym myśleć po nowym roku, jak już do pracy trzeba się będzie zbierać..

A Tusk ma coś powiedzieć na temat Twojego bliznowca? :eek:;-)

nanu jak super!!! Fasolka przecudna :yes:

u nas nocka nawet fajna, bo pobudka tylko o 0.20 i 3.30, z tym, że wtedy troche popłakał, ale wylądował u mamy w łozku i spaliśmy jeszcze do 7 :)

hatszept ja dzisiaj rano zjadłam coś czekoladowego pierwszy raz - jedno ciastko delicję :-D

MsMickey zdrówka dla małej i mam nadzieję, że was przyjmą w końcu

Macku, Tusk i bliznowiec...:-D I dont think so ;-)

NANULIKA KOCHANA, NO MIÓD MALINA!!! Nawet mój mąż się podpytuję co u Ciebie ;-) Tyle osób Ci kibicuje :tak: Wszystko bedzie ok! Bedzie silna dziewczyna!!! Zobaczysz!!!

dzięki Kochane Moje!!!!!!

uwielbiam do Was zaglądać i bardzo dziękuję za kciuki!!!
może za rok będę Was podpytywać o te wszystkie kolki, kaszki i inne:p

reklama
Miski chyba Cie myslami sciagnelam bo od kilku dni zamierzalam wyslac Ci smsa co tam u Ciebie. Fajnie, ze zajrzalas i ze wszystko ok.

Moje dziecko sie zbuntowalo przy sniadanku- dostawal 60ml kaszki na gesto lyzeczka plus 150mleka w butli potem. A tu dzisiaj kaszke wciagnal w minute chyba a przy mleku nie potrafil chwycic smoka butli. Wiec dorobilam na tym mleku kaszki i zjadl wiecej niz polowe! Myslicie ze moge to poranne karmienie zadtapic kaszka? W koncu tez jest na mleku mm.

Ostatnia edycja:
Do góry